Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 26. lokakuuta 2021

Uutiskatsaus 43/2021


1. Korona vai rokote?

Näin kysyttiin aiemmin. Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että myös rokotetut voivat sairastua koronaan. Minkä piti kyllä olla itsestäänselvyys kaikille vähänkin rokotteisiin perehtyneille. Ei tuhkarokkorokotuskaan suojaa sataprosenttisesti tuhkarokolta. Sen vaikutus on kuitenkin kolmiosainen: 1) se pienentää tartuntariskiä merkittävästi, 2) koska niin monella on rokotus, tauti ei leviä ja 3) jos kuitenkin saa tuhkarokon, se on lähes poikkeuksetta lievempi vastustuskyvyn ansiosta. Oliko sitten yllätys että koronarokotekin toimii täsmälleen samoin? Niinpä koronaepidemiasta on tullut rokottamattomien epidemia ja suhteettomasti tämä näkyy tehohoidossa. Kuinka suhteettomasti, on vaikea sanoa koska toimittajat eivät osaa matematiikkaa. Ilta-Sanomien jutussa todetaan, että ”Helsingissä lokakuun kahdella ensimmäisellä viikolla ilmaantuvuusluku oli rokottamattomien osalta 11 kertaa suurempi kahden rokotteen saaneisiin verrattuna.” Tämäkin on hieman epäselvästi sanottu, mutta mitä ilmeisimmin tämä tarkoittaa sitä, että rokottamattomat saavat koronan 11 kertaa suuremmalla todennäköisyydellä kuin rokotetut. Toinen vaihtoehto on se, että rokottamattomia sairastuu koronaan 11 kertaa enemmän kuin rokotettuja, mikä taas tarkoittaisi sitä että rokottamattoman sairastumisriski onkin vielä 11-kertaiseen nähden moninkertainen, koska rokotettuja on noin neljä kertaa niin paljon kuin rokottamattomia. Kuinka moninkertainen, sitä ei voi laskea tuntematta sairastuneiden absoluuttisia lukumääriä. Mutta luultavasti siis tarkoitetaan, että rokottamattoman sairastumistodennäköisyys on 11-kertainen. Toisaalta myöhemmin jutussa todetaan: ”Sosiaali- ja terveysministeriön tilastojen mukaan viimeksi kuluneen kahden viikon aikana rokottamattomat 12−79-vuotiaat ovat joutuneet erikoissairaanhoitoon 19 kertaa useammin kuin saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotetut.” Mikä tarkoittaisi suoraan luettuna sitä, että jokaista tuplarokotettua kohti erikoissairaanhoidossa on 19 rokottamatonta. Todellisuudessa suhde lienee noin yhden suhde viiteen, jolloin erikoissairaanhoitoon joutumisen todennäköisyys on rokottamattomalla 19-kertainen – koska rokottamattomia on noin neljäsosa rokotettujen määrästä.
Olipa tilastot miten tahansa, ainoa varma asia on se, että haittamaahanmuuttajat ovat tilastojen mukaan moninkertaisesti yliedustettuina kuten otsikkolinkistä voi lukea. Ilmainen elämä, ilmainen sairastaminen, ilmainen kuolema suomalaisten kustannuksella – ja siinä sivussa levittävät koronaa suomalaisiin.
Lopuksi takaisin otsikon kysymykseen. Korona vai rokote? Vastasin että rokote, kiitos. Tätä nykyä täsmentäisin vastausta. Tai oikeastaan kysymystä. Entäpä jos kysymys olisi: Korona vai rokote JA korona? Vastaus olisi rokote ja korona. Koska moninkertaisella todennäköisyydellä rokotetun sairaus on lievempi.


2. Väärässä puolueessa

Atte Harjanne pyrki sekä ministeriksi että sisäspice Ohisalon äitiyslomasijaiseksi virheiden puheenjohtajan paikalle. Päällisin puolin katsoen homman piti olla selvä, koska Harjanne oli saanut suuren äänimäärän päästessään varapuheenjohtajaksi.
Toisin kävi. Lopputulos oli poliittisen historian suurimpia rökäletappioita. Otsikkojutussa Sanna Ukkola ruotii tappion syyt ansiokkaasti läpi. Pinnallisesti näytti siltä, että Harjanne oli liian helsinkiläinen ja oikeistolainen. Mutta kuten Ukkola toteaa, tämä oli pelkkää pintaa. Todellisuudessa kyse oli siitä, että Harjanne on vihreiden kannalta pahinta mahdollista ongelmajätettä: valkoinen heteromies. Yksikin näistä kolmesta attribuutista toisin, niin hän olisi sekä ministeri että pätkäpuheenjohtaja.
Aivan napakymppiin Ukkolakaan ei yllä. Tämänkin kerroksen alla on vielä yksi kerros. Ei Harjannetta olisi missään tapauksessa valittu aikoinaan varapuheenjohtajaksi, jos kyse olisi pelkästään väristä, seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuolesta. Nämä olivat näet tiedossa jo tuolloin. Kyse oli siitä, että Harjanne oli puolueen imagoon sopiva valinta: oma kesy valkoinen heteromies osoittamaan että täällä ei syrjitä. Vaan vikatikki tuli siinä, että Harjanne ei ollutkaan kesy nössykkä vaan älykäs valtapoliitikko. Ei kuitenkaan riittävän älykäs siihen että olisi älynnyt esittää itseään tyhmempää. Kun tämä kävi virheiden valtaeliitille selväksi, Harjanteen tie oli täysin pystyssä. On ja pysyy. Harjanteella on nyt kolme vaihtoehtoa: jäädä alemmalle tasolle täysin riviin, loikata toiseen puolueeseen tai hypätä kokonaan pois politiikasta. Hän paljasti kyvykkyytensä liian aikaisin ja tyhmän mainetta ei enää takaisin saa.


3. Hei speissari, ota coolimmin!

Pääspice Sanna Marinin terveyttä arvioitiin Suomenmaassa julkaistussa kirjoituksessa ihan psykiatrian erikoislääkärin toimesta. Asiasta nousi pienimuotoinen kohu ja pääministerin yliaktiivisuudesta huolestunut kirjoitus poistettiin. Tottahan tietysti on, että lääkärin, kaikkein vähiten psykiatrin, ei pitäisi antaa lausuntoja henkilön tilasta häntä tutkimatta. Toisaalta kirjoituksessa oltiin jopa ylipositiivisia. Siinä todettiin: ”Voimmeko me kansalaiset enää luottaa pääministerimme harkinta- ja arviointikykyyn maamme asioiden ylimpänä hoitajana?” Tämähän indikoi, että Marinin harkinta- ja arviointikykyyn olisi joskus voinut luottaa, mikä on kyllä käsittämättömän paksua.


