Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 7. heinäkuuta 2020

Uutiskatsaus 28/2020


1. Valeuutinen

Brittiläisestä viihdeohjelmasta lähti liikkeelle valeuutinen, jonka mukaan Sanna Marin olisi twiitannut Donald Trumpista ilkeästi. Trumpin entisen neuvonantajan John Boltonin paljastuskirjassa kerrottiin, että Trump oli luullut Suomen olevan Venäjän kontrollin alla. Tähän Marin olisi muka twiitannut: "Ollaksemme rehellisiä, me olemme ajatelleet Yhdysvalloista samoin 20.1.2017 alkaen."
Tämä oli niin selvä valeuutinen kuin olla ja voi. Voiko muka kukaan kuvitella, että Sanna Marin olisi keksinyt mitään noin nokkelaa?


2. USA:n tuleva presidentti

Ei, ei vielä seuraavissa vaaleissa. Mutta neljän vuoden päästä, tai todennäköisemmin kahdeksan. Viihdemoguli Kanye West, 43, ilmoitti pyrkivänsä presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa. Älkää naurako vaan miettikää hetki. Nykymaailmassa merkitystä on sillä, että on kaikkien tuntema. Lisäksi West on musta, mikä tarkoittaa sitä että hän saa vähintään 80 % mustien äänistä, vaikka olisi natsipuolueen ehdokas. Mustien äänet eivät tietenkään riitä alkuunkaan, mutta luultavasti Trumpin kannattajana tunnettu West lähtee republikaanien ehdokkaaksi. Eikä ole mitään näkyvissä olevaa syytä (toki tällainen ehtii neljän vuoden aikana ilmaantua) sille, että maan poliittinen kahtiajako helpottaisi. Tällöin West saisi republikaanien JA vähemmistöjen äänet, mikä riittää helposti.
Ja sitten se tärkein juttu. Blogini pitkäaikaiset lukijat saattavat muistaa, että aloin jo vuodesta 2015 lähtien kirjoitella Scott Adamsin ennusteista, joissa hän veikkasi vakuuttavin perustein Donald Trumpin voittavan presidentinvaalit. Jo silloin, kun kaikki jenkeissä pitivät Trumpin ehdokkuutta vitsinä, vielä silloinkin kun Trumpia pidettiin jo varteenotettavana ehdokkaana ja Saska Saarikoski ilmoitti mahdollisuuksien olevan nolla prosenttia. Aina vaalipäivän iltaan asti jolloin olin itse vielä hieman epäröivällä kannalla, kun odottamaani Trumpin viime hetken ässäkorttia ei lyötykään pöytään.
Adamsilla on siis vakuuttava näyttö siitä, että hän ymmärtää Yhdysvaltain poliittiset virtaukset. Ja 12.9.2015 hän julkaisi kirjoituksen otsikolla: Kanye Westin todennäköisyys tulla presidentiksi: 90 %. Lukekaapa vielä kerran päivämäärä. Ennustus on tehty melkein viisi vuotta sitten. Tosin Adams ennusti hänen pyrkivän jo 2020, mikä oli yliampuvaa. Ennuste saattoi perustua siihen, että Trumpista tulisi ikänsä vuoksi vain yhden kauden presidentti, mutta ikä ei ole näköjään este, sillä Trump voi hyvin ja vastaehdokkaana on neljä vuotta häntä vanhempi, selvästi dementian oireista kärsivä Biden. Toisaalta Adams ennusti, että West valittaisiin vasta 2032. Voi olla, että 2024 on demokraatin vuoro, mutta neljän vuoden sössimisen jälkeen Westillä on erinomaiset mahdollisuudet voittaa vuoden 2028 vaaleissa istuva presidentti - ensi kertaa sitten vuoden 1992, kun istuvaa presidenttiä ei valittaisi jatkokaudelle (tietysti olettaen, että Trump valitaan 2020).


3. Mikä hitto tämä on?

Michael Jacksonin seksuaalinen suuntautuminen jäi ilmeisesti ikuisiksi ajoiksi kiistattomasti selvittämättä. Oli miten oli, hänen tyttärensä Paris Jackson pisti vielä paremmaksi. Tuoreessa haastettelussa hän kertoi yllättyneensä, kun ihastui nykyiseen poikaystäväänsä, koska oli tapaillut enemmän naisia. Mutta sitten tuli se uusi kärkitulos: "– En pitäisi itseäni biseksuaalina, sillä olen tapaillut muitakin kuin vain miehiä ja naisia."
Ja minä kun luulin, että biseksuaalia enempää valinnanvaraa ei voisi ollakaan. Millä hiton nimellä tuota pitäisi kutsua? Triseksuaali? Ja tarkoittaako tämä sitä, että aidon biseksuaalin kiinnostus lopahtaa heti, kun käy ilmi että mahdollinen kohde onkin transu? Että pitää joko olla oikeasti mies tai nainen, vähän siltä väliltä ei kelpaakaan aidolle biseksuaalille?


4. Apua poliisi, tämä ei ole minun anarkiaani

Seattlessa perustettiin poliisivapaa alue. Kuusi korttelia, kolmisen viikkoa. Toistaiseksi ammuttu kaksi kuoliaaksi ja kolme haavoittunutta. Anarkia toimii loistavasti, kunhan kaikki vain sopivat yhteisistä säännöistä ja noudattavat niitä tunnontarkasti ... eikun hetkinen, mikäs se anarkian määritelmä nyt olikaan?


5. White lives DON'T matter

"Valioliigan ottelua varjosti rasistinen näky". Eli kentän yli lensi lentokone vetäen perässään lakanaa tekstillä "White lives matter". Olet siis rasisti, jos et julista kovaan ääneen "Black lives matter" ja varsinkin silloin, jos edes ajattelet valkoisten elämien merkitsevän. Olemme saapuneet uuteen absurdiin todellisuuteen. USA:ssa mustat tekevät valkoisia kohtaan yhdeksän kertaa niin paljon väkivaltarikoksia kuin valkoiset mustia kohtaan, mutta vähät tosiasioista.


