Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 4. helmikuuta 2020

Uutiskatsaus 6/2020


1. Pitkä tie työllistymiseen

Suomalaisnaisten työllisyysaste on 71 prosenttia. Esimerkiksi somalinaisista on työssä 17 prosenttia, irakilaisnaisista 16 prosenttia. Luvut olisivat vielä karmeampia, jos niistä karsittaisiin pois somalin- ja arabiankielen tulkit tai kyseiseen kansanryhmään erikoustuneet sosiaalityöntekijät, joille ei olisi mitään tarvetta ilman kyseistä kansanryhmää. Jäljelle jäisi luultavasti alle puolet ja jos tästäkäin karsittaisiin pois tarpeettomissa tukityöllistystöissä olevat, tuottavaa työtä tekevät saataisiin luultavasti mahtumaan Antti Rinteen vaalimainoksessa kuskaamaan linja-autoon.
Mutta nyt on sitten tutkittu mistä tämä johtuu. Syinä ovat puutteellinen kielitaito, vähäinen koulutus, kulttuuriset syyt, passivoiva työttömyysturva ja anteliaat kodinhoitotuet, jotka eivät kiinnitä huomiota väestönlaatuun.
Olisi myös mielenkiintoista tutkia, miksi tähän vaadittiin tutkimusta.


2. Itsestään se paha pappi saarnaa

Pääspice Sanna Marin valitteli, että "miehet palkkaavat tiedostamattaan samanhenkisiä ja -näköisiä ihmisiä." Onhan toisaalta lausuntoa tarkkaan luettuna myönnettävä, että naiset ovat tässä asiassa parempia. Jos oletetaan Marinin olevan oikeassa (mikä on kieltämättä hyvin rohkea oletus) siinä, että miehet toimivat näin tiedostamattaan, niin naiset sitten näyttävät toimivan ihan tietoisesti samalla tavalla. Kuten sisäspice Maria Ohisalo palkatessaan kansliapäälliköksi selvästi heikomman hakijan, joka nyt sattui olemaan aatesisko. Toivoa sopii että miehet "tiedostamattaan" onnistuvat sentään valitsemaan päteviä alaisia, jotka eivät ole firmalle yhtä vahingollisia kuin haittamaahanmuuton ajajat Suomelle.


3. Tyhjät tynnyrit jne

Ministerien kielitaito kerää ylistystä. Näin englannin kielen professori kuvaili kielitaitoa:
Pääspice Sanna Marin: – Amerikkalaisvoittoinen aksentti ja nopea, mutta selkeä puhetapa. Aavistuksen verran sanojen hakemista ja jokunen vähäpätöinen muotovirhe. Toimiva, hyvä kielitaito.
Valtiovarainspice Katri Kulmuni: Nopea ja selkeä puhetapa, hyvin rytmitetty. Hyvä aksentti. Aiheeseen liittyvä sanasto hyvin hallussa ja puhe helpon tuntuista ja sujuvaa.
Sisäspice Maria Ohisalo: – Varma ja luonteva kielitaito, idiomaattinen kielenkäyttö ja erittäin hyvä kansainvälinen aksentti, jossa on amerikkalaisvaikutteisuutta. Kaikkiaan myös vahvan tuntuinen sanavarasto ja rakenteellisesti monipuolinen ja virheetön suoritus.
Oikeusspice Anna-Maja Henriksson: – Sujuva ja rauhallinen puhetapa sekä hyvä ääntämys. Ehkä hieman yllättäen aavistuksen suomalaisempi aksentti kuin toisilla, mutta lauserakenteet tarkempia ja jokseenkin moitteettomia. Sanasto vaikuttaa olevan hyvin hallussa.
Opetusspice Li Andersson: – Luonteva ja sujuva, erinomainen kansainvälinen aksentti, josta voi olla vaikea päätellä puhujan alkuperää. Sanavarasto tuntuu olevan vaivattomasti hallussa ja puheen rytmitys erityisen onnistunutta.
Hieno homma että osaavat hyvin enkkua. Kaksi asiaa kuitenkin huolestuttaa. Ensimmäinen - pienempi - huolenaihe on se, että kielitaitona pidetään englannin kielen taitoa. Vaan miten on ministerien todellinen kansainvälisyys vai rajoittuuko kielitaito vain yhteen kieleen (ja pakkoruotsiin, Henrikssonin ja Anderssonin tapauksessa suomeen)? Ylioppilastodistusten perusteella:
Marin: Englanti M, ruotsi A
Kulmuni: Englanti C, ruotsi M, ranska B, venäjä B
Ohisalo: Englanti M, ruotsi E
Henriksson: Englanti L, suomi M, saksa L
Andersson: Englanti L, suomi E, ranska L, venäjä L
Eli varsin hyvä kielitaito, noin yleensäkin eikä pelkkä englanti. Ei syytä huoleen.
Se toinen huolestuttavampi asia on että osaa kyllä puhua kieliä mutta mitään sanottavaa ei ole. Henriksson on joukon ainoa, jolla on ylioppilastodistuksessa matematiikan arvosana. Se onkin komeasti L. Anderssonin lyhyen matikan arvosana on hänen todistuksensa heikoin, M. Marinilla arvosana on C, toiseksi huonoin heti pakkoruotsin A:n jälkeen. Kulmunin ja Ohisalon laskennallisista taidoista ei ole mitään tietoa näkyvissä ja ehkä mielenrauhan kannalta parempi niin. Reaaliaineissa kaikki lienevät - ehkä Henriksson poikkeuksena - vastanneet humanistis-yhteiskunnallisiin aineisiin eli esimerkiksi energiapolitiikkaa tehdään seitinohuella luonnontieteellisellä sivistyksellä.
Makuja on tietysti monia, mutta itse olen sillä kannalla että on parempi osata puhua asiaa äidinkielellään ja solkata auttavasti edes yhtä muuta kieltä kuin osata puhua pelkkää höttöä sujuvasti monella kielellä, joista yksi on oma äidinkieli.