4. Vihdoinkin oikein

Ex-pääministeri Alexander Stubb kertoi 3002 ministerityöpäivän kokemuksella, että ihan sama miten sen teet, et tee sitä oikein. No, Stubb osui vihdoinkin oikeaan. Tosin hän olisi voinut kokeilla oikein tekemistä jo ministeriaikanaan. Siinä mielessä hän kyllä oli oikeassa, että oikein tekemälläkin häntä olisi arvosteltu. Mutta silloin asialla olisivat olleet ne, jotka ovat väärässä. Täyttä varmuutta tästä ei kuitenkaan ole, sillä tiettävästi ei ole tehty havaintoja asiasta jonka Stubb olisi tehnyt ministerinä oikein. Ellei oikein tekemiseksi lasketa tekoja, jotka varmistivat vallassa pysymisen, vaan tarkoitetaan Suomen kansan hyvinvoinnin kannalta edullisia tekoja.
Voimia Stubbille, hän on varmasti hyvä ihminen ja pystyisi tekemään hyvää ja arvokasta työtä, jos vain pääsisi kykyjänsä vastaaviin tehtäviin.


5. Ajan henki

29-vuotias nainen sai rapsakat sakot jätettyään viisivuotiaan poikansa noin tunniksi yksin kotiin. Päälle päätteeksi lapsi oli ollut nukkumassa yöunillaan äidin lähdettyä kävelylenkille. Toki tilanne oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että kyseessä oli uusi asunto ja tavarat vielä osin purkamatta. Mietityttää vain se, kuinka monet sakot oman sukupolven vanhemmat olisivat mahtaneet saada ja kuinka moni lapsi olisi selvinnyt joutumatta huostaanotetuksi, jos olisi menty nykysäännöillä.


6. Bakuninin opissa

Venäläisen anarkisti Mihail Bakuninin mukaan ”terrorismin tarkoitus on terrorisoida”. Tämä ei ole niin selkeä tautologia kuin voisi kuvitella. Muslimiterroristit tuskin ovat Bakuninista kuulleetkaan, mutta käytäntö näkyy olevan hallussa. Joskin kehnosti, kuten terrorismin tehottomuudesta voidaan todeta. Konservatiivisen brittiparlamentaarikko David Amessin puukotti kuoliaaksi somaliterroristi. Kuvitelkaapa että tällaisia terroritekoja tapahtuisi kymmenen tai edes viisi. Silloin olisi melkoinen kynnys ryhtyä haittamaahanmuuton julkiseksi kriitikoksi (ei sen takia etteikö kynnys olisi nytkin melkoinen, mutta kyllä allekirjoittanut tulisi välittömästi kaapista ulos jos tarkoitus olisi mennä edes kuntavaaliehdokkaaksi). Terrori saavuttaisi tavoitteensa: kriitikot olisi terrorisoitu vaiti ja haittamaahanmuutto saisi jatkua keskeytyksettä. Tosin voihan olla että islamilainen terrorismi toimisi järkevämmin kun alkaisi iskeä mokuttajapoliitikkoihin: onhan asia niin että länsimainen kulttuuri kykenee elättämään korkealla tasolla vain rajallisen määrän haittamaahanmuuttajia, kun nyt täällä ei satuta istumaan öljylähteiden päällä mikä on tunnetusti muuten kyvyttömille ainoa tie vauraaksi maaksi.


7. Sillä aikaa Norjassa

Norjassa jousella ja puukolla aseistautunut mies surmasi viisi ihmistä. Kriitikot saivat lisää vettä myllyynsä, koska kerrottiin tämän ihan kantaeurooppalaisen olleen muslimi. Tämä oli täysin turhaa. Hän oli ainoastaan mielenterveysongelmainen wannabe-muslimi. Oli yrittänyt kääntyä muslimiksi, mutta prosessi oli vielä ainakin virallisesti kesken, joten tästä iskusta ei voi syyttää islamia millään tavoin. Kyseessä oli mielenterveyteen liittyvä tragedia. Toisaalta jotain kertoo sekin, että mielenterveysongelmat saavat hakeutumaan kohti islamia.


8. Samaan aikaan Ruotsissa

Joku ruotsalaisräppäri oli teloitettu jengityyliin. Vahvistamattoman tiedon mukaan kyseessä olivat kilpailevat somaliräppärit, jotka olivat jo pari vuotta sitten kidnapanneet kyseisen wannabe-whitetrash-gangstan.
Ruotsin virallisen linjan mukaan jengiväkivalta aiheutuu koronarajoituksiin turhautumisesta. Ilmeisesti koronarajoitukset ovat olleet voimassa jo kolmisenkymmentä vuotta.
Odottelemme ilmeisen turhaan rasisminvastaisia marsseja, joilla olisi jo pitkä jono jos ampumatapaus olisi tapahtunut toisinpäin.


9. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Abdulhakim Irfani … jäkjäkjäk … neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen … käläkäläkälä … törkeästä raiskauksesta … päläpäläpälä … Helsingin käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.
Tällä kertaa vielä lisäys niille, jotka eivät otsikkolinkkiä klikkaa. Kyseessä on siis tapaus, jossa vammaispalvelujen yöhoitaja raiskasi toistuvasti puolustuskyvytöntä invalidia. Muistattekos kun haittamaahanmuuttoa perusteltiin sillä, että heistä saadaan hoitajia?)10. Toistetaan taas

Näitä ”toistuvia uutisia” on kertynyt linkkikansioon sen verran paljon, että puretaan vähän sumaa ylimääräisellä. Sitä paitsi muistelen hämärästi, että tapaus ”Eno” on ollut jo aiemminkin esillä blogissa eli tässä ei sinänsä ole uusi uutinen, vain tiedon täydennys. Lempinimellä ”Eno” tunnettu Mohamed El Fatimi tuomittiin käräjäoikeudessa 13 vuodeksi vankeuteen 17 seksuaalirikoksesta, jotka kohdistuivat pääosin alaikäisiin poikiin. Toki cocktailissa oli mukana myös pahoinpitely- ja huumausainerikokset. Asia kannattaa nostaa esille siksi, että media käytti tuomitusta pitkään vain lempinimeä ”Eno”, josta varmaan tuli monelle viattomalle lukijalle kuva normivirtasesta. Nyt kissa on päässyt pussista ja hovioikeuden käsittelyn alkaessa jopa vanhamedia käyttää oikeaa nimeä.