6. Ja sitten polvistutaan!

Kainalopalloliiga NFL ei esitä kansallislaulua kauden ensimmäisellä ottelukierroksella. Kansallislaulun aikana ylipalkatut neekerit kun ovat polvistuneet protestiksi siitä, että valkoiset rahtasivat heidän esi-isänsä jenkkeihin, jonka seurauksena he saavat isoa palkkaa urheillessaan valkoisten luomilla mahdollisuuksilla. Tai ainakaan en ole kuullut erityisen innokkaasta muuttoliikkeestä USA:sta takaisin koti-Afrikkaan, mistä sen sijaan yritetään kyllä kovasti muuttaa rasistiseen yhteiskuntaan valkoisten sortamaksi. Jostain syystä näinpäin.
No, joka tapauksessa ensimmäisellä viikolla kansallislaulun tilalla esitetään "mustien kansallislauluksi" kutsuttu Lift Every Voice and Sing. Odotamme mielenkiinnolla, onko yhdelläkään pelaajalla - väriin katsomatta - rohkeutta polvistua tämän aikana ja jos on, niin millainen haisunäädän kusimyrsky mahtaa seurata.


7. Ja sitten polvistutaan, osa II

Maailman parhaiten palkatut autokuskit tekivät myös polvistumiseleen ensimmäisessä Formula 1 -osakilpailussa. Paitsi kuusi kuskia, joilla oli rohkeutta olla osallistumatta orwellilaiseen "kahden minuutin vihaan". Mukana oli myös Kimi Räikkönen, jolle myönnetään täältä blogin päästä täydet pisteet.


8. Pieni rasistineito

Kööpenhaminassa töhrittiin Pieni Merenneito -patsas tekstillä "Rasistinen kala". Jotenkin tämä varmaan liittyi johonkin, kukaan ei vain tiedä mihin. Joka tapauksessa patsas on rasistinen, koska siinä kuvattu yläosa on selkeästi eurooppalainen. Ja mehän tiedämme - okei, toistan itseäni, mutta silti - että kaikki mahdollinen on rasismia paitsi mokutus ja mokutuskin on rasismia, jos sitä tekee valkoinen heteromies.


9. Tuotemerkit uusiksi

Koko hommahan taisi alkaa aikoinaan Brunbergin neekerinsuukoista, mutta nyt tämä on mennyt aivan hulluksi aina otsikon Geishaa myöten. Aikoinaan kun neekerinsuukoista poistettiin sana neekeri, sanottiin että jostainhan sitä pitää aloittaa. Vaihe 1: poistetaan sana "neekeri". Vaihe 2: poistetaan neekerien kuvat (tässä olemme juuri menossa). Vaihe 3: Poistetaan itse neekeritkin.
Hyvässä vauhdissa ollaan, tässä hulluudessa on jo edetty niin pitkälle, että jopa valkaisemiseen liittyviä sanoja vaaditaan poistettaviksi. Kohta ei saa enää pestä valkopyykkiäkään, mikä toisaalta sopiikin hyvin siihen, että siirrytään kohti afrikkalais-islamistista yhteiskuntamallia, joka ei ole kovin tunnettu hygienian tasostaan.
Jopa Valio saattaa joutua luopumaan maitopurkkien etiketistään, jossa lehmät laiduntavat. Se kun ei ole enää nykymaailmaa. Tärkeintä kuitenkin on varmaan, että etiketissä ei ole mustia lehmiä. Kumma kyllä, kukaan ei ole kiinnittänyt huomiota siihen että etiketeissä on sinisiä lehmiä. Se se nyt vasta epärealistista onkin. Kyllä laiduntavia lehmiä joskus näkee, mutta ei kyllä yhtään sinistä.
Trollit ovat ottaneet tästä riemun irti ja paniikkireagointi takaa hulvattomat lopputulokset. Toistaiseksi ainoana on takaisin antanut Vuokkoset , joka sekin aluksi meni halpaan trollin ihmetellessä, miksi tuotetta markkinoidaan vain naisoletetuille. Jopa kirjastot ovat hätää kärsimässä ja vaikka nyt tulikin torjuntavoitto, niin on vain ajan kysymys kun kirjoista leikataan kaikki "neekeri" -sanat pois. Eipä vanhoista teoksista nimittän montaa jäisi jäljelle, jos koko kirja poistettaisiin. Saman tien voitaisiin jo ennakoida tulevaa eli sensuroida nekin, jossa esiintyy ammatti- tms. päätteessä "mies". Sen korvaamista "ihmisellä" tai "henkilöllä" on jo ehdotettu. Parempi versio olisi hienostella eli antaa ulkomaankielinen nimitys. Latinaksi "ihminen" on siis "homo", joten miten olisi? Elinkeinoasiahomo? Palohomo? Haastehomo? (Tämä taitaa olla asiakkaiden keskuudessa jo käytössä.) Eduskunnan puhehomo? Ja samalla tasa-arvon nimissä pitäisi "mies" -liitteiden ohella myös harvinaisemmat "nainen" -liitteet korvata. Esimerkiksi "naistenmies" olisi tästä lähtien "homojen homo".


10. Missä suomalaiset?

Otsikko kertoi taas kerran, että kymmenittäin suomalaistyttöjä on ympärileikattu. En usko että yhtäkään. Kyllä nämä kaikki ovat Suomeen pesiytyneiden haittamaahanmuuttajien jälkeläisiä.
Yksinkertainen sääntö. Jos haluaa noudattaa kehitysmaalaisia tapoja, niin karkotus kehitysmaahan ilman paluuoikeutta.
(Kiinnittäkää muuten huomiota siihen, että speissarihallitus ei nouse tämän silpomisen ja väkivallan takia barrikadeille ja lukekaa pari seuraavaa uutista...)