4. Keskustahyökkääjän paluu

Kepun jäsenliikenne ei enää olekaan yksisuuntaista eli poistuvaa joko eroamisen tai yleisemmin hiippakunnan vaihdon takia. Paavo Väyrynen palasi kepulaiseksi! Valtiovarainspice Kulmuni kommentoi viileästi todeten Paten olevan vain yksi jäsen lähes sadastatuhannesta. Väyrynen puolestaan totesi että kepun asiat olisivat paremmin, jos puoluetta olisi hoidettu hänen visionsa mukaan. Huolestuttavaa että tämä on mitä ilmeisimmin totta.


5. Ninaton mullittaja

Persujen kansanedustaja Ano Turtiainen kutsui Twitterissä somepoliisia "munattomaksi nillittäjäksi". Väitteen ensimmäinen osa on kyseisen poliisin etunimen perusteella tehdyn sukupuoliolettaman nojalla epätosi. Jälkimmäisen osan totuusarvosta paras todiste on poliisin asiasta tekemä rikosilmoitus. Käsittääkseni keskimääräinen rivipoliisi saa normaalissa asiakaspintakontaktissa kuulla tekstiä, jonka joukossa "munaton nillittäjä" olisi ehdottomasti kohteliaimpia ilmaisuja. Eikä näistä ole tavattu rikosilmoituksia tehdä, onpahan vain neuvottu Arskaa ottamaan rauhallisemmin. Joskus kumipuun oksaa käyttäen.


6. Miksi poliisi ei etsi kadonneita lapsia?

Näin ihmetteli lehtiotsikko. Lastensuojelulaitoksesta karanneita lapsia ei etsitä, vaikka hyväksikäyttäjät raiskaavat heitä huumeiden voimalla. Syitä tulisi mieleen kaksi:
1) Poliisilla on tärkeämpääkin tekemistä, kuten tehdä rikosilmoituksia siitä jos joku kutsuu "munattomaksi nillittäjäksi". Vihapuherikollisuuden keksimiseen perustetaan erikoisyksiköitä, mutta suomalaisten lasten hyväksi ei ole tarvetta toimia.
2) Lastensuojelulaitosten valtuudet lähestyvät jatkuvasti nollaa elleivät ole sitä jo saavuttaneet ja lipsahtaneet negatiivisen puolelle. Jos joku haluaa ottaa hatkat, kukapa estäisi? Miksi palauttaa laitokseen, jos ei halua siellä pysyä?
Tarkempia tietoja lastensuojelun karmeasta nykytilasta antaa kollega Yrjöperskeles.


7. Tiilenpäitä lukemassa

Uutinen tiesi kertoa, että Suomenkin vankiloissa muhii islamin Koraanin käskyjä noudattava versio. Vaihtoehtoja on kaksin kappalein. Todennäköisesti toteutuu se vaihtoehto, jossa artikkelissakin mainitut päidenkatkomiset yleistyvät. Se toinen vaihtoehto on välttyä tältä. Tämän vaihtoehdon edellyttämän toimintamenetelmän oikein nettiin kirjoittaneiden kesken arvotaan tuomioita lähimmässä käräjäoikeudessa.


