Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 23. marraskuuta 2021

Uutiskatsaus 47/2021


1. Vaatii hienosäätöä

Speissarit esittävät vuotuisen pakolaiskiintiön nostamista 1500 henkeen suunnitellusta 1050:sta. Sen sijaan että vaihdetaan suunnitellun luvun numeroiden keskinäistä järjestystä, olisi mieluummin tehty kaksi muuta vaihtoa:
1) Lisätään nolla perään eli muutetaan luvuksi 10500.
2) Vaihdetaan etumerkki eli pakolaiskiintiöksi -10500 mikä tarkoittaa että tuon verran entisiä lähetetään takaisin.
Tosin ei tässä nyt ruveta pilkkua halkomaan eli jos speissarit välttämättä haluavat nollan ja vitosen keskinäistä paikkaa vaihtaa niin kyllä -15000 kuulostaa passelilta luvulta sekin.


2. Palautepostia

Vasemmistoliiton kansanedustaja Suldaan Said Ahmed oli saanut kansalaispalautetta toiminnastaan eli postissa oli lähetetty hirttosilmukka. Kyseessähän tietysti oli rasismi, vaikka ainakaan mediassa ei kerrottu että viestissä olisi ollut mitään rasistista. Ikään kuin joku ei voisi suivaantua kansanedustajan muusta toiminnasta, vaan pitää tyytyä ihonväriin. Jota Ahmed käyttää häpeilemättä hyväkseen kutsumalla itseään nimellä ”Itä-Helsingin musta leijona”. Toisaalta jos tuntee millaiset ovat urosleijonan elintavat, niin itsepä on somali symbolinsa näköisekseen valinnut. Urosleijona pitää haaremia, elää toisten pyydystämällä saaliilla ja viettää suurimman osan aikaansa vetelänä lojuen. Voitteko muuten kuvitella, millainen paskamyrsky olisi syntynyt jos vaikka Jussi Halla-aho olisi kutsunut itseään ”Helsingin valkoiseksi tiikeriksi”? Joillekin rotukortti sallitaan, joillekin ei. Itse hirttosilmukastakin on esitetty epäilyjä, että kyseessä olisi itse tehty tai tilattu mediatempaus. Tätä vastaan toisaalta puhuu lehtiartikkelissa ollut kuva, josta paljastuu että köysi oli tosiaan osattu solmia hirttosilmukaksi.


3. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Walaa Hussein Mushkal … jäkjäkjäk … yhdeksän vuoden ja neljän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … kolmesta lapsenraiskauksesta, huumausainerikoksista, alkoholirikoksista ja muutamista pienemmistä rikoksista … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.


4. Mantaqa

Suomeen on rantautunut raskaaseen rikollisuuteen erikoistunut Mantaqa-ryhmä. Ryhmän nimi kertoo jo kaiken oleellisen. Arvatkaa vapaasti kuinka paljon vituttaa se että on ollut viimeiset 20 vuotta oikeassa, kertonut sen ja kaikki tuntuu tapahtuvan juuri sillä tavalla mistä on varoittanut kun järkipuhetta ei ole kuunneltu.