11. Väärä käsitys tasa-arvosta

Havaittiin että maahanmuuttajat eivät menesty koulussa yhtä hyvin kuin suomalaiset. Tämä jopa ilman haittamaahanmuuttajaryhmien erittelyä, saati sitten kun länsimaista muuttaneet karsittaisiin aineistosta. Ja tämä jopa siitä huolimatta, millainen määrä erityisopetusresursseja näihin on turhaan haaskattu. Mikä kaikki on pois suomalaisilta lapsilta. Samoin kuin se, että opetuksen taso ja suomalaisiin lapsiin käytettävissä oleva aika vähenee normaalissakin luokkatilassa, kun opettajan on laskettava tasoa ja käytettävä aikaansa ulkomaalaisiin.
Selityskin on löydetty: liian vähäiset resurssit ja rakenteellinen rasismi. Tämä siis siitä huolimatta, että jopa tutkimukset osoittavat maahanmuuttajien saavan osaamistasoonsa nähden liian hyviä arvosanoja. Onhan se tietysti rasismia tämäkin, mutta ehkä tätä ei tarkoitettu. Jopa opettajien ammattijärjestön edustaja toteaa: Maahanmuuttajien koulutusta ei aiemmin ole haluttu nähdä asiana, johon pitäisi panostaa. Tämä on niiiin paksu vale, että ei kukaan voi olla noin todellisuudesta vieraantunut ollakseen tosissaan. Peruskoulussa haittamaahanmuuttajiin käytettävä resurssin määrä on reilusti suurempi kuin suomalaisiin, nokkaa kohti laskettuna.
Mutta varsinaisen pommin räväyttää sosiologi: " Pääsykokeita pidetään tasa-arvoisina, koska ne ovat kaikille samat". Lukekaapa tuo lause uudelleen, hitaasti ja ajatuksen kanssa. Kyllähän se on tiedetty, että Orwellin 1984 on jo täällä, mutta nyt on sitten tehty julkiseksi jo Eläinten vallankumous: kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. Ei kai tässä sitten auta muu kuin ruveta laatimaan erilaisia pääsykokeita, jotta ne saataisiin kaikille tasa-arvoisiksi. Mikä tässä yhteydessä tarkoittanee sitä, että kaikki ryhmät saavat saman keskiarvon.
Aikakoneella olemme saaneet kynsiimme lääketieteellisen pääsykokeen vuodelta 2030:
Tehtävä 5. Lääkkeen annostelu. Vastaa joko kohtaan (a) (kantasuomalaiset, eurooppalaiset, itäaasialaiset), kohtaan (b) (puoliveriset) tai kohtaan (c) (etnisesti edistykselliset).
(a) Potilaalle annetaan lääkettä kolme kertaa päivässä tasaisin väliajoin yksi tabletti kerrallaan. Lääke hajoaa elimistössä eksponentiaalisen mallin mukaisesti ja sen puoliintumisaika on 22 tuntia. Yksi tabletti sisältää 60 mg vaikuttavaa ainetta. Kuinka monta tablettia potilaan tulee ottaa, jotta elimistössä on kerrallaan vähintään 200 mg ainetta ja lääke alkaa vaikuttaa?
(b) Potilas ottaa päivittäin kolme tablettia lääkettä. Yhdessä tabletissa on 60 mg vaikuttavaa ainetta. Kuinka monta päivää kuluu siihen, että potilaan ottama lääkeannos on sisältänyt vähintään yhden gramman vaikuttavaa ainetta?
(c) PO-TI-LAS OT-TAA JO-KA PÄI-VÄ KOL-ME PIL-LE-RI-Ä. KUIN-KA MON-TA PIL-LE-RI-Ä HÄN ON OT-TA-NUT KYM-ME-NEN PÄI-VÄN JÄL-KEEN?


12. Työn orjat sorron yössä

Toisin kuin ympärileikkauksiin, pääministeri otti kantaa siivousalan väärinkäytöksiin. Kävi täsmälleen kuten jokainen täysijärkinen ennusti eli haittamaahanmuuton myötä maahan syntyi pimeää taloutta ja halpatyövoimaa. Oikeastaan tästä ei ole enää mitään sanottavaa, koska kaikki on niin itsestäänselvää. Paitsi tietysti Järjestelmäpuolueen poliitikoille.


13. Rasistinen kylpylä

Kylpylä ei päästänyt romaniryhmää asiakkaakseen. Tästähän nousi tietysti älämölö, kun romanit pistivät tiskiltä kuvatun videon someen. Kylpylä vastasi todeten, että jotkut kyseisessä ryhmässä olleet olivat edellisenä päivänä yöpyneet ja kylpeneet maksamatta sekä aiheuttaneet järjestyshäiriöitä, joiden takia paikalla olivat myös poliisit. Vastineessa todettiin myös, että kylpylään ovat kaikki etniset ryhmät tervetulleita.
No niin. Ensimmäinen juttu. Jos lukija ei pääse kylpylään ja porttikielto on aiheeton, olettaisin että lukija ilmoittaa soittavansa poliisit paikalle eikä postaa someen.
Toinen juttu. Olettaisin että kaikilla lukijoilla on kokemusta sekä a) kylpylän respasta että b) romaneista. Uskotteko että a) kyseisessä ryhmässä oli häiriötä aiheuttaneita kuten kylpylä väittää vai b) ei ollut kuten ryhmä väittää?
Kolmas juttu. Tästä tarinasta tuskin on enää mediassa yhtään mitään ja se varmaan kertookin kaikille mitä todella tapahtui.
Neljäs juttu. Olen käynyt kyseisessä kylpylässä ja voin suositella sekä palvelun että miljöön puolesta.


14. Sossun elätti

Kun kansanedustaja tipahtaa vaaleissa tai jää muuten vain vapaaehtoisesti pois eduskunnasta, hänellä on mahdollisuus nostaa sopeuttamisrahaa, kunhan tietyt ehdot täyttyvät. Nykyään järjestelmä on lakkautettu, mutta sitä ei ole tehty takautuvasti. Aina säännöllisin väliajoin julkisuuteen nousee juttu edustajasta, joka nostaa rahaa vaikka tekee muutakin työtä. Viimeisimpänä esille pääsi vihreiden ex-edustaja Merikukka Forsius, joka työskentelee nykyisin erityisluokanopettajana. Siinä samalla hän nostaa sopeutumisrahaa, kuten on tehnyt jo yhdeksän vuotta. Tätä pidetään moraalittomana. Käsi sydämelle: kuinka moni jättää nostamatta yhteiskunnan kustantaman etuuden, jos se on tarjolla? Forsius ei ole tehnyt mitään väärää, kuten ei kukaan muukaan lain pykälien mukaan rahaa nostava. Päinvastoin, on aivan oikein että nykymalliselta yhteiskunnalta lypsetään kaikki raha pois, silloin sitä on ehkä vähän vähemmän käytettävissä ympäristöongelmia aiheuttavan väestönkasvun tukemiseen eli haittamaahanmuuttoon ja kehitysapuun.


