Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 5. syyskuuta 2020

Uusinta: Kun ei mene jakeluun

Lukijalle: Vanha veijari Sun Tzu opetti, että on aivan yhtä tärkeää tuntea vihollisensa kuin itsensä. Niinpä uusitaan juttu, jonka avulla voi varautua vihervasemmiston logiikkavirheisiin. Meidän voiman pimeällä puolella olevien ongelma kun on se, että yritämme löytää järkeä järjettömyydestä eli yritämme miettiä, millä ihmeen logiikalla tänne rahdataan haittamaahanmuuttajia ja tehdään muitakin älyttömyyksiä. Oikeampi tapa on asettua vihollisen asemaan ja ajatella yhtä epäloogisesti, niin saattaa jotain ymmärtääkin:

Tätä maailman menoa kun katselee, niin ei lakkaa hämmästyttämästä se epäloogisuus, jolla cityvihreä vasemmistolaishumanistifemakko maailmankuvaansa rakentaa ja sitä ilmaisee. Epäilen vahvasti, että omat ymmärrysvaikeuteni johtuvat vääränlaisesta koulutuksesta. Meikä kun meni oppimaan sen implikaationuolen, joka tarkoittaa ”tästä seuraa että”. Vastapuolen logiikassa taas on hallitsevampi komplikaationuoli eli ”mistä niinku pitäisi seurata että näin, kun se olis musta kivaa”.
Onhan tietysti tunnustettava, että nuo naistutkimuksen crossdressing-gendervaikutusten syvällisemmät tarkoitusperät jäivät vieraiksi, kun tuli hikoiltua Laplace-muunnosten parissa. Toisaalta kyllä mulle jo peruskoulussa opetettiin, että prosenttilaskussa neljä kertaa yhdeksän ei välttämättä ole 36. Samaten tutuksi kävivät myös energiantuotannon perusperiaatteet, joten eipä ole tullut mieleen ehdotella järvivoimaloiden rakentamista.

No joo. Näitähän on, ja vuosien varrella on törmännyt sen verran moneen epäloogisuuteen, että päätin tässä joutessani listailla TOP 10:n, joita olen eniten ihmetellyt. Aikoinaan matikan tunnilla meille opetettiin, että todistus voi päättyä ristiriitatilanteeseen, jolloin alkuperäinen hypoteesi on hylättävä virheellisenä. Mutta eipä se meidän matikan maikka ollutkaan varmaan hypersumeaan logiikkaan tutustunutkaan.

10. Luonnonvarat loppuvat kesken. Meidän länsimaalaisten takia. Me kulutamme liikaa luonnonvaroja. Meidän elintasollamme vaadittaisiin n kappaletta maapalloja ja meillä on vain tämä yksi.
Mutta länsimaihin on päästettävä kaikki halukkaat siirtolaiset.
Jotka tällöin kuluttavat luonnonvaroja moninkertaisesti siihen nähden, mitä he kotimaassaan kuluttavat.

9. Homoliitot ovat must. Ne on ehdottomasti hyväksyttävä. Homot ovat ehdottomasti tasavertaisia – elleivät jopa parempia – kuin heterot.
Ja jos joku vastustaa, hän on homofoobikko, joka peittelee omaa homoseksuaalista taipumustaan.
Eli ensimmäinen reaktio on haukkua homoksi. Kuka tässä nyt on homofoobikko?

8. Rauhanpuolustamisen nimissä armeija on riisuttava aseista.
Mutta naisille tulee taata mahdollisuus suorittaa vapaaehtoinen asepalvelus.
Ei vaan mahdu logiikkaan, mitä tasa-arvoa on se että toisen on pakko ja toiselle se on vapaaehtoista. Vieläpä siten, että niiltä joille se on pakko, vaaditaan enemmän – naisillehan on armeijassa omat standardinsa.

7. Tuulimyllyjen rakentaminen on erinomainen vaihtoehtoinen energiamuoto, ne ovat ekologisia ja saastettomia.
Kunhan niitä ei vain rakenneta kaupunkiin pilaamaan maisemaa.
Ja sitten kehtaavat sanoa itseään vihreiksi. Eikö kaupunkimaisema ole jo ihmisen rakentama? Minkä helvetin takia pitää tunkea rakennelmia keskelle luontoa – menkää vaikka katsomaan kuinka helvetin rumalta Lammasoaivin voimalat näyttävät erämaassa. Ei Helsinki menisi siitä pilalle, jos sen edustalle jokaiseen saareen rakennettaisiin tuulivoimaloita mihin vain jalusta mahtuisi. Maisema on jo ihmisen rakentama.

