Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 17. toukokuuta 2022

Uutiskatsaus 20/20221. Kim pisti asiat järjestykseen

Kim III Paksu ilmoitti sitten että Suomi tekee virheliikkeen hakiessaan NATO-jäsenyyttä. Hyvähän se on siellä ylvästellä kun on oma ydinase. Ei Suomellakaan olisi mitään NATO-tarvetta jos meilläkin olisi. Leukojen louskuttamisen sijaan olisi voinut tarjota muutamaa pommia liisaussopimuksella, niin ehkä asiasta olisi päästy yhteisymmärrykseen.


2. Se on ilmoja pidellyt

Putinin voitonpäivien paraateissa ei sitten nähty ylilentoja. Viralliseksi syyksi kerrottiin huono lentosää, vaikka aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta lähes tyynessä säässä. Käytännössä syynä oli kaluston puute, huollon ongelmat ja lentäjävajaus. Melkoinen määrä koneita on mennyt tonttiin Ukrainassa. Jäljellä olevat ovat huollon tarpeessa ja varaosat varmaan vähissä, koska panssarivaunuistakin on löytynyt jo pesukoneisiin tarkoitettuja komponentteja. Tämä lieneekin osasyyllinen siihen, että tornit ovat lennelleet viidenteen kerrokseen asti ohjuksen osumista: mikropiirissä on napsahtanut linkousohjelma päälle. Lisäksi Venäjän ilmavoimien lentäjillä on tunnetusti surkean vähän lentotunteja, joten muodostelmalento ei onnistu muuten kuin kokeneilta piloteilta. Joista kolmasosa on mennyt koneensa mukana tonttiin, kolmasosa kärsii vakavasta taisteluväsymyksestä ja kolmasosaa tarvitaan Ukrainan vapauttamiseen natseilta. Tilanteen ollessa näin surkea katsottiin ilmeisesti parhaaksi olla näyttämättä parin lentueen ylilentoa loppumattomien ilma-armadojen sijaan, se olisi ollut liian noloa. Jokin meriselitys piti kuitenkin antaa ja sellaiseksi päätettiin huono lentosää. Ikävä kyllä edes säiden haltija ei ollut pikku-Puten puolella tällä kertaa. Tästä innokkaimmat länsimaiset kommentaattorit totesivat, että nyt alkaa Putinin korttitalo sortua: eihän kansa voi enää noin ilmiselvää valetta uskoa. Tässä on ymmärretty venäläinen kansanluonne totaalisesti väärin. Eivät venäläiset ole muutamaa poikkeusta lukuunottamatta valheisiin uskoneet enää aikoihin. Oleellista on se, että venäläiset eivät näistä valheista välitä. Eivät venäläiset ruvenneet Neuvostoliiton aikanakaan kapinaan, vaikka propagandaan uskoi enää 1-2 henkilöä eli pääideologi Mihail Suslov varmana tapauksena ja mahdollisesti Brezhnev itse. Kaikki jatkoivat hymistelyä ja teeskentelyä kuten ennenkin. Kolmekymmentä vuotta on aivan liian lyhyt aika kansanluonteen muuttamiseen, vaikka kehitystä on kieltämättä todella tapahtunut.


3. Venäjänkielisten todelliset näkemykset

Lehti kartoitti, mikä on Suomessa asuvien venäjänkielisten näkemys NATO-jäsenyydestä. "Kartoitus" tarkoitti tyypilliseen tapaan sitä että soitettiin muutamalle kaverin kaverille. Tämä on otosvääristymä, josta saatuja tuloksia ei pidä ottaa vakavasti. Todellisuudessa tilanne on huomattavasti monimutkaisempi. Suomessa asuvat Venäjän kansalaiset ovat jakautuneet kahteen keskenään vihamieliseen osaan: niihin jotka kannattavat sotaa ja niihin jotka vastustavat. Lisäksi on se kolmas osa, joka yrittää olla välittämättä yleensä huonosti onnistuen. Sopan tekee hankalaksi Suomessa asuva ukrainalaisväestö. Tiedusteluverkostoni mukaan sotaa kannattavien venäläisten ja ukrainalaisten välillä on ollut jo lievää törkeämpää nahistelua. Tästä ei medioissa ole ollut puhetta - onko kyseessä tietoinen vaikeneminen vai tiedottomuus, sitä en vielä tiedä. Mutta ukrainalaisten ja putinistien keskinäinen nahistelu on saattanut sotaa vastustavat venäläiset hankalaan asemaan. Toisaalta he vastustavat putinisteja, mutta toisaalta taas eivät halua asettua ukrainalaisten puolelle toisia venäläisiä vastaan. Hyviä ratkaisuja tilanteeseen ei ole nähtävissä.