15. Sana on vapaa

Eduskunta äänesti Juha Mäenpään syytesuojan kumoamista vastaan. Tarkemmin sanoen äänet menivät 54 - 121, mutta syytesuoja nauttii perustuslain kiireellisen muuttamisen laajuista turvaa eli sen kumoamiseen vaaditaan viiden kuudesosan enemmistö. Äänten olisi pitänyt mennä 29 - 146, jotta leivätön pöytä olisi kutsunut.
Tapaus sinänsä on isossa kuvassa merkityksetön. Se kuitenkin paljastaa, kuinka koviin konsteihin Järjestelmäpuolue on valmis turvautumaan tuhotakseen opposition sananvapauden. Historiallisesti on muistettava, että tästä on ennakkotapauksia. Vapaussodan jälkeen kommunistien toiminta kiellettiin, vaikka SDP hyväksyttiinkin heti takaisin mukaan - mikä on maailmanlaajuisestikin ehkä ainutlaatuista. Sisällissodan hävinneelle osapuolelle kun käy yleensä varsin ohraisesti. Kommunistit yrittivät jatkaa toimintaansa peitenimillä, mutta nekin kiellettiin. SSTP lakkautettiin 1923. Tilalle perustettiin STPV, joka lakkautettiin 1930. Puolueet osallistuivat vaaleihin katto-organisaation alla. Tähän kuului myös kyseisen puolueen ulkopuolisia, maltillisempia edustajia. Suurin osa oli kuitenkin kielletyn kommunistipuolueen SKP:n salaisia jäseniä. Moni istui vankilassa poliittisista syistä, vielä useampi pakeni Neuvostoliittoon tullakseen siellä teloitetuksi Stalinin vainoissa tai kokeakseen nälkäkuoleman vankileirillä.
Kovin paljon autuaampaa ei ollut toisellakaan laidalla poliittista kenttää, jossa Isänmaallista Kansanliikettä yritettiin 1930-luvulla lakkauttaa monin eri konstein. Nämä eivät kuitenkaan onnistuneet, vaadittiin Moskovan välirauha 1944, jonka pykälissä lakkautus oli mainittu.
Loppujen lopuksi nykypäivänä selvitään helpolla. Ei pelkoa kyydityksistä ja remmiapelleista kuten 1930-luvulla, puhumattakaan vuoden 1918 teloitusryhmistä. Mielenkiintoinen kysymys onkin, ovatko edustajat - lähinnä perussuomalaisten - yhtä kovasta puusta veistettyjä kuin 1920-30 -lukujen kommunistit, jotka olivat valmiita istumaan vankilassa ja turvasäilössä vuosikausia puolustaakseen asioita, joihin uskovat? Luultavasti eivät. Jos olisivat, he puhuisivat paljon suoraviivaisemmin tosiasioista. Kommunisteilta olisi paljon opittavaa poliittisesta rohkeudesta. Etenkin kun kommunistit uskalsivat puolustaa vapaudellaan ja hengellään aatetta, joka oli selkeästi valuvikainen, kun taas nationalismi ja kansallisvaltiot ovat tuottaneet käytännössä kaiken länsimaisen sivistyksen. Toisaalta ehkä tässä onkin selitys. Kommunistin täytyy olla fanaattinen, koska valhetta ei voi puolustaa muuten kuin olemalla fanaattinen. Totuuden puolustaja taas voi epäröidä, eikä ole valmis kuolemaan ajatustensa puolesta, koska hän tuumii että saattaa kenties sittenkin olla väärässä.


16. Laps Suomen, ällös vaihda pois sun maatas ihanaa

Kotimaan matkailu on nyt voimissaan ja lisätyövoimaa palkataan. Tämä oli täysin odotettavissa. Ei se raha mihinkään häviä. Se vain siirtyy toisiin paikkoihin. Joillakin toimialoilla on korona-aikana hankalaa, toiset taas kukoistavat. Ja ennen muuta innovaattorit menestyvät. Kriisi on mahdollisuuksien aikaa. Jos asiaa tarkemmin ajattelee, niin koronanhan pitäisi olla Suomen taloudelle menestys. Turismissa vaihtotaseemme on normaalisti negatiivinen, suomalaiset vievät enemmän rahaa ulkomaille kuin ulkomaalaiset tuovat Suomeen. Nyt kun matkaillaan kotimaassa, jäädään voitolle.


17. Kuluttajasuoja-asiamiehelle hommia

Nainen seurusteli poikaystävänsä kanssa, mutta hairahtui yhden yön suhteeseen. Tämän seurauksena hän tuli raskaaksi. Ennen lapsen syntymää hän meni naimisiin poikaystävänsä kanssa. Avioliiton perusteella pahaa aavistamattomasta miehestä tuli lapsen virallinen isä. Kaksitoista vuotta myöhemmin pariskunta erosi ja nainen äkäpäissään kertoi totuuden.
Laki on asiassa yksikäsitteinen: jos isyyttä ei kumota kahden vuoden kuluessa, mies on elatusvelvollinen. Ikään kuin petos ei olisi tarpeeksi, siitä joutuu vielä maksamaankin.
Tässä nimenomaisessa tapauksessa poika halusi selvittää oikean isänsä. Homma oli nykytekniikalla helppoa. Isyyden ja huoltajuuden kumoaminen ei ollut. Jutussa ei kerrottu, kuinka kauan ex-aviomies kuitenkin maksamaan elatusmaksuja ex-vaimolleen pojasta, jonka isä hän ei ollut ja saiko hän edes rahojaan takaisin. Sen sijaan siinä kyllä kerrotiin, miten biologiselle isälle kävi: "Tiinasta tuntui pahalta, että mies vielä määrättiin elatusvelvolliseksi. Mitään hän ei kuitenkaan lapsen edun toteutumiselle voinut." Ei kuitenkaan tuntunut niin pahalta, että olisi kieltäytynyt rahasta.


18. Tuoksukynttilät uusiksi

Tunnetusti näyttelijät ja muut julkimot esiintyvät usein mainoksissa ja jotkut, yleensä muiden tulonlähteiden ehtyessä, kehittävät jopa omia tuotemerkkejään. Näin on toiminut myös 48-vuotias näyttelijätär Gwyneth Palthrow, joka on saapunut jo muutama vuosi sitten siihen ikään, jossa plastiikkakirurgia on jo tehnyt voitavansa. Tästä eteenpäin töitä riittää naisnäyttelijöistä lähinnä Helen Mirrenille, Meryl Streepille ja parille muulle, jotka osaavat jopa näytellä. Niinpä Palthrow on liittynyt runsaslukuiseen joukkoon oman tuotemerkkinsä lanseeranneita. Aluevaltaus on uusi, tuoksukynttilät. Tai ainakin kynttilöiden tuoksu, tarkemmin sanoen. Valikoimaan kuuluu mm. tuote nimeltä This Smells Like My Vagina. Siis oikeasti, millainen mahtaa olla menekki ja mikä mahtaa olla se kohderyhmä, joka haluaa oleskelutilaansa vanhan vitun hajua?