8. Uutta pakolaisvyöryä pukkaa

Ruotsista on muuttanut Ahvenanmaalle reilusti puolensataa lasta perheineen eli kaiken järjen mukaan pitkälti toistasataa ihmistä. Syy on se, että Ruotsissa kiellettiin kotiopetus, kun pelättiin propagandasyötön jäävän siellä puutteelliseksi. Sarjakuva Ryppy ja Reikä tiivisti oleellisen näistä maahanmuuttajista. Kotouttamiskurssin vetäjä toteaa: "Onnistuneen integraation juju on siinä, että te luovutte niistä tuhoavista käyttäytymismalleista, jotka aiheuttivat sen sekasortoisen tilan, joka kotimaassanne nyt vallitsee." Seuraavassa kuvassa nähdään pari aitoviikinkiä heiluttamassa Ruotsin lippua pulpetissa. Näille mamuille tämä luento on turha - he ovat lähteneet kotimaastaan juuri siksi etteivät halua sekasortoista tilaa (itse asiassa tunnen yhden ruotsalaisen, joka muutti Suomeen liiallisen haittamaahanmuuton takia jo vuosia sitten). Vähän toista kuin näillä ns. varsinaisilla maahanmuuttajilla, jotka haluavat tuoda kotimaansa sekasortoisen tilan uuteen maahan.


9. Sopivaa tasoa vaikea saavuttaa

Saksan armeijassa on havaittu natsisympatioita ja se herättää huolta. Niin se maailma muuttuu. 80 vuotta sitten armeija ei ollut riittävän natsimielinen. Ongelmia aiheutui siitäkin.


10. Päin seinää

Rasismikohu nousi taas, kun Greesus Tukholmalaisesta julkaistiin kuva kolmen opetuslapsen kanssa. Alkuperäiskuvassa oli nimittäin neljäskin opetuslapsi. Tai tämä on ainakin virallinen tarina - ei voi tietää oliko kuvassa vaikka täysi tusina opetuslapsia ja meille esitetään neliapilaversio alkuperäisenä. Joka tapauksessa kohu nousi, sillä tämä poistettu sattui olemaan ugandalainen. On sinänsä huvittavaa, että ugandalainen on huolissaan länsimaiden kulutuksesta, kun Ugandan väkiluku on sitten vuonna 1962 tapahtuneen itsenäistymisen viisinkertaistunut Idi Aminin ja kumppaneiden toimeenpanemista apuharvennuksista huolimatta. Mutta siis. Jokainen valokuvausta vähänkin harrastanut näkee, että julkaistu kuva on ylivertaisesti parempi siksi, että poisrajattu henkilö sattuu seisomaan talon seinän edessä. Julkaistussa kuvassa näkyy taustalla pelkkä vuoristo. Hauska ajatus sinänsä, että neekerin näkymisen kuvassa uskotaan olevan suurempi ongelma kuin seinän näkymisen. Tätä voisi sanoa jo kovan luokan rasismiksi.


11. Me halutaan olla afroamerikkalaisia

Kun nyt edellisessä kohdassa tuli mainittua n-sana, niin osaavat ne muutkin. Historioitsija Teemu Keskisarja sanoi luennollaan yleisökysymykseen vastatessaan asian kuten se on: Keskisarjan mukaan Suomesta vietiin mainitun sodan aikana enemmän orjia Venäjälle kuin mitä Afrikasta Amerikoihin. Keskisarjan mukaan ainakin osin siksi ”siinäkin mielessä on aika naurettavaa nyyhkiä, että Suomella olisi jotain kiitollisuudenvelkaa afrikkalaisille neekereille Ranskan ja Englannin ja Saksan kolonialismista”.
Rohkea mies, totuudenpuhujia ei yleensä arvosteta ja työpaikka lienee kohta katkolla.


