Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Vuosiraportti 2013

Sekametelisopan neljäs täysi kalenterivuosi on paketissa. Vuoden 2013 tilastoja Sitemeterin mukaan, suluissa vuoden 2012 vastaavat tiedot:
Vuoden aikana 100760 (87879) käyntiä eli 276 (240) / päivä.
Kasvua edelliseen vuoteen 14,7 % (16,3 %).
Päivää kohti kasvu 15,0 % (16,0 %) (suurempi lukema kuin vuosikasvu, koska 2012 oli karkauspäivä).
Vilkkain kuukausi lokakuu (elokuu), 9384 (8679), 9,3 % (9,9 %) kävijöistä.
Hiljaisin kuukausi kesäkuu (kesäkuu), 7036 (6280), 7,1 % (6,8 %) kävijöistä.
Vilkkain päivä 9.4 (11.8), 526 (630), 0,52 % (0,72 %) kävijöistä.
Hiljaisin päivä 8.6 (26.5), 156 (133), 0,15 % (0,15 %) kävijöistä.
Vilkkain viikonpäivä sunnuntai (maanantai), keskimäärin 303 (274), 15,6 % (16,5 %) kävijöistä.
Hiljaisin viikonpäivä lauantai (lauantai), keskimäärin 250 (213), 12,9 % (12,6 %) kävijöistä.

Yllättävin asia tilastossa on sunnuntain vilkkaus. Tosin se selittynee sillä, että tänä vuonna poikkeuksellisen monen viikkojutun julkaisu jäi viimeiseen mahdolliseen päivään eli sunnuntaihin. Muuten havaittavissa oli vanha tuttu trendi eli viikonloppuisin ja juhlapäivinä oli vähiten kävijöitä. Maanantai hävisi niukasti sunnuntaille ja siitä laskua oli tasaisesti päivä päivältä lauantaihin asti. Ainoa johtopäätös, mitä osaan asiasta vetää on taas kerran se, että vapaa-ajallaan ihmisillä on muutakin tekemistä kuin lukea blogeja, työmaalla ehtii vetelehtiä. Tekisi mieli taas potkaista entistä opinto-ohjaajaani - minun pitää työaikana tehdä duunia. Tosin myönnettäköön että en liiemmin tunneilla kuunnellut häntä ja potkaisemisenkin kanssa on niin ja näin, kuulin hänen poistuneen autuaammille ohjausmaille jo vuosia sitten. Kevyet mullat, oli mukava tyyppi sinänsä.

Eniten kommentteja keräsi muka-köyhyyteen kantaa ottanut Köyhät keskuudessamme, 57 kappaletta. Runsaasti kommentteja sai myös - yllätys yllätys - homoliittoja käsitellyt Parit suhteessa (54). Suosittu oli niin ikään mahdollista nationalistisen liikkeen nousua pohtinut Elämää painekattilassa (52). Ilmeisesti avohoitopotilaita tai muuten vain lääkityksensä unohtaneita on paljon, koska kaikki viikkojutut olivat kiinnostaneet lukijoita sen verran, että ilman kommenttia ei jäänyt yksikään. Sivalluksista ykkönen oli CCLVIII vaatimattomasti 27 kommentilla.

Blogger tarjoaa nykyisin myös laskurin katselukertojen määriin. Tämä käsittääkseni kertoo ne määrät, jolloin joku on saapunut nimenomaan kyseiseen juttuun, ei blogiin yleisesti. Tai sitten klikannut kyseistä juttua, jolloin selaimessa ei näy muita kirjoituksia. Tällä mittarilla eniten luettu oli Korean sota 2.0, jossa spekuloin suosikkiniemimaani Korean sotilaspoliittista tilannetta. Tosin edelleen sitä suositumpi oli Jaskan neljän vuoden takainen vihjekokoelma avuttomille eli Kuinka hankkia tyttöystävä -"for dummies". Toisaalta onko naisten kanssa olemassakaan muunlaisia miehiä kuin vihjeettömiä ja vielä pahemmin vihjeettömiä.

Omasta perverssistä näkövinkkelistäni vuoden viikkojutuista eri kategorioissa ykkösiä olivat edellä mainittujen lisäksi:
Kahelein: Sukunimien yleisyyttä kunnittain tutkineet Sukuvika I ja Sukuvika II.
Surkuhupaisin: Luulin vetäneeni täysin överiksi pakinassa Pro Patria, mutta ei kulunut kuin kuukausi, kunnes vihervasemmiston epätodellisuus pisti paremmaksi.
Urheilusuoritus: Koomisia jalkapallotapahtumia käsitellyt Hauskimmat futismatsit.
Inhimillisin: Vaikka yritänkin antaa itsestäni vaikutelman, että rujon ulkokuoren alla sykkii vittumainen sydän, inhimillisyys pääsee joskus lipsahtamaan pintaan, kuten tarinassa Liisa.

Julkisuuttakin tuli. Blogitekstiä Ig-Nobeleista sisäluettiin radiossa ja tapausta puitiin blogissa jälkeenpäin.