19. Aidotaan

Kisakauden alkaessa Suomen naispika-aiturit ovat esittäneet ilahduttavia otteita. Annimari Korte tykitti Leppävaarassa ajat 12,81 ja 12,82, molemmat maailmanluokkaa. Kauas ei jäänyt Nooralotta Neziri ajoilla 12,93 ja 12,91. Tämä siitä huolimatta, että molemmissa juoksuissa naiset kolhivat hieman toisiaan käsillään. Aiturit kun ylittävät aidan eri jalka edellä (Korte vasen, Neziri oikea), niin raajat eivät liiku synkronissa. Neziri kritisoi kisajärjestäjiä siitä, että heidät oli asetettu viereisille radoille ja esitti toiveen, että jatkossa näin ei tehtäisi.
Monet kommentoijat totesivat, että Neziri on tietämätön säännöistä, sillä ratajärjestykset arvotaan. Näin menetellään kuitenkin välttämättä vain silloin, kun juostaan useamman kierroksen kilpailuja eli kilpailuun kuuluvat vähintään yhdet alkuerät. Sääntökirjassa sanotaan selvästi (sääntö 166.4b), että kilpailun neljä korkeimmalle rankattua urheilijaa (ranking säännön 166.3b mukaan) arvotaan satunnaisesti radoille 3-6. Yleensä tätä sääntöä noudatetaan silloinkin, kun kilpailu juostaan suoraan finaalina. Käytössä oleva tietokoneohjelma suorittaa arvonnan automaattisesti.
Sääntökirjassa on kuitenkin mielenkiintoisen lavea pykälä (166.9), joka kuuluu seuraavasti: "Säännön 1.1.(e), (i) ja (j) mukaisissa kilpailuissa urheilijoiden ranking ja ratamääritykset voidaan muodostaa kilpailuun soveltuvien sääntöjen mukaan tai muulla järjestäjien määrittämällä tavalla. Kuitenkin niin, että urheiljoita ja heidän edustajiaan informoidaan etukäteen."
Säännössä mainitut kilpailut koskevat kansainvälisiä kilpailuja ja rajaavat pois lähinnä kansainväliset mestaruuskilpailut, joissa tätä sääntöpykälää ei voi käyttää. Tätä sääntöä on yleensä tulkittu siten, että päätösvalta on kilpailun järjestäjällä, mikäli kyseessä eivät ole kansainväliset mestaruuskilpailut. Aivan erityisesti tätä sääntöpykälää olisi voitu soveltaa Leppävaarassa, koska kyseessä olivat nimenomaan säännössä mainitun pykälän 1.1(e), (i) tai (j) mukaiset kilpailut. Eli Neziri oli aivan oikeassa: järjestäjät saavat määrätä ratajärjestyksen siten, ettei hän joudu Kortteen kanssa viereiselle radalle (tai ainakaan Kortteen vasemmalle puolelle, mikä on se ongelma).
Kokonaan toinen juttu on sitten se, oliko Neziri niin tietämätön säännöistä että hän luuli ratajärjestyksen olevan järjestäjien määräämä eikä arvottu vai tunteeko hän todellakin säännöt niin hyvin, että hallitsee tämän erikoispykälän tulkintaa myöten. Ainoa mikä on varmaa, on se, että Neziri tuntee säännöt joko erinomaisesti tai välttävästi, mutta ei tältä väliltä.


20. Päätä seinään

Sara Kuivisto yritti jo toisen kerran 600 metrin SE:tä. Harvinaisen matkan SE on Mari Järvenpäällä, 1.29,41. Minulta kysyttiin ennen kisaa paljonko Kuivisto juoksee. Vastasin että 1.30,11. Olin väärässä: tulos oli 1.29,62. SE:tä ei siis syntynyt. Tulos kertoo kuitenkin joitakin asioita. Kuivisto on nopeammassa kunnossa kuin luulin. Järvenpää on 400 metrin SM-hopeamitalisti ja hänen ennätyksensä sillä matkalla on 54,65 (800 metrillä 2.02,74). Sara Kuiviston 400 metrin ennätys on 55,26, tällä kaudella hän on juossut kahdesti 56,04 (800 metrin ennätys 2.01,85). Järvenpää on selvästi nopeampi. Naisten 1500 metrin ennätykset puolestaan ovat 4.10,33 (Järvenpää) ja 4.08,85 (Kuivisto). Näistä lukemista voi jo vedellä joitakin johtopäätöksiä ja lukemat ovat samansuuntaisia, vertasi niitä keneen tahansa Suomen kaikkien aikojen tilaston huippunaiseen.
Löin jo kolme vuotta sitten vedon, että Kuivisto juoksee 1500 metrin SE:n (4.06,01) ennemmin kuin 800 metrin SE:n (2.00,59). Näin silloin, että Kuiviston ominaisuudet soveltuvat paremmin tonnivitoselle kuin kasille. Nyt olen alkanut hieman epäröidä. On mahdollista, että Kuivisto juoksee sittenkin kasin SE:n ennen tonnivitosen SE:tä. Kolme vuotta sitten pidin Kuiviston mahdollisuuksia 800 metrin SE:n rikkomiseen (siis edes kerran uran aikana) 10-prosenttisena ja 1500 metrin SE:n rikkomiseen 60-prosenttisena. Nyt prosenttilukemat ovat 30 ja 60. Ei sen takia että olisin erehtynyt arviossani. Vaan siksi, että Kuiviston harjoittelua on jääräpäisesti tähdätty 800 metrille, vaikka ominaisuudet olisivat paremmat 1500 metrillä. Jos viimeiset kolme vuotta olisi tehty toisinpäin, arvioni olisivat nyt luultavasti 15 % ja 80 %. Olettaen että Kuivisto ei olisi jo tonnivitosen SE:tä rikkonut, jonka piti kolmen vuoden takaisen arvioni mukaan tapahtua viime kesänä, kunhan harjoittelu olisi suunnattu sinne.