4. Piispantarkastus

Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen heitti romukoppaan erään nasaretilaisen toteamuksen "älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi" ja julisti Mullikkabladetin (Savon Sanomat) pääkirjoituksessa Venäjän armeijan kiduttajien, raiskaajien ja tappajien joukkioksi. Näinhän se tietysti on, mutta harvemmin tuollaista suoraa puhetta kirkonmiehiltä kuulee. Jolkkosesta en muuten tiedä, mutta muistan hänen kerran pitäneen Lapinlahden silloisissa Eliittikisoissa mainion avauspuheen. Kynä näkyy edelleen olevan yhtä terävä ja asiallinen.


5. Nälkä aina vieraanamme

Ruuan hinnan ennustetaan nousevan syksyyn mennessä 10 %. Oma arvioni liikkuu minimissäänkin korkeammalla. Peruselintarvikkeiden hinta kohonnee vähintään 20 %, saattaa nousu olla jopa 50 %. Arvokkaammat tuskin nousevat niin paljon. Tämä aiheutuu kysynnän ja tarjonnan laista. Ihmisillä on vähemmän rahaa ruokaan, jolloin heidän kulutuksensa suuntautuu perustarvikkeisiin, joiden hinta taas nousee suhteessa enemmän kun kysyntäkin nousee suhteessa enemmän. Kehotan lukijoita varautumaan tilanteeseen. Nälkää tuskin joudutaan näkemään, vaikka maataloustuottajat ovatkin joutuneet leikkaamaan lannoitteiden hintojen takia tuotantoaan eivätkä kesän kasvunäkymät näytä muutenkaan hyvältä. Mutta 10 % hinnannousu on kyllä aivan liian optimistinen veikkaus.


6. Jotain hyötyä Soinista

Timo Soini liittyi Ylen Jälkiviisaat -ohjelman raadin jäseneksi. Samalla Maryan Abdelkarim käveli ohjelmasta ulos, koska ei voinut hyväksyä entisen perussuomalaisten puheenjohtajan tuloa mukaan. Missähän todellisuudessa kiintiösomali on elänyt? Soinihan oli nimenomaan syy siihen, että suomalaisten etua ajava osio perussuomalaisista ei saanut ääntään kuuluville.
Kiintiösomali ilmoitti, ettei voi esiintyä samassa ohjelmassa Soinin kanssa, koska se ”olisi hänen arvojensa vastaista. – Katsojalle se, että istun samassa tilassa Soinin kanssa, saattaisi antaa kuvan, että olen ok hänen toimintansa kanssa. Tämä ei ole totta. Jouduin siis miettimään rooliani ja ihmisiä, jotka samaistuvat minuun, kuten omia lapsiani ja sitä, miten he näkevät sen tilanteen, Abdulkarim sanoo.” Siinäpä se tuli tiivistettyä. Arvoihin kuuluu siis se, että ei suostuta keskustelemaan vastapuolen kanssa. Alkaa tampiompikin vähitellen ymmärtää, miksi Afrikka ja muslimimaat ovat sellaisia persläpiä kuin ovat, kun arvot ovat tuollaiset. Surkuhupaisaksi asian tekee se, että eihän Soini edes ole todellinen vastapuoli.
Prosessissa on toki se hyvä puoli, että yhdestä julkisuuden haittamaahanmuuttajasta päästään eroon. Tosin voihan se olla, että Soinin myötä päädytään ojasta allikkoon. Hänen jäljiltään kun jää yleensä vain savuavia raunioita. Suomenennätysmies alallaan: tiettävästi kenenkään muun alta ei ole hajonnut kolmea eri puoluetta (SMP, perussuomalaiset, siniset).


7. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Mohamed El Fatimi … jäkjäkjäk …kolmentoista vuoden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä …26 rikoksesta, muun muassa törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäyttöistä … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


8. Markkinarako

EU tekee jälleen kerran typeryyksiä ja Suomi tekee vielä isompia typeryyksiä aikoessaan noudattaa säännöksiä. Määräys kävi että talojen energiatehokkuutta pitää nostaa. Vähemmän yllättävästi tämä tarkoittaa sitä, että jonkun pitää energiatehokkuus todistaa ja se taas tarkoittaa erilaisten pikkufirmojen nousua kuin sieniä sateella tekemään turhaa työtä. Tässäpä loistava markkinarako: energiatodistuksia halvalla. Ei sillä niin väliä mikä on todellisuus, sillä EU-säädöksissä pätee tunnetusti vanha sääntö. Mikäli paperi ja realiteetti ovat keskenään ristiriidassa, paperi katsotaan päteväksi.


9. Maamme

Lätkäturnauksen avausottelussa esitetystä Maamme-laulun versiosta nousi kohu. Ainoa minkä suostun aiheesta sanomaan on se, että esitys oli tasoltaan yhtä kunnioitettava ja sopiva versio Maamme-laulusta kuin kyseisen turnauksen kutsuminen ”MM-kisoiksi”.


10. Vaihtoehtolätkää

Venäjä järjesti kansainvälisen jääkiekkoturnauksen tultuaan suljetuksi pois MM-kisoista. Voitto kotiin ja sitä yritettiin juhlia kuin maailmanmestaruutta. Turnauksessa oli mukana kolme joukkuetta: Venäjä, Valko-Venäjä ja Venäjän nuorten maajoukkue. Onhan se tuokin tietysti tapa varmistaa vähintään kaksi mitalia itselle. Lievää reiluutta olisi sentään odottanut. Ei kahdella omalla joukkueella osallistuminen ole reilua ja olisi voinut kutsua paikalle ystävällismielisistä maista joukkueita sen verran, että niitä olisi ollut vähintään neljä, niin mitalistakin olisi syntynyt taistelua. Vaihtoehtojakin olisi ollut tarjolla. YK:n yleiskokouksessa vetäytymisvaatimusta vastaan äänesti sentään viisi maata. Nyt turnauksessa mukana olleiden Venäjän ja Valko-Venäjän lisäksi paikalle olisi voinut siis kutsua Pohjois-Korean, joka ei tänä vuonna tosiaan ottanut osaa jääkiekon MM-kisojen sarjatasolle IIIA, johon se olisi ollut oikeutettu. Kyseessä on kuudenneksi korkein sarjataso. Näiden kolmen joukkueen lisäksi olisi paikalle voinut järjestää myös ne kaksi muuta eli Syyrian ja Eritrean, kai Venäjältä olisi sen verran lätkävarusteita lainaksi löytynyt.


11. Jalat ristissä

Amerikkalainen entinen pika-aituri Lolo Jones voitti kaksi sisäratojen maailmanmestaruutta ja menetti 2008 ainakin mitalin, ehkä jopa kullan, kompuroituaan toiseksi viimeisellä aidalla. Hän on tullut tunnetuksi siitä, että on päättänyt kieltäytyä esiaviollisesta seksistä. Nyt hän on avautunut ongelmistaan: miehet eivät halua deittailla, koska seksiä ei ole tarjolla ennen papin aamenta. Tilannetta pahentaa se, että ikää on jo 39 vuotta. Tuossa iässä markkinarako – anteeksi ilmaisu – ei enää ole naiselle kummoinen. Tämä kyllä hämmästyttää, sillä Jones on kyllä erinomaisen hyvässä kunnossa. Kyseessähän on sama ilmiö kuin jos tarjottaisiin myyntiin vuoden 2002 automallia, jolla ei ole ajettu vielä metriäkään. Onhan se vanhentunut, mutta edelleen priimakunnossa, toisin kuin vastaavat kappaleet joilla on jo kilometrejä mittarissa kahdenkymmenen vuoden ajamisen jälkeen. Ja kyllä, se suomalainen sananlasku on väärässä. Järvi kuluu soutamalla.


