Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 3. maaliskuuta 2020

Uutiskatsaus 10/2020


1. Kenraaliharjoitus

Koronavirukseen oli maanantaisten tietojen mukaan sairastunut noin 90 000 ihmistä. Kuolleita oli kolmetuhatta. Tästä voi arvioida kuolleisuuden olevan noin kolme prosenttia, mutta viralliset arviot ovat pienemmät. Todellisen kuolleisuuden arvioidaan olevan noin prosentti, koska osa lievistä tapauksista jää raportoimatta. Arvion mukaan alle 50-vuotiailla kuolleisuus on alle puoli prosenttia, yli 70-vuotiailla yli kahdeksan prosenttia. Viruksen tarttuvuudesta ei ole vielä täysin luotettavia tietoja.
Maailma tuntuu olevan melkoisessa paniikissa. Toisaalta muistellaanpa takavuosien vastaavia epidemioita. Vuonna 1968 jylläsi hongkongilainen influenssa, johon kuoli lähes miljoona ihmistä. Vuosina 1958-59 oli aasialainen influenssa, jonka kuolonuhreja saattoi olla peräti neljä miljoonaa. Sairastuneiden määrä oli sadoissa miljoonissa, ei tuhansissa. Kuolleisuus näissä molemmissa tosin oli ilmeisesti pienempi, luokkaa 0,15 - 0,4 %. Nämä tapahtuivat jo modernissa maailmassa, jossa sairaudet kykenivät leviämään vaikkapa lentoliikenteen välityksellä, toisin kuin kuuluisimmassa epidemiassa eli vuoden 1918 espanjantaudissa, jossa kuolleisuus saattoi olla peräti kolme prosenttia ja absoluuttisesti lähes sata miljoonaa. Aasialaisen ja hongkongilaisen influenssan aikana yhteiskunta pyöri lähes normaalisti, toisin kuin nyt.
Kysymys kuuluu: ovatko kaikki nykyiset varotoimet todellakin tarpeen, kun vertaa koronavirusta entisiin epidemioihin? Tai edes jokavuotiseen kausi-influenssaan, joka tappaa vuosittain satojatuhansia. Itse epäilen, että kyseessä on harjoitus: nyt kerätään suhteellisen vaarattoman viruksen varalta tietoa siitä, miten yhteiskunta reagoi karanteenimääräyksiin. On nimittäin päivänselvää, että lähivuosina ylikansoitetuissa Afrikan maissa tai sitten normaaliin tapaan Aasiassa puhkeaa uusi espanjantautiin verrattavissa oleva epidemia. Silloin eristyksiä ja muita erityistoimia todella tarvitaan. Ja ne on huomattavasti helpompi toteuttaa, kun niitä on kerran harjoiteltu vaarattomammassa tilanteessa. Mikä oikein onkin.


2. Kokemuksen syvä rintaääni

Pitkään Lähi-idässä YK-tehtävissä palvellut prikaatikenraali evp totesi Suomen turvapaikkapolitiikan olevan aivan liian lepsua. Kuten kuka tahansa paikan päällä ollut osaa kertoa, valehtelu on varsin endeeminen piirre. "– Linja on aivan liian sinisilmäinen, oletamme muidenkin toimivan kuten me. Suomalainen elämäntapakulttuuri on kuitenkin todella kaukana niistä kulttuureista, joissa on suuremmassa määrin ääriajattelua, ja se on syytä tiedostaa."
Huomionarvoista ovat nuo kolme kirjainta tittelin perässä. Evp. Eipä juuri kukaan virkakoneistossa vielä mukana oleva uskalla suutaan avata. Totuudet tulevat sitten esiin, kun ei enää ole pelkoa leipäpuun katoamisesta. Hyvä että edes silloin, mutta tämä ilmiö kertoo valtionhallinnon vinoutumasta pelottavalla tavalla.