Loppukevennys: Munansaannosta

Helsinkiläinen K-market vaihtoi omistajaa. Uusi kauppias nimesi kaupan Pikku-Kampiksi. Täysin viattomasti. Epäselväksi jäi vain se, onko kyseisen alueen kauppiaiden yhteistyöelin nimeltään Kampin Piiri.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Länsimainen hulluus pyörii nyt niin kovilla kierroksilla, että tekee mieli muuttaa eläkepäivillä jonnekin Aaasiaan. He kun paskat nakkaavaat näistä BLM -mielisairauksista.
Tässä näyte, valkopestään neekeri:
https://www.youtube.com/watch?v=Few8kJ0zfnY

Timppa

Anonyymi kirjoitti...

Nyt Pravda ja Yle ovat mokanneet pahasti. Tänään Uudenmaan paikallisuutisissa kerrottiin HS:n kertoneen, että Keravan kaupunki on ostanut siivouspalveluja SMC Palvelut Oy:ltä, joka on systemaattisesti hyväksikäyttänyt ulkomaalaistaustaisia työntekijöitään vuosien ajan.

SMC Palvelut Oy:n johdossa ovat:
hallituksen pj ja tj: Ala'a H Sufar
hallituksen jäsen: Mustafa Ubr Abdullah Okbi
hallituksen varajäsen: Al-Baaj Abdulqader Baqer Naser

Lista-ano

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy noiden 20-luvun kommunistien puolustukseksi sanoa, että Neuvosto-Venäjällä meni NEP-kauden ansiosta 20-luvulla varsin mukavasti. Vasta Stalinin aloitettua pakkokollektivisoinnin vuonna 1928, olot alkoivat heikentyä ja siitä ei ihan heti tietoja Suomeen tihkunut.

Lista-ano

Strix Senex kirjoitti...

Hullutuksien tarjonnassa vallitsee nykyisin runsauden pula. Pari kommenttia pariin kohtaan.

8. Pieni rasistineito
Kööpenhaminassa töhrittiin Pieni Merenneito -patsas tekstillä "Rasistinen kala".
Mitä tuohonkin nyt sanoisi.
Ne, joilla on taitoa, tekevät.
Ne, joilla on ymmärrystä, ihailevat.
Ne, joilla ei ole kumpaakaan, töhrivät.

12. Työn orjat sorron yössä
Pääministeri otti kantaa siivousalan väärinkäytöksiin.
Pääministeri ei ottanut kantaa sen enempää kyseisen firman omistajiin kuin asiakkaisiinkaan.
Kohun keskipisteessä näytti olevan SMC palvelut, joka on tehnyt töitä Espoolle ja tekee ainakin Vantaalle ja Keravalle.Helsingin Sanomien mukaan poliisi epäilee kahta SMC Palveluita pyörittävää henkilöä, ihmiskaupasta ja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä. Lehden mukaan poliisi epäilee henkilöitä lisäksi törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.
Kaupparekisterin mukaan firman vastuuhenkilöt ovat:
Ala'a H Sufar, toimitusjohtaja (1/2016), hallituksen puheenjohtaja (10/2019)
Hallitus: Mustafa Ubr Abdullah Okbi, hallituksen jäsen (10/2019) ja Al-Baaj Abdulqader Baqer Naser, hallituksen varajäsen (10/2019)

Ja joukon jatkoksi, silmiin sattui Facebookissa leviävä videopätkä, jossa iäkäs aktivistiopettaja touhottaa, kuinka maailmankartta on rasistinen, koska valkoisten asuttamat alueet esitetään siinä suurempana kuin mustien asuttamat alueet. Kyseessä oli tietysti se tuttu, joskus vuoden 1570 paikkeilla kehitelty maailmakartan Mercatorin projektio, jossa napa-alueet näkyvät suurina ja päiväntasaajan alueet pieninä. Voisi odottaa, että luonnonsuojeluväki rientäisi tätä projektiota puolustaman, se kun näyttää pingviinien ja jääkarhujen asuinalueet aivan valtavina. En kuitenkaan pidätä hengitystäni, sillä olisi kohtalokasta. Sen sijaan harkittavaksi voisi ottaa tällaisille yksillä raiteilla tuohottajille esitettävän haasteen, jossa tehtävänä on satunnaisesti valittavien asioiden todistaminen rasistisiksi. He sitten saisivat kehittää todistuksen, jonka mukaan esimerkiksi ahven tai nurmipuntarpää on rasismin ilmentymä. Tehtäväksi ei kannata ottaa piparkakkua, koska ruotsalaiset onnistuivat leimaamaan piparkakut rasistiseksi jo vuosia sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen vähän sitä mieltä, että seuraavan kerran kun persuja syytetään vihamielisyydestä, vihapuheesta ja väkivallan ihannoinnista und scheisse, niin sieltä voisi joku kylmän rauhallisesti vain todeta, että "eduskunnassa on yksi puolue, joka on alkanut väkivaltaan laillista hallitusta vastaan ja se puolue ei ole Perussuomalaiset rp". Ihan haluaisin nähdä sen nikottelun ja "erittäin epäasialliseksi" kommentiksi nimittämisen.

Reichsuebersyytteliä Toiviaista taas muistuttaisin, että sen oma puheenvuoro että tämä rikos tulee tutkia, on noudatettava lakia ja että laki velvoittaa nostamaan syytteen. Niin aivan hakematta, siis aivan hakematta tuli mieleen miten aikaisemminkin on rikollisuutta perusteltu että "tottelin vain määräyksiä". Mistähän aatteesta oli kysymys ja miten Raitsukalle tuli edes mieleen perustella samalla tavalla toimintaansa mitä Nurnbergissa kuultiin.

Ja lopuksi pisnisidea: Kun on oletetavissa lainuudistus jossa pinpin saaminen tehdään mahdottomaksi, niin sopivalla ohjelmistolla ja pienpainokoneella saisi nopeasti painettua sopivia kaavakkeita jossa pillun saanti turvattaisiin ilman linnatuomiota. Kaavakkeita voisi painaa aluksi kymmeniä tuhansia ja sitten satoja tuhansia ja sopivalla tukkuhinnoittelulla myynti olis massiivista selustan turvaamiseksi. Kaavakkeen loppuu voisi laittaa aforismin: Ne ei pane ketä valkkaa.

Ei mulla muuta, monikulti on rakkautta ja eläköön Voitto Liukkonen.

Anonyymi kirjoitti...