12. Rauhanenkeli

Trumpin rauhansuunnitelma Palestiinan kysymykseen julkistettiin. Reaktiot olivat tyrmäävät. Sopimus olisi huonoin, mitä palestiinalaisille on koskaan tarjottu. No ihan totta. Mitä he oikein odottivat? Palestiinalaiset ovat joka kerta hylänneet tarjotun rauhansopimuksen, ryhtyneet rähinöimään, ottaneet turpiinsa ja saaneet seuraavalla kerralla huonomman tarjouksen. Tämä alkaa olla viimeinen mahdollisuus, seuraava tarjous saattaa olla samaa luokkaa kuin se mitä palestiinalaiset ovat tähän asti tarjonneet israelilaisille eli tuulen huuhtoma perse. Oikeastaan parasta mitä israelilaiset voisivat nyt tehdä olisi seuraava: uudistetaan vuoden 1947 tarjous. Tai nyt ainakin vuoden 1967 kuuden päivän sotaa edeltäneen tilanteen mukaisesti. Jopa yksipuolisesti eli Israel vetäytyy kaikkineen niiltä alueilta, ilman sopimusta. Ilmoittaen samalla että jos rauha ei säily, niin palestiinalaiset karkoitetaan koko Länsirannalta ja Gazasta viimeistä rättiä myöten. Eipä kauan kestäisi, kun israelilaiset saisivat ryhtyä siivoushommiin. Kovaa lääkettä, mutta tulisipa tuo savotta vihdoinkin raivattua.


13, Vatipäät

Israelin suurlähetystön ja Helsingin juutalaisen seurakunnan oville käytiin liimailemassa pohjoismaisen vastarintaliikkeen tarroja. Oletetaan että kyseessä ei ollut vasemmiston ns. "false flag" -operaatio. Näin voidaan hyvällä syyllä olettaa, sillä vastarintaliikkeen ääliöiltä voi valitettavasti odottaa täsmälleen tuollaista typeryyttä.
Juutalaiset ja Israel ovat osa länsimaista sivistystä. Itse asiassa ne ovat kokoaan suuremmalta osalta vaikuttaneet siihen, että meillä on länsimainen sivistys. Vastarintaliikkeen vatipäät nauravat neekereille ja muslimeille, jotka valittavat vallan olevien valkoisten käsissä ja olevansa sorrettuja. He sanovat, että mikään ei estä neekereitä ja muslimeja menestymästä yhtä hyvin kuin valkoiset - paitsi rasisteina he toteavat neekereiden ja muslimeiden olevan älyllisesti tähän kykenemättömiä. Seuraavassa lauseessa vastarintaliikkeen vatipäät toteavat vallan olevan juutalaisten käsissä, jotka sortavat valkoisia ... eikun hups. Paitsi että vatipäiden hahmotuskyky ei riitä havaitsemaan tätä ironiaa.
Jos valta on juutalaisten käsissä, niin eikö silloin kannattaisi ryhtyä juutalaiseksi itse? Aivan kuten eräs mokuttaja minulta kysyi, mitä itse tekisin jos olisin palestiinalainen. Vastasin että ryhtyisin juutalaiseksi.


14. Otsikossa haisi mätä

'Kuntapäättäjä kyseenalaistaa holokaustin ja maailmansodan – kirjoittelusta ripeät seuraamukset ”yhteisellä päätöksellä” '. Näin sanoi otsikko. Sen luettuani ihmettelin. Mihin jäi sana "perussuomalainen"? Hetken aikaa ehdin jo miettiä, ovatko perussuomalaiset nousseet Iltalehden arvostuksessa jo kampelan mahan yläpuolelle, kun yksittäisen kajahtaneen typeryyttä ei haluta yhdistää koko puolueeseen. No ei. Tämä möläyttelijä olikin demari. Siispä ei tarvetta mainita sitä otsikossa.
Mitä se toisaalta kertoo median propagandan onnistumisesta, että ensimmäinen ajatus on ettei tuollaista möläytystä voi päästä kuin persulta?


15. Happy Hour

Rovaniemen valtuutettu esitti luultavasti järkevimmän aloitteen, joka vihreiltä on tullut koko vaalikaudella. Valtuutettu esitti "huokoista työpäivää", jossa pidemmän tauon voisi viettää puolisonsa kanssa "seksi on hyvä liikuntamuoto". Erityisen hyvää ehdotuksessa on tuo "huokoisuus". Keski-ikäisille riittänee vartti, nuorempi väki pitäköön koko tunnin.