3. Aktiivista vai passiivista?

Jälleen kerran ihmeteltiin asuntojen arvonlaskua suurimmassa osassa maata ja haettiin siihen lääkkeitä. Vähemmän yllättävästi kaikki lääkkeet käsittivät aktiivisia tukitoimia. Entäpä jos joskus kokeiltaisiin mitä tapahtuisi jos annettaisiin ihmisten päättää ihan itse? Luovuttaisiin aluepolitiikasta, jossa keinotekoisesti tuetaan muiden kustannuksella eläviä alueita ja sallittaisiin ihmisille mahdollisuus elää siellä missä he oikeasti haluavat. Lainaan edellistä uutiskatsausta: Pari yksinkertaista korjausliikettä riittäisi. Ensinnäkin asumistuki pitäisi lakkauttaa, toki inhimillisistä syistä portaittain, mutta noin neljän vuoden siirtymäaika riittäisi. Alkaisi yrityksilläkin olla halua työllistää siellä, missä ihmisillä on oikeasti varaa ja halua asua. Toiseksi kuntien valtionosuudet tulisi lakkauttaa. Niiden tilalla tulisi maksaa valtion tasauskorvausta tai siirtää työpaikkoja kuntiin. Miksi hitossa näinä tietoliikenneyhteyksien aikoina kaikkien virastojen pitää olla Helsingissä? Hajasijoitetaan niitä. Sitten lasketaan, mitkä ovat valtion töiden tuomat palkkatulot kussakin kunnassa kerrannaisvaikutuksineen (virastotyöläisen pitää käydä kaupassa, johon pitää palkata myyjä, noin esimerkkinä kerrannaisvaikutuksesta) ja tasataan nämä kuntien kesken. Eiköhän autioituminen lopu, ainakin niissä kunnissa jotka hoitavat pestinsä hyvin eivätkä ole pelkkiä kepun piirikonttoreita.


4. Joka vanhoja muistaa, sitä tikulla silmään

Ben Zyskowicz (onnistuin oikeinkirjoituksessa ensiyrittämällä!) haluaa Yleisradion tilille kansalle valehtelusta Neuvostoliiton vuosina. Sinänsä ihan kaunis ajatus, mutta Neuvostoliitto on ollut vainaa jo melkein 30 vuotta. Tuoreempiakin valehteluaiheita löytyy. Näiden huomaamiseen tarvitaan joko a) että on lukenut tätä blogia tai b) on kuunnellut Ylen antia JA on vähintään puoliksi järjissään.


5. Taas voitto rasismille

Näin se etenee. Ensin Brunberg vaihtoi "neekerinsuukot" pelkiksi "suukoiksi". Nyt rasiasta poistetaan neekeripariskunnan kuvakin. Kysymys Brunbergille: mihin oikein pyritte tällä etnisellä puhdistuksella? Seuraavaksi varmaan erotetaan kaikki neekerityöntekijät, mistä on enää pari askelta polttouuneihin...


6. Onnea Teuvo!

Keski-Amerikan tunnetuin sahamies Teuvo Hakkarainen kävi hakemassa itselleen Hondurasista morsiamen. Onnea nuorelleparille! Toiseksi hauskinta asiassa on seurata, millaisille mutkille vasemmisto vääntyy kun Teuvoa ei enää pysty syyttämään rasistiksi sitäkään vähää kuin ennen. Tähänkin asti on oltu kovilla, kun Teuvo on tehnyt Keski-Amerikassa saha-asiantuntijana kehitysavun hyväksi moninkertaisesti sen, mitä vihreä liike, jonka kehitysapu perustuu lähinnä rahan siirtoon Afrikan diktaattoreille ja elätettävien Suomeen rahtaamiselle.


7. Hopliitit vauhdissa

Turkin pääministeri Erdögan teki sen, minkä piti olla täysin päivänselvää kaikille muille paitsi EU:n johtaville poliitikoille. Saatuaan EU:lta rahat Eurooppaan tapahtuvan haittamaahanmuuton estämiseksi hän yritti avata rajat haittamaahanmuutolle Eurooppaan. Tällä kertaa kreikkalaiset olivat kuitenkin lujina ja yritys näyttää kuivuneen kokoon. Voimia Kreikalle! Jokainen sivistynyt eurooppalainen seisoo tukenanne! Ainakin toistaiseksi Kreikan pääministeri vakuuttaa, että hallitus on valmis tekemään mitä tahansa suojellakseen rajojaan. Toistaiseksi on selvitty kyynelkaasulla. Jos Suomessa olisi hallitus, jolla olisi munat, se lähettäisi Kreikkaan avuksi rautaa rajalle. Nyt on tehtävä selväksi, että Lähi-idän tuottamalla liikaväestöllä ei ole sijaa Euroopassa. Tulijoita riittäisi kyllä. Ymmärrettävää. Edes muslimit eivät halua asua maissa, joissa on muslimienemmistö.


