Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 26. tammikuuta 2021

Uutiskatsaus 4/2021



1. Tuhannen taalan paikka

On havaittu merkkejä siitä, että USA:n kongressin vallanneiden mielenosoittajien joukoissa olisi ollut vieraiden tiedustelupalvelujen agentteja. Erityisesti Venäjää ja Kiinaa epäillään. Onhan asia niin, että jos ei olisi ollut, niin huonosti olisivat leipätyönsä hoitaneet. Loistava mahdollisuus pihistää papereita ja ehkä pari sopivasti hollilla olevaa tietokonettakin.
Samalla herää kysymys siitä, miten ihmeessä mielenosoittajat pääsivät niin helposti sisään rakennukseen? Olikohan pöydille jätetty sopivasti lojumaan koneita ja papereita, joissa oli tarkoituksellista disinformaatiota? Vai onko mahdollista että turvallisuusviranomaiset olisivat oikeasti olleet noin pahasti pihalla?


2. Jarrutusjäljet

USA:n salaisen palvelun suojelu ulottuu myös presidentin perheenjäseniin. Nyttemmin on paljastunut, että Donaldin Ivanka-tyttären ja hänen miehensä Jared Kushnerin huushollissa agenteilla oli akuutti ongelma. Vessassa piti käydä läheisellä huoltoasemalla. Pariskunta oli pistänyt kaikki talon kuusi vessaa käyttökieltoon agenteilta, kun yksi heistä oli jättänyt ”epämiellyttävän sotkun” jälkeensä. Tiedossa ei ole, olivatko kyseessä tavanomaiset jarrutusjäljet vai mahdollisesti jotain muuta. Jos oletettavasti jarrutusjäljet, niin herää kysymys eikö Ivanka emäntänä ole hankkinut WC-harjaa vai eivätkö gorillat osaa sellaista käyttää? Samoin ihmetyttää eikö tämän tapahtuman jälkeen yhtä talon kuudesta vessasta olisi voitu pyhittää palveluskunnan käyttöön? Perheessä on kolme lasta, joten yksinkertaisella laskutoimituksella voi selvittää että vaikka koko perheellä olisi yhtäaikainen paskahätä, jää silti yksi vessa yli.


3. Lupaat vaan

Venäjän ulkoministeriö kommentoi ulkomaiden kommentteja Aleksei Navalnyin pidätyksestä toteamalla, että itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin ei tulisi puuttua.
Ulkomailla onkin odotettu jo Pietari Suuren ajoista lähtien, että tämä tajuttaisiin Venäjällä.


4. Vaarallinen yhdistelmä

Venäjän tapauksessa Suomen ylimmällä poliittisella johdolla on vakava koordinaatio-ongelma. Sisäpiirin tietojen mukaan presidentillä ja pääministerillä on jäätävät välit eivätkä he keskustele kuin sen verran mitä on pakko. Tai itse asiassa vielä vähemmän, mikä näkyi siinä kun Sanna Marin maailmanparantamisvimmassaan twiittaili kuin angstinen teinityttö – mitä hän toki ikäänsä vaille onkin – ilman että olisi keskustellut presidentin kanssa etukäteen. Sanna Ukkolan kolumnin sisäpiirilähteen mukaan presidentti pitää pääministerinä täytenä untuvikkona, jolla ei ole mitään käsitystä EU:sta, ulko- tai turvallisuuspolitiikasta. Tähän listaan voisi kyllä lisätä kaikki muutkin asiat, paitsi tietysti meikkaamisen josta pääministerillä on varsin hyvät tiedot.
Sanna Marinilla on ns. vaarallinen yhdistelmä: vähäiset kyvyt ja suuri kunnianhimo. Tähän on vielä lisättävä se seikka, joka moninkertaistaa vaarallisuuden: Sanna Marinilla on yksi ainoa lahjakkuus, joka on hämmästyttävällä tasolla. Hän kykenee vakuuttamaan toiset keskinkertaisuudet omista kyvyistään. Jotka ovat maksimissaan keskiälykkään tasolla. (Tiedän tämän syistä, joita en halua identiteettisuojan ja säädösten takia paljastaa.)
En ole tavannut yhtään ainutta edes kohtuuälykästä, joka olisi ollut vuorovaikutuksessa Sanna Marinin kanssa ja arvostaisi tätä pätkän vertaa. Marin kykenee hämäämään keskinkertaisuuksia ja se riittää aika pitkälle. Se riittää pääsyyn valtakunnan korkeimpiin asemiin. Mutta se ei riitä toimimaan sitten, kun on vaikea paikka. Valitettavasti se riittää aika pitkälti myös siihen, että riittävä määrä keskinkertaisuuksia uskoo Mariniin hänen mokiensakin jälkeen, sillä hän kykenee olemaan niidenkin jälkeen vakuuttava.