6. Kirkko on jäykistynyt, ei vastaa nykyajan vaatimuksia ja vanhanaikainen. Niinpä siitä on erottava.
Jumalaan voi kuitenkin uskoa ”omalla tavallaan” kristittynä.
Eli siis on sitä mieltä, että on omalla teologisella amatööripohdinnallaan päätynyt oikeampaan jumalkuvaan kuin kaksituhatta vuotta teologiaa. Just joo. Varmaan nämä tyypit ovat myös sillä kannalla, että ymmärtävät lääketiedettäkin paremmin kuin... eikun tosiaan:

5. Lääketiede on kliinistä eikä huomioi ihmistä kokonaisuutena.
Korvakynttilät / homeopatia / väriterapia ovat niin paljon ihmisläheisempiä.
Vaan enpä ole vielä tähän päivään mennessä kuullut ”vaihtoehtoisesta hammaslääketieteestä”. Hammassärky tuntuu olevan uskoa vahvempi.

4. Sukupuolten tasa-arvo on ehdoton asia. Siitä ei tule tinkiä – paitsi tietysti naiskiintiöiden muodossa.
Ja muslimeja pitää kuljettaa länsimaihin.
Ei ole suinkaan käynyt mielessä vaatia heiltä naisen aseman kunnioitusta?

3. Rotuja ei ole. Kaikki ihmiset ovat ihan samanlaisia. Paitsi että mustilla on rytmi veressä. Ja aasialaiset ovat pienikokoisia. Mutta eri ryhmiin kuuluvien keskimääräisessä älykkyydessä ei missään tapauksessa voi olla eroja. Kaikissa muissa ominaisuuksissa luonteenpiirteitä myöten voi ollakin. Mutta ei älykkyydessä. Ei. Joten rotuja ei ole olemassa.
Paitsi tietysti silloin, kun voidaan tehdä positiivista diskriminointia.
Etnisille vähemmistöille on asetettava kiintiöt, jotta he saisivat oman osuutensa. Kumma kyllä, kiintiöitä ei vaadita koskaan itäaasialaisille.

2. Ydinvoima on Paha. Saatanasta. Perkeleestä. Tästä ei voi edes keskustella. Joten ehdoton EI ydinvoimalle.
Siis suomalaiselle ydinvoimalle. Sosnovyi Borista sitä voi kyllä ostaa. Tai tuottaa hiilivoimalla.
Vähät siitä että yksi hiilivoimala tappaa ihmisiä oikein toimiessaan yhtä paljon kuin Tsernobyl. Paras – ihan oikeasti – kuulemani ydinvoiman vastainen kommentti oli ”ydinvoiman sijaan pitäisi tuottaa enemmän sähkövoimaa”.

1. Afrikka on köyhä, koska länsimaat ovat riistäneet sitä kolonialismin aikana. Se, että Afrikan tilanne oli suhteessa Eurooppaan paljon parempi ennen itsenäistymistä, johtuu siitä että kolonialismin aikana rajat vedettiin mielivaltaisesti eri heimojen asuinalueista välittämättä. Etnisesti hajanaisissa maissa kansallistunnetta ja sitä kautta edistystä ole päässyt Afrikassa syntymään.
Sen sijaan Euroopassa monikulttuuri on rikkaus ja siksi tänne tulee haalia mahdollisimman paljon eri kulttuureja. Kansallisvaltio on pahasta.
Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on yksi etnisesti yhtenäinen valtio – Somalia. Siellä on kaksi maata, jotka eivät ole koskaan olleet siirtomaita ja ovat näin ollen saaneet kehittyä rauhassa länsimaiden riistolta menestystarinoiksi – Liberia ja Etiopia.

