Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 15. syyskuuta 2020

Uutiskatsaus 38/2020


1. Oma koti veronmaksajan kallis

"Maahanmuuttajaperheiden lapset asuvat muita ahtaammin ja kokevat enemmän köyhyyttä kuin kantasuomalaiset lapset." Näin alkaa juttu, joka yrittää saada ymmärtämään tämän johtuvan rasismista. Miten olisi aloitus "Vähätuloisten lapset asuvat muita ahtaammin ja kokevat enemmän köyhyyttä kuin varakkaiden lapset. Jutussa ei mainita sanallakaan, että esimerkkiperheen vanhemmat (jotka ovat nyt asumuserossa eli veronmaksukulut sen kuin kasvoivat) olisivat olleet päivääkään työssä tai maksaneet senttiäkään omista vuokristaan.
Olisi kiva tietää, kuinka paljon ahtaammin asuisivat ja kokisivat enemmän köyhyyttä, jos eivät eläisi suomalaisten kustannuksella. Blogistikollega Professori ruotikin jo tapauksen niin hyvin, ettei siihen ole mitään lisättävää.


2. Taas leikkausjuttu

Tasaisin väliajoin media nostaa esille sen, kuinka suomalaistyttöjä ympärileikataan. Ei ole tietääkseni ympärileikattu yhtäkään. Kaikki Suomessa valitettavasti asuvat ympärileikatut ovat luuserikulttuurien tuotteita.
Uusimmassa jutussa pohditaan, pitäisikö tyttöjen sukuelinten silpominen kieltää erikseen. Tässäpä mainio idea. Jos ei ole erikseen olemassa lakia vasemman käden pikkurillin silpomisesta, mahtaako se sitten olla sallittua?
Mitään lakia silpomiseen ei tarvita. Tarvitaan laki, joka kieltää silpojien asumisen Suomessa. Lähetit tyttäresi silvottavaksi? Mene itse perässä eikä ole takaisin tulemista. Se on tasan näin helppoa.


3. Yhdessä hyvä tulee

Poliisi on käynnistänyt romanien kanssa hankkeen, jonka tarkoitus on torjua väkivaltaa. Tähän asti tämä työ onkin ollut enempi yksipuolista. Toivotamme onnea matkaan. Hankkeen taustalla on romaniyhteisöä järkyttänyt paloittelusurma, jossa uhri ja osa tekijöistä oli romaneja. Ei ihmekään että järkytys oli kova. Yleensä näissä romanien jäsentenvälisissä kun käy siten, että Manne ampuu Allania eikä saa hengiltä, vaikka matkaa on vain pari metriä. Huonolla tuurilla joku laukaus menee ohikin ja sivulliselle käy huonosti. Sukulaismies sanoi kerran tämmöistä tapausta todistettuaan, että kaikkien romanien pitäisi käydä armeija niin osaisivat ampua sinne minne yrittävät ja vieläpä osuisivat niin hyvin että ambulanssi ja yhteiskunnalle kalliit hoitokulut olisivat tarpeettomat.


4. Jo nyt on kumma kun mikään ei kelpaa

Tapaus Pekka Kataja eli perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön pahoinpitely/murhayritys saa yhä kummallisempia käänteitä. Nyt todennäköisin syin vangittuina ovat Teemu Torssonen ja Tero Ala-Tuuhonen. Ensimmäinen on perussuomalaisista erotettu kaupunginvaltuutettu. Toinen on Soldiers of Odinin puuhamies, jonka jäsenhakemus perussuomalaisiin hylättiin.
Ja mitä tekee media? Linkatun jutun otsikko on sieltä lievemmästä päästä ja kertoo silti jo kaiken tarpeellisen: "Tutkija: Perussuomalaisilla ja ääri­oikeistolla on ollut melko paljon yhteyksiä Jyväskylässä".
Minulla on sellainen muistikuva, että media on kurkku suorana kirkuen vaatinut perussuomalaisia olemaan hyväksymättä tiettyjä aineksia puolueeseensa ja potkimaan mahdollisesti sisään päässeet pihalle. Ala-Tuuhosta ei hyväksytty. Check. Torssnen erotettiin. Check. Ei kelpaa tuokaan.
Tässä olisikin loistava propagandantekomahdollisuus törkytehtaalle. Otetaan taparikollinen ja liitetään hänet vaikka vihreisiin, vasemmistoliittoon, kepuun tai kokoomukseen. Maksetaan jäsenmaksut ja vähän suolarahaa. Jäädään odottamaan. Kun rikos tapahtuu, niin ei kun otsikot pystyyn: "Puolueen X jäsen Y teki Z:n!"
Joku tarkkasilmäinen saattoi huomata, että äskeisestä puoluelistasta puuttui SDP. Heihin ei tarvitse erikseen rikollisia liittää, tarvitsee vain listata puolueen monikulttuurimannekiinit ja jäädä odottelemaan. Raiskaus, kavallus ja pahoinpitely ovat normaaleimmat tapaukset. Luultavasti yleisempiä kuin "ei rikosta", ainakin jos tarkasteluväliksi otetaan kymmenen vuotta.