8. Tok tok

Oululaiset järjestivät raiskausten vastaisen Turvallinen Oulu -kampanjan. Rahaa on palanut 2,8 miljoonaa euroa ja näkyvin aikaansaannos on nuorille tehty video, jossa raiskauksenestokonstiksi neuvotaan eteenpäin torjuvaan asentoon asetettu kämmen. (sarkasmi päälle) Varmaan tämä temppu ei kenenkään raiskausuhan alle joutuneelle olisi tullut mieleen ja sehän on taatusti tehokas. (sarkasmi pois) Siis 2,8 miljoonaa euroa ja tämä on parasta, mitä sillä saadaan aikaan. Olisivat palkanneet minut projektipäälliköksi ja antaneet vapaat kädet. Olisin tehnyt duunin kymmenellä prosentilla tuosta hinnasta, saavuttanut paremmat tulokset ja tuottanut samalla ainakin 2,8 miljoonan euron säästöt. Eikä niihin säästöihin olisi tarvinnut laskea edes pelastettujen suomalaislasten säästettyjä terveyskuluja.


9. Miksi tyytyä tähän?

Vihreät ehdottivat äänestysikärajaksi 16 vuotta. Mietitäänpä hetki miksi äänestysikäraja on ylipäätään olemassa. Siksi, että katsotaan tietyn ikäisten olevan vielä keskimäärin kypsymättömiä tekemään vastuullisia päätöksiä. Sitten mietitään, mitä kertoo vihreiden kannattamisesta se, että he haluavat muuttaa äänioikeutettujen henkistä rakennetta kypsymättömään suuntaan. Todellinen vihreiden unelmaikäraja taitaisi olla kymmenen vuotta. Tämä pätee sekä äänioikeuteen että - päätellen vihreiden haittamaahanmuuttopolitiikasta - myös eräisiin muihin asioihin.
Sinänsä ikärajaan perustuva äänioikeusraja on barbaarinen. Parempiakin systeemejä olisi, mutta koska ne perustuvat siihen, että äänestäjät tekisivät valveutuneita valintoja, on turha toivoa, että poliitikot niitä ajaisivat.


10. Sananvapautta

Perussuomalaisten nuorten toinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen erosi tehtävästään. Hän meni nimittäin sanomaan puheessaan olevansa fasisti. Samaan aikaan meillä on kansanedustaja, joka sanoo avoimesti olevansa kommunisti eikä vasemmistoliitto vaadi häntä joko irtisanoutumaan puheistaan tai eroamaan. Mutta onhan kommunismilla ja fasismilla eronsa - ensinnäkin kommunismi voitti sodan (kiitos kapitalismin avun) ja fasismi hävisi. Toiseksi kommunismin uhkaa ei kannata ottaa vakavasti sen tehottomuuden takia, kun taas fasismin uhka... niin no, jokainen kommunistinen yhteiskunta on aina romahtanut sisältäpäin, kun taas fasistiset yhteiskunnat on jouduttu murskaamaan ulkoapäin. Johtopäätökset jätetään lukijan tehtäväksi.
Mutta jossain kulkee vasemmistoliitonkin raja. Puolueen piirijohtaja joutui eroamaan tehtävistään, kun hänen perustamallaan Twitter-tilillä vaadittiin tappamaan fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät. (Oletettavasti normaaliin tapaan fasisteiksi määrittelyn tekisivät vasemmistolaiset ja mehän tiedämme, mitä tämä tarkoittaa.) Nyt tutkitaan, syyllistyttiinkö tilillä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. En tiennytkään että fasistit ovat kansanryhmä. Ehkä paremminkin voitaisiin tutkia, syyllistyttiinkö rikokseen kehottamiseen. Mikäli kehotettiin tappamaan fasisteja ja ilmastomuutoksen kieltäjiä, niin kyllä. Jos taas todettiin, että pitäisi saada aikaan laki, joka julistaa fasistit ja ilmastonmuutoksen kieltäjät lainsuojattomiksi ja tekee heidän tappamisestaan laillista, niin ei.
Oleellista on se, että ei kehota rikkomaan lakia. Mitä tahansa lakia saa sen sijaan kehottaa muuttamaan millä tahansa tavalla. Onko laitonta pohdiskella, että maahan pitäisi saada laki, joka sallii - hmm, sanotaan oman tuomion pelossa vaikka vasenkätisten - tappamisen? Jos tästä saa tuomion, tilanne on ihan sama kuin jos saisi ylinopeussakon siitä, että ehdottaa moottoriteiden nopeusrajoitukseksi 160 km/h.
Näin ollen vasemmistolaisella on täysi oikeus pohdiskella ja jopa ehdottaa, että maassa pitäisi fasistien tappamisen olla laillista. On kokonaan toinen asia, jos puolue erottaa hänet tämän näkemyksen takia.