12. Nuoret lupaukset

Maastojuoksun SM-kisat käytiin taas. Katselin menoa ristiriitaisin tuntein. Toisaalta osallistujamäärä oli vähentynyt, toisaalta näki muutaman lupaavan nuoren. Erityisesti M19-sarjasta kannattaa painaa kärkikaksikko mieleen. Pidin loistavatyylisen Karlos Kemppaalan voittoa varmana, mutta niin vain takaa tuli uusi komeetta Mikko Kauppinen ja vei kullan. Kauppinen herätti huomiota vetäistyään koulun Cooperin testissä komean tuloksen. Nyt nuorukainen on päässyt valmennukseen ja jälki näkyy. Ns. koneen täytyy olla mahtava, kun tuolla pohjalla mennään jo nyt noin kovaa. Kova harjoittelu on kuitenkin aina arvoitus; on kaksi eri lahjakkuuden lajia juosta kovaa luonnostaan ja kyetä kestämään se harjoitus, jota vaaditaan vielä kovempaan vauhtiin.


13. Kesää kohti

Tänä vuonna käydään kahdet arvokisat eli koronaepidemian siirtämien MM-kisojen lisäksi aikataulun mukaiset EM-kisat. Näkymät etenkin jälkimmäisissä ovat paremmat kuin aikoihin. Varmoja mitaleja ei lajissa tunnetusti ole, mutta nyt on niin monta kanditaattia olemassa, että pitäisi olla epäonnea ellei mitaleja tule kahta ja aivan tolkutonta sellaista, ellei tule edes yhtä. Iltasanomat ruoti nämä läpi ansiokkaassa jutussaan, jonka ainoa kauneusvirhe on se että allekirjoittanut pilaa yhden kuvan taustaa läsnäolollaan. Sivumennen sanottakoon että yksi mitali EM-kisoissa on täsmälleen se, johon Suomi on väestömääränsä puolesta oikeutettu.


Loppukevennys: Turha odottaa lausuntoa

Venäjän tiedottaminen on tunnetusti sitä, että sen ansiosta tiedetään ainakin miten asiat eivät ole. Tässä sunnuntai-aamuna nukuin rankan lauantain jäljiltä poikkeuksellisen pitkään, joten Salli heräsi ensin. Kuultuaan minun liikkumiseni hän tuli paikalle ja totesi: ”Arvaa kuka voitti Euroviisut?”. Loogisesti ajattelin, että hän esittää tuon kysymyksen siksi, että siihen on jokin syy. Niinpä vastasin että Suomi. No ei. Seuraavaksi pohdin lisää logiikkaa ja vastasin oikein eli Ukraina. Mikä oli oikein.
Jäin odottamaan, milloin Venäjä ottaa kantaa ja ilmoittaa Ukrainan voittaneen epärehellisesti. Tätä ei kuulunut, joten tottahan sen täytyi olla. Eihän Venäjä voi tiedottaa mitään totuudenmukaisesti. Tosin euroviisujen kunniaksi on todettava, että tällä kertaa kisa oli poikkeuksellisen rehellinen – äänestyshuijauksesta epäillään vain kuutta maata.

8 kommenttia:

Trilisser kirjoitti...

Niin, se Maamme-laulu oli tosiaan aivan karseaa kuunneltavaa. Kyseinen esittäjäpoppoo pitäisi lähettää Pjöngjangiin.

Mutta sitten se ainainen kitinä ja vinkuna jääkiekon MM-kisojen arvosta/tasosta. Todettakoon nyt tässä alkuun, etten arvosta seurajoukkueurheilua kovinkaan korkealle. Syynä on ihan se, että siitä on tullut puhdasta bisnestä ja "ostourheilua" ihan kuin Qatarin kestävyysjuoksustakin. Pelaajilla on enää hyvin harvoin minkäänlaisia juuria edustamiinsa seuroihin. Ajatellaanpa vaikka jalkapallon puolella nykyistä Liverpoolia. Montako syntyjään englantilaista on avauskokoonpanossa? Entäpä liverpoolilaista.

Sama logiikka pätee NHL:ään. Joukkueet ovat muukalaislegioona, joiden ainoa side joukkueeseensa on palkka. Vai kuinka moni vaikkapa Tampa Bayn joukkueen pelaajista on syntyperältään floridalainen?

Toisin sanoen, minulle maajoukkueurheilu on se isoin juttu. Erimieliset menkööt Pjöngjangiin.