5. Oikeampia nimityksiä

Otsikon jutussa viime tammikuulta muisteltiin, kuinka vihreät olivat aikoinaan moittineet poliittisia virkanimityksiä. Nyttemmin on selvinnyt, että vihreiden paheksunta oli samanlaista kuin oma paheksuntani perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Se kun on aivan liian lepsua, samalla tavalla kuin vihreiden päästyä vallan kahvaan kiinni kävi ilmi, että aiempi poliittinen nimityskulttuuri oli hyvin lievää verrattuna siihen mitä vihreät saavat aikaan sisäspice Ohisalo etunenässä. Vuonna 2016 hän kommentoi seuraavasti: – Poliittiset virkanimitykset on yksi ongelma. Sitten toisaalta yritysten hallituksissa nähdään, miten valta tässä maassa kasautuu. Meillä on paljon tunnettuja hallitusammattilaisia, joiden nimet pyörivät monessa firmassa. Heillä on usein kytköksiä myös toisiinsa, saatetaan pelailla kavereille bonuksia ja muuta tällaista. Tältä asia helposti näyttää ulospäin, Ohisalo sanoi Uuden Suomen haastattelussa.
Huomatkaa muuten linkatussa jutussa ollut kuva. Nykypäivänä imagokonsultit ovat opettaneet Ohisalon meikkaamaan siten, että suurin osa silmien irmagrese-katseesta on saatu mascaran taakse piiloon.


6. Eri hinta kaikille

Korruptointuneesta epätasa-arvoisuudesta, jota vihreät aivan erityisesti ajavat, on erinomainen esimerkki tulossa olevat tiemaksut. Jotka eivät, yllätys yllätys, olekaan kaikille samat: "Tiemaksujen toteuttamisen kannalta haavoittuvimmassa asemassa olevista ryhmistä selvitys mainitsee erityisesti pienituloiset kaupunkiseutujen reuna-alueilla asuvat autoilijat, joilla ei ole varaa hankkia vähäpäästöisiä ajoneuvoja tai ylipäätään sujuvaa mahdollisuutta joukkoliikenteen käyttöön." Huomatkaa nimenomaan "kaupunkiseutujen reuna-alueilla asuvat". En tiedä mitä tarkoitetaan "reunalla", mutta epäilen vahvasti että tämä tuskin kattaa Hornankuusen kirkonkylää. Vaikka joukkoliikennettä onkin, se on nykyään varsin hiljaista.
Systeemi kuulostaa jälleen samalta kuin jos kaupassa joutuisi maksamaan banaanikilosta hintaa suoraan bruttotuloihin suhteutetun määrän. Käsittääkseni meillä on jo olemassa progressiivinen verotus eli yhteiskunnan ei-niin-vapaaehtoisia jäsenmaksuja kerätään jo enemmän niiltä jotka tienaavat. Samoin monet muutkin maksut ovat jo porrastettuja tulojen mukaan, esimerkiksi päivähoitomaksut. Tähän nähden tiemaksujen porrastus ei tule yllätyksenä. Odottelemme kauppahintoihin tulevia porrastuksia, joita ei ole esitetty - vielä.


7 Mikä voisi mennä pieleen?

Liikenteestä kuuluu kummia. Tai tarkemmin sanottuna odotettuja. Ainakin jos kysyttiin uudistuksia tehtäessä keneltä tahansa jonka ÄO ylittää kengännumeron. Eikä tarvitse olla edes kovin isojalkainen.
Eli uudistuksia:
1) Karsitaan autokoulusta pakollisten teoria- ja ajotuntien määrää.
2) Myönnetään ajo-opetuslupia huomattavasti aiempaa helpommin.
3) Annetaan 17-vuotiaalle mahdollisuus hankkia ajokortti erikoisluvalla käytännössä ilmoitusasiana aiemman erittäin tarkan tarveseulan sijaan.
Mikä voisi mennä pieleen, kun nämä kaikki toteutetaan samanaikaisesti?
Ehdotin aikoinaan, että ajo-opetuslupia voitaisiin tosiaan myöntää helpommin. (Autokoulut tietysti vastustivat tätä, koska se olisi huonoa bisnestä heille. Vastustus kuitenkin loppui, kun ne ostettiin hiljaisiksi antamalla sossuille avoin piikki etnisesti edistyksellisten autokoulumaksuihin. Asia josta on hämmästyttävän kauan pystytty vaikenemaan julkisuudessa.) Mutta ajo-opetuslupa olisi pitänyt sitoa siihen, että ajo-opetusta saa antaa vain nuoren huoltaja. Ja ajoharjoittelun olisi voinut aloittaa vaikka 15-vuotiaana. Rajoitetun ajoluvan saada 16-vuotiaana - autoa saa ajaa sillä ehdolla, että vieressä istuu ajo-opetusluvan omaava huoltaja. Vapaa ajo-oikeus vasta 18-vuotiaana, kuten ennenkin.