Yhtenä ilmiönä olen huomannut, että aiempaa vähemmän tullaan jostakin linkistä. Ihmiset ovat muuttuneet laiskemmiksi linkkaamaan tai informaatioähkyssä eivät klikkaile linkkejä. Veikkaan jälkimmäistä. Toisaalta Facebookissa näitä juttuja on selvästi linkkailtu enemmän. En itse pääse tarkistamaan, missä yhteyksissä, kun en Facebookissa ole enkä aio mennäkään. Tosin viime vuonna kerran harkitsin liittymistä, kun kuulin yhden somalin luvanneen lähteä takaisin Somaliaan, jos saa viisituhatta peukutusta. Mutta sitten kuulin että kymmenentuhatta oli tullut hetkessä täyteen eikä tarvinnut liittyä. Eikä se silti mihinkään lähtenyt, kuten olisin omista kokemuksistani somalien luotettavuudesta voinut jo etukäteen kertoakin.

Sivustot, joilta blogiin klikattiin useimmin, olivat Kuukkelin lisäksi Yrjöperskeles, Takkirauta, Kumitonttu ja Vasarahammer. Kiitän nöyrimmin linkkauksista heitä ja myös muita blogiani linkanneita.

Muutaman kerran jouduin kiireen takia turvautumaan varastojuttuun. Suosittelen samaa muillekin, jotka haluavat julkaista säännöllisin väliajoin. Aina pitää pari ajatonta juttua olla valmiina yllättävien esteiden varalta. Päätin aikoinaan, että juttu viikossa. Tämä on pitänyt, kertaakaan ei ole joutunut jättämään väliin. Olen nähnyt monta lupaavasti aloittanutta blogistia, jotka suoltavat jutun joka toinen päivä parin kuukauden ajan, jonka jälkeen tahti hiipuu ja loppuu kohta kokonaan.

Jatkan ainakin toistaiseksi. Ikinä ei voi tietää, mitä vastaan tulee. Viime vuonna omassa elämässä tapahtui pari ikävää asiaa, jotka veivät paljon aikaa ja olivat osasyynä siihen, että joutui turvautumaan joskus arkistoon. Samoin siihen, että sivalluksia ja välihuomautuksia tuli vähemmän kuin yhtenäkään aiempana vuonna. Yhdessä vaiheessa meinasin lyödä hanskat tiskiin ja lopettaa blogin, mutta ajattelin että tämä kiire on nyt väliaikaista, vähän aikaa voi mennä arkistoilla. Alkaneen vuoden pitäisi ennakolta katsoen olla vähemmän kiireinen kuin 2013 oli. Viime vuonna tiesin - tai arvasin - tuon toisen ikävän asian etukäteen jo vuoden alussa, tälle vuodelle ei sellaista pitäisi olla luvassa. Muutenkin tiedän, että kiireet hieman helpottavat, kun lapset kasvavat ja toivon mukaan myös viisastuvat.

Perinteinen lainaus viimevuotisesta raportista:
Kommentoijille haluan esittää erityiskiitokset. Olen yrittänyt vastata useimpiin kommentteihin, vaikka vastaaminen siviili- ja työelämän kiireiden takia saattaakin viivästyä. Samoin saamiini sähköposteihin, joihin vastaaminen viivästyy yleensä vielä enemmän. Tässä yhteydessä kollektiivinen pahoitteluni kaikille niille blogisteille, joiden tekstejä luen mutta en ole kommentoinut läheskään niin paljon kuin haluaisin; en ehdi.

Tällä kertaa ei aikani riittänyt hakusanojen kirjaamiseen. Ehkä ensi vuonna. Hämmentävästi blogiin tulee kuitenkin jatkuvasti osumia googletuksen sodankylä tuomittiin pahoinpitely revolveri seurauksena. Bloggerin tilastojen mukaan tällä haulla on blogiin pamahdettu toistatuhatta kertaa. Hauskinta asiassa on se, että näillä hakusanoilla päätyy tekstiin, joka ei käsittele Sodankylää, oikeuslaitosta, pahoinpitelyjä eikä aseita ja on sitä paitsi jo melkein neljän vuoden takaa. Selittäkööt viisaammat, minä ei djummarra.

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä blogista ja hyvää uutta vuotta!

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia!

Uusi vuosi, vanhat kujeet!

Timo Koo kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani vallan mainioista blogista ja erityisen mukavaa, että jatkat bloggaamista!

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitoksia!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Jaskalle kuluneesta blogivuodesta ja kirjoituksistasi. Toivottavasti saumaton yhteistyö kahden Huitsinnevadan välillä jatkuu tulevanakin vuonna. Näin äkkiseltään minua koskettivat eniten juttuina jo mainitsemasi Liisa sekä kirjoitus Lavatanssit:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2013/06/lavatanssit.html

mutta se jutuistasi, joka tuli töngittyä kaikkein tarkimmin aina viimeistä linkin mutkaa myöten oli rajaerikoisuuksia käsittelevä juttu ”Et voi tulla rajan taa”:

http://jaskanpauhantaa.blogspot.fi/2013/04/et-voi-tulla-rajan-taa.html

Samalla meiningillä alkaneena vuotena. Ja häpeämättä Voiman Pimeällä Puolella. ”Nimeni on Leegio, sillä meitä on monta”.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjö: Tämäpä sattui hyvin. Olen nimittäin suunnitellut tuolle Suomen itärajaa käsittelevälle jutulle jatkoa. Ehkä jo ensi viikolle.