5. Kyllähän maailmaan puhetta mahtuu

Sisäspice Ohisalo ilmoitti olevansa valmis kiristämään rangaistuksia, jotta jengirikollisuus saataisiin kuriin. Mitä muuten tapahtui sille vasemmiston mantralle, että kovat rangaistukset eivät estä rikollisuutta? Iskikö realismi? Ainoa mikä on varmaa on se, että joku unohti kertoa Ohisalolle että jengirikollisuudessa kyse on haittamaahanmuuttorikollisuudesta selkeällä enemmistöllä. Niinpä yksinkertainen ratkaisu eli ei päästetä haittoja maahan ja lähetetään entiset ulos ei tietenkään ole konstilistalla.
Oleellista on jälleen se, että ei katsota mitä suu sanoo vaan sitä mitä kädet tekevät. Nytkin yhtenä konstina mainittiin ampuma-aselainsäädännön tiukentaminen. Tämä auttaakin varmaan siihen, että rikokset tehdään luvattomilla aseilla. Jotenkin on vaikea uskoa että aseenkantolupia myönnettäisiin jengiläisille kun näin paria ylinopeussakkoa vaille nuhteettomalla kansalaisellakin tekee välillä tiukkaa. Eikä aseitakaan ole enää aikapäiviin saanut säilyttää komeron nurkassa (tietysti patruunat eri paikassa) kuten silloin kun allekirjoittanut ensimmäisen aseenkantolupansa sai. Kysynpä vaan kuinka paljon jengirikollisuus on mahtanut vähentyä aselainsäädännön kiristämisen takia. Aseiden suhteen järki tuntuu olevan vielä päässä keskustalla ja persuilla, jotka vastustavat aselakien kiristämistä. Jos ja kun ongelma on haittamaahanmuutossa ja persut vastustavat lain kiristämistä, voinee helposti päätellä että kyseisen lain kiristäminen ei todellakaan ongelmaa ratkaisisi.


6. Suurella sydämellä

Valko-Venäjän diktaattori Lukashenka perusteli haittamamujen päästämistä yli Valko-Venäjän rajan: ”Me olemme slaaveja, meillä on sydämet”. Ihan tulee tippa linssiin. Jopa Lukashenka tajuaa, että edes haittamamut eivät halua pysyä Valko-Venäjällä. Ja jos muuten ei oma vauhti piisaa, niin Lukashenka on aina valmis potkimaan persuksille jotta haittamamut ymmärtäisivät oman etunsa ja poistuisivat Valko-Venäjältä.
Noin muuten tähän kriisiin auttaisi hyvin Rokan Antin neuvo siihen miten toimia kun porukkaa alkaa lappaa kohti rajaa: ”Ammu rauhas ja tarkkaa. Het alkuun kun saat joitakin nurin niin jo alkaa hiljetä muijen vauhti.”


7. Isossa kuvassa

Todellisuudessa Valko-Venäjän siirtolaisuus on vain pikkuhiluja siihen nähden, mitä Välimerellä tapahtuu. Sen todellinen tarkoitus on testaus ja hämäys. Ukrainan tietojen mukaan Venäjällä – joka tämän kaiken takana on, jos joku tyhmempi ei ole sitä vielä tajunnut – on isommat kuviot mielessä. Mitkäkö sitten, niin sehän on ollut ilmeistä jo viimeiset lähes 500 vuotta eli Iivana Julman ajoista lähtien. Aina tilaisuuden tullen Venäjä yrittää vallata lisää maata. Jos tilaisuutta ei tule, niin sellainen yritetään järjestää. Perinteiset konstit ovat olleet aina savuverho ja sekaannuksen aiheuttaminen. Tällä kertaa tähtäimessä on Ukraina. Kazakstanin vuoro tulee sitten myöhemmin ja siitä eteenpäin alkavat saada muutkin osansa. Heti kun Venäjä näkee sen vain mahdolliseksi.


8. Peruuttakaa kaikki!

Saksalainen rikossarja Derrick on laitettu hyllylle. Paljastui nimittäin kammottava asia. Pääroolia 1974-1998 näytellyt, 2008 kuollut Horst Tappert on osoittautunut Waffen-SS -joukkojen sotilaaksi. Tämä kauheus tapahtui 1943 Tappertin ollessa 19-vuotias. Tuohon aikaan SS ei enää koostunut vapaaehtoisista ja Tappertkin oli tiettävästi määrätty joukkoon tummaan. Mutta anteeksiantamatonta joka tapauksessa.
Odottelemme seuraavia toimenpiteitä. Günter Grassin (10. Waffen-SS Panzerdivision Frundsberg) kirjat poistetaan kirjastosta. Dr. Oetkerin pakastepizzat katoavat hyllyiltä, koska firmaa 1944-1981 johtanut Oetker oli myös Waffen-SS:n miehiä. John Waynen elokuvaa Hatari! ja muutamaa pienempää filmiä ei saa enää esittää, koska roolissa on Hardy Krüger (38. Waffen-SS Division Nibelungen). Puhumattakaan Bond-elokuva Kultasormesta, jossa nimiroolin veti natsipuolueeseen vapaaehtoisesti jo 1929 liittynyt Gert Fröbe. Eikä unohdeta sitäkään että eläkeläispaavi Benedictus XVI oli Hitlerjugendin jäsen – jäsenyyden pakollisuus ei ole millään lailla lieventävä asianhaara.