11. Muista aina liikenteessä

Yleinen veltostuminen on otettu huomioon tulevissa uusissa liikennemerkeissä. Esimerkiksi suojatien yli ryhdikkään ripeästi marssiva mieshahmo on korvattu huonoryhtisellä vetelyksellä. Pääkin on irroitettu muusta ruumiista leijumaan ikään kuin kuvaamaan nykyhallituksen vieraantumista todellisuudesta.
Pedofiilipelossa suojatiemerkin tyttöä taluttava mies ja tyttö itsekin on muutettu möykkymäisiksi etäisesti ihmistä muistuttaviksi hahmoiksi. Eikö vanhaa merkkiä voisi käyttää erillisluvalla edelleen joillakin sopivilla alueilla, kuten Oulussa? Edes pienellä kosmeettisella muutoksella?
Sulkuviivamerkit muutetaan vähitellen valkoisiksi, koska "muualla Euroopassakin ne ovat valkoisia". Kai samalla säädetään myös Suomeen muun Euroopan tapaan lumettomat talvet, joista kuulemma on saatu etelässä jo esimakua? Vakavasti puhuen, onhan se hiton paljon selkeämpää että kieltomerkki on erivärinen kuin kaistamerkki. Jos muualla ei ymmärretä toimia järkevästi, miksi meidänkin pitää toimia typerästi?
Kysäisin asiaa raskaan liikenteen kuskilta. Tämä totesi jo nähneensä näitä valkoisia sulkuviivoja (itse en ole vielä nähnyt) ja sanoi, että a) ihmiset eivät ymmärrä niiden olevan sulkuviivoja ja b) ne todellakin erottuvat huonommin.


12. Maailman paras maa

Koodari käväisi Kaliforniassa töissä, mutta totesi voivansa elää Suomessa paremmin. Tämä siitä huolimatta, että palkka tipahti kolmasosaan.
Mikään tässä jutussa ei yllättänyt. Paitsi ehkä sen julkaiseminen. Olen kuullut noita samoja tarinoita jo vuosikausia.
Suomi on maailman paras maa. Pidetään se sellaisena - suomalaisena. Aloitetaan vaikka siitä, että hommataan maahan suomalaisten etua ajava hallitus.


13. Ruokalista, kiitos!

Ja jos menuu ei ilmesty kouraan, niin 180 asteen käännös ja ulos ravintolasta. Näin ainakin itse menettelen. Samoin siinä tapauksessa, jos ruokalista on sellainen, että kieliä osaamaton olisi saattanut sattumanvaraisesti listaa osoittamalla tilata paistettua hovimestaria. Joten turha valittaa sitä, että ravintoloista ei saa palvelua suomeksi. Se on ihan asiakkaassa itsessään, mitä osaa vaatia.


14. Antakaa mahdollisuus

Nuorten lastenhankintahaluttomuudesta syytetään usein itsekkyyttä. Nyt aletaan vähitellen tajuta, että yhtenä pääsyynä on huoli tulevaisuudesta ja näköalattomuus. Sitten kun asialle vielä tehtäisiin jotakin. Ei ole mikään ihme, että suomalaiset eivät halua hankkia lapsia. Kukapa haluaisi, kun hallitus haluaa tehdä Suomesta afro-islamilaisen kehitysmaan. Linkattu juttu on erinomainen esimerkki. Siinä on lueteltu syitä ja perusteltu niitä. Toki jotkin syyt ovat vähäisempiä kuin toiset, kaikki perustelut eivät ole vakuuttavia ja osa syistä puuttuu. Mutta yhtäkkiä, ilman mitään ennakkovaroitusta tai jälkiperusteluja keskellä juttua on lause: "Lisäksi tarvitaan maahanmuuttoa." Ei jumalauta tarvita. Tarvitaan vain sitä, että fiksujen ja yritteliäiden suomalaisten nuorten elämänmahdollisuuksia ei sössitä. Maahanmuuton ja väestönkasvun hillitsemiseen tarvitsemme ympäristövastuullisuutta. Parasta globaalia vastuunottoa on lopettaa täysin maahanmuutto alemman hiilijalanjäljen maista ja karkoittaa enemmistö tänne livahtaneistakin. Suomen ympäristöjalanjälki pienemmäksi!