8. Ennustetta tulevaan

Kokenut hääkuvaja kertoo jutussa, kuinka hän lähes sataprosenttisesti näkee jo hääkuvia ottaessaan, mikä pari kestää ja mikä ei. Näitä ennustajia on toki nähty ennenkin, mutta tässä jutussa nostettiin esiin asia jota ei ole liiemmin ääneen sanottu: "Mast puhuu rakkaus- ja järkiavioliittopareista. Hänen kokemuksensa perusteella rakkauspariskuntien liitot ovat kestävämmällä pohjalla. ... Vaikka suurin osa Mastin asiakkaista on yhdessä rakkaudesta, on sekaan mahtunut myös järkiavioliittoja. Niiden tulevaisuus on Mastin kokemusten mukaan vaakalaudalla."
Sanotaan, että mikäs sitten tulee eteen jos avioliitto perustuu pelkkään rakkauteen ja rakkaus loppuu. No, ongelmiahan siitä tulee ja niistä joko selvitään tai sitten ei. Mutta entäpä jos järkiavioliitosta loppuu järki? Silloin ei kyllä ole enää mitään mahdollisuuksia ja seuraukset ovat yleensä paljon rumempia kuin jos rakkausavioliitosta loppuu rakkaus. Etenkin kun järkiavioliitossa riittää että toiselta loppuu järki, kun taas rakkausavioliittoa kannattelemaan riittää usein vain yksikin osapuoli.


9. Tosiasioiden tunnustaminen on medialynkkauksen alku

Aiemmin sananlaskussa "medialynkkauksen" tilalla oli "viisauden". Tai no, ainakaan ei saa tiettyjä tosiasioita tunnustaa ääneen. Nyt Trumpin väitetään olevan rasisti, koska hänen väitetään sanoneen "Kerran Trump olisi Obamasta räyhätessään todennut, että ”mainitkaa yksikin mustien johtama maa, joka ei olisi täysi persereikä. Ne ovat kaikki v...n paskahuusseja”." Jäämme odottelemaan vastaesimerkkejä. Tai tarkemmin ajatellen emme jää odottelemaan vastaesimerkkiä mustien johtamasta maasta, joka ei olisi paskahuussi, sillä odotellessa peittyisimme hämähäkinverkkoihin.
Kuten niin monesti ennenkin, on hyvin inhottavaa olla oikeassa asiassa missä ei saa olla oikeassa.


10. Hivuttaen hirteen

Suomen viisain taloustoimittaja (mahdollisesti ainoa sellainen) Jan Hurri kertoo kolumnissaan erinomaisesti, mikä on EU:n strategia. Lietsotaan kriisejä, joiden varjolla hivutetaan liittovaltiota "väliaikaisin" ja "poikkeuksellisin" ratkaisuin yhä lähemmäksi ratkaisujen jäädessä "pysyviksi" ja "normaaleiksi" toimintatavoiksi.
Kuten aina tällaisissa tilanteissa, jälkikäteen katsoen käy niin että ei missään nimessä olisi suostunut, mutta nyt on "liian myöhäistä" enää katua. Ikävää asiassa on se, että tätä ei tunnuta muistavan seuraavan "poikkeusolosuhteen" vaatiessa "erikoisjärjestelyjä".


11. Älä pelaa mestarin kanssa

Australia havahtui Kiinan uhkaan vasta sitten, kun vahinkoa oli jo tapahtunut. Toivottavasti ei liian myöhään.
En ole koskaan ymmärtänyt, miksi väitetään että kiinalaisten kanssa neuvoteltaessa pitää olla kärsivällinen, koska se kuuluu heidän kulttuuriinsa. Tämähän on ihan sama kuin neuvoisi tappelemaan mustan vyön karatekaa vastaan paljain käsin, koska hän on niin hyvä siinä. Ei, kaivetaan vyöstä ase esiin ja tähdätään silmien väliin. Samalla tavalla kiinalaisten kanssa ei tule menetellä kärsivällisesti, koska siinä häviää aina. Impulsiivinen ja ennalta-arvaamaton toiminta syöksee siihen tottumattoman vastustajan pois balanssista.
Australialaiset erehtyivät kuvittelemaan, että kiinalaiset olisivat liikkeellä vilpittömin mielin. Sellaista ihmettä ei ole nähty viimeiseen kolmeentuhanteen vuoteen.