5. Tälle oli varmaan joku nimi

Kanadalaismies solmi naiseen romanttisen suhteen. He eivät menneet naimisiin, he eivät hankkineet lapsia, he eivät asuneet yhdessä. Suhteen alkaessa mies oli 46, nainen 38. Molemmat olivat eronneet ja molemmilla oli lapsia. Mies kosi useita kertoja, nainen suostui. Mutta kynnyskysymykseksi nousi avioehto. Nainen ei halunnut sellaista allekirjoittaa. Niinpä pariskunta pysyi naimattomana. Viettäen aikaa ja lomaillen yhdessä, mutta eläen taloudellisesti omia elämiään. Ei yhteistä pankkitiliä, ei mitään yhteistä omaisuutta. Varakas mies kylläkin maksoi naisen ja hänen lastensa kuluja. Suhde päättyi kestettyään 14 vuotta. Nainen haastoi miehen oikeuteen vaatien elatusta. Oikeus tuomitsi miehen maksamaan tätä kymmenen vuoden ajan. Summa oli (ilmeisesti Kanadan valuutassa) 53077 dollaria. Kuukaudessa. Euroina tämä on 34500.
Edelleen kuukaudessa. Kymmenen vuoden ajan.
Muistelisin että tällaisille naisille on joku oma nimityskin.
Mies joutuu maksamaan kymmenen vuoden aikana yhteensä 4,14 miljoonaa euroa. Hän seurusteli naisen kanssa neljäntoista vuoden ajan. Tämä rahasumma jaettuna tälle ajanjaksolle tekee noin 5686 euroa per viikko. En tiedä paljonko ammattimaiset palveluntarjoajat veloittavat, mutta epäilen vahvasti että 46-60 -vuotiaana mies ei jaksa niin paljon että tuollaisen rahasumman saisi viikossa kulumaan.
Mitä tästä opimme? Sen saman mikä pätee kaikissa muissakin asioissa. Amatöörin voi saada ammattilaista halvemmalla, mutta ammattilaisesta ei kuule jälkeenpäin kun taas amatöörin jälkien paikkaaminen se vasta kalliiksi tuleekin.


6. Riskiryhmää

Tupakoitsijat pääsevät koronavirusrokotejonon keulaan New Jerseyssä, koska kuuluvat riskiryhmään. Charles Darwinilla saattaisi olla tästä sanansa sanottavana. Tosin en tiedä menisikö Darwinillakin kupoli sekaisin siitä, että päättävään asemaan on päästetty typeryksiä, jotka suosivat luonnonvalinnassa itsensä sijaan toisia typeryksiä. Eikö saman tien jonossa etuilemaan voisi päästää muitakin ääliöitä ja kusipäisesti käyttäytyviä, koska hekään eivät osaa suojautua tai riskeeraavat muita?


7. Tanskanmaassa on paljon oikein

Tanskan pääministeri teki linjauksen: Tanskan tavoite on, että maahan ei tulisi yhtään ainutta turvapaikanhakijaa. En toivo Suomen menevän samalle linjalle. Toivon Suomen tekevän linjauksen, jonka mukaan maasta lähtisi pois turvapaikanhakijoita mutta yhtään uusia ei tulisi tilalle.


8. Toistuva uutinen

Blaablaablaa ... Ali Ramadan … jäkjäkjäk … vuodeksi ja yhdeksitoista kuukaudeksi vankeuteen … käläkäläkälä … ravintolassa tapaamansa naisen raiskauksesta … päläpäläpälä … Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on lähes joka uutiskatsauksessa, vain nimi, tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)
Tällä kertaa täytyy tehdä kylläkin pieni lisäys. Otsikon linkissä mainitaan vain kyseessä olleen ”lappeenrantalaismies”. Epäilen että kyseessä ei ole aito lappeenrantalaismies, sillä kinkkuatomi tuskin maistuu. Onneksi valveutunut Kansalainen-julkaisu selvitti kuinka asia todella on, niin ei tarvitse luottaa Yleen. Tuomiossa muuten kiinnittää huomiota sen pituus: vuosi ja yksitoista kuukautta. Se yksi kuukausi alle kahden vuoden on varmaan Ali Ramadanille tärkeä. Tärkeä se taisi olla ainakin käräjäoikeuden todennäköiselle suvakkituomarille, joka taitaa tuntea journalismin ohjeet varsin hyvin: kun tuomion pituus on alle kaksi vuotta, ei tuomitun nimeä mainita julkisuudessa. Niinpä voidaan puhua ”lappeenrantalaismiehestä”, jotta syntyisi mielikuva Jorma Karjalaisesta eikä Ali Ramadanista.


9. Sananvapauden voitto

Kansanedustaja Hussein al-Taeen vihakirjoituksista ei nosteta syytettä. Hyvä niin, kyllä sananvapauden tulee koskea Suomessa kaikkia, myös irakilaisia. Syyttäjän mukaan al-Taee on syyllistynyt kiihottamiseen ihmisryhmää vastaan, mutta oikeudenkäyntiä olisi pidettävä kohtuuttomana, koska ”al-Taee on aktiivisesti ja itsenäisesti pyrkinyt poistamaan tekonsa vaikutuksia”. Tähän on vielä lisättävä, että olivathan al-Taeen viestit varsin sivistyneitä ja maltillisia, kun ne asettaa oikeaan viitekehykseensä eli irakilaisasteikolle.