9. Sleep-kulttuuri

Ehdotan Woke-kulttuurin vastaiskuksi Sleep-kulttuuria. Siinä wokettajille ensin nauretaan räkäisesti ja sitten käydään tylsistyneinä nukkumaan. Joku wannabeneekeri oli kuulemma telkkarissa loukkaantunut suunnitellusti Esko Valtaojan käytettyä neekeri-sanaa esimerkinomaisesti. Oli kuulemma uhattu olo. Voin vakuuttaa kokemuksesta että jos Esko Valtaojan läheisyydessä tuntee olonsa uhatuksi niin se ei voi johtua ainakaan Valtaojasta ja jos näin kuvittelee, niin on aihetta tutkituttaa päänsä. Tosin tässä tapauksessa tarve tutkituttaa päänsä on muutenkin ilmeinen, sillä samainen wannabeneekeri tapaa kutsua itseään ”ruskeaksi tytöksi”.
Edelleenkin kaikki saavat väristä riippumatta ulista Suomessa kohtaamastaan rasismista ihan vapaasti, kunhan lähtevät täältä pois ulisemaan rasismista sinne mistä ovat tulleetkin jos täällä on kerran niin kamalaa ja ulisevat sitten bongorummuilla eikä telkkarissa tai muulla elektroniikalla, sillä sehän on sivistyskansojen kehittämän teknologian kulttuurista omimista.


10. Vapaata riistaa

Toisin kuin ruskeat tytöt, tietyt ihmisryhmät ovat vapaata riistaa. Ja hyvä niin, eihän tässä loukkaantumaan ruveta jos vasemmistoliiton nuorten puheenjohtaja pyytää valokuvia ”kaljuuntuvista pukumiesinsinööreistä” tarkoituksena ilmeisesti tehdä huvittava kuvakooste. Vaikka nyt sattuneista syistä tunnenkin tiettyä lukkarinrakkautta kaljuuntuvia pukumiesinsinöörejä kohtaan, niin tämähän oli suorastaan hauskaa. Toivonkin quid pro quo -hengessä ettei vasemmistonuorten puheenjohtaja suutu jos joku älyää pyytää huvittavaa kuvakoostetta varten valokuvia ylipainoisista nenärenkaisista huuhaahumanistityttöisistä.


11. Niin se käy

Jalkapallon MM-karsintojen viimeisellä kierroksella jännitettiin sitä, pääseekö Suomi melkein MM-kisoihin eli tilanteeseen, jossa kisoihin pääsy on kiinni enää siitä että voittaa peräkkäin kaksi Euroopan huippumaata. Tähän vaiheeseen pääsy olisi edellyttänyt sitä, että Ukraina ei voita Bosniaa ja jos voittaa, Suomen on voitettava Ranska tai tasapelin sattuessa maalieron on riitettävä. Ranskalla ja Bosnialla peleissä ei ollut enää panosta, sillä Ranska oli jo varmistanut pääsynsä kisoihin ja Bosnialla ei enää ollut mahdollisuuksia edes jatkokarsintaan. Ennustin ennen pelejä miten tässä hommassa käy enkä erehtynyt. Ranska peluutti parasta miehistöään ja kaatoi Suomen. Bosnia taas lepuutti parhaitaan ja hävisi Ukrainalle. Tapahtui siis neljä asiaa, joiden todennäköisyydet arvioin etukäteen seuraaviksi, epätodennäköisimmästä todennäköisimpään:
1) Ranska peluuttaa parasta miehistöään, 55 %
2) Ranska kaataa Suomen, 70 % (kakkosmiehistöllä 60 %, ykkösmiehistöllä 80 %)
3) Ukraina kaataa Bosnian, 85 %
4) Bosnia lepuuttaa parhaitaan, 95 %
Lukijat voivat vapaasti arvailla miksi todennäköisyydet olivat tuollaiset. Vastaukset voi lähettää ruskeissa kirjekuorissa ilman lähettäjän nimeä osoitteella:
Bosnia-Hertzegovinan jalkapalloliitto
Bulevar Meše Selimovića 95, 71000 Sarajevo
BOSNIA-HERZEGOVINA (olettaen että valtio on vielä olemassa kirjeen ehtiessä perille)