12. Hesari ei petä

Jaska: - Hesarin kuukausiliitteessä on iso juttu yleisurheilijasta.
Salli: - Kenestä?
Jaska: - Et ole varmaan kuullutkaan. On vielä juniori.
Salli: - Hyväkin?
Jaska: - Voitti poikien SM-kultaa 16-vuotiaiden korkeudessa ja kolmas peräkkäinen SM-kulta junnuissa.
Salli: - Eli huippulupaus?
Jaska: - No, ei. Kehno ikäluokka. Näyttää olevan 15-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilastossa vasta sijalla 65 eikä mahdu edes listoille tämän kauden ikäluokkansa maailmantilastossa.
Salli: - Miksi sitten juttu?
Jaska: - Mietipä itse. Tämä on Hesari. Vaihtoehtoja on siis kaksi.
Salli: - Näytäpä kuvaa...
(Katsoo otsikkosivulla olevan kuvan, jossa näkyy rimaa ylittävä hyppääjä selkäpuolelta)
Salli: - Jaaha. Näkyy olevan valkoihoinen. Eli on siis homo.
Jaska: - Täydet pisteet Hesari-visassa.
Hesarin propagandistinen linja tulee surkuhupaisasti esille jutussa:
"”Jalkoihin glitteriä, käsiin glitteriä, selkään glitteriä… Naamassakin on. Mä olen aina täynnä glitteriä kisoissa!”
”Mulla on meikit, huulipunat ja muut aina mukana kilpailuissa, treenikassissa. Voin sitten korjailla nopeasti, jos ne menevät huonosti.”
...
Tämän ei pitäisi olla enää uutinen. Ei tällä vuosituhannella."

Tiedoksi Hesarille: ei se ollut uutinen ennen kuin Hesari asiasta kirjoitti. Voi sanoa että aika paljon yleisurheilua seuraan enkä ollut koskaan kuullutkaan Jere Nyströmistä. Sinänsä sattumaa, ettei ole osunut samoihin kisohin. Tosin korkeushyppy nyt ei olekaan oma päälaji.
Onnea matkaan Jere Nyströmille ja voimia eloon, artikkelissa kerrottiin että hän on elämäntapansa vuoksi joutunut kiusatuksi. Hyvä hyppääjä, ensi kaudella on kahden metrin ylitys jo lähellä. Jutusta päätellen tuntuu olevan tosissaan korkeushypyn kanssa. Eikä mennyt edes toimittajan propagandavälineeksi. Toimittaja vihjaili sukupuolenvaihdoksesta ja nosti esimerkiksi muutaman urheilijan, jotka ovat kilpailleet naisten sarjassa vaihdoksen jälkeen. Ilmeisistä toimittajan kalasteluista huolimatta Nyströmillä tuntuu olevan jalat maassa (sinänsä lajin kannalta vähän huono valinta...) ja hän toteaa vain ”Kävi miten kävi, olisi tosi vaikeaa lopettaa urheilu.” Eli ei mitään palopuhetta sen puolesta, että hänellä olisi oikeus kilpailla naisten sarjassa. Kyllä järkevän oloinen kaveri tajuaa, että reiluus olisi kaukana. Nyströmin ennätys on 193, naisten SE on 195. Nyström on 16-vuotias, ei mitenkään poikkeuksellisen lahjakas. Hän on siis hypännyt 193, ikäluokan SE on 216. Mikä on seitsemän senttiä yli naisten maailmanennätyksen. Ei sukupuolta vaihtaneilla saa olla mitään asiaa naisten sarjaan.