10. Jyrki, Jyrki, älä tyrki

Ex-pääministeri Sipilää (ai että tuntui hetken aikaa hyvältä tuo ”ex”, mutta sitten muistin nykytilanteen) tönäistiin suojatiellä. Sipilän mukaan kimppuun käytiin nyrkein. Kepu pettää aina, tuo tönäisy oli sellainen että minä sain harva se viikko ennen korona-aikaa lujemman läimäyksen selkään joltain työkaverilta. Tämä ei silti tietenkään poista sitä, että Sipilän kimppuun käytiin fyysisesti hänen asemansa takia. Poliitikon tulee nauttia vahvempaa fyysisen koskemattomuuden suojaa jo demokratian luonteen takia. Tuomio, ja asteikon kovemmasta päästä, on paikallaan.


11. Sydän paikallaan

Kokoomus julkisti kuntavaalikampanjansa sloganin: ”Sydän on oikealla”.
Tämä aiheutti biologian oppitunneilla valveilla olleissa naurureaktion, koska jos sydän on oikealla, kyseessä on situs inversus eli sisäelinten peilikuvamaisuus.
Todellisuudessa kokoomuksen slogan osui täysin nappiin, sillä se paljastaa kaksi asiaa:
1) Kokoomuksella ei ole sydän paikallaan.
2) Sydän saattaa olla oikealla, mutta aivot ovat kyllä olleet vasemmalla viimeiset 20 vuotta.


12. Muuttoliike

Tilastokeskuksen tiedot viime tammi-lokakuulta paljastavat muuttoliikkeen uuden ilmiön. Helsinki ja Espoo ottivat tappiota. Jopa absoluuttisesti. Väestönlaadusta nyt puhumattakaan. Nyt on käynnissä nuorten ammattilaisten muutto pikkukaupunkeihin tai maaseudulle. Kun taas pikkukuntien vastaanottamat haittamamut muuttavat Helsinkiin valtion korvauspiikin tultua täyteen.
Olin Tilastokeskusta edellä ja ennustin tämän suuntauksen ja pikkuisen enemmänkin tilastojen pohjalta jo syyskuussa.


13. Malliesimerkkiä tilastotieteen kurssille

Tilastot ovat jännä juttu. Vaikka ne yrittäisi esittää kuinka yksinkertaisesti tahansa, silti suuri osa ymmärtää ne väärin. Vaan yritäpä esittää ne tahallasi vääristellyssä muodossa, niin ne ymmärretään kyllä juuri sillä tavalla väärin kuin tarkoitettiinkin. Vieläpä enimmäkseen sama porukka, joka ei ymmärrä niitä oikein vaikka kuinka yritettäisiin.
Erinomainen esimerkki tästä saatiin, kun julkaistiin kartta jossa kerrottiin kuinka paljon Kela-tukia per asukas maksetaan eri Suomen kunnissa. Esitys oli vääristelevä ja tarkoitushakuinen. Ja upposi kuin miljoona volttia juuri sillä tavoin kuin tarkoitettiinkin. On mahdotonta uskoa, että tuollaista määrää vääristelyä olisi syntynyt vahingossa.
1. Aineiston luokittelu. Kunnat oli jaettu neljään luokkaan. Alimpaan luokkaan pääsi, jos tukieurojen määrä oli alle 2200 €/asukas/vuosi. Ylimpään pääsi, jos määrä oli yli 2800 €/asukas/vuosi. Haarukka oli siis todellisuudessa todella suppea – alimmassa luokassa kulut saattoivat olla vain 21,4 % ylimmän luokan kuluista. Käytännössä erot kuntien välillä ovat hyvin pienet. Ääripäät olivat 1769,77 euron Siuntio ja 3598,20 euron Rautavaara – niukasti kaksinkertainen.
2. Kartan väritys. Alin luokka oli vaaleansininen, toinen luokka keltainen, kolmas oranssi ja neljäs punainen. Niinpä 2805,45 euron Rovaniemi hehkui kirkkaanpunaisena, kun vain 21,6 % vähemmän asukasta kohti kuluttanut 2199,58 euron Lempäälä oli lempeän vaaleansininen. Visuaalisesti vaikutus oli huikea.
3. Kuntien koko. Näytti siltä, että suuri osa Suomea oli punaisella. Tämä aiheutuu siitä, että yleensä eniten resursseja kuluttavat kunnat ovat pinta-alaltaan suuria. Väkiluvultaan ne ovat varsin pieniä. Jutussa ei mainittu koko maan keskiarvoa, mutta laskemalla tukien määrän jaettuna Suomen asukasluvulla saadaan 2678,88 €/asukas/vuosi. Tällöin esimerkiksi Turun keskiarvo 2930,37 tarkoittaa 251,49 euroa yli keskiarvon. Mikä tekee asukasmäärällä kerrottuna noin 48,5 miljoonaa. Pahin korvaussyöppö Rautavaara kuluttaa 919,32 euroa yli keskiarvon. Mikä tekee asukasmäärällä kerrottuna noin 1,4 miljoonaa.
4. Väestörakenne. Jos laskelmissa otettaisiin huomioon väestön ikärakenne, tulokset olisivat varsin toisennäköiset. Tuskin vanhuksen eläminen pienessä kunnassa on sen kalliimpaa kuin suuressa kaupungissa. Saattaapa olla halvempaakin. Pikkukunnissa ikärakenne nyt vain on toisenlainen kuin kaupungeissa. Tästä ei paljon jutussa muistutettu.
5. Tahallinen väärinymmärtäminen. Kommenteissa oli odotetusti mainittu, että tämä todistaa vääräksi väittämän, että haittamamut kuluttaisivat enemmän Kela-tukia – tukimäärät asukasta kohti kun ovat suuremmat kunnissa, joissa on vähän haittamamuja. Niin se on lyhyt ihmisen muisti, ainakin jos on tarkoitushakuinen. Vasta viime kuussa uutisoitiin, että Kelan toimeentulotuista viidesosa ja työttömyyskorvauksista 30 % menee maahanmuuttajille. Osuus kaikista sosiaalietuuksista on 13 %. Maahanmuuttajia on 6,6 % eli edustus kaikista sosiaalietuuksista on kaksinkertainen, toimeentulotuista kolminkertainen ja työttömyyskorvauksista nelinkertainen. Ainoastaan eläkkeissä maahanmuuttajien osuus oli kantaväestöä pienempi, mikä johtuu maahanmuuttajaväestön nuoresta iästä. Mikä taas toisaalta ei selitä sitä, että opintorahasta osuus on sama kuin kantaväestöllä, vaan siihen täytyy etsiä muita selityksiä. On myös huomioitava, että tulokset olisivat varsin paljon järkyttävämpiä, jos laskettaisiin suhteelliset osuudet vain tietyistä maista tulleille sekä niille heidän maanmiehilleen, jotka eivät tässä tilastossa näy koska ovat valitettavasti saaneet Suomen kansalaisuuden.