15. Raja rikki

Camilla Richardssonin suunnitelma tulevalle kesälle on kaksijakoinen: ensin olympialaisiiin estejuoksijana, sitten EM-kisoihin puolimaratoonarina. Puolimaratonin EM-raja meni säpäleiksi harjoituskauden kisassa Dubaissa yli kahden minuutin marginaalilla. Olen ollut jo vuodesta 2016 sillä kannalla, että Camillan paras matka olisi kymppi. Aina siitä lähtien, kun hän Oulun Kalevan Kisoissa voitti kympin ja vetäisi vain reilu tunti sen jälkeen hopeaa esteissä. Pohjaa siis löytyy. Nopeutta ei löydy siihen, että esteet menisivät Euroopan huippujen tahdissa, joka edellyttäisi nykyisen SE:n 9.24,70 rikkomista.
Mutta ne kommentit. Niissä todettiin, mitä turhaa lähettää jotain hölkkääjää EM-kisoihin, kun häviää maailman huipuille minuuttitolkulla. No jaa. Tämä oli siis harjoituskauden kisa. Edellisellä EM-puolimaratonilla tuolla ajalla (1.12.46) olisi tullut kolmastoista sija. Camillan todellinen taso on hyvissä oloissa, kuntopiikin osuessa kohdalleen jotain 1.10 -luokkaa. Sen alle juoksi viime kaudella vain seitsemän eurooppalaista.
Tuntui että maa sekosi jalkapallojoukkueen selvittyä EM-kisoihin. Jos joku tarjoaa minulle vedonlyöntiä siitä, kumman sijoitus on korkeammalla EM-kisoissa, jalkapallojoukkueen vai Camillan hänen tullessaan EM-puolimaratonin maaliin, lyön milloin tahansa Camillan puolesta nelinumeroisen summan tiskiin. Ja EM-puolikkaalla on sentään lähes sata kilpakumppania, jalkapallossa vain 24. Nekin kaikki eri maista. Suomella ei olisi ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia selvitä EM-kisoihin jalkapallossa, jos karsintoihin olisi saanut osallistua kaikista maista A-, B- ja C-maajoukkueet.


16. Loikka tuntemattomaan

Viime vuonna SM-hallipronssia napannut ja toissa vuonna Suomen tilaston seitsemänneksi yltänyt kolmiloikkaaja Ada Koistinen lopetti uransa vasta kaksikymppisenä. Syynä uran päättymiseen oli herännyt ympäristötietoisuus. Koistinen halusi tehdä jotain tämän planeetan hyväksi eikä kokenut hiekkalaatikkoon hyppimistä sellaiseksi.
Tällaisia päätöksiä tarvittaisiin lisää. Nuorten on herättävä tajuamaan, mikä on todella tärkeää. Planeetan pelastaminen on sitä.
Ikävä kyllä, planeettaa lähdetään pelastamaan konsteilla jotka eivät estä katastrofia, päinvastoin pahentavat sitä. Normaali ratkaisu - niin nytkin - on ryhtyä vegaaniksi ja liittyä mielenosoituskulttiin.
Todellisuudessa näillä ratkaisuilla ei ole mitään merkitystä. Kehitysmaalaisten määrä kasvaa viikoittain noin kaksi miljoonaa. Jokainen ympäristöteko Suomessa on täysin merkityksetön, kun kehitysmaihin tulee reilusti yhden Suomen verran lisää liikaväestöä joka kolmas viikko.
Tarvitsemme lisää nuoria, jotka toimivat planeetan hyväksi. Ainoa oikea tapa on pysäyttää väestöräjähdys - keinolla millä hyvänsä. Jos ja kun tätä ei haluta tehdä, veganismi ja kulutuksen leikkaaminen ovat huonoimmat mahdolliset valinnat. Väestöräjähdys johtaa väistämättä katastrofiin. Jos lihansyönti jouduttaa tätä, niin sen parempi ihmiskunnan kannalta. Katastrofin hidastaminen kun saa aikaan vain sen, että sen tuhkasta ylös nouseminen muuttuu entistä vaikeammaksi, koska myöhemmin tapahtuva katastrofi on ehtinyt saada enemmän tuhoa aikaan sekä luonnolle että ihmiskunnan rakenteelle.


17. Otsikkoa kerrakseen

"Tyson Fury moukaroi lyömättömän Deontay Wilderin nurin raskaan sarjan MM-ottelussa!"
Loogisesti ottaen Deontay Wilder ei nyt enää todellakaan ole lyömätön, koska hänet on kirjaimellisesti lyöty kumoon. Tosin epäilen, että tuskin Wilder aiemminkaan oli lyömätön - kyllä tuohon ottelumäärään nähden on täytynyt erinäisiä kertoja olla myös nyrkin väärällä puolella. Moukarilla lyömisestä ei ole todisteita.