13. Kauniimpi sukupuoli

Jokavuotinen vakiojuttu: naisurheilijat kertovat kokemistaan ulkonäköpaineista. Näin yleisurheilukatsomossa viihtyvänä setämiehenä sanon, että älkää viitsikö. Kuten Maria Huntington jutussa toteaa, urheilukentällä ollaan käytännössä puolialasti. Ja kun ottaa huomioon, mitä yleisurheiluharjoittelu yleensä naisen kropalle tekee, niin heteromies reagoi vaistomaisesti ellei sydänkäyrä ole piirtänyt suoraa viivaa vähintään minuutin ajan. Asiahan on sillä tavalla, että jos lähdetään arvioimaan erilaisissa tapahtumissa esiintyvän naiskauneuden määrää, niin Miss Suomi -kisat ovat täysin piirikunnallista luokkaa Kalevan Kisoihin nähden. Tämä ei silti tarkoita mitään seksuaalista ahdistelua, vaan platonista ihailua. Seksuaalista ahdistelua on se, jos pyytää kisoissa käytettyjä pikkuhousuja. Toivoa sopii että tämmöiset tyypit eivät kohtaa miesyleisurheilijoita pimeällä kujalla. Tai ehkä sittenkin voisi toivoa että kohtaisivat.


14. Keppi lentää

Jan Zeleznyn keihäs-ME:tä 98,48 ovat asiantuntijatkin pitäneet mahdottomana rikkoa. Seppo Räty on jopa epäillyt ihan loogisin perustein tulosta laittomalla keihäällä heitetyksi.
Olipa keihäs laillinen tai ei, Zelezny heitti kuitenkin viidesti yli 94 metriä. Eikä ollut ihanteellinen keihäänheittäjätyyppi paitsi yhdeltä ominaisuudeltaan: mies oli linko. Mutta mittaa oli 186 cm ja painoa siihen nähden vähän eli noin 86 kg. Voi helposti päätellä, että jos vähänkin samanlainen linko-ominaisuus löytyy vahvemmasta miehestä, niin keppi lentää. Ja nyt lensi. Johannes Vetter tempaisi 97,76. Vetter on 188-senttinen ja painaa 105 kg. Heitto oli täydellinen ja vähän paremmissa tuulioloissa ME olisi saattanut rikkoutua. Eikä Vetter ole linko-ominaisuuksiltaan mikään Zelezny.
Suomen keihäänheiton tilaa surkutellaan. Turhaan. Todella lupaavia, tällä vuosituhannella syntyneitä nuoria on monta. Mediassa on eniten hehkutettu Topias Lainetta, joka on toistaiseksi heittänyt pisimmälle. Laine on vain 178-senttinen ja lähestyy keihäänheittoa aivan eri strategialla. Mikä saattaa onnistua - haamurajoilla on tapana rikkoutua vain jos joku keksii jotain uutta. Mutta Suomessa on nimiä mainitsematta ainakin kolme nuorta kaveria, joilla on Vetter-luokan runko ja parempikin: mittaa yli 190 senttiä ja linko-ominaisuudet samalla tasolla. Kun tähän rakentaa vielä voiman päälle, niin hyvä tulee. Pistäisin epäröimättä rahaa likoon sen puolesta että joku näistä neljästä ottaa tällä vuosikymmenellä aikuisten arvokisamitalin. Ainakin jos saa mukaan laskea viidenneksi ja kuudenneksi vähän nuoremmat veljekset, joilla on tutun oloinen sukunimi...


15. 150 kg yli riman ja aitojen

Kilpasyöjänä ja voimamiehenä tunnettu Jesse Pynnönen on Youtube-kanavallaan tehnyt vierailuja yleisurheilukentille. Hän on otsikon jutussa testannut korkeushyppyä ja toisessa aitajuoksua Suomen huippujen opastamana. Yleisurheilu saattaa näyttää helpolta, mutta joka näin väittää ei ole koskaan katsellut aitaviidakkoa edessään. Todella hyviä ja asiallisia videoita. Korkeushypyssä 120 oli tekemätön paikka, mutta lukija on hyvä ja menee itse kokeilemaan. Ja ennen kuin joku sanoo, että eihän 150-kiloisella ole mitään mahdollisuutta hypätä korkeutta niin kehotan katsomaan tämän pätkän. Siinä kuulantyönnössä aikoinaan juniorien EM-kultaa voittanut Tepa Reinikainen, Tilastopajan mukaan 143 kg, hyppää tasajalkaa floppaamalla yli 160 cm. Huippuyleisurheilijoiden testitulokset eivät ole normaalikuolevaisen ymmärrettävissä.


16. Topi or not Topi?

Suomen ykkösjuoksija Topi Raitanen voitti Ruotsi-ottelussa 5000 metriä. Seuraavana päivänä hän ei osallistunut esteisiin. Suomi otti esteissä takkiin pistein 16-6. Raitanen olisi lähes varmasti voittanut kilpailun, jolloin pisteet olisivat menneet Suomen tappioksi vain 12-10. Ruotsi voitti maaottelun viidellä pisteellä. Teoreettisesti laskien Raitanen olisi siis ratkaissut maaottelun Suomen eduksi. Kuten teki kaksi vuotta sittenkin.
Periaatteessa urheilijan tulee aina edustaa maataan parhaansa mukaan. Sota ei kuitenkaan yhtä miestä kaipaa. Etukäteen ei voinut tietää, että se on tästä kiinni. Raitanen oli mukana vitosella ja teki velvollisuutensa. Tunnetusti Raitaselle ei sovi kovin hyvin juosta kahtena peräkkäisenä päivänä kilpailua. Hän teki päätöksensä eikä ottanut loukkaantumisriskiä.