14. Tehokasta viranhoitoa

Eduskunnan oikeusasiamies puuttui tilanteeseen, kun Valtiontarkastusviraston pääjohtaja oli tehnyt viraston ylitarkastajan kanssa erikoisen sopimuksen. Sen mukaan ylitarkastajalle maksettiin täyttä palkkaa vuoden 2016 jälkipuoliskolta ja sen jälkeen puolikasta palkkaa heinäkuun 2018 loppuun asti. Palkansaannin ehtona oli, että ylitarkastaja ei suorita mitään työtehtäviä, ei oleile työpaikallaan, käytä työvälineitään tai esiinny virkamiehenä.
En tunne tämän tapauksen yksityiskohtia, mutta tiedän kyllä useita virkamiehiä, joiden kohdalla tällainen sopimus tuottaisi yhteiskunnan kannalta parempia tuloksia kuin heidän työntekonsa.


15. Paitaa kattoon

Muutamia tilastotietoja, pelinumero, nimi ja saavutusten lukumäärät järjestyksessä: ottelut NHL:n runkosarjassa / Stanley Cupit / liigan arvokkaimman pelaajan Hart Trophyt / all-star -kentällisvalinnat (ykkös- tai kakkoskenttä):
2, Eddie Shore: 550 / 2 / 4 / 8
3, Lionel Hitchman: 417 / 2 / 0 / 0
4, Bobby Orr: 657 / 2 / 3 / 8
5, Dit Clapper: 833 / 3 / 0 / 6
7, Phil Esposito: 1282 / 2 / 2 / 8
8, Cam Neely: 726 / 0 / 0 / 4
9, Johnny Bucyk: 1540 / 2 / 0 / 2
15, Milt Schmidt: 776 / 2 / 1 / 4
16, Rick Middleton: 1005 / 0 / 0 / 1
24, Terry O’Reilly: 891 / 0 / 0 / 0
77, Ray Bourque: 1612 / 1 / 0 / 19
Kyseessä ovat ne pelaajat, joiden paita on rahdattu Boston Bruinsin kotihallin kattoon.
Muita ansioita on vaikka muille jakaa: Orria pidetään yleisesti kaikkien aikojen parhaana puolustajana, Bourque on yksi tämän tittelin haastajista. Esposito oli Neuvostoliittoa vastaan pelatun Summit Seriesin suursankari. Vaatimattomimmat meriitit näyttävät olevan Hitchmanilla, Middletonilla ja O’Reillyllä, koska he ovat ainoat jotka eivät ole Hockey Hall of Famessa. Hitchman ei käytännössä voinut saavuttaa Hart Trophyä tai All-Star -valintaa, koska niitä ehdittiin jakaa vasta hänen uransa parina viimeisenä kautena. Sekä Middletonin että O’Reillyn numerojäädytyksen syynä oli heidän seurauskollisuutensa. Molemmat pelasivat pitkälti toistakymmentä vuotta Bostonissa, O’Reilly koko uransa.
Nyt tähän joukkoon liittyy uusi jäädytetty numero:
22, Willie O’Ree: 45 / 0 / 0 / 0
O’Ree on myös valittu Hockey Hall of Fameen. 45 NHL-ottelun ja hyökkäjälle vaatimattomien 14 tehopisteen meriiteillä. Kysymys kuuluu, millä perusteella. Lukijaa kehotetaan miettimään mikähän se peruste voisi näin nykyaikana olla. Mahdollisia vastauksia on kaksi.
Ei, O’Ree ei ole homo. Joten vaihtoehtoja jää jäljelle vain yksi. Aivan oikein, hän on neekeri. Ensimmäinen sellainen NHL:ssä pelannut. On suorastaan häpeä, että NHL:ltä kesti 60 vuotta valita hänet Hall of Fameen ja Bruinsilta saada paita kattoon. Tässä ei paljon paina edes se, että O’Ree pelasi NHL:ssä sääntöjen vastaisesti: hänen toinen silmänsä oli sokeutunut kaksi vuotta ennen NHL-debyyttiä. Tämä olisi ollut este, mutta Bruins ei tiennyt asiasta. (Tästä syystä muuten erästä suomalaista kiekkoilijalegendaa ei koskaan varattu NHL:ään – toinen silmä oli sokea, mikä ei estänyt SM-liigassa ja maajoukkueessa pelaamista, mutta kylläkin NHL-uran.)