18. Nostaa rautaa ja kusee kyykystä

42-vuotias uusiseelantilainen Laurel Hubbard, entinen kansallisen tason painonnostaja Gavin Hubbard pyrkii Tokion olympialaisiin. Sukupuolenvaihdoksesta ei kuulemma ole hyötyä. Jep. Parhaassa iässään kaveri kilpailee ynnä muut -sarjassa miehissä. Sitten käydään monta rankkaa leikkausta lääkehoitoineen läpi. Jos kyseessä olisi ollut joku muu kuin sukupuolenvaihdos, veteraani-ikäisen paluuta edes kansalliseen sarjaan pidettäisiin ihmeenä. Nyt hän onkin yllättäen maailman paras.
Nykyisessä poliittisesti sekokorrektissa maailmassa emme reilun kilpailun aikaansaamiseksi voine toivoa muuta kuin että Hubbard ehtisi saada itselleen tyrän tai eturauhastulehduksen ennen olympialaisia.


Loppukevennys: Saako karanteenissa ollessa edes alennusta paikan tarjonnasta?

Monella kymmenellä miehellä on muutaman viikon kuluttua vaimolle selittämistä. Espanjan Valenciassa 86 ihmistä määrättiin saman tien karanteeniin paikan päälle, kun rakennuksessa havaittiin olevan koronaviruspotilas. Rakennus sattui olemaan paikallinen bordelli. "Ihan vaan kävin kaverin puolesta hintoja kyselemässä..."

11 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tulipa taas tuhti annos faktaa.

1. Covid-19

Viruksen aikaansaannos on parasta, mitä olen globalisaatiossa tähän mennessä havainnut. Sitä saa mitä tilaa... Kauan sitten epidemiat harvensivat köyhälistöä, mutta nyt Covid-19 ei syrji ketään. Tartuntaa saavat tasa-arvoisesti sekä valkoinen roskaväki että paremmisto. Kuten:
https://www.channelnewsasia.com/news/world/covid19-coronavirus-death-toll-iran-77-mar-3-12496192

Ajatelkaapa, jos joku meidän kauneimmista ministereistämme saisi tartunnan ja kuolisi, mistä löytäisimme uuden yhtä pätevän tilalle?

Sanoit noista kuolleiden ikäjakaumasta, että arvioitu on. Miksiköhän ei ole laskettu?
Yritin asiaa joku aika sitten guuglailla, mutta heikko oli saalis.
https://www.medscape.com/viewarticle/925709

3. Niinpä. Tavoitteena lienee saadaa Mumbain tapainen likaviemäri Helsingistä ja muutamasta muusta Suomen pikkukaupungista.

6. Teuvon morsian on nätti kuin kissa. Eikä tarvi korvatillikoita tai taekwondopotkuja pelätä.

7. Suomen ei pidä lähettää kuin sovittu määrä ukkoja rautoineen rajavartioimaan Kreikan sisääntuloväyliä. Miksi Kreikka ei muuta puolustusvoimiensa miehiä poikkeusoloissa rajavartijoiksi? Kait sekin on kiellettyä YK:n tai jonkin muun monikulttuurisuusseuran päätöslauselmissa.
On mistä ottaa: https://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Armed_Forces

Jotain treenejähän griisit rajalla jo järjetelevät: https://www.breitbart.com/europe/2020/03/04/greek-army-conducts-drill-with-live-ammunition-on-turkish-border/

Ari Pesosella oli hyvä blogi aiheesta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/frontex-ja-kreikan-rajatilanne/

8. Tik tok

Ilahduttavaa nähdä Suomen rynnivän suuren maailman tietoisuuteen todella omaperäisellä innovaatiolla käyttäen musiikki- ja tanssitaidetta potkulautana. Paul Joseph Watsonkin oli asiasta oikein innoissaan videollaan: https://www.youtube.com/watch?v=xc5lUbNlTtY&t=306s

Hollywoodissa James Woods oli laitettu valjaisiin, jotta hän ivaisi tiktokkia (Iltasanomien tulkinta). Onneksi hänellä on twittuilutilillään vain 2,2 milj. seuraajaa, joten ei huolta. https://twitter.com/RealJamesWoods/status/1233592604203208704

