Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 15. joulukuuta 2020

Uutiskatsaus 51/2020



1. Kaksikymmentä prosenttia

Tämä on se määrä, jonka verran maahanmuuttajat kuittasivat Kela-tuista. Työttömyysturvasta osuus kasvoi 30 prosenttiin.
Huomautettakoon että laskuissa olivat mukana vain toimeentuloon liittyvät tuet eli esimerkiksi lapsilisät ja vanhempainpäivärahat puuttuivat.
Huomautettakoon että luvuista puuttuvat Suomessa syntyneet maahanmuuttajien jälkeläiset.
Huomautettakoon että eläkkeitä maksettiin yhtä paljon maahanmuuttajille kuin heidän suhteellinen osuutensa on. Ikärakenne on tosin huomattavan paljon erilainen kuin suomalaisilla.
Huomautettakoon että opintorahaakin maksettiin maahanmuuttajille osuutensa verran, vaikka heidän keskuudessaan nuorten osuus on suhteellisesti suurempi kuin suomalaisilla. Ehkä he rahoittavat opintonsa omalla työllään, tai sitten eivät opiskele yhtä paljon.
Huomautettakoon että eroja suomalaisiin ei luultavasti ole EU- tai muista sivistysmaista tulleiden maahanmuuttajien kohdalla, joten haittamaahanmuuttajilla luvut olisivat todella järkyttäviä.
Huomautettakoon lopuksi, että tämä asia ei herättänyt suurempaa huomiota sosiaalikeskustakokooumusruotsalaisvihervasemmistolaisessa puolueessa.


2. Toistuva uutinen

Amanuel Kidus tuomittiin neljäksi vuodeksi vankeuteen (lue: maksimissaan kahdeksi vuodeksi täysihoitoon) ja neljäntoistatuhannen euron korvauksiin (lue: veronmaksajien hoidettaviin haittamaahanmuuttokustannuksiin) uhrille hänen raiskattuaan 15-vuotiaan tytön, joka menetti neitsyytensä kivuliaimmalla mahdollisella tavalla. Tyttöparka alkoi teon jälkeen käyttäytyä itsetuhoisesti ja joutui pitkäaikaiseen hoitoon.
Yksi asia tapauksessa pomppasi silmille: ”Osapuolet tapasivat alun perin vapaaehtoistilaisuudessa, johon vastaaja oli mennyt sanojensa mukaan oppiakseen paremmin suomen kieltä. Hän oli asunut Suomessa noin vuoden ajan. Raiskaaja pyysi tytöltä sosiaalisen median yhteystiedot. Viestittely johti tapaamiseen Itäkeskuksessa. Mies pyysi uhria tulemaan asunnolleen katsomaan Netflixiä.” Tästä asiat sitten etenivät täysin odotettavissa olevalla tavalla. Kysymys kuuluu: kuka oli ohjannut 15-vuotiaan tytön tähän vapaaehtoistyöhön ja eikö hänellekin kuuluisi rangaistus heitteillejätöstä?


3. Uudelleen toistuva uutinen

Hovioikeus vahvisti kihlattunsa murhanneen Alaa Kadhim Mahdi Albu-Salihin elinkautisen (lue: 12 vuotta täysihoidolla) tuomion. Paitsi että pöytäkirjoihin nimi kirjattiin muodossa Alan Johannes Enkeli, joksi hän oli sen muuttanut.
Tuosta olisi oikeastaan pitänyt antaa alennusta tuomiosta. Olihan nimenmuutos vittuiluasteikolla kiitettävä kuittaus niille, joiden mukaan kristityksi kääntyminen sivistää paskastaniasta tulijankin kelpo länsimaalaiseksi.


4. Rasistisia koiria

Poliisi on saanut käyttöönsä koiria, jotka on koulutettu tunnistamaan siemennesteen haju. Koirista odotetaan suurta hyötyä raiskausrikosten tutkinnassa. Parasta toimia nopeasti, ennen kuin tämä kielletään rasistisena profilointina – onhan tilastojen perusteella tietyillä ryhmillä odotettavissa noin 20-kertainen yliedustus kiinnijäämisissä.