Nashvillen, Detroitin, New Jerseyn ja Chicagon kesken syntynee kova kisa siitä, kuka ehtii ensimmäisenä jäädyttämään Jordin Tootoon pelinumeron, onhan hän ensimmäinen NHL:ssä pelannut inuitti. Urakin oli peräti 723 ottelun mittainen (tosin siitä toistatuhatta minuuttia kului jäähyaitiossa), joten tästä voi laskea yksinkertaisella jakolaskulla inuitin ja neekerin uhristatussuhteen. Se on vähintään 723 : 45 eli noin 16-kertainen, ellei Tootoon numeroa jäädytetä. Odottelemme myös, että New York Rangers hilaa kohta Ulf Sternerin paidan kattoon, onhan hän neljän ottelun kokemuksellaan kaudella 1964-65 ensimmäinen NHL:ssä pelannut eurooppalaislähtöinen kiekkoilija. Varma vihje Hockey Hall of Fameen janoavalle: ensimmäinen ex-pelaaja, joka tunnustaa olevansa homo, on todella vahvoilla.


Loppukevennys: Kun asiat toimivat kuten pitääkin

Viime kesänä kerroin uutiskatsauksessa (kohta 18) näyttelijä Gwyneth Paltrow’n ryhtyneen markkinoimaan nimellään tuoksukynttilöitä. Yhden kynttilälaadun nimi oli This smells like my vagina ja ihmettelin, kuka haluaa täyttää asuntonsa vanhan vitun hajulla. Ilmeisesti jotkut, sillä yhdelle tällaiselle kynttilälle kävi hassusti. Brittinainen Jody Thompson, 50, oli ostanut kynttilän ja koki elämänsä shokin, kun kynttilä räjähti. Puolimetrinen liekki leimahti ja kappaleita lenteli ympäri asuntoa.
Mitä muutakaan olisi voinut odottaa? Vaginakynttilä toimi aivan kuten pitikin ja sai räjähtävän orgasmin.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

10: Kun poliitikon toiminta ylittää maanpetturuuden kynnyksen, eiköhän hän menetä demokratian antaman suojakilven. Suomessa olisi niin sanotusti kirveelle töitä. On ollut jo 90-luvulta lähtien, mutta niin ne samat broilerit saavat huseerata vapaasti kaikilla politiikan tasoilla ilman minkäänlaisia seuraamuksia.

Anonyymi kirjoitti...

Aston Kutcher on oikeasti Jared

Jaska Brown kirjoitti...

Nimetön 19.21: Olkoon poliitikko tehnyt mitä tahansa, oman käden oikeus on tuomittavaa. Kokonaan toinen juttu on tietysti se, että Sipilä ansaitsisi valtakunnanoikeudessa tuomion.

Nimetön 5.59: Kiitoksia, lapsus korjattu.

Anonyymi kirjoitti...

1. En uskonut uutista kun sen aamulla silmät ristissä luin, ei vaan ole mahdollista. Ei edes Suomessa. Periaatteessa poliittinen murhakin olisi Suomessa "helpompi" järjestää kuin eduskuntataloon ryntääminen. Voiko olla mahdollista että toimitilaturvallisuus on noin lapsen kengissä Ameriikoissa? Eihän se olekaan...
Tuo poliittinen murha on muuten "hauska" ajatus. Jos presidentit kulkee kadullla koiraa ulkoiluttaen niin ei tämä vaikeaa olisi jos hyväksyy kiinnijäämisen. Ja sen että ihan sama kenet murhaat, 10 uutta broileria putkahtaa tilalle samaa virttä laulaen. Eli ei kannata. Turhuus olkoon turvamme!