11. Vielä kerran, toistetaan

Tämä nyt ei oikein otsikon ”toistuva uutinen” alle kävisikään, koska nimeä ei julkaistu ja yleensä sitä on pidetty ehtona, ellei sitten kyseessä ole jotenkin erityistapaus kuten ”helsinkiläinen imaami”. Niinpä sekä em. syyn että ylitarjonnan vuoksi erikseen siksi, että äkkiä jutun lukien voisi tulla ihan toinen käsitys.
Rikoksen tekohetkellä 33-vuotias mies tuomittiin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuolloin 14-vuotiaaseen tyttöön eteläpohjalaisella maatilalla kohdistuneista seksuaalirikoksista. Tästä tulisi äkkiä kuva, että joku pohjalainen jyväjemmari on ollut asialla. Vielä törkeämmäksi jutun teki se, että tyttö oli tullut Suomeen tarkoituksena työskennellä maatilalla miehen opastuksella. Hän ei osannut suomea, ei tuntenut ketään muuta maasta ja oli täysin miehen vastuulla. Viimeistään tässä vaiheessa syntyy lukijalle varma mielikuva peräkammarin pojasta, joka käytti tilaisuutta hyväkseen. Vasta tarkkaan lukien jutun lopusta käy ilmi totuus: ”Mies väitti, että hänen poliisikuulusteluissa käyttämänsä sana ”seksi” oli johtunut hänen omasta huonosta kielitaidostaan.”
Olisi nyt toimittaja vaihtanut tuon ”huonon kielitaidon” vaikka ”erehdykseen”, niin illuusio olisi säilynyt paremmin.


12. Väärää asiaa

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin erehtyi puhumaan Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa asiaa. Hän ehdotti kiintiöpakolaisten vastaanoton keskeyttämistä. Perusteluina hän esitti otteita ruotsalaisen poliisin kirjoituksesta muutaman vuoden takaa lukien viikon aikana tutkittujen vakavien rikosten tekijöiden etunimiä: ”Ali Mohamed, Mahmoud, Mohamed, Mohamed, Ali taas ja taas”. Tässä vaiheessa valtuustossa syntyi kohinaa ja puheenjohtaja keskeytti Vallinin puheenvuoron. Ex-ministeri Jukka Gustafsson (SDP) alkoi häiritä välihuudoillaan (”Lopeta! Kuinka sä kehtaat?”) ynnä muuta siten, että Vallinin kolme minuuttia tuli täyteen ja valtuuston puheenjohtaja (joka oli jo koputtanut nuijalla pöytää ennen Gustafssonin häirintää) pystyi katkaisemaan puheenvuoron.
Vallin ei perääntynyt, vaan esitti seuraavissa puheenvuoroissaan Afganistanin, Irakin ja Somalian ”takapajuisiksi maiksi” ja nimitti haittamaahanmuuttajia ”elintasopakolaisiksi”.
Useat valtuutetut pitivät Vallinin puheita rasistisina ja kansanryhmää vastaan kiihottavina.
Yksikään ei kuitenkaan iljennyt esittää väitteitä, saati sitten todisteita, siitä etteikö Vallin olisi oikeassa. Vastapuheenvuorot olivat puolueesta riippumatta lähinnä myötähäpeää aiheuttavia.
Kokoomuksen Kalervo Kummola totesi, että asioita voi sanoa loukkaamatta ketään. Siis hetkinen. Kummola??? Loukkaamatta ketään??? Eihän Kummola osaa sanoa mitään loukkaamatta jotakuta ja sitä paitsi käsiteltävänä olevasta asiasta ei kukaan osaa tietääkseni sanoa yhtään mitään loukkaamatta jotakuta. Ainakaan mitään totuudenmukaista – hölynpölystä ei ole tapana loukkaantua, ainoastaan huvittua.
Kristillisdemokraattien Sari Tanus puolestaan totesi, että jokaisella on jakamaton ihmisarvo. Tämähän ei pidä paikkaansa, sillä raiskattujen ja pahoinpideltyjen suomalaisten ihmisarvoa on kyllä jaeltu aika reippaalla kädellä.
Keskustan Vilhartti Hanhilahti sanoi, että perussuomalaiset ei esitä mitään ratkaisuja, ainoastaan kritiikkiä. Hei haloo, Vallin nimenomaan esitti ratkaisua ja siitä äänestettiin, tosin järkevä näkökanta hävisi 57-10.
Sosiaalidemokraattien Mahmoud Machaali kehotti Vallinia tutustumaan arabimaiden historiaan. En voi muuta kuin yhtyä puheenvuoroon lämpimästi. Neuvon aloittamaan vaikkapa tästä Wikipedian luettelosta muslimimaailman tieteellisistä keksinnöistä. Uusin merkintä on 1700-luvulta.
Vallinin virhe oli lähestyä asiaa väärin. Kiintiöpakolaisten ottamisen lopettamista olisi tullut puolustaa suvaitsevaiston omilla aseilla. Eli vihreällä politiikalla. Ilmastotavotteita on vaikea saavuttaa, jos maahan rahdataan porukkaa moninkertaistamaan hiilijalanjälkensä. Mitäs siihen sanotte, te maailman tuhoajat?