17. Urheilua terveydellä

Urheilu on ollut pitkään tauolla. Yleisurheilussa kyettiin järjestämään Kalevan Kisat, Ruotsi-ottelu ja SM-viestit, piakkoin järjestettäneen myös keväältä perutut SM-maastot. Olettaen että korona ei leviä. Mikä tulee kyllä tapahtumaan, kun joukkuelajit pyörähtävät käyntiin. Tapauksia on ollut jo useita. Yleisurheilukisoissa ei ainuttakaan.
Oli surkuhupaisaa seurata, kuinka Ruotsi-ottelun järjestämisestä kohkattiin älyttömyyksiä. Pidettiin selviönä, kuinka korona leviää ruotsalaisten mukana. Ei levinnyt. Siksi että kaikki testattiin etukäteen, pidettiin eristyksissä ja noudatettiin tiukkaa kuria kilpailuissakin. Myös yleisön keskuudessa. Samoin oli Kalevan Kisoissa. Turvavälit pitivät katsomossa ja kentilläkään ei nähty paljon muuta kuin kyynärpääkontakteja. Mutta näistä jaksettiin kyllä valittaa etukäteen. Vaan ei jälkikäteen. Sen sijaan etukäteen ei juuri valitettu joukkuelajien käynnistymisestä, joissa kontakti kuuluu jo lajien luonteeseen. Seuraukset näkyvät: tartuntaryppäitä on jo ollut useita. Eikä tuo yleisönkään käytös sieltä turvallisimmasta päästä ole ollut.


Loppukevennys: Luulisi vientiä riittävän

Nainen meni Tinder-treffeille ja tarjoutui synttärilahjaksi siivoamaan miehen kämpän.
"– Tykkään siitä, että toinen sotkee, jotta minulla on enemmän siivottavaa!"
Miten on mahdollista, että tällainen nainen on yhä sinkku?

11 kommenttia:

Trilisser kirjoitti...

Millä loogisella perusteella naisurheilijan pikkareiden pyytäminen on "seksuaalista ahdistelua"? Jos nainen pyytäisi Johannes Vetterin alkkareita, olisiko se "seksuaalista ahdistelua"? Moni nainenhan tekee rahaa myymällä pikkareitaan. Ovatko "seksuaalisesti ahdisteltuja"? Nyt kun kovasti vouhkataan "suostumuksesta", niin Jaskan (tai siis sen ruikuttavan kolmiloikkaajan logiikalla) jo sen suostumuksen kysyminen on ahdistelua. Menee aika mahdottomaksi.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

No, koitahan rauhoittua, trilisser ! Jaskan jutut ovat timangia!

Nimetön kirjoitti...

Mikä korona? Kun käytetään testiä, joka antaa positiviisen tuloksen mistä tahansa koronaviruksesta (joita kiertää populaatiossa kuusi), saadaan taatusti positiivisia tuloksia. Sars-COV-2-spesifiä testiä kun ei ole. Ja kun testataan enemmän, saadaan enemmän positiivisia tuloksia. Siten voidaan simuloida "toinen aalto" koska tahansa.

Vasta-ainetestissä sama juttu. Kaikki kuusi koronavirusta tuottavat vasta-aineita, jotka antavat positiivisen tuloksen. Lisäksi vasta-aineita löytyy, jos joku näistä on jo jyllännyt ja elimistö on reagoinut siihen. Testi ei kerro, levittääkö virusta vai ei.

Ja sitten tietysti se, että virus tappoi vain vanhuksia. Alle 50-vuotiaat "koronatapaukset" olivat aitoja yksittäistapauksia, ja niissäkin kuolema näytti aiheutuvan esimerkiksi kouristustapauksesta suihkussa ja siitä seuranneesta pään lyömisestä lattiaan.

Eikä edelleenkään ole tehty testiä, jossa olisi elektronimikroskoopilla tarkasteltu vaikkapa tuhannen SARS-COV-2-positiivisen virusnäytteitä ja siten selvitetty, löytyykö sieltä se yhteinen taudinaiheuttaja. Eikä semmoista testiä taideta tehdäkään, koska se paljastaisi koronateatterin kaikessa kauheudessaan. Notta niin sitä pantiin maailmantalous kuralle ihan tyhjän takia.