2. Luin tämän ja Aston Kutcher meni minulta nikotellen läpi vaikka järki sanoi että jokin on vialla. Jaska on saanut minun rankingissa ns. aseman ja näköjään liiallisen luoton. Ei siinä mitään, tämä on luonnollista, ja näkyy esimerkiksi Hesarin arvostuksessa. Se OLI hyvä lehti joten menee pitkä aika että arvostus ja luotto rapisee sille tasolle mitä se pitää olla. Jaskan arvostus ei laskenut, parin jonnin joutuvan ameriikan pellen toisiinsa sotkeminen on aika inhimillistä. Kertoo vaan ihmisestä paljon, luottamus kun on ansaittu niin...

4. Sanna on nätti ja ihq, hyvä esiintymään. Auttamatta liian isoissa saappaissa. Toki kehitystä voi vielä tulla mutta pääministerin paikalle ei pitäisi mennä opettelemaan. Toisaalta, Sannasta voi tulla vielä mitä vaan mutta Jyrki K oli toivoton tapaus...Ajatelkaa, tällä tasolla Suomen valtiota hoidetaan (ok, EU sitä hoitaa mutta periaatteessa). Hiekkalaatikko touhua.

5. Reilu peli. Sitten ihmetellään miksi miehet ei halua lapsia ja/tai sitoutumista. Löyhä seksuaalimoraali tekee sen että toosaa on tarjolla ilmankin, ainakin kaupungissa. Ja kun pesänrakennusvietti on naisella geeneissä, otetaan sitten joku joka haluaa perheen. Vaikka tämä löisi ja säkittäisi.

6. Tämä näkyy nykyään kaikkialla, liikenteessa jne jne. Kusipäisyydestä ei rangaista kuin aniharvoin niin miksi noudattaa sääntöjä? Kun ajat tuoreilla punaisilla risteyksen yli, idiootti luulee voittavansa jotain ja olevansa kova tyyppi, aivot antaa palkinnon. Ja siihen jää koukkuun. Itsekeskeyisyys, typeryys ja yhteisten sääntöjen rikkominen defaulttina on kamalia asioista kun niistä tulee valtavirtaa. Miten opetat lapsille että sääntöjä pitää noudattaa kun he näkee koko ajan miten kusipää saa palvelua nopeammin tai törkeät ohitukset jää rankaisematta jne jne.

9. Kyllä, oikea tuomio. Rikoslaista löytyy "tehokas katuminen". Sitä tosin sovelletaan vain jos katuminen johtaa tekoihin jotka vähentävät vahinkoja ja teot on aloitettu ennen kuin tekijälle on selvää että kiinni on jääty. Tapausta tarkemmin tuntevat voivat kertoa onko kummastakaan kyse tällä kertaa.

10. Juopa kansalaisen ja poliitikko-insinöörin välilä on melkoinen. Fyysinen koskemattomuus pitää olla mutta uhrituminen ja irtopisteiden keräily meni nyt vähän yli. Voimia vaan Juhalle, koita kestää. Muisteleva vaikka onnistumisiasi turvapaikapolitiikan saralla ja laske kuinka monta "kunnon lyöntiä" ne on aiheuttanut.

13. Kohta 5, tahallaan väärin ymmärtäminen. Keskustelukulttuurin syöpä, politiikan tuho. Älyllinen epärehellisyys ja laiskuus, päättäjälle ei tuhoisampaa ole.

Kiitos taas hyvästä katsauksesta!

-Aapeli Taapeli-



Strix Senex kirjoitti...

”Kanadalaismies solmi naiseen romanttisen suhteen. ….”
Instituutiot toimivat aikansa, paremmin tai huonommin, näin myös avioliittoinstituutio. Eri maissa ja kulttuureissa eri tavoin. Instituution luonteeseen kuuluu, että se määrittää, mitkä ovat kenenkin tehtävät, oikeudet ja velvollisuudet. Käytännössä ne sitten toimivat paremmin tai huonommin, mutta ennustettavalla tavalla eivätkä sentään aivan mielivaltaisesti. Sekaannusta sotkua ja sekundaa alkaa syntyä silloin, kun instituution rajoja ryhdytään hämärtämään. Niin on tapahtunut tässä kanadalaistapauksessa ja vastaavia sekoiluja on meillä erilaisten samaa-sukupuolta-olevien henkilöiden parisuhteiden kanssa ja avoliitoissa ja herra ties missä. Siinä sitten sekoillaan erilaisten vaihtoehtojen kanssa. Vihkiä-eli-eikö vihkiä ja onko se avioliitto, rekisteröity parisuhde, avoliitto tai jotakin muuta.