5. Kouluun etänä – tai sitten ei

HUS:in sairaanhoitopiirin johtaja patistelee pääkaupunkiseutua etäopetukseen yläkoulujen osalta. Tämä olisi perusteltua tartuntatilanteen takia. Koulujen rehtorit toteavat, että etäopetuksesta selvitään kyllä, mutta ”erityistä tukea tarvitsevat oppilaat ovat vaarassa ”pudota kelkasta”. Lisäksi ongelmia voivat aiheuttaa oppilaiden vaihteleva motivaatio...” Kuten jokainen lukija ymmärtää, tällä tarkoitetaan tiettyjä maahanmuuttajaryhmiä. Tätä ei kuitenkaan voi ääneen sanoa, ettei käy kuten Ruotsin koronaguru Anders Tegnellille, joka meni haastattelussa lipsauttamaan pienet maahanmuuttajien ryhmien olleen olleet aktiivisia monessa maassa koronan levittämisessä ja joutui aika lailla taiteilemaan lausuntonsa selittelyssä. Tottahan tämä on, sillä joka ainoa tutkimus osoittaa koronan levinneen enemmän haittamaahanmuuttajien keskuudessa. Eikä koululaisia voi eristää etäopetukseen, etteivät haittamamut putoaisi opetuksen kelkasta – joka kyllä on useimpien kohdalla jo myöhäistä, kertovat asioista pääkaupunkiseudulla perillä olevat lähteeni. Ruotsi puolestaan näyttää valinneen tarkoituksella sen linjan, että vanhukset tapetaan koronaan, jotta rahaa riittäisi haittamaahanmuuttoon. Edes natsien Aktion T4 -ohjelma ei ollut yhtä härski, mitä rotuhygienian saavutuksiin tulee.


6. Harhojen vallassa

Vihervasemmistohallitus yrittää estää nuorten syrjäytymistä nostamalla oppivelvollisuusikärajaa. En oikein tiedä kumpi on pahempaa, se kun hallitus tekee tahallaan tuhoisia asioita vai se kun hallitus yrittää tehdä hyviä asioita menetelmällä, joka vain pahentaa tilannetta. Tämä on sitä jälkimmäistä.
Kokoomus kritisoi esitystä toteamalla, ettei kannettu nuori koulussa pysy. Tämä osuu täsmälleen maaliin. Oppivelvollisuuden pidentämisellä pyritään saamaan aikaan tilanne, jossa nuoria ei hylätä vaan saatetaan ammattiin. Todellisuudessa tämä antaa nuorille juuri päinvastaisen viestin: mitä tahansa teetkin, tietä ei katkaista. Läskiksi voi lyödä eikä silti joudu tyhjän päälle. Lopputulema on se, että taso laskee yhä alemmas, kun poiskaan ei voi laittaa.
Poliitikoilta tämä on tietysti ihan ymmärrettävä ajatus, kun katsoo heidän koulutustaustaansa. Onhan se loppujen lopuksi ihan sama, mitä hallintotieteen maisterilta vaaditaan. Kun on paperit, on pätevyys. Rimaa voidaan aina laskea, jos ei muuten selviä. Sama ei valitettavasti päde lääkäriin ja diplomi-insinööriin tai automekaanikkoon ja parturi-kampaajaan.


7. Teekkarielämää

Termi ”tapahtumistaan odottava katastrofi” toteutui jälleen kerran, kun teekkarien bilekulttuuri todettiin naisia halventavaksi. Tämäpä olikin täysin odotettavissa, nyt kun vanhat kunnon teekkarilaulutkin on siivottu pois eikä pääse enää kajauttamaan Lentävän kalakukon säveleellä Sonderkommando nach Dachaussa, kuinka polttouunin luukut jo kolisee. Tosin luultavasti teekkarit eivät voisi vähemmän välittää, mitä nyt esittävät julkisesti katuvaa ja jatkavat kuten ennenkin.
Muistetaan se vanha totuus: seksuaalista ahdistelua on se jos vonkaa pillua muttei saa sitä.