Ja mitenkä ne Ruotsin koronakuolleisuusluvut sen kun putoavat, kun niiden piti lähteä uudelleen kasvuun? Näin puoli vuotta jälkikäteen tarkasteltaessa vaikuttaa siltä, että koronaan kuoli tasan niitä vanhuksia, joiden aika olisi koittanut muutenkin jostakin muusta syystä. Osan poismenoa tietysti vauhditti se, että jälkeläiset eivät päässeet enää varmistamaan vanhuksen hyvinvointia vanhainkodissa.

Kyllä sylettää.

Jaska Brown kirjoitti...

Trilisser: Jonkin aikaa luulin että trollaat. Toisaalta jos haluaisit trollata, pystyisit varmasti parempaan joten luultavasti olit tosissasi.
Milläkö perusteella naisurheilijan pikkareiden pyytäminen on seksuaalista ahdistelua? No käytännössä siksi, että tuskinpa kukaan myöskään kaupan kassajonossa pyytää pokkana kassaneidin pikkareita kaupan päälle. Ja jos yrittää niin melko varmasti saa vartijat/poliisit paikalle ja käy huonosti. Tilanne on täysin vastaava.
Logiikalla "kyllä naiselta saa pyytää pikkareita koska moni nainen myy niitä", voi mennä kadulla tuosta vain kysymään vastaantulevalta naiselta paljonko maksaisi BDSM-sessio, koska moni nainen tällaisia maksua vastaan tarjoaa. Ei ihmisten välinen kanssakäyminen noin toimi.
Ja kyllä, Johannes Vetterin alkkareiden pyytäminen on seksuaalista ahdistelua sekin.

Terho Hämeenkorpi: Kiitoksia.

Nimetön: Kun en tunne asiaa riittävän hyvin niin en ota kantaa. Yhden koronan sairastaneen tunnen. Selvisi pienellä kurkkukivulla ja kuumeilulla.

Nimetön kirjoitti...

Seiskakohta palauttaa vahvasti mieleen sen vääntämisen mitä kevytautojen ympärillä pyöri vuosi sitten. Senkin väittelyn pystyi tiivistämään kahteen näkökulmaan:
-Subjektiivinen näkemys että 15-17 vuotiaalla ei voi olla tarvetta päästä auton rattiin
-Objektiivinen tosiasia että kevytauto olisi se vähemmän huono vaihtoehto mopoautolle

Harmittaa tietenkin niiden 17-vuotiaiden kuskejen puolesta jotka malttavat ajaa sääntöjen mukaisesti. Valtamedia ei kommentoi näiden onnettomuuskuljettajien sukupuolta, mikähän siinä on?

Nimetön kirjoitti...

"Lähetit tyttäresi silvottavaksi? Mene itse perässä eikä ole takaisin tulemista. Se on tasan näin helppoa. " - mutqu ninqu ihmis tota oikeudet ja rassismi! Eli ei tule toteumaan ennen kuin persut saa 102 kansanedustajaa.

"Tiemaksujen toteuttamisen kannalta haavoittuvimmassa asemassa olevista ryhmistä selvitys mainitsee erityisesti pienituloiset kaupunkiseutujen reuna-alueilla asuvat autoilijat, joilla ei ole varaa hankkia vähäpäästöisiä ajoneuvoja tai ylipäätään sujuvaa mahdollisuutta joukkoliikenteen käyttöön." - No tämä on helppo, mamut skitsobackasta ja muista lähiöistä.

Tuossa ajokorttijutussa meni kyllä kaikki päin helevettiä. Normaalia berneröitiä siis. Muistaakseni itse ajoin 24 tuntia, teoriaa oli ainakin saman verran. Ja inssiä ei voinut uusia saman tien. No, ei tarvinnut. Mutta uusijoiden piti ajaa n* tuntia ja odottaa viikko tai jotain. Eikä autokoulu päästänyt ajokokeeseen, jos epäili kykyä läpäistä.

Jaskan ehdotus on oikean suuntainen mutta lisäisin siihen pakollisen ajoharjoittelun 10 tuntia autokoulunopettajan ohjauksessa. Tämä karsisi väärien asenteiden periytymistä.

*n= 4-8 muistaakseni.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

Kohta 15: Katsoin parit Pynnösen urheilijavideot. Kuulantyöntäjä Ahola on isoksi mieheksi erittäin ketterä. Pynnönen ei niinkään, mutta ei hänkään mikään ihan rapakuntoinen ukko taida olla. Vanhaa taustaa on mm. jalkapallaosta, salibandysta sekä nyrkkeilystä. Lisäksi taitaa olla valmistumassa fysioterapeutiksi.