12. Paineita ilman syytä

Ruotsalainen seitsenottelija Bianca Salming avautui urheilijan ulkonäköpaineista. Tarkemmin lukien juttu kertoikin lähinnä painonhallinnasta, jossa Bianca teki aivan oikean oivalluksen: tulokset ratkaisevat, ei se mitä vaaka näyttää. Painon tuijottaminen etenkin harjoituskaudella on suurta typeryyttä, se on sitten eri asia jos kisaa varten vetää pari kiloa alemmas. Mitä ulkonäköpaineisiin sitten tulee, niin Bianca Salming on yksi niistä viimeisistä ihmisistä jonka pitäisi niistä kärsiä. Isäpappa Börje Salming oli NHL:n ensimmäinen eurooppalaislähtöinen tähtipelaaja. Hän pelasi NHL:ssä 17 kautta 1973-1990, valittiin kerran liigan ykköstähtiviisikkoon ja viidesti kakkosviisikkoon. Vähät näistä, ylivoimaisesti parasta mitä Börje on koskaan saanut aikaan on Bianca.


Loppukevennys: Taivas putoaa niskaan!

Hehän ovat kuin kaksi marjaa:

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sattumoisin on Asrerixit luvussa vähäkytmonesko kertaa.
Smirgeline on aika lässy tohon (jotain)oletettuun verraten, taitaa muuten olla kuva Caesarin lahja albumista(vankka tieto).
Smirgulla oli vaan kala, tällä on... no netti ja joukkorääkyminen.
Ihmettelijä

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Näin pitäisi tehdä ja juuri siksi niin ei tehdä.
2:
Omaa kieltään kertoo syvä hiljaisuus Helsingin PolPon ja valtakunnanfreisler Raija Toivioretkeläisen suunnista.
3 ja 4:
Question is not about who is right but who is left. Ja aivan oikein, ne jotka näistä saavat päättää ovat vasemmalla.
5:
On tosiaan outoa että kova rangaistus ei vaikuta muihin kuin kuulapäihin. Siitä, samoin kuin laillisten ampuma-aseenomistajien kimppuun käymällä voidaankin päätellä missä hilpeän Huti-Maisan focus todellisuudessa on.
6:
Mitenkäs se pullahalaajan uskontunnustus menikään:
"Mä vien heille pellillisen tuoretta pullaa ja halaan ihan jokaisen, koska mulla on suuri sydän! Onks sulla? Wippajei!"
Varatsaari Lokasanko tunnustaa hänelläkin olevan.
7:
Onko Venäjä valtaamassa lisää maata vai hankkimassa entistä takaisin?
Tsaari Vladimir IV Suurimman mukaanhan Neuvostoliiton hajoaminen oli suurempi katastrofi kuin II maailmansota. Nyt se on korjattavissa.
8:
Itse asiassa Günter Grass sai paskaa niskaansa tunnustettuaan olleensa taisteluvaunun lataaja 10.SS-Pz.D "Frudnsberg"-divisoonassa. SS-"Landsberg"-divisioonaa ei koskaan ollut; lähimmäksi pääsi flaamien 27.SS-"Langemarck".
Ja kyllä paavikin sai kuulla HJ-jäsenyydestään.
9:
Katso kohdat 3 ja 4.
Meillä ei ole varaa nauraa räkäisesti porukalle, jonka edustajat pitävät hallussaan absoluuttista poliittista, hallinnollista ja mediavaltaa.
10:
Naiset voivat tehdä tuollaista, koska eivät ole vastuussa sanoistaan ja teoistaan kuten miehet. Tätä asiaa ei jostain syystä osattu ottaa huomioon silloin, kun naisille alettiin myöntää yhteiskunnallisia vapauksia ja oikeuksia.
Eiköhän nyt olisi jo aika todeta satavuotisen naisten äänioikeuskokeilun epäonnistuneen?
11:
Onko jalkapallo se laji, jossa osoitetaan konttaamalla alistumista apinakohtauksia saaville neekereille? Mitä väliä sellaiseen lajiin osallistujien menestyksellä on?
Sen parempi, mitä huonommin pärjäisivät!
12:
Joo, ei ole Biancan ulkomuodossa mitään vikaa, paitsi ehkä turhan luisevat muodot makuuni.