Sitten ne turnaukset, joissa "parhaat pelaajat" ovat olleet mukana ovat olleet formaatiltaan hyvin kompromettoituneita. Joko ne on järjestetty täysin perversdina ajankohtana (Word Cup) tai formaatti on täysi paska (World Cup + olympialaiset). Jos halutaan paras mahdollinen maajoukkueturnaus, niin sen on oltava:
-ajankohtana jolloin pelaajat ovat parhaassa tikissä
-turnauksessa ei ole liikaa joukkueita (enintään 8)
-turnaus on sarjamuotoinen (ei yhden ottelun pudotuspelejä)
-ottelut pelataan isossa kaukalossa (kapea kaukalo suosii sumputtamista).

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Kim III Paksu ilmoitti mielipiteensä.
Merkitään pöytäkirjaan.
2:
Arvelin täällä aiemmin, että jos Punaisella torilla tulee räntää vaakasuoraan mutta Putler väittää Auringon paistavan ruskettavasti, pian siellä on igoreita uikkareissa ja tatjanoja biksuissa palelemassa sinisinä.
No, nyt se sitten tapahtui, joskin käänteisesti.
3:
Eiköhän ryssiä ole kahta lajia:
niitä jotka kannattavat sotaa ja niitä, jotka valehtelevat etteivät muka kannata sotaa.
4:
Nasaretilaisen isäpappa sanoi Moosekselle:
"Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi"
Ja sitä käskyä piispa nyt totteli, kuten kuuluukin.
5:
Kyllä se ruokakin lakkaisi kallistumasta, kun tissivasikalta nimeltä Olaf Scholtz nykäistäisiin se Ryssätissi suusta, pakotettaisiin seisomaan omilla jaloillaan ja syömään kiinteää ravintoa.
Tissivasikka ynisisi vähän aikaa, mutta alkaisi siten seistä ja syödä, ja Ryssän tissi kuivuisi pudottaen sen polvilleen.
6:
Kyllä se Soini on suunnilleen yhtä vastenmielinen ongelmajäte kuin Abdunpaskanmarya.
Ei Suomessa tarvittaisi kumpaakaan.
8:
Ei EU mitään typeryyksiä tee, vaan pitkäjänteistä, harkittua itsetuhopolitiikkaa.
Ja sen on oltava juuri oikeanlaista;
ei Brysselille kelvannut nyt langennut tilaisuus tulla Ryssän tuhoamaksi ajamalla USA pois Euroopasta ja asettumalla itärajoille rasvatut pyllynreiät pystyssä Ryssän raiskattaviksi.
Ei, Vihreää Siirtymää sen olla pitää!
9:
Eihän tämä ollut tässä sarjassa ensimmäinen:
kun Leijonat palasivat 1995 kultaa kaulassa Suomeen, heitä kunnioitettiin Finlandia-hymnillä.
Sen esitti Sakari Kuosmanen, joka todistettavasti osaa laulaa.
Jostain syystä hän päätti kuitenkin esittää hymnin karjumalla eläimellisesti kuin humalaan juotettu vaikeasti kehitysvammainen.
10:
Harmi että Putler tekee kuolemaa.
Muutenhan hän olisi voinut osallistua turnaukseen omana yhden miehen joukkueenaan, voittaen joka pelin 27-0.
Vastustajia olisi ohjeistettu laukomaan runsaasti kohti Putler-joukkueen tyhjää maalia, mutta pitämään huoli että kaikki laukaukset paukkuvat päätyyn, tai muuten joku putoaa ikkunasta!
11:
Kunhan ei vaan Lollokin tulisi jonkin ajan kuluttua kaapista kertomaan miksi oli joutunut piileksimään siellä niinkin kauan?

Kun Putler ei Sauli Väinämön mukaan jaksanut enää raivostua Suomen NATOon liittymispäätöksestä, ehkei hän enää jaksa välittää joistain eurosiivuista senkään vertaa.
Se olisi sinänsä hyvä asia;
Putler alkaisi jo hyväksyä, että peli on pelattu ja hävitty.

Anonyymi kirjoitti...