8 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Topp i tio oli mielestäni: "Ydinvoiman sijaan pitäisi tuottaa enemmän sähkövoimaa"!!!
Muitakaan älynväläytyksiä väheksymättä. Se "musta ku tuntuu vaa, että..." on perustelu vailla vertaa asiaan kuin asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Väittäisin, että myös Lesotho ja Swazimaa ovat etnisesti kutakuinkin yhtenäisiä valtioita. Tosin samoja kansoja, sothoja ja swazeja, asuu myös naapurialueilla Etelä-Afrikassa. Botswanassa sen sijaan on joitakin merkittäviä etnisiä vähemmistöjäkin, mutta yksi kansa, tswanat, on siellä valtaenemmistönä, jonka mukaan maa on nimensäkin saanut.

Anonyymi kirjoitti...

Italia miehitti Etiopiaa 1936-1941. Ei ihan siirtomaa, mutta muuten niillä on ollut huono herraonni niin kuin meilläkin. Afrikassa johtajat tuppaavat nimittelemään itseään keisariksi ja kuninkaaksi.

Jaska Brown kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: Kun tunne ja tosiasiat ovat ristiriidassa, tunne voittaa aina.

Nimetön 13.45: Kutakuinkin joo. Mutta Lesotho ja Swazimaa ovat Etelä-Afrikan kyljessä eläviä pikkuvaltioita. Botswana on etnisesti suht yhtenäinen ja se onkin Afrikan vauraimpia maita. Tosin harvaanasuttu ja luonnonvaroiltaan vauras.

Nimetön 23.52: Niinhän tuo miehitti. Toisaalta Saksa miehitti vaikkapa Alankomaita yhtä pitkän ajan eikä tätä esitetä sen paremmin itsenäisyyskatkoksena kuin selityksenä maan köyhyydelle. Harvemmin nykyään Afrikassa diktaattori itsensä kruunaa - meni pois muodista sitten kelpo kannibaali Bokassan.

Veijo Hoikka kirjoitti...

2. Ydinvoima on paha

Olkiluoto 3 ei ole paha, koska se ei toimi eikä taida koskaan toimiakaan. Uusia väliaikatuloksia odotellaan vuonna 2022.
Pytinkiä rakentaa Ranskan valtion omistama yhtiö. Vahvaa tukea tarjoaa saksalainen Siemenfirma. Eikös se meidän Vogue-Sanna käynyt juuri lahjoittamassa noilla suunnilla muutaman miljardin verran euroja osoittaakseen luottamuksensa Ranskan ja Saksan kykyyn toimia Euroopan liittovaltion johtajavaltioina.

klova kirjoitti...

Olkiluoto 3 on osttain meidän erityisen älykkään valtio”varain”ministerimme Matti Vanhasen ansiota.Matti sai unessa tiedon,että ydinvoima on pahasta,mutta yksi reaktori ei ole niin pahasta.Joten Matti nerokkaana miehenä ajoi läpi ponnen,että teollisuuden voima saa luvan hakemansa kahden reaktorin sijaan vain yhdelle.

Teollisuuden voima osti sitten isoimman mitä kaupasta löysi ja hankki ranskalaisen prototyypin jonka romanialaiset kokoaisivat Suomen talvessa saksaksi kirjoitetuilla ohjeilla ranskalaisten johtaessa projektia ja italialaisten hoitaessa kirjanpidon.

Kaksi venäläistä 750 megan pannua olisivat jauhaneet sähköä jo vuosikymmenen,mutta kun se lupa oli vain yhdelle.Sitäpaitsi kyllähän ranskalainen reaktori olisi paljon hienompi ja sofistikoituneempi kuin rosatomin koetellut ja toimiviksi havaitut.

Suurin syy tuon prototyypin lisäksi on tietty se,ettei länsi-euroopasta enään löydy tekijöitä,he ovat eläkkeellä ja uusia ei tule.He pelaavat pleikkaa tai opiskelevat kosmista humanismia yliopistolla.

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni joku youtubessa visioi homeopaattisesta ensihoidosta, hillittömän hauska pätkä. Pahus, kun en sitä enää löydä.

Vihreille näyttää muuten käyvän mini-ydinvoimalat. Uudenmalliset pienet voimalat. No, käyhän toki sekin, että ikimetsät ajetaan hakkeeksi ja poltetaan. Bioenergia kun on niin hieno juttu. Mutta turvetta ei saa polttaa, vaikka se tehostaisikin hakkeen polton hyötysuhdetta.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Oliko joku noista:

https://www.youtube.com/results?search_query=homeopathic+emergency+medicine