13. Keijo vei kebab-kioskille

Afrikan tähti -kohusta ovat varmaan kaikki jo lukeneet riittävästi, joten ei siitä sen kummempaa toistoa, ainoastaan pari havaintoa.
Ensinnäkin Keijon twitter on hulvatonta luettavaa noin muutenkin. Mutta Helsingin yliopiston Twitter-tili vaikuttaa keijotetulta sekin. Olisiko Keijo onnistunut kaappaamaan jotkin tunnukset tilille, jolla mitä ilmeisimmin on monta käyttäjää? Ne muutamat tähän liittyvät twiittaukset kun tuntuvat keijomaisemmilta kuin Keijo itse.
Sen sijaan ylioppilaskunnan anteeksipyyntö sen omalla Twitter-tilillä oli niin loistava kuittaus, että toimittajat menivät vipuun. ”Tietoisesti emme osoittaneet anteeksipyyntöämme millekään yksittäiselle ihmiselle tai taholle. Koska rakenteellisessa rasismissa on kyse kaikkia koskettavasta yhteiskunnallisesta ongelmasta, pyydämme anteeksi koko yhteiskunnalta.” Tuo oli jo niin loistavaa piilovittuilua, että tuli melkein tippa linssiin omia opiskeluaikoja muistellessa.
Ja lopuksi: alkuperäinen video, joka on poistettu yhdessä kaikkien mahdollisten kyseisen opiskelijan sometilien kanssa. Kyseessä pitäisi siis olla saksanafrikkalainen. Tuo aksentti ei ole saksan kieltä nähnytkään. Helsingin yliopisto väittää, että ”opiskelija olisi todellinen ja hänellä olisi vaihto-opiskelijaoikeus”. Kätevä tapa päästä kohusta eroon. Vai uskooko joku että ”Jasmin Fanta” olisi oikea nimi, kun ottaa huomioon mistä tuo sukunimi on tempaistu? Kuulostaa samalta kuin legendaarinen ”Aisa Kantola”.
Vahvin todiste siitä, että nyt tuli keijotettua oikein kunnolla on se, että muutaman päivän ajan asiasta on ollut täydellinen mediahiljaisuus.


14. Mainoskatko

Tämän blogin historian ensimmäinen mainoskatko. Otsikossa linkki Bauhausin mainokseen. Joka ehdittiin vaihtaa sen jälkeen kun Jaska asian julkisti toisella forumilla. Nyt mainoksen teksti on edelleen sama ”Me autamme voittamaan pimeyden sisä- ja ulkotiloissa”, mutta kuvaksi on vaihdettu kaksi pöytälamppua. Vaan eipä hätää, alkuperäinen rasismia tihkuva kuva tässä kaappauksena tallessa:
Tahattoman huumorin mittarin viisari vääntyy mutkalle rajoitintappia vasten.


15. Onnetonta huijausta

Uutinen kertoi, että ajokortin teoriakokeessa on turvauduttu huijaukseen. Siis oikeasti, kuinka sysipaska pitää olla jos siitä ei selviä läpi huijaamatta? Allekirjoittanutkin selvisi taannoin, kun jälkikasvu laittoi omaa korttiaan varten harjoitellessaan kylmiltään tekemään ja koe sentään oli varsin erilainen kuin silloin luolamieskaudella enkä muista teoreettisista liikennesäännöistä enää yhtään mitään. (Kokeile itse vaikka tästä - kokeilin nyt, alle viisi minuuttia ja 20/20 ensiyrittämällä, mikä hämmästytti ainakin itseäni.) Mutta syykin huijaamisen yleisyyteen selviää jälleen kerran joko loogisella päättelyllä tai lukemalla juttu: ”Joko osallistuja itse käyttää vilpillisiä keinoja tai sitten vierasta kieltä puhuva kokelas saa tulkiltaan asiatonta apua.” Hitto vie, voisi nyt edes sen verran veronmaksajien laskuun tehtyyn autokouluun panostaa, että pääsisi läpi onnettomasta palikkatestistä.
Tosin tämä selittää senkin tapauksen, jonka koin pari viikkoa sitten eräässä suomalaiskaupungissa. Olin kävellen liikkeellä. Kuljin jalkakäytävällä kadun, jonkinmoisen pääväylän, oikeaa reunaa ja saavuin sivukadun risteykseen. Ei liikennettä, ylitin sen suojatietä pitkin ja käännyin ylittämäni kadun viereiselle jalkakäytävälle, siis vasempaan reunaan sivukadun vartta pitkin. Paitsi että juuri ennen jalkakäytävälle astumistani olin jäädä auton alle. Takaani, pääväylältä oli kääntynytkin oikealle auto ilmeisesti näyttämättä vilkkua (olin tietysti katsonut vasemmalle taakseni ennen ylitystä ja nähnyt, että suhteellisen kaukaa on tulossa auto, mutta ilman vilkkua joko siksi että ei sitä näyttänyt lainkaan tai oli mielestään vielä liian kaukana näyttääkseen, minkäänlaisia kääntymisen aikeita ei ollut havaittavissa). Tämä lähes allejäänti tapahtui kadun VASEMMASSA reunassa, viimeisellä askeleella ennen jalkakäytävälle nousua. Takaa tullut auto kääntyi niin laajassa kaaressa, että se oli lähes kokonaan vastaantulevien kaistalla. Kun auto ohitti minut noin metrin päästä, näin että ratissa oli pikimusta mies. Auto jatkoi katua pitkin suoraan, kadotin sen näkyvistäni parin korttelin päässä. Se ajoi koko matkan aivan keskellä tietä, paitsi vastaantulevan auton kohdatessaan hidasti ja siirtyi omalle kaistalleen palatakseen heti kohtaamisen jälkeen jälleen keskelle tietä.
Joillekin ei pitäisi antaa ajolupaa millekään sellaiselle pelille, jossa on enemmän kuin yksi kamelivoima.


16. Miten päin meisseliä pidetään?

Jälleen kerran ottaa päähän että oli oikeassa kymmenen vuotta etukäteen. Kun jouduin seuraamaan parin naapurinpojan ammattikoulua, niin totesin että ei tuosta tule mitään. Ei opetettu kunnolla, oli ”etäopiskelupäiviä” (suom. pleikkari) ja välillä ei ollut opettajaa lainkaan. Kyllä se oli ihan selvää että kaikki pitää opiskella työelämässä, koulussa ei opi mitään. Viisi vuotta sitten alkoivat tutut työnantajat valitella samaa. Odotetusti media tulee viisi vuotta jäljessä eli nyt alkaa sitten ilmestyä juttuja ammattikoulutuksen katastrofista. Seuraavat viisi vuotta kuluu sitten katastrofin kiistämiseen ja noin kymmenen vuoden päästä aletaan päästä vahinkojen korjaamiseen, kun tämän systeemin luoneet virkamiehet ovat enimmäkseen eläköityneet.


17. Piruettia

Otsikointia voisi kenties miettiä joskus tarkemmin. Iltalehti uutisoi: ”Tutkijat löysivät valkoisen kääpiön, joka pyörii ympäri 25 sekunnissa”. Vasta ensimmäisten visuaalisten mielikuvien jälkeen kävi tekstistä ilmi, että kyse onkin tähtitieteestä.