1 Vastuullisen median uutinen

Minusta suomalaisten "journalistien" Trump-viha on aika koomista. Ja muistinsa lyhyempi kuin kultakalalla. Hiljattain samat uutimet uutisoivat Trumpin kehaisseen suomen ostavan maailman parhaita hävittäjiä. Viitaten F-35-koneeseen. Ihankos oikeasti olisi myymässä venäjälle amerikkalaisten huippukonetta? Taannoin oli myös juttua Trumpin käynnistä Raumalla, ostosmatkalla 80-luvulla. En muista oliko laivaa, venettä vai mitä ostattelemassa mutta äkkinäinen olisi voinut luulla voitavan kuviteltavan, että Trump olisi huomannut ettei oltu CCCP:n sisällä.

5 Kaikki on rasismia paitsi rasismi

Black lives matter ei ole rasismia, White lives matter on rasismia, All lives matter se vasta basistista rasimia onkin. Minua kyllä kiinnostaisi nähdä perustelut. No, suvaitsevaiset eivät suvainne semmoisia esittää. Yllättäen en ylläty.

6 Minä en näe syytä polvistua kuin ampumaradalla. 3*20 kisa kun ei muuten onnistu. Politiikan ja urheilun sekoittaminen ei ole hyvä idea nytkään. Enkä pidä asiallisen muiden teoista vastaamaan joutumista, muistaakseni suomessa tätä näkökantaa viikoittain joku mustalainen tähdentää. Ja syyllistämisvaltuutettu komppaa.

Siis: Ovatko nyt elävät eurooppalaiset vastuussa 1000 - 200 vuotta sitten tapahtuneista arabien, neekereiden ja eurooppalaisten teoista? Miksi? Entäs arabit ja neekerit? Mikseivät?

Hella Vuolijoki oli maanpetturi sodan aikana, sopiiko, että jälkeläisensä Erkki Tuomioja teloitetaan tästä syystä? Tai tuomitaan vankilaan? Miksei muka?

8 Kuvainraasto kunniaan.

Ameriikan ihmemaassa on poltettu rasistisen peuran patsas, paloi huonosti kun oli pronssia. Mutta hyvä yritys ja ajatushan on tärkein. Jonkun typerän, orjuutta vastaan pullikoineen neekerinkin patsas on kaadettu. On se KKK sitten kamala.

9 Ensin poltetaan kirjoja joissa on neekereitä, sitten poltetaan neekereitä. Kohti vapautta ja onnelaa R. Bradburyn ja A. Hitlerin viitoittamaa polkua!

Sanamagia rulettaa ihan homona. Varushomotkin tietävät tämän ja tiedehomot.

11 Ainahan tyhmien, laiskojen marisijoiden huono menestys on muiden syy. Jotenkin ei yllätä, että somalit ja muut älyn jättiläiset on tämän hoksanneet - vai onkohan se sittenkin niille kerrottu.

12 En tiedä kuin kaksi joukkoa asiakaskohtaamisia videoivia.

a - asiakaspalvelukouluttajat
b - rasisminkokijat ja Pasi Viheraho

Sopii ihan oikeasti miettiä ja ihan erikoisesti journalistien, että kuka kuvaa oman asiointinsa kylpylän respassa, huoltoasemalla, ravintolan ovella, kaupassa ... Sopii miettiä motiivia videointiin.

Ravintoloiden, hotellien yms. pitää ottaa kanta, että filmailu tiloissa on kielletty ja johtaa automaattisesti poistamiseen tiloista. Videoiden nettiin lataamisen pitää olla rikos, josta seuraa automaattisesti viran puolesta syyte.

PAM:n pitää nyt olla tarkkana ja vaatia työtekijöille suojaa kuvaavia kusipäitä vastaan. Ja työntekijöiden, kuvaajat pihalle oitis, seuralaiset myös. Tämä koskee muuten muita asiakkaitakin, kuka kuvaa, miksi, mihin mediaan - tämän pitäisi kiinnostaa itse kutakin.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Loppukevennys: sananmuunnosta

No näistä tuleekin nyt monta mieleen, joille on tullut naureskeltua.
Kunnanhallitus - Hannan.... no jätän loput lukijan mielikuvituksen varaan
Hallituskulut - halut kuin halut, vrt. edellinen
Pimu-Illun kuunnelmista tuttua 90-luvun Radiomafialta; Ravintola Latunviiri, jossa tarjoiltiin salkkukauppias Mutiaiselle drinksua Lallin kumautus (niinno, jos tarpeeksi juo niin varmasti ei ota eteen!) sekä jaffaa pennuille ja tutuille viskiä.
Pelimanniyhtye Reginan vangit.
Maaseutukuvaelma, kukkivan töllin takaa löytyi naksuttava puimakone.
Paikkakunnista, olen kotoisin Järvenkylästä, Närvänkylästä tai Sorvankylästä.
Kaikkien uskovaisten kunniaksi Sorvankylässä on pikkainen kappeli.

Näitähän riittää suomen kielessä, allekirjoittaneen on vaikea sanoa jotta toimiiko sama englanniksi tai jollain muulla kielellä?

Tämä menee jo hiukan vesihiisi sihisi hississä linjalle, mutta muuan engelsmanni opetti tällaisen setin: she sells sea shells at the sea shore and they definitely are sea shells. Heh ja jos on hiemankin jurrissa niin kyllä tuossa menee helposti kieli solmuun ja s-kirjainten ääntämys sekaisin!


- Soomepois Eestist -

Jaska Brown kirjoitti...

Timppa: Tuo mainos Suomessa telkkariin, niin valtakunnassa ei muusta puhutakaan kuukauteen.

Lista-ano: Niinhän se on, että arabit ovat kovia riistämään toisia arabeja. Samoin kuin eniten orjakauppaa harjoittivat neekerit.
Noiden kommariloikkarien puolustukseksi on tosiaan sanottava, että usko oli kova ja tietoahan ei ollut. Tosin siitä ettei itärajan takaa tullut tietoa, olisi pitänyt pystyä logiikalla jotain päättelemään.

Strix Senex: Karttaprojektion muuttamisessa olisi kyllä se etu, että nähtäisiin kuinka pieni Eurooppa todella on Afrikkaan verrattuna ja se saattaisi ehkä herättää muutamat ajattelemaan vastaanottokykyä. Samoin kuin se, että Afrikassa väestöntiheys on yhä pienempi kuin Euroopassa.

Nimetön: Tuo oli hyvä. SDP tosiaan ryhtyi aseelliseen kapinaan laillista valtaa vastaan. Puhumattakaan Vasemmistoliitosta, jonka edeltäjät erkaantuivat SDP:stä tämän jälkeen, kun olivat liian änkyröitä jopa demareiksi.