Alkaa olla lähellä ajatus, että mitäs jos heitetään koko avioliittolaki yli laidan. Päätetään, että kyseessä on yksityisoikeudellinen sopimus, jossa määritellään osapuolet, sopimusehdot, oikeudet, vastuut ja velvollisuudet ja tietysti purkuehdot. Jos ei ole sopimusta, ei ole velvotteitakaan. Voidaan tietysti käyttää standardisopimuksia ja vakiosopimusehtoja. Valtiolle ja kunnille asia ei mitenkään kuulu.

Anonyymi kirjoitti...

Salon Sale ja Stokkan kassa

Sauli on salosta kotoisin, varsinaissuomesta ja juristi. Minkähänlainen maine noilla varsinaissuomalaisilla on? Minulla oli yksi ex-työtoveri ja se kyllä oli justiinsa sen maineen mukainen, tyhmä mulkku. Minkähänlainen maine juristeilla on?

Ei sinänsä ihme, että pallisilmä-sannalla ihan natsaa salen kanssa. Kun vielä huomiodaan sannan kyvyt, osaa puhua hitaasti ja selvästi paperista. kaupunginvaltuuston kokousten johtamistaan on kehuttu. No, sepä vasta vaikeaa onkin, edetään laaditun esityslistan mukaan, apuna on kaupunginlakimies ja valmistelusta vastaava tyyppi. Valtuutettujen puheenvuoron saa poikki napista tai ajastimella. Paikalla päivystää myös pari liinavaatekaapin kokoista virastomestaria. Minäkin tiedän saman kuin Jaska, luotettavasta lähteestä saatu tieto. Useammasta lähteestä.

Miksi muuten salosta tulee pirusti kampaajia? Kun hiipparoin viimeksi kasarminkadulla, kiinnitin huomota kampaamoihin: Salon Sirkka, Salon Taina, Salon Tiina - WTF?

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Uudin 1:
Ehkä Kogressitalossa oli vahingossa jäänyt voimaan määräys avata ovet selkoselälleen, kun Keskustelevat Mielenosoittajat saapuisivat keskustelemaan Mustaan Elämään kohdistetusta poliisiväkivallasta Trumpin mahdollisen uudelleenvalinnan jälkeen.

Uudin 4:
Eihän se Manna Sariini mikään pääministeri ole, vaan kassatytön kokemuksella toimiva uutistenlukija, joka lukee sujuvasti muiden kirjoittamaa tekstiä pitäen välillä pikku hymyilytauon. Nuo twiitit olivat todennäköisesti muiden kirjoittamia ja lähettämiä.

Uudin 5:
Hinnat tapaavat olla linjaa puoli tuntia 100 euroa, tunti 200, kaksi tuntia 450 ja yön yli 1 000. Joten jos isäntä olisi ottanut viisi kertaa viikossa yön yli -hoidon ja satunnaisesti lyhyempiä aikoja, tuohonhan sen rahan on saanut menemään. – On muistettava, ettei palveluntarjoajan tapaamisessa ole mitään yhdyntäpakkoa;
hellyydenkipeille on tarjona mm. halailupalveluja vaatteet päällä.

Uudin 7:
Tanskalaisessa sosialidemokratiassa on jotain outoa. Aivan kuin se ei olisi pohjoismaista sosialidemokratiaa ollenkaan, vaan enempi visegrádilaista.

Uudin 10:
Mistä me tiedämme, että Jyrkiä tyrkittiin asemansa takia?
Tilannehan näyttää menneen niin, että mies ylittää suojatietä päin punaisia, vastaan tuleva Pipilä alkaa mussuttaa hänelle liikennesäännöistä, jolloin mies kimpaantuu ja alkaa sanailla takaisin. Pipilä lähtee luikkimaan tilanteesta, jolloin mies antaa vielä hiukan vauhtia.

Mahtoiko mies edes tunnistaa Pipilää? Olisiko Pipilälle käynyt kuten hän valehteli käyneen, jos mies olisi tunnistanut?

Uudin 13:
Tilastotiede on vääristelyn hifistelyä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007763277.html

ja voilà! näin on saatu Suomen Väkivaltaisimmiksi Kunniksi törkeiden pahoinpitelyjen osalta kolme pikkukuntaa, joiden todelliset törkypitelyluvut ovat kolmen kärjen osalta kaksi, viisi ja kaksi.

Uudin 14:
Perin todennäköisesti kyse on juuri tuosta:
virkaoletetulle on maksettu tekemättömyydestä, johon on kuulunut luonnollisesti myös näkemättömyys, kulemattomuus, puhumatttomuus ja mieluiten fyysinen poissaolo sieltä missä tehdään sellaista, mitä ei ole ko. virkaoletetulle voitu uskoa.

Lopuksi:
Mitä minä tuolloin sanoin? Gwyneth ei ole vanha, vana mature, ja hänen vaginansa tarjoilee räjähtäviä kokemuksia toisin kuin teinityttösten kokemattomat pikkupimpsat!

Anonyymi kirjoitti...