18. Peräsmies

Teräsmies kuoli ja kuopattiin jo vuosia sitten. Mutta nyt tuli comeback! Mustanaamion tapaan Teräsmiehen työtä jatkaa hänen poikansa. Ajan hengen mukaisesti Teräsmies Jr on biseksuaali, jolla on poikaystävä. Supervoimat lienevät muuten samat kuin isukilla, paitsi että alkuperäinen Teräsmies oli peräänantamaton.


19. Keksi nyt sitten tähän joku otsikko

Nykyään 24-vuotias australialaisnainen oli teininä kysynyt äidiltään, kuuluuko tamponi laittaa vasempaan vai oikeaan reikään. Täsmennys oli hyvä, sillä jos hän olisi vain kysynyt kumpaan reikään, olisi äiti saattanut ihmetellä että onpas harvinaisen tietämätön teini. ”Vasen vai oikea” paljasti, että kyse ei ollutkaan ”ylemmästä tai alemmasta” vaan jostain muusta. Ei muuta kuin gynekologille, jossa paljastui harvinaislaatuinen epämuodostuma eli kaksi vaginaa. Tämä vei kyllä käsitteen ”vittumainen nainen” aivan uudelle tasolle.


20. Hevot virrassa

Pablo Escobarin aikoinaan viihdykkeeksi hankkimat virtahevot on päätetty steriloida. Ne pääsivät kokaiiniparonin hylätyltä farmilta karkuun ja ovat nyt uhkaamassa Kolumbian ekosysteemiä.
Ihan tämmöisenä tyhmänä mietiskelen, miksi sterilointi on joku ratkaisu. Miettikääpä nyt millainen homma on ampua nukutuspiikki melkein kaksitonniseen eläimeen, suorittaa leikkaus ja vahtia koko ajan etteivät kaverit pääse yllättämään (virtahepo on Afrikan eniten ihmisiä tappava nisäkäs) ja varmistaa, että kaikki virtahevot on oikeasti steriloitu ettei vain lisääntymiskykyisiä jää jäljelle. Ja virtahevot elävät joka tapauksessa 40-50 -vuotiaiksi, joten ongelma on ainakin jossain määrin riesana vielä vuonna 2060.
Eikö olisi paljon yksinkertaisempaa vain ampua virtahevot ja syödä liha, jota pidetään Afrikassa varsin maukkaana?


21. Taas olisi pitänyt vetää turpiin

Edellisessä Uutiskatsauksessa kerrottiin Ukrainan jääkiekkoliigassa sattuneesta tapauksesta, jossa pelaaja sai rasistisen eleen takia pitkän pelikiellon, jota pidettiin kuitenkin liian lyhyenä. Heräsi vahva epäilys, että rasistisen eleen sijaan olisi pitänyt mäiskiä selvästi pienempää jenkkivahvistusta turpiin, niin olisi selvinnyt lyhyemmällä sanktiolla ja ainakin pienemmällä kohulla. Vai oletteko viime aikoina lukeneet Ukrainan jääkiekkoliigassa sattuneista tappeluista, joita siellä on taatusti kuitenkin ollut?
Epäily sai vahvistusta Suomesta. Täällä näet U20-sarjan ottelussa HPK-KalPa hämeenlinnalaispelaaja oli käyttänyt vastustajasta rasistista ilmausta. Jos kyseessä olisi ollut tappelu, ainakin oman seuran johto olisi tukenut pelaajaa. Nyt peluri heitettiin suoraan bussin alle: ”– Kyseessä on erittäin vakava asia, joka ei ole millään tavalla sallittua. Ei tämän vakavampaa asiaa tule kovin helposti mieleen. Tämä on yksi vakavimmista rikkomuksista, jonka voi tehdä, HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen sanoi Hämeen Sanomille.” Huomatkaa ilmaisu: ”yksi vakavimmista rikkomuksista”. Siis joka vuosi sattuu joka joukkueelle useita tapauksia, jossa jotakuta lyödään nyrkillä. Nyt on sanottu joku sana ja se on siis vakavampaa. Tosin saattaahan se olla hyvinkin loukkaavaa. Tiedossa ei näet ole, oliko HPK:n pelaajan KalPa:n pelaajasta käyttämä rasistinen ilmaus "neekeri", "rättipää" vai kaikkein raskauttavin mahdollinen eli "savolainen".


Loppukevennys: Suomi mainittu, torilla tavataan!

Jenkeissä pyöri aikoinaan TV-ohjelma I’ve Got a Secret, jonka alkuperäisversiota esitettiin peräti 15 vuotta 1952-1967. Sittemmin siitä tehtiin uusia versioita, joista viimeisin hyllytettiin 2006.
Ohjelman ideana oli se, että juontaja esitteli vieraan, jolla oli salaisuus. Sitten neljä panelistia yritti ”kyllä tai ei” -kysymyksillä johdatellen arvata, mikä mahtoi salaisuus olla. Eräs uskomattomimmista jaksoista esitettiin 1955, jolloin vieraana oli Abraham Lincolnin salamurhan viimeinen silminnäkijä.
Mutta olipa ohjelmassa kerran vieraana suomalainenkin:

Tämä jakso esitettiin 1960 ja silloin yhdessä USA:n suosituimmista TV-ohjelmista puhuttiin pitkät pätkät suomea.

17 kommenttia:

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kyllä sä, Jaska osaat ja hallitset ! Perkeleen hyviä - ei kun vastenmielisen pahoja juttuja. Kaikkia ei tässä pikkuhumalassa jaksa (=Jaska) kommentoida, mutta yhtä nyt:
A Stubbille toivon kanssasi paikkaa, jossa kyvyt kohtaisivat. Nythän hän on vain jossain hemmetin pankissa. Palkka toasin juoksee, mutta so what...

Anonyymi kirjoitti...

Kohta 14. Uskaltaiskohan joku kampanja jakaa heijastimia mustanahalisille? Tulisiko sanomista hyvisten puolelta vai kiitoksia ajattelevaisuudesta ja liikenneturhallisuudesta?