8. Markkinahintaa

Kauneudenhoitoalan jättiläiset parahtivat, kun ”halpaketju” Tokmanni alkoikin myydä merkkituotteita. Virallisesti kyse oli brändistä, mutta käytännössä hinnasta. Esimerkkihintana käytettiin Exuklahfaklaiuyesen vai mikä mahtoi ollakaan peitevoidetta (mitä hittoa sellaisella muuten tehdään, liukastetaan lakanoita vai?), joka maksoi Tokmannin hyllyssä 22 euroa ja verkkokaupassa 49 euroa. Ja minä kun olin luullut että kivijalkakaupat kärsivät siitä että verkkokaupassa voi myydä halvemmalla. Kävisikö mielessä että joku vie tässä isot rahat välistä ihmisten tyhmyydellä? Tai on ainakin tähän asti vienyt.
Tulee jotenkin mieleen se ranskalaisten vesitehtailijoiden kokous 1900-luvun loppupuolella, jossa joku ehdotti että tehdään pullovedestä brändi ja myydään sitä törkeällä ylihinnalla ihmisille. Epäilijät sanoivat että eivät takuulla osta, mutta antoivat luvan yrittää sillä ehdolla että tuote nimetään sopivasti. Jos ette ole koskaan aiemmin huomanneet, mitä Evian on takaperin luettuna niin lukekaapas nyt.


9. Luotettavaa taloudenhoitoa

Ilta-Sanomat selvitti ministerien velat ja muut taloudelliset vastuut. Kylmäävää luettavaa. Useimmilla on velkaa satojatuhansia. Ja näiden pitäisi sitten osata hoitaa kokonaisen kansakunnan taloutta, kun eivät saa omaansakaan tasapainoon! Maria Ohisalonkin ymmärtämättömyys haittamaahanmuuton taloudellisista vaikutuksista asettuu ymmärrettävään valoon, kun kuulee että hänellä on yhdessä puolisonsa kanssa yli seitsemänsataatuhatta euroa velkaa! Okei, onhan Ohisalo vasta 35-vuotias ja hyvin palkatuissa töissä. Silti osakesalkun eli varallisuuden arvo on vaatimattomasti 26 tuhatta. Ja samaa tarinaa kertovat muutkin. Jopa Old Spice Anna-Maja Henrikssonilla on kolme ja puolisataa tuhatta velkaa, vaikka tuossa iässä pitäisi vähänkin järkevällä taloudenpidolla olla velaton. Toinen samanlainen on Pekka Haavisto, jolla on yli puolen miljoonan velat niskassaan.
En todellakaan antaisi minkäänlaista taloudellista päätösvaltaa henkilöille, jotka eivät osaa hoitaa edes omia raha-asioitaan. Toisaalta tämä taustoittaa syitä sille, miksi päätökset ovat mitä ovat:
1) On nuoltava Brysselin perseitä, jotta pääsisi hyvin palkattuihin eurovirkoihin hoitamaan omia talousasioita kuntoon.
2) Ymmärrystä ei ole sen vertaa, että erottaisi miljoonan ja miljardin.
3) Paitsi valitettavasti sen verran, että toiminta tuntuu tähtäävän rahan arvon romahdukseen olemattoman rahan luomisella, jolloin omat velat kuihtuisivat – kansan hyvinvoinnista ei niin väliksi.


10. Tarra

Eräs Ruotsin tunnetuimmista maalauksista on Kaarle XII:n ruumissaatto. Maalaus sai uuden koristeen Antifa-aktiivin mäiskäistyä taulun kehyksiin pääkallolla koristellun Antifa-tarran tekstillä ”On OK tappaa natseja”. Sabotoitu nimikyltti kärsi vaurioita, joita ei pystytty korjaamaan.
Olitteko muuten kuulleet tästä uutisesta ennen kuin luitte sen tästä? Voitteko muuten kuvitella, että olisitte voineet välttyä uutisen kuulemiselta, jos tauluun olisi mätkäisty tarra ”On OK tappaa vasemmistolaisia”?