Jälkiviisaita seurasin joskus kauan sitten, siellä oli Isokallio ja liuta läskejä demariämmiä. Sitä oli hauska seurata, Isokallio ärsytti tyhmiä ja ne närkästyivät ja valistivat.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

justaansa tässä mielenkiinnosta kyselin apulannan hintaa 2023 vuodelle. Joku 850e(alv0) olisi pyynti tällä hetkellä, viime kesänä kun ostelin 2022 vuoden lannoitteet niin about puoleen hintaan tuli tavara tontille.

jos hinta ei tosta liikahda, niin sitä ihan oikeasti joutuu alkamaan miettiä mitä sitä kannattaa peltoon kylvää vai kannattaisikohan tehdä vaan perunamaa omaan käyttöön...


tällein mitä naapureita ja kylänmiehiä oon nähny, niin aikasta moni on tekemässä perunamaata tälle kesälle, varmuuden vuoksi. Ts ei täällä maalla nälkä tule, kaupungeissa saatetaan joutua jollain aikavälillä turvautua halpaan tuontiruokaan, mitä ei taida kohta olla olemassa.

Jaska Brown kirjoitti...

Trilisser: Juuri noin, siis teoriassa. Jos tavoitteena olisi selvittää kuka on paras, noin tehtäisiin. Vaan kun tavoitteena on erkaannuttaa hölmöt rahoistaan, niin toimitaan siihen nähden optimaalisimmaksi oletetulla menetelmällä.

Qroquius Kad: 2. Olit meedio, se mitä ennustit toteutui.
3. Kyllä aika moni ryssä kannattaa sotaa. Ei niiden tarvitsisi täällä Suomessa esittää, Venäjällä toki.
6. Ei tarvitsisi, mutta Soinilla on sentään suomalaisena oikeus olla täällä toisin kuin somalilla.

Pyssymies: En ohjelmaa koskaan katsonut, mutta Isokallio on kieltämättä mainio.

Ano: Perunat kaivoin minäkin maahan viime viikonloppuna, kun lumet vihdoinkin olivat melkein kokonaan penkistä sulaneet. Onhan se leivän jatketta, vaikkei sitä muutamaa kymmentä kiloa enempää tulekaan. Olen jopa kuullut että aika moni viljelijä on turvautunut jo biodynaamiseen vaihtoehtoon eli vanhaan malliin paskaa pellolle. Onhan tuo kertomasi hinnannousu tosiaan järkyttävää.

Anonyymi kirjoitti...

Lätkässä kyllä kieltämättä liian usein noita mm-kisaturnauksia. Sopivampi tahti olisi joka toinen, mieluummin joka 4. vuosi. Tai sitten lopettaa kokonaan, ja keskittää laji pelkästään talviolympialaisiin.

Perunaa itsekin on tullut laitettua jo parina aiempana kesänä hieman kasvamaan, ihan kaupungissa.
Vieläköhän näemme senkin ajan että perunapellot ja kasvimaat yleisesti ottaen alkavat laajalti kiinnostamaan maalla sekä kaupungeissa? Nykyäänhän on melko harvan harrastus verrattuna takavuosikymmeniin.
Suomesta en tiedä, mutta vaikkapa USA:ssa monilla alueilla kasvimaan pito omaan käyttöön, vaikka kyseessä omakotitalo, voi olla tehty mahdottomaksi erilaisin säännöksin.

Itänaapurissa kasvimaan pidosta on vahvat perinteet, jopa siinä määrin että kymmeniä prosentteja kokonaisruoantuotannosta vielä 90-luvulla muodostui datsapalstojen antimista. Ilman niitä olisi moni kuollut nälkään suorastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä, että on tarjolla rahaa kiinnostuneille. Niinpä täytyy takoa markkinarakoa. Taritaan pari juippia johtajiksi, yksi inssi tekemään energiatarkistuksia. Vuoden tai parin vuoden välein firma myyntiin tai nurin.

Pyssymies

Trilisser kirjoitti...

Arvasin, että joku ehdottaa jääkiekon mm-kisoja joka 4. vuosi. Yleensä vielä vedotaan jalkapallon mm-kisoihin. Jälkimmäisessä unohtuu semmoinen juttu, että maanosien omat mestaruuskisat järjestetään välivuosina,, jolloin käytännössä kovimmat maat pelaavat arvokisat joka toinen vuosi. Lisäksi jalkapallossa on joka vuosi Mestareiden liiga, jollaista ei käytännössä jääkiekossa ole.

Itse näkisin niin, että riittäisi jo pitkälle mm-kisojen poistaminen olympiavuosilta.