Luvaton lainaus Vihavaisen blogin kommenteista:

Pippel of kolor25. lokakuuta 2021 klo 18.29

Itse olen ajatellut liittyä wokeen ja ensimmäiseksi aijon suunnitella uudistuksen shakki-peliin. Rodullistetussa shakissa valkoiset nappulat korvataan mustilla ja myös pelilaudan vaaleat ruudut mustataan. Myös kuningatar ja kuningas vaihtavat arvoasemaa eli kuningatar on pelin arvokkain pelaaja kuninkaan siasta. Myös tornitus muutetaan nimelle turvallinentilatus. Ratsun tilalle tulee muuli. Rodullistetussa shakissa musta voittaa aina eikä valkoista opressiota tunneta.

Anonyymi kirjoitti...

Hippopotamidae

Juttu ottaa lisää kierroksia. Joku eläinoikeusjärjestö USA:ssa on saanut tuomarilta - USA:ssa päätöksen, että nuo virtaheposet ovat oikeushenkilöitä. Siis kolumbialaiset virtaheposet, kolumbiassa ovat oikeushenkilöitä USA:ssa. Juttu jatkunee, eihän se nyt voi olla oikein, että virtaheposilta riistetään oikeus lisääntyä.

Jos kolumbialaisilla on yhtään järkeä niin komentavat armeijan ampumaan hipot ennen kuin kahelien järjestöt ehtii sotkemaan lisää asiaa.

Down under

Kenguruilla on muuten kaksihaarainen penis. A jotkin abo-heimot matkivat tätä, mm. halkaisemalla omansa. Ympärileikkaus ei ole mitään tämän rinnalla.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Lopeta! Kuinka sä kehtaat?

No, kyllä gustu kehtaa mölistä, onhan se oikein demari. Itse asiaanhan sillä ei ollut mitää sanomista.

Pyssymies

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

4. "....hän on varmasti hyvä ihminen ja pystyisi tekemään hyvää ja arvokasta työtä, jos vain pääsisi kykyjänsä vastaaviin tehtäviin."
- Osuu muuten vähemmän yllättävän moneen nykypoliitikkoon tämä.

7. "Kyseessä oli mielenterveyteen liittyvä tragedia. Toisaalta jotain kertoo sekin, että mielenterveysongelmat saavat hakeutumaan kohti islamia."
- Muistelen, että tuolla Suomea eteläisemmässä euroopassa tämmöisen kaltaisissa ryhmäyksittäistapauksissa tekijän on hyvin usein uutisoitu kärsineen mielenterveyden ongelmista. Islamin ohella.

14. Printtimainoslehtisen kannesta löytyy. Sitä eivät voi canceloida. :)

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Kannattaahan se körinärokote ilman muuta ottaa, jos sillä pääsee eroon hirveästä Mustan Surman pelostaan.
2:
Harja-Atte oli tosiaankin oikea mies väärässä paikassa.
3:
Minkäpä Manna Sariini sille voi, että hän joutui elämään lapsuutensa ja teini-ikänsä herkät kehitysvuodet seksuaalisesti sairaassa ympäristössä?
Sinne hänen oireistonsakin suoraan viittaa:

pakonomainen tarve siivota, siivota, siivota kuntoon koti, joka tuntuu hirvittävän likaiselta vaikka asiasta ei saisi puhua sekä
pakonomainen tarve juosta, juosta, juosta ahdistusta pakoon kunnes jalat menevät alta.
4:
Eiköhän Tubi tuossa vain heilutellut huuliaan;
en hetkeäkään epäile, etteikö hän pitäisi itseään Ylivertaisena Kaikenosaajana ja arvostelijoitaan vähä-älyisinä ali-ihmisinä.
5:
Ehkäpä näihin kannattaisi puuttua jo tuossa vaiheessa, ettei seuraavaksi jouduttaisi setvimään jo tällaista:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008357715.html

josta voi seurata lopulta tällaista:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008361266.html
6:
Toisaalta kymmenen maahanmuuttokriitikon terroristinen murha todennäköisesti pistäisi pelon perseeseen kaikille poliittisille päättäjille maahanmuuttokannoista riippumattta, ja alkaisivat Toiset Toimet.
7:
A.B.Breivikistä yritettiin tehdä paranoidi skitsofreenikko, että hänet voitaisiin sulkea loppuiäkseen pakkohoitoon ja uhrit omaisineen saisivat eräänlaisen lohdun siitä, että teko oli sairaan mielen hullu tuotos.
Mutta eeei. Ei ei ei, piti saada Oikeutta, ja niin ABB lusii aina vähän väliä moikaten asianosaisia:
"Täällä minä olen, muistatteko?"
Saas nähdä, minne tämä uusi tyyppi päätyy;
olettaisin Vuonomaan osanneen ottaa oppia edellistapauksesta.
8:
Niin makaa kuin petaa.
Nytpä Einari se
enää ei narise!
9:
Tätä on haluttu, tätä on saatu.
10:
Ja saadaan edelleen sekä jatkossakin.
11:
Tämä oli onneksi jäsentenvälinen, mistä lienevät olleetkaan.
12:
Vihervasemmisto ei enää yritäkään vastata kansallismielisten argumentteihin vasta-argumenteilla. He vain alkavat kiljua hätääntyneinä ettet sä saa sanoo noin, ku mulle tulee tost niin paha mieli!
Näin se naisistunut yhteiskunta sitten lapsistuu.
13:
Olin vielä vähän aikaa sitten epäileväinen keijotuksen suhteen, mutta kyllä se nyt alkaa vaikuttaa todelliselta tapahtumaketjulta.
Lisää tällaista, maestro!
15:
Ei se autokoulun teoriakoe mikään helppo ole, jos ÄO on lievästi kehitysvammaisen tasolla.
16:
Kaipa tämänkin koulutushuononnuksen tavoitteena on saada taas tekosyy haalia luku- ja kirjoitustaidotonta porukkaa Suomeen Korkeatasoisina Erikoisammattilaisina, kunhan pystyvät pitämään meisseliä kädessään. Siis sitä työkalua, ei housuissa olevaa kalua.
17:
Eihän nykyään kääpiöihmisistä saa edes puhua;
he ovat "lyhytkasvuisia". Vaan millä nimellä sitten kutsutaan esim. 155 - 165 cm mittaisia miehiä?
18:
No jaa, Marvelin supersankariuniversumissa on jo pitkään ollut täyshomoja kalsarisankareita, joten DC vain laahaa ajastaan jäljessä.
19:
Mahtaneeko tämä aussitar kyetä kaksoisvaginaalipenetraatioon kahden miehen kanssa?
20:
Ehkä joitakuita pelottaa edelleen se, että ne olivat kerran Pablo Escobarin hippoja?
21:
Tätä linjaa kun jatketaan, ollaan kohta tilanteessa jossa paskanvärisen pelaajan maalista ohi mennyt peliväline täytyy hyväksyä maaliksi, koska muuten rassissmi!!