11. Nirri pois

Toimittaja oli kovasti närkästynyt, kun USA:n liittovaltio aikoo teloituttaa muutaman kuolemaantuomitun vielä Trumpin virkakauden viimeisillä hetkillä. Aivan erityistä närkästystä herätti se, että yksi teloitettaviksi aioituista on nainen. Jos teloitus toteutuu, kyseessä on ensimmäinen kerta 70 vuoteen, kun liittovaltio teloittaa naisen. (Osavaltioiden toimesta teloituksia on tietysti tehty moninkertainen määrä, niin miehiä kuin naisiakin.) Kumma juttu, yleensä tasa-arvon edistymisestä riemuitaan mutta tämä lienee jostain syystä poikkeus.


12. Putimkinin kulissit

Vladimir Putin on paennut Moskovassa riehuvaa korona-epidemiaa Krimille. Kansan hämäämiseksi paikalle on rakennettu Moskovan työhuoneen täydellinen kopio. Venäjällä on tunnetusti tältä alalta pitkä perinne, aina 1700-luvun lopun kuuluisista Potemkinin kulisseista alkaen. Putimkinin kulissit paljastuivat, kun Flightradarista kävi ilmi, missä Putinin lentokone todellisuudessa liikkui.


13. Tuntematon kohtaus

Itsenäisyyspäivänä esitettiin perinteisesti Edwin Laineen Tuntematon sotilas. Katsoin elokuvan muutaman vuoden tauon jälkeen, yksi lapsista kun oli tullut siihen ikään että halusi katsoa sen ensi kerran. Elokuvaa oli restauroitu ja kuvan laatu oli silmää miellyttävämpi kuin vanhoissa kopioissa.
Aivan elokuvan lopussa kiinnitin huomiota voimakkaaseen kohtaukseen, jossa kuvattiin aselevon tultua rintamalta poistuvia ruumiskärryjä. Kamera kohdistui kaatuneen jäykistyneeseen, nyrkissä olevaan vasempaan käteen, jonka nimettömässä kimaltelli kihlasormus. Hämmästyin, miksi en ollut aiemmilla katsoimiskerroilla huomannut kohtausta.
Syy selvisi jälkeenpäin. Kohtaus oli poistettu – tuntemattomasta syystä – jossain vaiheessa elokuvan esityksiä. Alkuperäisessä versiossa se oli mukana. En ilmeisesti koskaan aiemmin ollut nähnyt yhtä elokuvan puhuttelevimmista kohtauksista, sillä se oli lisätty vasta tähän restauroituun versioon takaisin.


14. Täysvisiiri

Koronaepidemian torjumiseksi jääkiekon SM-liigaan on määrätty kokovisiirit eli ns. akvaariokypärät. Olenkin ollut aina sillä kannalla, että ei ole täysipäisten hommaa heittäytyä kiekon eteen edes osa naamasta suojaamatta. Kokomaskia tai edes puolikasta visiiriä ovat pelaajat vastustaneet sillä perusteella, että se peittää näkyvyyttä ja ennen muuta haittaa hengittämistä. Ainahan muutoksia on vastustettu; kun kypärät tulivat Suomeen, eräs silloinen tähtipelaaja totesi homman olevan kuin yrittäisi pelata jääkiekkoa postilaatikosta. Tällä kertaa on kylläkin helppo uskoa, että muovipleksi koko pärstän edessä todellakin haittaa hengitystä.
Kypäristä ja niiden käyttämättömyydestä pieni tietovisa, vastaukset jutun lopussa ennen loppukevennystä. Vaikeusjärjestyksessä helpoimmasta vaikeimpaan:
1) Kuka oli viimeinen pelaaja, joka pelasi NHL:ssä ilman kypärää?
2) Kuka oli viimeinen maalivahti, joka pelasi ilman maskia (ja kypärää)?
3) Kuka oli viimeinen suomalaispelaaja, joka pelasi ilman kypärää?