Smirgeline on fiktiivinen hahmo, pieni Greta on edelleen moniongelmainen ja vammainen pikkutyttö, joka on joutunut käsittämättömän härskin ja röyhkeän hyväksikäytön uhriksi.
Mutta hänenlaiselleenhan onkin turvallista nauraa.

Anonyymi kirjoitti...

Suamenkiälen hualtoo: Cancel-lulttuurin temppua ei pidä minittää känselöinniksi. Ei, se on kankelointia. Kankelointi on aito ATK-slangisana 70-luvulta.

Vokeilijat joutaa kankeloida.

Pysymies

Anonyymi kirjoitti...

Entinen YK:n pääsihteeri Kurt Waltheim taisi olla nazi myös. Voitaasinko häneltä perua virka-aika näin jälkeenpäin?

Jaska Brown kirjoitti...

Ihmettelijä: Jep, Caesarin lahja oli kyseessä, tunnelmat Amaryllixin kalakaupassa käydyn eukkojen joukkotappelun jälkeen.

Qroquius Kad: Kiitoksia tuosta Grass-korjauksesta, en tajua mikä ihmeen aivosolmu minulla on ollut kun olen kirjoittanut sanan väärin. Greta on nyt täysi-ikäisenä ja ainakin toistaiseksi täysivaltaisena vapaata riistaa. Odotan mielenkiinnolla, mitä tapahtuu lähivuosina tai jopa -kuukausina. Joko pistetään sivuraiteelle tai tulee järkiinsä aikuistuttuaan ja pistetään siksi sivuraiteelle.

Pysymies: Ja mankelointi siihen vielä päälle.

Ano: Waldheimia ei lasketa, koska hän oli itävaltalainen. Itävaltalaiset taas ovat maailman lahjakkain kansa, sillä ensin he saivat maailman uskomaan että Beethoven on itävaltalainen vaikka hän oli saksalainen, sitten he saivat maailman uskomaan että Hitler on saksalainen vaikka hän oli itävaltalainen ja lopuksi he saivat maailman uskomaan että Kurt Waldheim on suuri valtiomies. Tämmöistä juttua kerrottiin kuulemma YK:ssa Waldheimin pääsihteeriaikoina.

Anonyymi kirjoitti...

8 kohtaan tuli mieleen, eikö Hugo Boss pitäs panna pannaan, suunnitteli vissiin ss:n
univormut ?

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Derrickiä tuli aika vähän katottua, parhaiten jäi mieleen aikoinaan kahden keikka sarja ja Claus Theo Gärtner matulana, oli jotenki rosoisen sympaatinen kaveri ..
Kettusarja alkoi välillä maistua vähän puulta jostain syystä, vaika ei huono olekaan, mutta vähän sellanen tylsän (saksalainen) virkamiesmäisesti tehty ..

-jpt-

Trilisser kirjoitti...