Metkalta se kuulostaa tuo Lontoon murre takaperin, jotensakin eksoottiselta.

MikkoK kirjoitti...

Kuinkahan ihmisten jaottelu koronarokotettuihin ja rokottamattomiin menee?

Jos henkilö esim. pian kolmannen rokoteannoksen aiheuttaman kohtauksen takia joutuu sairaalaan, on hän rokottamaton. Tämä siksi, että viimeisimmästä rokotuksesta ei ole kulunut riittävästi vaikutusaikaa. Sitten voidaan kauhistella, kuinka rokottamattomat kuormittavat sairaaloita. Olenko väärässä?

Jaska Brown kirjoitti...

Terho Hämeenkorpi: Pankissa Stubbilla ei liene minkäänlaista päätösvaltaa, kyse on vain imagon pönkittämisestä. Molemmin puolin.

Ano 18.46: Shakissa valkoisen aloitusoikeus on jälleen yksi esimerkki valkoisten etuoikeuksista.

Pyssymies: Jaa-a, veikkaanpa että noissa virtahepojen etuja ajavissa on aika monta jokinorsua jotka tuntevat kollegiaalista yhteyttä Escobarin lemmikkeihin.
Demarit syyttävät persuja että ei muka olisi ratkaisuja ongelmiin. Kyllä on. Vika on siinä että demareilla on ongelmia ratkaisuihin.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Ha! Vai että Bauhaus ehti livauttaa sen printtiinkin, tätä en tiennyt kun tänne Hornankuuseen ei kyseistä mainosta ole tullut.

Qroquius Kad: 3. Totta muuten, tuota en tullut ajatelleeksikaan. Toveri Freudilla voisi olla sanansa sanottavanaan.
4. Kun katsoo sanakirjasta Dunning-Kruger -efektin, siellä on luultavasti Stubbin kuva.
5. Vakavat tapaukset ovat tietysti asia erikseen, mutta kyllä oman sukupolven lapsille oli ihan normi se että viimeistään viisivuotiaina oltiin pitkiä aikoja yksin kotona tai sitten kavereiden kanssa ulkona riehumassa ilman vanhempien valvontaa.
6. En usko että pistäisi, kunhan murhat kohdistuisivat pelkästään niihin jotka ovat Voiman Pimeällä Puolella.
12. ”ei enää”… jaa ovatko ne sitten joskus yrittäneet vastata argumenteilla?

MikkoK: No, ainakaan toistaiseksi ei tarvitse muuta kuin turvautua faktoihin. Saas nähdä jos rokotteet tehoavat liiankin hyvin ja korona saadaan kuriin, josko sitten pitää yhteiskunnan totalitarisoimiseksi keksiä jotain muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Kohdasta 12 voisi kuitenkin todeta, että keskiajalla, 800-luvulta ainakin 1200-luvulle saakka, arabimaat olivat monessa suhteessa kehittyneempiä kuin Eurooppa samaan aikaan. Ei siellä tosin tehty uusia keksintöjä läheskään samassa määrin kuin Euroopassa muutaman viime vuosisadan aikana, mutta ainakin tietämys antiikin Kreikan ja muiden muinaisten kansojen saavutuksista säilyi siellä paljon paremmin kuin Euroopassa. Joskus on väitetty, että mongolien hyökkäykset Tsingis-kaanin jälkeläisten aikana olivat se kohtalokas isku, josta arabimaat eivät ole koskaan toipuneet, kun taas Eurooppa tai ainakin Länsi-Eurooppa välttyi niiltä lähes täysin.

Strix Senex kirjoitti...

"Pääspice Sanna Marinin terveyttä arvioitiin Suomenmaassa julkaistussa kirjoituksessa ihan psykiatrian erikoislääkärin toimesta". Tähdellisempi kohde olisi ollut ja edelleen olisi Ohisalo, joka tuo mieleen yhä selvemmin erään Saksan politiikkaan vahvasti vaikuttaneen itävaltalaisen, joka myös oli aina oikeassa, jolle oli olemassa vain hänen oma ehdoton totuutensa jota hän ajoi aina ja kaikkialla seurauksista piittaamatta ja jolle muut ihmiset olivat olemassa vain hänen fantasioidensa toteuttamista varten ja niiden välineitä.

Anonyymi kirjoitti...

Turpiin vaan ja onnea!

Pitäisiköhän alkaa höntsäilemään potkupalloa kortteliliigassa. Ihan vaan piruuttaan. Kokeilisin mitä seuraa kun tempaisisin jotakin alivalottunutta turpaan ja väittäisin sen herjanneen rasistisesti. Kuinkahan lujaa pitäisi temmata, että rasismi häviäisi turpaanvedolle?

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

Luepa veli Jaska tuo viitosuudin uudestaan ja kunnolla.

Siinä lukee selvästi, että viisivuotias jätettiin outoon asuntoon yksin yöllä nukkumaan. Lapsi heräsi tyhjään ja ilmeisesti pimeään asuntoon, eikä äitiä missään. Naapuri soitti virkavallan kuuneltuaan aikansa lapsen hysteeristä itkua ympäriinsä juosten.

Tämä on sinusta naurun asia? Sanot vielä, että tuo oli teillä aivan normaalia?
Meilläpäin ei ollut eikä ole;
yhdellekään tuntemalleni vanhemmalle ei olisi tullut mieleenkään jättää lastaan yksin yöksi viisivuotiaana.

Olen hyvin pahoillani, jos sinulle tehtiin tuollaista.
Ei se silti ole mikään syy panna vahinkoa kiertämään nauramalla vähätellen;
tuokin lapsi olisi aivan hyvin saattanut rynnätä ulos etsimään äitiään, kuten linkkaamani tapaus.

Apoliteia kirjoitti...

6. No jos meinaat että maahanmuuttomyönteisten poliitikkojen murhaaminen olisi järkevämpää, niin siinä tapauksessa tämä somali toimi juuri oikein; murhattu parlamentaarikko oli nimittäin himomokuttaja joka tykkäsi esiintyä ko. asian puolesta aina kun kynnelle kykeni. Niin että jotenkin vaikea on kaverin kohtaloa kovasti sympatisoida. Itse mietin, että hyökkäyksen motiiviin saattoi kannustaa tilaisuuden sijainti eli kirkko. Siinäpä tehokasta terrorismia; tehdä Herran huoneesta, jonka olisi tarkoitus olla rauhoittumisen ja pyhää kohti kallistumisen pakopaikka arkihuolista, muuttuukin hengenvaaralliseksi ja verellä tahrituksi.