15. Kuinka golfista tehdään urheilua

Esitin jo vuosia sitten, että jos golfista halutaan urheilua, niin sitten kello käyntiin, mitataan aika ykkösreiän avauspaikalta siihen kunnes pallo on viimeisellä reiällä kolossa ja katsotaan voittaja. Jokaisesta lyönnistä minuutin aikasakko.
Enhän minä tosissani ollut. Mutta ei näköjään parane pilailla vakavilla asioilla. Sellainen laji olikin nimittäin jo keksitty. Kuinka ollakaan, aikasakko on juuri tuo minuutti per lyönti. Kävi vieläpä ilmi, että ensimmäisenä lajia kokeili – ilmeisesti kieli poskessa – muuan Steve Scott. Ennätys 1500 metrillä 3.31,76 ja MM-hopeaa.
Lajin epävirallinen ME on tiettävästi Mitch Williamsonilla, joka kiersi golfkentän 31 minuutissa 77 lyönnillä. Siinä on oikeasti hiton kova suoritus. 77 on toki tulos, johon jäädäkseen ammattilaisgolfarin pitää tyriä jonkin verran, mutta epäilen että PGA-tourilla ei taida olla yhtään golfaria joka juoksisi kentän läpi 31 minuutissa, vaikka ei löisi yhtäkään lyöntiä.


16. Täytettä

Kävi ilmi, että yhdistetyn hiihtäjät tunkivat jalkoväliinsä täytteitä saadakseen kilpailuetua pukumittauksissa. Suomalaiset käyttivät tiskirättejä, mutta ilmanko menestystä ei ole tullut, sillä muut tunkivat haaroihinsa pesusieniä. Mahtoi olla lystikäs näky, sillä yhdistetyn miehillä on tunnetusti muutenkin riittävästi täytteitä – kyllä vaaditaan nimittäin isot pallit, jotta uskaltaa suurmäestä tulla hyppäämällä alas.


Vastaukset jääkiekkokypärävisaan:
1) Nykyinen huippukoutsi Craig MacTavish. Mies tuli NHL:ään kaudelle 1979-80, josta alkaen pelaajien oli pakko käyttää kypärää. MacTavish oli kuitenkin pistänyt nimensä sopimukseen ennen kypäräpakkoa ja kuului siihen pelaajaryhmään, joka sai soveltaa saavutettujen etujen säilyttämislauseketta eli kypärän käyttö oli vapaaehtoista. Lähes kaikki kypärättömät olivat jo tuolloin kolmikymppisiä veteraaneja, mutta MacTavish oli yksi harvoista poikkeuksista. Mies käytti joskus alkuvuosinaan kypärää, mutta hylkäsi sen. Pitkä ura päättyi vasta 1997, vuosia sen jälkeen kun muut kypärättömät olivat jo lopettaneet.
2) Andy Brown, jonka viimeinen NHL-kausi oli 1973-1974. Sen jälkeen mies torjui kiekkoja vielä kolmen kauden ajan kilpailevassa WHA-liigassa paljain päin. Aika käsittämätöntä, kun huomioi että tuohon aikaan mailat olivat jo käyriä ja laukaukset kovia. Jopa legendaarinen Terry Sawchuk oli siirtynyt maskin käyttöön jo 1962 saatuaan 400 naamaan ommeltua tikkiä täyteen. Brownin tikkien määrästä ei ole tietoa, mutta jos pelaa toistakymmentä vuotta ammattilaisena – lähinnä farmitasolla, NHL-pelejä kertyi 62 ja WHA-pelejä 86, mutta silti – niin eiköhän niitä jonkin verran ole.
3) Heikki Riihiranta. Suomessa oli kypäräpakko ollut voimassa jo pitkään, mutta Vellu Ketolan ja Hexi Riihirannan lähdettyä ensimmäisinä suomalaisina WHA-ammattilaisiksi kaudelle 1974-75 Riihiranta pelasi ensimmäisellä kolmesta ammattilaiskaudestaan ainakin osan aikaa ilman kypärää näyttääkseen, etteivät eurooppalaiset mitään arkajalkoja ole.