Saksalaisten poliisisarjojen 2 pääheikkoutta: 1. Kaamean ankeat maisemat (kaupunkimaisemat helvetin paskaiset) ja talojen sisustukset (modernia kromipaskaa). 2. Samat naamat pyörivät eri sarjojen sivuosissa käsittämättömän tiuhaan. Ero brittisarjoihinkin on huikea.

Ei tullut seurattua yhtään mm-karsintaottelua, mutta seuranneille (muitakin kuin Suomen pelejä) kysymys: Mitkä joukkueet konttasivat rähmällään ja mitkä eivät?

Qroquius Kad kirjoitti...

Hugo Boss ei suunitellut yhtään SS-univormua, vaan Hugo Boss AG oli yksi runsaslukuisista Kolmannen Valtakunnan erittäin runsaslukuisten eri univormujen valmistajista.

Anonyymi kirjoitti...

"Saksalainen rikossarja Derrick on laitettu hyllylle. Paljastui nimittäin kammottava asia. Pääroolia 1974-1998 näytellyt, 2008 kuollut Horst Tappert on osoittautunut Waffen-SS -joukkojen sotilaaksi. Tämä kauheus tapahtui 1943 Tappertin ollessa 19-vuotias. Tuohon aikaan SS ei enää koostunut vapaaehtoisista ja Tappertkin oli tiettävästi määrätty joukkoon tummaan. Mutta anteeksiantamatonta joka tapauksessa."

Väittämän mukaan miltei kuka tahansa voidaan yhdistää lähes kehen tahansa max kuuden kättelyn kautta. Äkkiseltään tuntuu absurdilta, mutta hieman tarkemmin ottaen taitaa pitää paikkansa. Ja toimii aika hyvin myös ajassa taaksepäin, n. sadan vuoden periodilla nyt ainakin.

Esim. itseni voisi tuolla logiikalla yhdistää Staliniin kahdella kädenpuristuksella; olen kätellyt useampiakin, jotka ovat kätelleet aikanaan Kekkosta, joka puolestaan oli kätellyt Isä Aurinkoista. Samaten, olen kätellyt myös ainakin yhtä x-ss-miestä (joka puolestaan oli kätellyt mm. Urkkia ainakin jotain satakunta kertaa), ja joka nyt ainakin tuonaikaisessa habituksessaan vaikutti tyypillisen tyypilliseltä ahtikarjalaisen näköiseltä kekkoslovakian virkamieheltä harmaine pukuineen ja sarvisankalaseineen, elikkä huomattavan pelottava ilmestys siis...

Joten missä siis kulkisivat "guilt by associationin" rajat? Tuon logiikan mukaisesti myös tässä viikolla esitetty impiwaarailu-klassikko Kuutamosonaatti tulisi hyllyttää, ei siksi että herkkänahkaisempi voisi pitää sitä herjanheittona landepaukuille, vaan koska siinä esiintyy (tosin sivuosassa) mm. Rolf Labbart, joka oli niin ikään x-ss-mies...

Tuon edellä esitetyn perusteella en näin ollen oikein itsekään tiedä, identifioituisinko täten natsiksi vaiko stalinistiksi, voi valinnan vaikeutta, varsinkin kun mennyttä ei voi muuttaa... Taidanpa ottaa ryypyn tähän väliin, ennen kuin identiteettikriisini käy vallan ylivoimaiseksi.

-J.Edgar-

Strix Senex kirjoitti...

On tuo wokeltaminen ollut nyt tapetilla kotvan aikaa. Verraten pintapuolisen kommenttipalsta-analyysin perusteella se ei tunnu herättävän yleisössä erityisen myönteisiä mielikuvia vaan suhtautuminen on ollut suunnilleen 96-prosenttisesti tyrmäävä. Näin siitäkin huolimatta, että toimittajakunta on innolla yrittänyt työntää esiin sitä ymmärtäviä, puolustelevia, kaunistelevia ja parhain päin selitteleviä juttuja.

Miten siihen sitten olisi viisainta suhtautua.