13. Söpöä. Ei millään pahalla Jaska, mutta tuossa vähän näkyy ajallinen etäisyys omiin opiskeluaikoihisi. Olen itse yo-opiskelija ja melkeinpä voin lyödä pääni pantiksi, että mistään piilovittuilusta ei tuossa anteeksipyynnössä ole kyse. Vanha kunnon bursch-henkinen räyhäkkyys on meillä Suomessakin saanut väistyä cancel-kulttuurin tieltä viimeisen kymmenen vuoden aikana - tuon tyylistä mussutusta saa tätä nykyä vastaansa yliopistolla joka tuutista ja kaikki järkiänsä kirkkain silmin & tosissaan sanottuna. Ylioppilaskuntiin nämä poliittiset kellokkaat sitä paitsi juuri keskittyvät kärkkymään paikkaa valtakunnanpolitiikassa. Tässäkin se yhteiskunnan naisistuminen näkyy.

16. Mitä Qroquius Kad sanoi. Nähty on itsekin tämä tason huononnus. Kun ajattelee että tämä vahinko on aiheutettu lähinnä porvarihallitusten aikana & varsinkin kokkarit sitä halpatyövoimaa haluavat tänne niin kiihkeästi hilata, tulee miettineeksi että onko järjestelmäpuolueen siivillä tässä työnjako - porvarihallitusten aikana keskitytään suomalaisten olojen huonontamiseen, vasemmistohallituksen taas keskittyvät muukalaisten aseman vahvistamiseen. Punamulta ja sinipuna sitten vähän sekaisin molempia.

MikkoK kirjoitti...

Kysyin tuossa edellä sitä koronarokotettujen tilastointitapaa. Tosiaan faktat ovat tärkeitä. Onko siis fakta, että kullakin rokotuskerralla juuri rokotuksen saanut luetaan rokottamattomiin tietyn ajan?

Anonyymi kirjoitti...

"Onko siis fakta, että kullakin rokotuskerralla juuri rokotuksen saanut luetaan rokottamattomiin tietyn ajan?"

Miksi näin tehtäisiin? Jos siis olisi jo aiemmin rokotettu. Jos haen huomenna neljännen rokotuksen miksi minä olisin ylihuomenna rokottamaton?

Rokotus alkaa tehota päiviä saamisen jälkeen, jos saat aamulla rokotuksen ja joudut illalla sairaalaan koronan takia, sinut kirjataan rokottamattomaksi - jos et ole aiemmin saanut rokotetta.

Muistaakseni koronarokotteiden suoja kehittyy parissa viikossa, ekasta rokotteesta jos on kulunut enemmän, ei lasketa rokottomattomaksi.

Pyssymies

Pauli Vahtera kirjoitti...

Katsoin Tampereen valtuuston kokousta YouTubesta. Kolmannen kokeneen naisen alkaessa paasata Vallinin puheen sopimattomuudesta valtuustosaliin en enää jaksanut. Mikä ihme saa naisten hormonit noin ylikierroksille maahanmuuton kritisoinnista. He olivat niin sekaisin, etteivät varmaan olleet ymmärtäneet puheenvuoroista sanaakaan.
Samanlaisen kohtelun sain itse Vantaan valtuustossa. Sinne oli tuotu kymmeniä kivoja asioita sisältävä esitys siitä, millaisia asioita Vantaalla on tehtävä, jotta maahanmuuttajat viihtyisivät. Tein esityksen, että ohjelma palautetaan valmisteluun, koska siinä ei ollut yhtään eurolukua siitä, mitä kaikkea tämä maksaa. Alkoi helvetinmoinen jäkätys, jossa erityisesti vihervasemmiston naiset solvasivat minua kilvan rasistiksi. Julkisesti. Valtuustosalissa.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 10.44: Ja kun vähän raaputtaa pintaa syvemmältä, huomaa että käytännössä kaikki islamilaiset isot nimet olivat persialaisia eivätkä arabeja.

Strix Senex: Ohisalo on täysin patologinen tapaus. Marin on vain tyhmä ja ahkera, Ohisalo näiden attribuuttien lisäksi fanaatikko.

Pyssymies: Veikkaan että aika paljon väkivaltaa saa tehdä päästäkseen samaan mediakohuun kuin sanomalla neekeriä neekeriksi.

Qroquius Kad: Kyllä, olin lukenut. Ja ei, viisivuotiasta ei pitäisi jättää yksin yöksi. Ja ei, näinhän ei tapahtunut vaan äiti oli poissa noin tunnin ennen kuin palasi. Toki meni pahasti pieleen jos ei ollut heräämisen varalta kertonut käyvänsä ulkona, kuten luultavasti ei ollut tehnyt. Ja kyllä, tuon ikäisiä ja nuorempiakin lapsia jätettiin yksin tunniksi ja pidemmäksikin aikaa sekä yöllä että päivällä silloin kun olin lapsi ja se oli täysin normaalia.

Apoliteia: Kiitoksia täsmennyksestä kohtaan 6. Olin jostain lukenut päinvastaista eli Amess olisi sen mukaan ollut kriitikko, mutta olet oikeassa.
13. Olen sen verran läheisessä kosketuksessa yliopistoelämään nykyäänkin, että oletan vahvasti kyseessä olleen piilovittuilu. Tosin omat kontaktini eivät olekaan humanistisella puolella ja jos se poppoo pääsee remmiin niin saattavat hyvinkin olla tosissaan.

MikkoK: En tunne tilastointia, mutta luulen että ei lueta, vaikka pitäisi, koska vaikutus alkaa tosiaan vasta myöhemmin. Ainakin ennen ensimmäistä rokotusta, mutta kuten Pyssymies totesi niin ei uusi rokotus nollaa entisiä.

Pauli Vahtera: Ja vasta-argumentteja ei tietenkään siltä puolelta tullut. Ainoa oikea tapa suhtautua noihin on olla välittämättä. Jos käy anteeksi pyytelemään, niin saa pyydellä anteeksi lopun ikäänsä eikä silti saa.