Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 16. lokakuuta 2020

Välihuomautus 141 : Etnistä profilointiaKävin taannoin työmatkalla eräässä keskisuuressa suomalaiskaupungissa. Koska tunsin aikatauluni etukäteen, päätin tehdä hieman tilastollista tutkimusta.
Käytin vastoin koronasuositusta suurimman osan matkasta joukkoliikennettä ja saavuin varhain Hornankuusesta lähdettyäni perille jo aamutuimaan. Rautatieasemalta kävelin noin kilometrin matkan ja laskin vastaantulijat. Heitä oli 75. Ulkonäöltään suomalaisista kävi 73, toki joukossa saattoi olla vaikka joku venäläinen. Aivan varmasti ei-suomalaisia oli kaksi, toinen pikimusta ja toinen näytti kiinalaiselta. Siis 2,6 % vastaantulijoista oli kutakuinkin normaaliin työhönmenoaikaan etnisiä.
Palasin täsmälleen samaa reittiä iltapäivällä ja laskin vastaantulijat. Heitä oli 154 eli liikenne oli vilkastunut noin kaksinkertaiseksi. Aivan varmasti etnisiä ei-suomalaisia oli 14. Yksi kiinalaiselta vaikuttanut, kolme pikimustaa ja kymmenen arabin näköistä. 9,0 % vastaantulijoista. Afrikkalaisten prosentuaalinen osuus ei kasvanut merkittävästi (1,3 % muuttui 1,9 %:iin) ja määrä oli niin pieni, että menee satunnaisvaihtelun piikkiin. Mutta aamulla lähi-itäläisiä oli 0 % ja iltapäivällä 6,5 %. Tämä ei mene satunnaisvaihtelun piikkiin, etenkin kun kyseessä ei ollut pari porukkaa vaan yhtä kolmen hengen ryhmää lukuun ottamatta yksin tai pareissa liikkuvia.
Johtopäätökset liikkumisajankohdista jätän lukijan tehtäväksi.

6 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Näinköhän tämän postauksen myötä ilmestyy suomalaiseen newspeakiin taas yksi uusi termi? Eli "vihajohtopäätös".

Nimetön kirjoitti...

Kerkesit ekana, perskutarallaa.

Qroquius Kad kirjoitti...

Mikäli empiiristen havaintojen perusteella tehdyt johtopäätökset ovat keskenään ristiriidassa, on osan tehdyistä johtopäätöksistä oltava väärin perustein tehtyjä.
Vaan millä erottaa faktat fiktiosta?
Lukuisinkin keinoin;

erottelua haittaa vain lievää vaikeammin se, että osa johtopäätöksistä ja niiden vahvistukseksi hyväksytyistä faktoista on osoitettavissa erheellisiksi, mutta poliittinen, hallinnollinen ja mediaeliitti ovat kieltäneet niiden osoittamisen erheellisiksi.

Väärinajattelijaksi tuomitun erheellisen ajattelun osoittajan on vain mutistava partaansa:
"Eppur si muove!";
mukavampi on kävellä polttamattomilla jaloilla.

Historia on meidät vapauttava!
Siihen asti meidän on Julkisen Vallan edessä todistettava polovillamme kautta Kiven ja Kannon (muten Mörökölli minut syököön!) Maan olevan pannukakku, jota Aurinko kiertää.

Eihän se Galileokaan olisi voinut nostattaa yleiseurooppalaista kansojennnousua katolista kirkkoa vastaan.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles ja nimetön: Johtopäätökset tuppaavat nykyään yleensä olemaan vihajohtopäätöksiä. Muut ovat arveluja.

Qroquius Kad: Tuo Galileo-vertaus on valitettavan paikkansapitävä nykyään. Meillä on mielipiteenvapaus, sillä miten tahansa typeriä mielipiteitä saa kyllä esittää. Faktavapaus on huomattavasti huonommassa jamassa.

Trilisser kirjoitti...

Parempaa suomea on "vihapäätelmä" (johtopäätös on svetisismi). Sitten voidaan vaikkapa vihapäätellä. Vihapäätelmä x kuuluu xxx yyy ja vie Raijan pöytään.

Jaska Brown kirjoitti...

Trilisser: Totta. "Päätelmä" on huomattavasti parempi kuin "johtopäätös".