Näitä riitaisia ja torailevia naisihmisiähän on ollut kylillä maailman sivu. Jokseenkin aina niihin on osattu suhtautua realistisesti tyyliin: "Se Mari se nyt on aina ollut omanlaatuisensa. Ei sen juttuja kannata noteerata kun ei se tule toimeen kenenkään kanssa. Mahtaneeko tulla toimeen edes itsensä kanssa". Ehkä tätä voisi soveltaa jollakin tavoin some-maailmassakin. Ja näin kai on jossain määrin tehtykin.

Noin yleisemmällä tasolla on periaatteessa kaksi tapaa suhteutua tällaiseen aggressiiviseen, hyökkäävään ääriliikkeeseen.

Ensimmäinen on se appeasement, myönnyttely ja lepyttely, jota Chamberlein sovelsi. Se menetelmä ei ollut mitenkään menestys. Toinen oli demareiden vuoden 1948 eduskuntavaaleissa käyttämä "Jo riittää" -kampanja. Se taisi toimia kohtuullisen hyvin. Suosittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Satuitteko huomaamaan ulinan Interpolin tuoreen chiiffin valinnasta?
Joku Arabian niemimaalta, oli kuulemma kidutellut jotain toimittelijaa.

Samaan aikaan Interpolin historia-sivuilla:
- Olivat muutaman vuoden ilman johtajaa 1930-40 luvuilla.
- https://www.interpol.int/Who-we-are/Governance/President/Former-Presidents

EIKU

https://en.wikipedia.org/wiki/Interpol#Presidents

Jaska Brown kirjoitti...

jpt: Kuten Qroquius Kad totesi, Pomo-Huuko ei suunnitellut univormuja, ainoastaan valmisti niitä. Oli muuten kyllä kelpo natsi, mutta se annetaan anteeksi koska on muotimies.

Trilisser: En katsonut minäkään pelejä, mutta sen tiedän että ainakaan Unkari ei polvistellut. Monet muut sen sijaan ymmärsivät ajan hengen ja polvistuivat samaan tapaan kuin englantilaiset tekivät natsitervehdyksen 1930-luvulla.

J.Edgar: Niin, samaan tapaan saa kenet tahansa yhdistettyä mihin tahansa mikä on toki erinomaisen kätevää nykyaikaisessa lynkkausilmastossa.

Strix Senex: Jep, eiköhän kaikki tiedä sellaisia naisia joiden tuttavapiiriin kuuluu kahdenlaisia ihmisiä: niitä joiden kanssa niillä on välit poikki ja niitä joiden kanssa niillä ei vielä ole välejä poikki.

Ano: Hehee, tuo oli aika hillitön. Jostain syystä Interpol ei ole tehnyt tutkimustyötä huolella ja omilta sivuilta puuttuu tieto peräti neljästä peräkkäisestä presidentistä, jotka Wikipedia kuitenkin listaa eli Otto Steinhäusl, Reinhard Heydrich, Artur Nebe ja Ernst Kaltenbrunner. Steinhäusl oli minulle tuntematon, mutta heppu oli siis itävaltalainen natsi, josta tuli Interpolin johtaja Wienissä päämajaansa pitäneen järjestön tultua natsien käsikassaraksi Anschlussin jälkeen ja entisen itävaltalaisjohtaja päädyttyä erotetuksi. Tuberkuloosia sairastanut Steinhäusl kuoli parin vuoden kuluttua, jolloin Heydrich otti päällikkyyden. Luulisi nyt Interpolin kunnioittavan entistä johtajaansa Heydrichiä marttyrinä, kuolihan mies sentään virkatehtävissä ;-).

Jaska Brown kirjoitti...

Niin, jäi vielä sanomatta että tuo Interpol-kohu oli mennyt minulta ohi. Ja hittojako se Arabiemiraattien poliisipäällikkö omassa maassaan toimittajia kiduttelee, Suomessa olisi siinä ammattikunnassa enemmän kirveellä töitä.