Loppukevennys: Hämmentävää tutkimustietoa

Tutkimuksessa selvitettiin, mitä miehet ajattelevat seksin aikana. Tulos oli harvinaisen yksiselitteinen: seksin aikana miehet ajattelevat seksiä. Olisiko tämän pitänyt muka olla poikkeus siihen mitä miehet ajattelevat aina muulloinkin?

8 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

This is number one and the fun has just begun,
roll me over, lay me down and do it again...

Joopa. Tuohon seiskakohtaan on pakko todeta, että joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Ruukinmatruuna tuntee niin paljon kaikenlaisia hävyttömiä ja härskejä lauluja - ja on itsekin runoillut sellaisia - että teekkarinkin posket alkavat punoittaa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

4. Rasistisia koiria

Koirien ystävänä totean: rasistia koiria ei ole olemassakaan. Rotutietoisia kylläkin lähes jokainen, kuten omistajansakin.

Koulutusmetodia ei linkatussa artikkelissa kerrottu. Ehdotus: Seinämä, jonka reikiin asetetaan makkaroita, joista yhdessä on spermaa pikku sipaisu. Makkaroita vaikeusasteen lisäämiseksi erilaisia: nakki, mustamakkara, Tapolan pötkö tai vaikka siskonmakkara. Koira osoittaa spermamakkaran haukulla, minkä jälkeen koiran annetaan palkkioksi syödä kyseinen makkara. Koira korvaa myös DNA-testin, koska koiran hajuaisti on niin tarkka, että se kykenee tunnistamaan myös hepin, jolta sylki on lentänyt. Ja sitten vain epäillyt seinämän taakse hepit reiistä koiran tunnistettaviksi aivan kuten koulutusvaiheessakin, palkkioineen. Niinpä, ei tarvitse edes sitä spermaa löytyä, mutta myös raiskatun pitää osallistua hajutestiin...

Anonyymi kirjoitti...

Oppivelvollisuuden jatkamisen mielekkyys

Aikoinaan, kun olin töissä rautakaupassa, meillä kävi TET-harjoittelussa yksi poika. Poika joka innostui hommasta ihan täysillä. Poika, jolla meni koulussa huonosti. Poika, jonka ystäväseura ei ollut ihan parasta A-ryhmää. Tarvitsimme lauantaiapulaista ja palkkasimme pojan. Innokas ja tarkka ipana, teki kauppaa ihan hyvin, osasi käyttää kassakonetta ja oli innostunut neljän tunnin palkastaan. Lopetti lintsaamisen koulusta, kertoivat vanhemmat myöhemmin. Sain peruskoulun päästötodistuksen, joka ei ollut ihan loistava mutta ei ihan kamalakaan. Parani kummasti loppukauden aikana. Ystäväporukkakin oli hieman vaihtunut.

Palkkasimme pojan myös kesäksi, nosteli tarmokkaasti sementtisäkkejä, turvepusseja muita kamoja asiakkaiden kyytiin. Ajoi iän kartuttua traktorikortin ja ajoi trukkiakin sitten pihassa. Innokkaasti ja tarkasti. Syksyllä jatkoi lauantaiapulaisen uraansa – teki välillä muinakin päivinä hommia tarpeen mukaan. Myymälää piti aina välillä ehostaa ja somistaa – toimi tarmokkaana apurinani. ”Lado toi hylly uudestaan, laita järkevään järjestykseen” oli näkyvästi hyvin mieluinen käsky. Järjesti nopeasti ja innostuneena hyllyjä. Innostui työkaluista ja minä opasti: Mikä on kovelin, mitä sillä tehdään. Mikä on romutaltta, mikä lie tarpeensa...

Innostui fixaamaan käytettyä autoaan, osti MIG-hitsin ja peltiä.

