Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 18. joulukuuta 2020

Sivallus CCCLVII

Meiltä ei ole kysytty: Pitäisikö ulkospice Pekka Haaviston erota, kun ulkoministeriössä on nyt noussut melkoinen soppa esille?
Me vastaamme silti: Tietysti Haaviston pitäisi erota.
Vastakysymyksenä esitämme, miksi tämä kohu muka muuttaisi tilannetta?

6 kommenttia:

Heikki Välimäki kirjoitti...

Jotenkin tuli klassikko Radio Jerevan mieleen, sekä nauroin itseni tärviölle :D

QroquiusKad kirjoitti...

Terveessä demokratiassa meiltä ei tarvitsisi kysyä, pitäisikö Peppu Haaviston erota. Hän olisi eronnut.

Mutta ellei olisikaan, silloin meiltä kysyttäisiin, miksei hän eroa?
Kun vastaus olisi, että hän nauttii kaikista rötöstelyistään ja valehteluistaan huolimatta (tai juuri niiden ansiosta) puolueensa täyttä luottamusta, silloin me kysyisimme, pitäisikö tuota henkilöä ja hänen puoluettaan äänestää seuraavissa vaaleissa?

Koska emme elä terveessä demokratiassa, Peppu Haavisto voi hyvin olla seuraava presidentti ja hänen puolueensa seuraava pääministeripuolue, vähääkään riippumatta siitä moniko heitä äänestää.

Koska meiltä ei todellisuudessa kysytä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, miksi ylioppilasprofessori ja maailmanpankin kuvernööri istuu pallillaan kuin paska junttilan tuvan seinässä?

Demokratioissa ja sivistysvaltioissa olisi pekka jo aikoja siten eronnut. Oikeusvaltioista nyt puhumattakaan, olisi erotettu jos ei olisi itse tajunnut erota.

Vihreä on pahuuden väri. Muista tämä vaaleissa.

Pyssymies

J. Jörgensen kirjoitti...

Eihän se Mr Right itse eroa, ja puoluekurin avulla hallituskin pysyy pystyssä seuraaviin ek-vaaleihin asti. Mutta haluaisinpa keskustella vähän syvällisemmin sellaisten kansalaisten kanssa, jotka aikovat kaikesta huolimatta yhä äänestää vihreitä. Heiltä pitäisi vähintään kieltää vajaavaltaisuuden takia äänioikeus vaikkapa kymmeneksi vuodeksi.

AT kirjoitti...

Vähän hankaloittaa tilanteen objektiivista arviointia, kun suurin osa niistä joiden mielestä Haaviston tulisi erota olisi ollut sitä mieltä ilman tätä tapaustakin, ja samoin suurin osa niistä joiden mielestä Haaviston ei tulisi erota olisi ollut sitä mieltä ilman tätä tapausta.

Ja seurauksena sitten ne joiden mielestä Haaviston ei tulisi erota ovat vakuuttuneita siitä että toista mieltä olleiden tekemä lausunto tekojen laittomuudesta ei osoita mitään.

Jaska Brown kirjoitti...

Heikki Välimäki: Sieltähän tämä malli on otettu. Muutin vain formaatin "Meiltä on kysytty ... ja me vastaamme" formaattiin "Meiltä ei ole kysytty ... mutta me vastaamme silti".

Qroquius Kad, Pyssymies ja J. Jörgensen: Eihän se Hitlerkään eronnut, joten miksi totalitarismin opetuslasten pitäisi erota?

AT: Hyvin tiivistetty.