16. Nyt se on tutkittu

Sosiaalipsykologian professori tutki liikenteessä sääntöjä rikkovia ja aggressiivisesti käyttäytyviä kuljettajia ja huomasi, että riidanhaluiset, omapäiset ja epäempaattiset miehet suosivat kalliita statusautoja. Tunnettu tosiasia onkin ollut, että audimiesten mielestä suurin liikenneriski ovat ne kuljettajat, jotka ajavat liian lähellä edessä. Tosin epäilen omien kokemusten nojalla, että tuohon professorin persoonallisuusominaisuuksien listaan liittää vielä moraalisäteilyn, niin kohta käsitteen "audimies" rinnalle nousee "teslametroseksuaali".


17. Viikon hyvä uutinen

Huoltamoyrittäjä lähti seuraamaan bensavarasta ja rikkoi siinä samalla liikennesääntöjä. Hänet vapautettiin syytteistä, bensarosmo sai tuomion. Onko oikeuslaitoksessa sittenkin toivoa?


18. Mainoskatko

Youtubesta tulee suunnilleen joka toinen kerta alkumainokseksi Filipinos-mainos. En ollut mokomista kuullutkaan ennen tätä mainosta. Enkä taatusti osta tuon mainoksen jälkeen. "Sohva, hyvä sarja ... ja mun ihana Filipinos". Mistä ovat löytäneetkin mainokseen noin omahyväisen oloisen eukon? Kiinnittäkää muuten huomiota mainoksen statistina olevan miehen upeaan näyttelijäsuoritukseen. Täydellinen veto, ilmeenä naamalla "kaikkea sitä pitääkin kestää pillua saadakseen."

Olen minäkin kerran nuorena ja epätoivoisena katsonut yhden jakson Kauniita ja rohkeita, joten täältä lähtevät sympatiat. (Ja tiedoksi uteliaille: lohkesi, mutta kuten voitte päätellä niin henkinen kärsimyshinta oli kova.)


19. Two down, four to go

R.I.P. Terry Jones 1942-2020.


20. Hyper Bowl

Äskettäin pelattiin kainalopallon loppuottelu, jossa toisena joukkueena oli San Francisco 49ers. Toimittaja ihmetteli miksi joukkue ei muista entistä pelinrakentajaansa Colin Kaepernickia, jonka uran Donald Trump katkaisi. Tai sitten ei. Tarkalleen ottaen Kaepernick rupesi polvistumaan otteluja edeltäneen kansallislaulun aikana "protestiksi mustiin kohdistuvaa syrjintää vastaan". Trump twiittasi huonosta käytöksestä, jonka jälkeen seura antoi Kaepernickille potkut. Uutta työpaikkaa ei ole löytynyt, viimeiset kolme kautta on kulunut työttömyyskortistossa.
Muistan tuon Kaepernickin protestin. Harvoin saa nauraa yhtä makeasti ironialle. Kaepernick on siis - hetkinen, mikä se nykyisin poliittisesti korrekti nimitys nyt olikaan, vieläkö afroamerikkalainen on ajan tasalla vai onko kyseinen etninen ryhmä käytöksellään mustannut jo senkin kuten kaikki aiemmat vuorollaan korrektit nimitykset?
No, joka tapauksessa Kaepernick on rodullisesti ns. mulatti (en tiedä onko tälle nykyään korrektia sanaa enkä tarkemmin ajatellen liiemmin välitä). Hänen isänsä on musta ja äitinsä valkoinen. Isä toimi rotunsa mallin mukaisesti ja hylkäsi lapsensa äidin jo ennen syntymää. Eiköhän tässä olisi syytä protestoida mustien eikä valkoisten käytöstä?
Kaepernick päätyi adoptoitavaksi valkoiseen perheeseen, joka kasvatti hänet ja jolta hän sai sukunimensä. Perhe huolehti hänen koulutuksestaan ja lopputulos oli kympin poika myös lukuaineissa. Eiköhän tässä olisi syytä osoittaa kiitollisuutta valkoisia kohtaan.
Urheilullinen lahjakkuus vei hänet kuitenkin akateemisen uran sijaan paremmin palkattuun duuniin NFL:n pelinrakentajaksi. Jos hän olisi sattunut olemaan afrikkalainen, niin tätä mahdollisuutta ei olisi ollut. Ei Afrikassa ole yhdessäkään lajissa sellaista ammattilaisliigaa, että sillä yksikään tähtipelaaja saisi vaurasta elintasoa. Eurooppalaistyylin jalkapallon pelaajatkin joutuvat lähtemään kotimaanosastaan sellaisiin maihin, jossa valkoisten luomassa yhteiskunnassa riittää ylijäämää jaettavaksi urheiluviihteen tekijöille.
Kaiken kaikkiaan Kaepernick olisi toiminut asiallisemmin jos olisi kansallislaulun aikana polvistumisen sijaan polvistunut sen jälkeen kiittämään niitä valkoisia, jotka rahtasivat hänen esi-isänsä poimimaan puuvillaa ja siinä sivussa niitä mustia, jotka möivät esi-isät orjakauppiaille. Washington Postin entisen toimittajan Keith Richburgin lausunnosta voi ottaa mallia. Afrikan nähtyään hän kirjoitti: '...“if things had been different, I might have been one of them.” The prospect leaves him thanking God that his ancestors were snatched away and survived the voyage to America.'