10. Dillenger-kaustin asiasisältö selviää Jaskan blogista, mutta itse twittuiluketju on vielä karmeampaa kuin sen sanoma. Ihan oikeesti, onko Suomi todellakin näin pahassa jamassa. Lukemaan:
http://paivanbyrokraatti.com/2020/02/29/misha_dellinger_ja_li_andersson/

11. Syntyvyyttäkö lisää? Jos sivutuotteena saadaan kohta 10.:n tapaisia ihmisiä, antaahan olla.

12. Camillalle peukkuja!

13. Tayson Fury iski kohtalaisen mällin Villimmän miehen kanteen. Oli kiva katsoa.

18. Jospa se G-L Hubbardin ryppynaru alkaisi löystyä, niin kisoja olisi kiva katsoa tv:stä.

Loppukevennys: Miten ne saa siellä talossa aikansa karanteenin aikana kulumaan? Maksaakohan vakuutus hoidot?

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pakko lisätä ykköseen vielä:
Eräitä kansanryhmiä pilkataan tavan takaa pelkureiksi.
Rohkeitahan ne ovat: https://www.breitbart.com/middle-east/2020/03/02/watch-iranian-muslims-lick-kiss-shrines-say-they-are-not-scared-of-coronavirus/

klova kirjoitti...

Koronavirus kiertää koko maapallon,milläs sen enään estät.Italia sulkee koulut ja yliopistot,Japani tuon jo teki.Karanteenien tehoaminen vaatisi sellaisia konsteja ettei ainkaan länsimaissa ole sellaiseen halua eikä kykyä ja auttaisiko sekään?Tuskin.

Voimme juuri olla kokemassa jotain historiallista,kuinka pisin ja suurin talouden kasvukausi tulee päätökseensä.Ja kaiken sai liikkeelle oieni virus,se kuinka moni siihen lopulta kuolee ei ole isossa kuvassa merkitsevää.

Fasismista sen verran,että tuo Italiassa lopullisen muotonsa saanut ns kolmas tie on todella huonosti tunnettu.Talousoppina sitä noudattaa enemmän ja vähemmän esim Kiina tai Singapore,valtio-ohjattua kapitalismia keskitettyine päätöksineen.Mutta kun Stalin ei voinut julisteissa lyödä kansallisSOSIALISTISTA petoa,niin fasistit saivat toimia korvikkeena.Fasismihan toisin kuin natsismi oli ja on ihan järjellisesti käsitettävä talousteoria.

Anonyymi kirjoitti...

"Sinänsä ikärajaan perustuva äänioikeusraja on barbaarinen. Parempiakin systeemejä olisi, mutta koska ne perustuvat siihen, että äänestäjät tekisivät valveutuneita valintoja, on turha toivoa, että poliitikot niitä ajaisivat."

Niinpä niin. Kiinteä ikävuosiin kiinnitetty äänioikeusikäraja on barbaarinen jäänne ajoilta, jolloin yksiköllisiä eroja samanikäistenkään välillä ei vielä tunnettu. Äänioikeusikärajan pitäisi tietenkin vaihdella yksilöllisesti, hyvinkin laajoissa rajoissa, ehkä jopa kahdeksasta (tai sitäkin alemmasta) aina kahdeksaankymmeneen (tai sitäkin korkeampaan) vuoteen saakka, aina sen mukaan, missä iässä kukin on saavuttanut sen tärkeimmän kriteerin, jota äänioikeus edellyttää. Nimittäin sen, että vaikka hän olisi kypsymättömässä nuoruudessaan ollut mitä mieltä tahansa, nyt hän ainakin on jo vihdoin viimein päätynyt oikeisiin mielipiteisiin. Eli on ainakin kaikissa oleellisimmissa kysymyksissä vihdoin viimein päätynyt niihin oikeisiin mielipiteisiin, joita Järjestelmäpuolue kannattaa.
Näinkö sen pitäisi määräytyä?

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: Aika huimaa settiä vasemmiston suunnalta. Jostain syystä vanhamedia vaikenee tästä. Mutta tuolle viimeiselle kommentillesi repesin: "Kattaako vakuutus hoidot?"

klova: Kysehän on siitä, että nykyään olemme tottuneet siihen ettei mitään arvaamatonta voi tapahtua, ja sitten kun tapahtuu, ollaan paniikissa.