Pyssymies: Hyvä pointti kuvaamisesta. Miten on mahdollista, että kamera on etukäteen valmiina?

Soomepois Eestist: Hallituskulut, juu. Aika sattumaa, mutta kirjoitin tuon juuri eilispäivänä välihuomautukseen, joka tulee varmaan perjantaina. Pikkaista kappelia taas käytin kymmenisen vuotta sitten, kun esitin kompromissiehdotuksena homoliittoihin, että vihkiäisiä ei saisi järjestää isossa kirkossa, vaan paikaksi olisi mitä sopivin pikkainen kappeli.

Anonyymi kirjoitti...

"Jopa kirjastot ovat hätää kärsimässä ja vaikka nyt tulikin torjuntavoitto, niin on vain ajan kysymys kun kirjoista leikataan kaikki "neekeri" -sanat pois."

Varmaan se päivä on jo lähellä, jolloin Huovisen klassikkoteos Rasvamaksa joudutaan joko saksimaan ainakin parin novellin osalta (ei liene vaikea arvata ao tarinoiden nimiä), lukita jonnekin panssarikaappiin tai nakata kirjaroviolle. Sitten kai onkin jo Veitikan vuoro, semmoinen leikinlasku ja satiiri on ilman muuta ehdottoman sopimatonta, eritoten romaanin päähenkilön tietäen. No, onneksi omasta kotibiblioteekista löytyy kumpainenkin.

-J.Edgar-

Tuumailija kirjoitti...

Järvisydän pyytää anteeksi romaneilta:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/696cea6d-af00-4d8d-ba43-4f7a1dbb1213

Jaska Brown kirjoitti...

J. Edgar: Katselin tuossa kirjahyllyjäni ja totesin, että saisin helposti kasaan kokonaisen lattiasta kattoon -hyllyllisen kirjoja, joiden julkaisemisesta nykypäivänä nousisi paskamyrsky.

Tuumailija: Näinpä näyttää käyneen, että taisin erehtyä aivan kuten vastaanottovirkailija. Vaan minkäs sille mahtaa, että jos pukeutuu varkaan univormuun, niin luullaan helposti varkaaksi. Pitäisi olla säädös, joka kieltää etnisen syrjinnän mutta sallii asiakkaan hylkäämisen tämän asun perusteella. Jos uimahallissa ei saa olla smokki päällä, niin miksi ravintolaan tai kylpylään pitäisi päästä asussa joka indikoi ongelmia suhteettoman suurella todennäköisyydellä?

QroquiusKad kirjoitti...

Vai on Jacksonin tyttö tapaillut muitakin kuin mies- ja naispuolisia? Mikäpä siinä, sillä valinnan varaa on:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_paraphilias

Kyllä tuosta luulisi krantuimmankin löytävän mieluisen deittailukumppanin!

Mitä tulee Gwyneth Paltrow'n tuoksukynttilään, on Japanissa tietääkseni melkoiset markkinat käytetyille pimpsapöksyille; siis sellaisille joita on pidetty useampia vuorokausia putkeen, että haisisivat mahdollisimman vahvasti mahdollisimman pahalle.

Eiköhän se Gwynethin tuoksukynttilä liene sen verran pliisu, etteivät nuo viitsisi kahta kertaa nuuhkaista.

Sitäpaitsi Gwyneth ei ole todellakaan vanha, vaan mature. Mutta tosi aficionadon silmissä hän ja hänenlaisensa ovat pelkkiä keskenkasvuisia teinityttöjä:

https://www.porzo.com/category/oldy

Kyllähän nyt silloin on jotain pielessä, jos aikuiselle miehelle ei aikuinen nainen kelpaa!

Anonyymi kirjoitti...

@ Qroquius, nyt toi linkki johdatteli kyllä jo liian mature naisten osastolle! Eli ns. granny-pokee. Allekirjoittaneelle tuli erittäin pahoja viboja kun intissä eräs tupakaveri toi näytille VHS-videolla eläinpornoa. Sitä ei pystynyt parhaalla tahdollakaan katselemaan kuin muutaman hetken, sitten aloimme muiden kanssa potea huonoa oloa. Voin vain kuvitella valaistus- ja kameramiesten (nykyään henkilöitä) tuntoja kun he joutuivat tuota settiä kuvaamaan. Sama soveltuu toki ns. "Scheisse-pornoon", jota en myöskään pysty katselemaan montaakaan hetkeä. Been there done that ja eipä tarvitse toista kertaa kokeilla.

Mielestäni mature-nainen on siinä 40-60 ikävuoden hujakoilla ja hän on sopivasti kurvikas oikeista kohdista eli ns. BBW/MILF, no kauneus ja kurvikkuus riippuu tietenkin katsojan silmistä. Mutta jos ei ns. ota eteen naisen kanssa touhutessa, niin sitten on ylitetty oma sietokyky johon ei taida edes viagra auttaa. OT:nä, muuan ameriikkalainen daami sydämistyi nuorempien miesten ehdotteluihin kun he kutsuivat häntä MILF:ksi Facebookissa, nainen heitti uuden määritelmän k.o. termille => "moron I would like to forget" - idiootti jonka haluan unohtaa. Siinä tulikin päivän huumoriannos täyteen ja opituksi uusi englanninkielinen sanonta!

Toki, jos kommentoijana olisi ollut rikas, kuuluisa ja komea mies, niin sävy lienee ollut toisenlainen....?

Nyt kun Jaska otti tuon homoliiton puheeksi, niin e.m. radiokuunnelmasta tuli mieleeni "Pimu illu ajoi piinatulla rellulla (näin tamperelaisittain ääntäen) Retun vihkiäisiin".

Tai se helsinkiläinen sananmuunnos "piristäydy Kampissa" tai "pistäydy Kampissa".

Josta aasinsiltana mieleen muuan kiuruveteläinen venetarvikkeita myyvä liike Mela ja meisseli (riemua ja rassausta jo vuodesta 2004). Mutta kaksimielisillä on aina hauskempaa!


- Soomepois Eestist -

Jaska Brown kirjoitti...

Qroquius Kad ja Soomepois Eestist: Eikös se ollut niin, että ylipaino on suurimpia syitä impotenssiin, joten muistakaahan naiset pitää itsenne timmissä kunnossa?
Kiitokset Suomepoisille siitä, että oli ehtinyt selvittää Qroquius Kadin tarjoaman osoitteen sisällön, niin en itse sinne mennyt.
Kaksimielisyys on voimaa!