Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 10. tammikuuta 2014

Sivallus CCLXXXI

Tutkimus on osoittanut, että vasemmistopuolueiden kannattajat luottavat selvästi eniten tiedotusvälineisiin. Tutkimus ei paljasta, aiheutuuko tiedotusvälineisiin luottaminen vasemmistolaisuudesta vai aiheuttaako tiedotusvälineisiin luottaminen vasemmistolaisuutta.

10 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Media on niin vasemmalle kallellaan, ettei ole ihme, että vasurit luottavat mediaan. Aikana, jolloin ainoa media oli saarnatuoli, vasurit EIVÄT luottaneet siihen.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Ironmistress kirjoitti...

Todennäköisesti tässä on - hmm... dialektinen - syy-seuraussuhde.

Jaska Brown kirjoitti...

Se nyt vain on niin helppoa elää pää pensaassa... eikun Hesarissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

En minä sitä kiistä, etteikö aika kultaisi muistoja, mutta tuosta Hesarista puheen ollen väitän kumminkin, että jos verrataan nykypäivän Hesaria ja 1980-luvun Kansan Uutisten Viikkolehteä, niin jälkimmäinen oli vähemmän propagandan kyllästämä ja huomattavasti miellyttävämpi lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Miten muka media on vasemmistolaista? Kokoomus on miehittänyt YLE:n johdon. Sanomaa taas johtaa Suomen rikkain mies, joka on tunnettu poroporvari.
MTV on taas oikeistoon kallelaan.

Jaska Brown kirjoitti...

Siksi että entinen oikeisto on uusi vasemmisto.

Becker kirjoitti...

Tuosta Hesarista olen kyllä Ykän kanssa ihan samaa mieltä. Kuvittelin aikoinaan, että aamuun kuuluu kahvi, nortti ja Hesari. Nykyjään kuuluu vain kahvi. Hesarin lukemisen lopetin aikoinaan, kun sumppi piti neleskellä pariin otteeseen ennenkuin pysyi alhaalla.eikä vika ollut kahvissa.

MTV:n omistaa ruotsalainen Bonnier, joka tukee mm. EXPOa ja on varsinainen PK ihquttaja. Sen muuten huomaa jos tarkkaan seuraa MTV:n uutisia, että mistäpäin raamit on annettu.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos tuo nyt mikään ihme. Sunnuntaisuomalaisen kyselyssä vihreät oli toimittajien eniten äänestämä puolue. Kyselyyn vastasi 285 suurimmissa suomalaismedioissa työskentelevää toimittajaa. Yle, Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kieltäytyivät vastaamasta. Poliittinen väritys näkyy YLEssä ja etenkin Hesarissa selvästi voimakkaampana kuin maakuntalehdissä. Johtopäätös lienee selvä.

Toisaalta, niin on seurauskin. T-Median tutkimuksen mukaan mediaan luottaa vähän tai ei ollenkaan 67 % väestöstä. Selvästi enemmän luotetaan mm. työnantajajärjestöihin, kirkkoon, kuntapäättäjiin ja suomalaisiin yrityksiin. Itse asiassa media jäi kaikista vähiten luotetuksi instanssiksi.

Ei kai sitten ole mitenkään yllättävää, että epäluotettavaksi koetun lehden tilaajakunta harvenee, varsinkin kun se toimittajakunta salaa poliittisen kantansa, joka kuitenkin paistaa kirkkaana joka lehdessä.

Jaska Brown kirjoitti...

Näillä näkymin luovun Hesarista myöskin seuraavan laskun tullessa. Edellisellä kerralla päätin vielä antaa armoa, kun se maakunnan ykkösläpyskä mokuttaa yhtä armottomasti ja näytti siltä, että päätoimittajanvaihdos olisi tehnyt Hesarille hyvää. Mutta paskan marjat.