Ano: Sanoin että parempia ja tarkoitin oikeasti parempia, en Järjestelmäpuolueen kannalta parempia... olihan neukkulainen vaalisysteemi NKP:n mielestä "parempi" ja sellaisen poliitikot märissä unissaan tännekin haluaisivat, mutta eivät tohdi.

Strix Senex kirjoitti...

"Nuorten lastenhankintahaluttomuudesta syytetään usein itsekkyyttä. Nyt aletaan vähitellen tajuta, että yhtenä pääsyynä on huoli tulevaisuudesta ja näköalattomuus". Meidät suuret ikäluokat tehtiin vuosina 1945 - 48, jolloin täällä todella voitiin puhua tulevaisuuden pelottavuudesta. Itsekin olen suunnilleen ensimmäinen asia, jonka faija sai aikaan haavoituttuaan vakavasti Siiranmäessä ja siitä elinkelpoiseksi toivuttuaan. Minä kyllä epäilen, että syynä lastenhankintahaluttomuuteen on ylemnääräinen holhoaminen. Ei se tee holhottujen elämää helpommaksi, mutta mutta vähentää heidän aloitteellisuuttaan, kykyään ottaa vastaan haasteita ja selvitä vaikeuksista. Ei sitä turhaan sanota, että ei se lapsi koskaan juokse, jota aina talutetaan.

Juoni kirjoitti...

Ihminen ei tykkää monien (peto)eläinten tapaan lisääntyä vankeudessa. Yhä useampi suomalainen alkaa herätä siihen seikkaan ettei heillä ole missään relevantissa asiassa pienintäkään vaikuttamisen mahdollisuutta maassa joka nimellisesti on heidän omansa.

Jaska Brown kirjoitti...

Strix Senex: Osittain totta. Mutta silloin ei ollut nykyisiä ehkäisymenetelmiä. Toinen ero on siinä, että silloin oli kuitenkin uskoa tulevaisuuteen; sota oli takana. Nyt se on edessä.

Juoni: Tuossakin on vinha perä.

Oululainen kirjoitti...

8-kohdassa mainittu tiktok-video on aika piilorasistinen. No-no-square on nimitys jota jenkit käyttää puhuessaan pikkulapsille. Tällä siis vihjaillaan että tutustumispenetraatioita harjoittavat tahot olisivat jotenkin pikkulapsen tasolle jääneitä. Pitäisikö tästä vinkkaista valtakunnansyyttäjälle?

Anonyymi kirjoitti...

1. En pitänyt tuhansien ja miljoonien vertaamista. Tauti on alussa. Tämä näyttää todella pahalta jos influenssaan vertaa. Nuo tuhannet kasvaa tällä menolla sinne miljoonaa ajan kuluessa.

Tehostettua hoitoa tarvitsevat n
10%, influenssasta en löytänyt tietoa. Todella paljon vähemmän. Vedetään hatusta että 1%.

Tehohoitoon joutuneet
4,5pvä influenssa(suomessa) vs 25 Sars Cov2 (Kiinan tutkimukset)

Siitä kun arvioi niin yksi koronapotilas vie moninkymmenkertaisesti resursseja.

Siinä vaiheessa kun hoitokapasiteetti loppuu niin vaikutukset nähdään. Äkkiä Hubeista loppui resurssit kun vain promille sairastui.

Kuolema tulee 10,5päivää oireista. Tarkimmat luvut nyt on Etelä Koreasta joka on testannut tehokkaimmin. Kuolema 0,7% ja nousussa. Kuolema kun tulee keskimäärin 10,5 päivää oireista jälkikäteen.

Hyvinä puolina lakonisesti saadaan eläkepommiin ratkaisu.

8. Vantaalla päästiin halvemmalla ja hyödyllisemmin. Saatiin enemmän aikaan. Saatiin monta lahjakkuutta
kestävyysjuoksuun.

18 Jäähytteleville urheilijoille on tarjolla toinen ura.

Jaska Brown kirjoitti...

Oululainen: Tunnetusti kolmea ihmisen ominaisuutta ei saa pilkata: hänen vammaisuuttaan, hänen uskontoaan (paitsi jos se on kristinusko) eikä hänen ihonväriään (paitsi jos se on valkoinen). Kysymys kuuluu mitä voimme tämän rinnastuksen perusteella päätellä kahdesta jälkimmäisestä?

Ano: Ei kasva miljooniin, elleivät epidemologit ole erehtyneet taudin tarttuvuusasteesta. Ja kuten totesin, uskon että nämä toimenpiteet ovat harjoitus sitä varten, kun se todellinen tarttumatauti tulee kehitysmaista.