Täytti 18, kutsui koko työporukan – tai vanhempansa kutsuivat, bileisiin. Vanhemmat kiittelivät työtovereita kovasti. Luottamus ja valvonta, jota työtoverit olivat koko ajan osoittaneet, oli kuulemma pelastanut pojan – koulu oli mennyt koko ajan huonompaan suuntaan, ystäväpiiri vei kohti tuhoa. Suunta muuttui, kun sai tekemistä, jota arvostettiin ja josta sai jopa rahaa. Tarvittaessa äksy mutta muuten asiat lunkisti ottava pyssymies, tiukka kassatäti, pomo joka oli Pomo ja muut työtoverit mainittiin. Työtoverit pitivät toverina, ei holhottavana – itsetunto nousi ja käytös koheni. Työ jonka osasi, ja jonka osaamista arvostettiin, pelasti alkavalta nuorisohäirikön uralta.

Avainkoneen käytön opastus ja helojen hyllytys usuttivat oppisopimuskoulutukseen lukkosepäksi sittemmin. Ura urkeni ammatissa, ei akakoomikkona.

Niin, mitä hyvää olisi saatu kolmella pakollisella vuodella koulussa?

Moni nuori ei ole kiinnostunut teoreettisesta opiskelusta, tekeminen kiinnostaisi. Tekemistä on vain kovin vähän tarjolla. Nuorison suojelu takaa, ettei nuoriso saa tehdä töitä. Ei nostaa tavaroita, ei myydä tupakkia – kaljasta puhumattakaan. Ei tehdä normaalia työpäivää, saa sen sijaan notkua 12 tuntia ostarilla. Tai kylillä vaikka 24/7.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kappas vaan, olisin tiennyt kohtaan 14.1. oikean vastauksen ilman KVG:ta. Jollen ihan väärin muista, niin pienoisena anekdoottina mainittakoon että Craig MacTavish sai erään NHL-joukkueen apulaisvalmentajana toimiessaan pahemman iskun kiekosta päähänsä vaihtoaitiossa kuin aktiiviuransa aikana pelikentällä konsanaan. Se herätti tietynlaista hilpeyttä & kuittailua k.o. joukkueenjäsenien keskuudessa.

Muuan toinen "viimeisistä mohikaaneista" joka pelasi ilman kypärää oli luunkova Clark Gillies, mm. New York Islanders. Heh, mies johon en olisi halunnut törmätä yksin pimeällä kujalla! Lonkalta heitän parin muun kovan pelurin NYI:n dynastia-ajoilta, Mike Bossy (jonka tulokaskauden maaliennätyksen rikkoi muuan Teemu Selänne) & Bryan Trottier. Noihin muihin kypärätön kohtiin en olisi tiennyt vastausta ilman hakujättiläistä. Jo edesmennyt maalivahti Jacques Plante (Montreal Canadiens) oli muistaakseni ensimmäinen molari, joka puuttui aktiivisesti peliin katkaisemalla syötön rännissä ja jatkoi siitä edelleen peliä avaten joukkuetovereilleen.

Ja näin Tapparanmiähenä pitää myös kehua Ilveksen molari Jukka Airaksisen kasvomaskia, muistoja nuoruudesta kun olin seuraamassa e.m. joukkueiden paikallisvääntöjä Hakametsässä....

Pähein kuva kypärättömästä pelaasta lienee legandaarinen Bobby Orr, joka tuossa ratkaisee Stanley Cupin voiton Boston Bruinsille St. Louis Bluesia vastaan eli sananmukaisesti "flying goal".


- Soomepois Eestist -

Jaska Brown kirjoitti...

Ironmistress: Täytyy tosiaan ihmetellä missä tynnyrissä on tyttö kasvanut, jos ei ymmärrä mikä on tarkoituksena jos saa vapaalipun johonkin.

Veijo Hoikka: Tuohan on vähän kuin se mitä neuvostoliittolaisille sotakoirille aikoinaan opetettiin: Pure jenkki!

Pyssymies: Just näin. Nuorelle vastuuta, se kasvattaa kummasti.