Ex-pääministeri Sipilää hakattiin ihan säälittä nyrkillä ja ihan ilman provokaatioita - ääääri oikeisto asialla.

Tai sitten, kuten epäilen ja netissa on jo kauan epäilty, pikku mömmöissä hortoillut narkki tönäisi turhia nillitellyttä ukkoa. Oliko pakko aukoa päätä päin punaisia kävelleelle? Ja oliko pakko valehdella? No, tämä on turha kysymys lestalle ja kepulille.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Olen saanut ymmärtää Sipilän huomauttaneen kävelijälle punaisiin valoihin kävelemisestä, jolloin huomautteleminen otti miestä kaaliin ja siitä kehittyi pieni rähinä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jotten joutuisi syytteeseen blogiin liittymättömästä kommentista, niin kohtiin 2 ja 6 ja ehkä myös kohtaan 15 seuraavan voi yhdistää.

https://www.breitbart.com/national-security/2021/01/29/chinese-media-celebrates-coronavirus-anal-swabs-awkward-more-accurate/

Kevennykseksi linkin kommentit. Oli ihan pakko lukea kaikki läpi. Uskon ainakin Jaskan tykkäävän niistä ainakin huumorin osalta.

Jaska Brown kirjoitti...

Aapeli Taapeli: Kiitoksia. Ihme ajatuskatkos tosiaan minulta, lapsuksia tulee joskus. Meni läpi oikolukijaltakin.

Strix Senex: Tyypillistä nykyajan asioiden sumuttamista kyseessä. Aiemmin oli juridisesti selkeä ero avioliiton ja naimattomuuden välillä. Nykyään yritetään saada jotain ihmeellisiä välimuotoja aikaan. Eikös tämä ole yksinkertaista: jos haluaa avioliiton etuisuudet, voi mennä naimisiin.

Pyssymies 1: Sauli ei ehkä ole penaalin terävin kynä, mutta hän ottaa opikseen kokemuksesta ja sitä on kertynyt. Sanna on selvästi tyhmempi, ei ota opikseen eikä ole edes kokemusta.

Qroquius Kad: Vai että tuommoinen hintahaitari, vai pitäisikö sanoa hintahanuri? Ei hemmetti, ennemmin lopetan koko touhun kuin rupean maksamaan siitä.

Pyssymies 2 ja nimetön: Kelasin tuota videota useampaan kertaan ja kehonkieli kertoo että todennäköisesti juuri noin on tapahtunut. Tämä paljastuu asianosaisten katseiden suunnista. Sipilä katsoo ohikulkijaan suoraan eikä hänen päänsä käänny ennen sananvaihtoa. Kun taas ohikulkija katsoo suoraan eteensä ja kääntää päänsä kohti Sipilää välittömästi tien ylitettyään. Sananvaihdossa aloittaja katsoo ensin ja puhuteltu kääntää päänsä, ei koskaan toisinpäin. Sinänsä pisteet Sipilälle ihmisten kannustamisesta lainkuuliaisuuteen, ex-pääkanisteri osoitti tässä tapauksessa kelpo kansalaisrohkeutta. Jälkipyykki on sitten erikseen.

Veijo Hoikka: Whatsappissa kiertää meemi anaalikoronatestistä.
Vaihe 1: Tungetaan etusormi perseeseen niin syvälle kuin menee.
Vaihe 2: Haistellaan sormea.
Negatiivinen testitulos (ei koronaa): Paska haisee.
Positiivinen testitulos (korona): Ei mitään hajua.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Jaska
Kiitos palautteesta, jonka luettuani jäi sellainen kutina perseeseen, että et lukenut perssilmätestin kommenttiosuutta. Tällä hetkellä kommentteja on noin 350, joiden joukkoon meemisi sijoittuu sijalle noi 421.

Suosittelen palaamista linkkiini, itse juttu on skeidaa, mutta kommentit sellaista luokkaa, että suomalaisissa blogikommenteissa ei samaan ylletä. Sori siitä.

Runsaan juontajan sanoin: Hymy Pyllyyn.

QroquiusKad kirjoitti...

Mutta veli Jaska:
jokainen mies joutuu aina maksamaan siitä!
Jotkut meistä suorittavat maksun kirjekuoressa suoraan käteen, loput eri tavalla välillisesti.

Eivät edes ylimmän tason alfa-urokset saa ilmatteeksi, kuten esim. Bill Clintonin episodi with that woman...Miss Lewinsky kanssa osoitti.

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: En ehtinyt eilen lukea kommentteja. Luin ne nyt. Lisäisin vielä sen, että jos COVID-19 tarttuu hengityksen myötä, niin pystyykö se tarttumaan myös pieraisemalla? Ja jos pystyy, pitääkö laittaa maski myös toiseen päähän?

Qroquius Kad: No jaa, enpä nyt tiedä. Yleensä varmaan, mutta poikkeuksiakin on. Tavoitteena on pidettävä, että olisi semmoinen alfauros että olisi itse rahallisesti saamapuolella.