Hienoa että vilpittömän kiinnostuneelta vaikuttaa itselleen vieraista urheilulajeista. Lisäksi voi itselleen saada erilaisten urheilijoiden tapaamisista uusia ideoita voimailupuolen harjoittelun tueksi, esim koordinaatiotiopuolen merkitys tullee tutuksi.

Pynnönen voisi mennä kokeilemaan vaikkapa 50m pienoiskivääriammuntaa. Sekään ei mikään helppo laji ole, vai mitä mieltä on Jaska?

Qroquius Kad kirjoitti...

Itsekin ihmettelin, miten tuo siivoojaneitonen voi olla sinkku. Sitten tuli mieleen, että ehkä hän pitää siivoamisesta enemmän kuin seurustelusta ja siihen liittyvistä kahdenvälisistä sessioista?

Nimetön kirjoitti...

Ei hätää mitään, ensimmäisen ja toisen maailmansodan välissä ei ollu ku n. 20v, nyt jo kulunut n.75v, joten eiköhän se 3 maailmansota kolkuttele jo pikkuhiljaa ovella, joten ei enään näitäkään tarvi murehtia, koronaa, maahanmuttoa eikä muutakaan ...

-jpt-

Nimetön kirjoitti...

Tuli mieleen, pitäisikö balzarille myöntää arvonimi? Mallia voisi ottaa keirillisesta saksasta, "todellinen salaneuvos" olis hyvä templaatti. "Todellinen demari" olisi sopiva titteli. Monessakin mielessä. Onkos muuten somepöyristyjät muistaneeet sannaa irtisanoutumaan raiskailusta ja ihmiskaupasta? Martin Shceisse, uuninpankkopoika, oula ja kumppanit.

Pyssymies

Veijo Hoikka kirjoitti...

2. Ja taas kommentti.

Näiden kaikkien oletettujen sukupuolten välisten tasa-arvojen nimissä tuon pohdittavaksi tyttöjen ympärileikkauksen kriminalisoimisen sovinistisen valkoisen miehen ylivallan lähtökohtia kritisoiden. Eikö jo olisi aika antaa vapaat areenat reilulle läpänheitolle arkaluontoisen asian suhteen myös yhdelle syrjitylle sukupuolelle, tytöille. Poikien lerpanpoisto on todettu lainvoimaiseksi korkeimmalla oikeustasolla. Teko on lainmukainen, mikäli asiantuntijat jälkikatselmuksessa voivat todeta talonmiehen tasoisen suorittajan taituroiman nahanpoiston olevan aivan kuin ihan oikea lääkäri olisi tempun tehnyt.
https://korkeinoikeus.fi/fi/index/ajankohtaista/tiedotteet/2016/03/korkeinoikeuslinjasipoikienymparileikkaamiseenliittyvaaoikeuskaytantoa.html

Urheilun sarallahan näitä kansantaitajien urotekoja on saatu ihailla taltioituina ikivihreiden balladien muotoon. Toki veikkaan, että jos Martille piikityksen jälkeen olisi ryhdytty Martin yksisarvisen ainoan silmäluomen amputoimiseen, olisi käräjäoikeuden päätös varmasti riittänyt toteamaan, että doping ei ollut väkivaltaisen reaktion syynä.

https://www.youtube.com/watch?v=pTNObpkFMSg&ab_channel=JaakkoTeppo-Topic

8. Menneen ajan ennusteet usein osuvat.

Järkiavioliitto menee perseelleen normitapauksessa: varakas siippa, joka tunnistaa mielenhäiriönsä rakastumiseksi siihen järkiavioliittoon pyrkivän kavalaan lieroon, joka nyt vaan sattuu olemaan muutaman kymmenen vuotta häntä itseään nuorempi. No fifti-sikstillähän siitä selviää. Näitä on kaveripiirissäkin nähty. No, ei nyt sentään ekkelstonin tasolla, eli kiva olla silleen romanttisesti pää nuorikon kainalossa, jollei sillä ole ole korkkarit jalassa.

Tästä suoraan loppukevennykseen, joka kerrankin kuvaa termiään.
"Miten on mahdollista, että tällainen nainen on yhä sinkku?"
Palaa kohtaan 8.
Jospa tämä lady puhuu totta. "– Tykkään siitä, että toinen sotkee, jotta minulla on enemmän siivottavaa!"
Ja kämpät siivotaan viimeistä pölyhiukkasta myöten, kokemuksella. Heti kun se toinen on sotkenut päänsä riittävän sekaiseksi. Ja puhdasta tulee.