Soomepois Eestist: Oho, näkyy tosiaan tuo Riihirannan juttu löytyvän googlaamallakin. Kuvittelin että se löytyy vain yhdestä vanhasta kirjasta.

Anonyymi kirjoitti...

Nykynuorelle ei saa antaa vastuuta, vapautta eikä mitään järkevää tekemistä. Suojella pitää. Oikeasti osa pojista ei kiinnostu teoreettisesta opiskelusta, tekeminen kiinnostaisi.

Ammattikoulu on oikeasti tapa peitellä nuorisotyöttömyyttä. Samoin aika iso osa lukiosta. Universtaasta nyt puhumattakaan. Nuoria huijataan opiskelemaan joutavia. Ennenwanahaan oli juoksuhenkilön hommia ja kaikenmaailman -apulaisia tarjolla. Ei enää, pitää olla kahden vuoden koulutus, jotta osaisi hyllyttää tavaraa tai käyttää kassakonetta. Hölmöimmät huijataan opiskelemaan naistutkimusta tai muuuta tarpeetonta. Lapsenlikatkin tulee nykyään yliopistolta, ennen riitti kansakoulu.

Ennen pääsi verstaalle oppiin, nyt ei. Pitää olla paperit CNN-koneistajan opinnoista tai mistä nyt sitten onkaan kyse. Ja ennen kaikkea - pitää maksaa aikuisen palkkaa. Oikeasti oppipojalle, ei ihme nuorison työttömyys.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Joskus entisinä aikoina, silloinen ensteks paras tyttöystävä opetti enkkua eräällä ala-asteella. Oli näin joulunalusaika ja todistuksia piti kirjoitella. Pulma oli eräs poika, suurinpiirtei häirikkö jo toisessa polvessa. Vaan enkku oli alkanut sujua, alkujaan säälivitosen oppilas ja nyt olisi koekeiden ja tuntiosaamisen mukaan pitänyt numeroa nostaa. Ainakin kasiin, ellei jopa ysiin. Ei niin paljoa voi nostaa sanoi ope. Minä sille että aatteleppa ite, jos et nosta nyt, ainakin seiskaan, koko koulu saa siitä kaverista ikuisen häirikön. Pitkien nikottelujen jälkeen hän yllätti niin minut kuin muutkin, nosti kaverin numeron joulutodistukseen kasiin!! Keväällä kaveri yllätti varmaan itsensäkin, kun todistusen keskiarvo oli ysi. Ja kaikki tän enkun nousun vitosesta kasiin ansiota. Poika itse oli sen tunnustanut keväällä koko koulun edessä. Eli mitä opimme tästä, palkitse kun on sen aika ja se on ansaittua.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Marinin Sannassa on mennyt hyvä baariapulainen hukkaan.

Kyllä varmaan olisi uskottava, kun Unskille sanois, että nyt oli viimene kalja, mee kotias.

700 000 euroa velkaa, eikä vakituista työpaikkaa! Sijoitusasuntoon. On ne kyllä pankissa tyhmiä kun eivät ite hoksaa ostaa kämppää ja trokata sitten myöhemmin poies.

Prosentti velasta on muuten keskipalkkaisen kahden kuukauden nettopalkka. Luja usko on sannalla mataliin korkoihin. Työ on muuten poliitikolla kohta katkolla, vaaleja tulee vielä monet ennen kuin velka on maksettu. Ukkokin voi lähteä ja vaikka mitä tapahtua.

Altistaa aika pahasti korruptiolle tuommoinen velka. No, sehän - korruptio, on tampereen tapa - mutta sittenkin.

No, otinpa itsekin noin 100 kuukauden palkan verran lainaa ja ostaa pläjäytin kämpän, itelleni. Kun halvalla sain. Mutta mulle vakuutettiin työpaikan olevan vakituinen. Ja oli mulla toinenkin työ ja sivuhommia tein jo ihan täysillä. Ja asekokoelman arvo varovasti 20 kuukauspalkkaa. Pankissa 5 kuukauden palkka. Nuorena sitä tekee kaikenlaista hurjaa.

Pyssymies