21. Vihdoinkin

Jokerit kohtasi KHL-liigassa Vitjaz Podolskin. Ottelussa tapahtui kummia: Päätöserän puolivälissä Vitjazin Jevgeni Artjuhin taklasi törkeästi Jokerien puolustajaa Alex Grantia päähän. Grantin peli päättyi siihen eikä kanadalainen ole sen jälkeen pystynyt pelaamaan. Hetkeä myöhemmin Vitjazin Aleksei Makejev veti jalkapyyhkäisyllä Jokerien Steve Mosesin vaarallisesti nurin. Sen jälkeen Makejev hyppäsi Teemu Erosen kimppuun ja iski Jokerien puolustajaa kyynärpäällä päähän. Eronen oli pois pelistä viikon.
Vitjaz Podolsk on sarjassa kaukana Jokerien takana. Kuinka ollakaan, kaksi päivää tämän ottelun jälkeen Jokerit kohtasi Pietarin SKA:n, joka kilpailee Jokerien kanssa kovasti hyvistä playoff-asetelmista. Tiettävästi Vitjaz Podolsk pyörii SKA:n johtomiesten rahoilla.
Tässä on nähtävissä kehityskulku, jonka puuttumista olen pitkään ihmetellyt. Parin-kolmen hyvän pelaajan puuttuminen kokoonpanosta on usein ratkaisevaa. Olen joskus tuuminut, mitäpä tapahtuisi jos joukkue palkkaisi goonin jonka tehtävä olisi listiä muutama avainpelaaja pois pelistä heti ensimmäisen playoff-ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Tämä olisi ehkä jopa liian suoraviivaista toimintaa. Tässä vapaasti idea käytettäväksi. Joukkue A palkkaa jo pudotuspelimahdollisuutensa menettäneestä joukkueesta B pari palkkasoturia hoitamaan runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa pahimmalta uhkaajalta (joukkue C) muutama heppu pois rivistä.


Loppukevennys: Oletko taiteentuntija?

Tässä testi. Jos kyseessä on moderni taideteos, vastausruutuun napautetaan "m". Jos kyseessä on taaperoikäisen sotkua, napautetaan "t". Allekirjoittaneen tulos (täsmennän vielä että ensiyrittämällä) oli 12/20. Toistaiseksi listakärjessä muutaman yrittäneen jälkeen, olen teettänyt testiä muutamilla läsnäolijoilla. Tosin visailusivuston virallisten tilastojen mukaan saavutukseni on täsmälleen yrittäneiden keskiarvo. Epäilen vahvasti että tilastoa sotkevat ne, jotka ovat tehneet testin useampaan kertaan ja muistavat oikeita vastauksia. Ei tuosta päättelemällä voi saada keskimääräistä fifty-fifty -veikkausta parempaa tulosta.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

14/20. Mitähän kertoo minusta se että tunnistin noista kuvista kaksi kipaletta?

klova kirjoitti...

Keskisarja on yrittäjä ja siten edes jotenkin vapaa toimimaan kuten vapaa mies toimii,kertomaan mielipiteensä rohkeasti ja niitä häpeämättä.Ja tietysti myös niiden takana pystyssä seisten.

Varsinkin julkisella työskentelevien kannattaa opetella salaamaan väärät mielipiteensä ja pitämään turpansa rullalla.

Tuollaisella itsensä kuohitsemisella on varmaan kaikenlaisia negatiivisia vaikutuksia.Joka helvetin kahvitunti joutuis miettimään,että ei kai tullut sanotuksi mitään hirvittävää,kuten vaikka sanaa neekeri.

QroquiusKad kirjoitti...

1:
Tutkimuksia tarvitaan, etteivät tutkijat joutuisi nöyryyttämään itseään menemällä tarpeellisiin töihin.

2:
Narsistisen persoonallisuushäiriön yksi keskeisiä oireita on projisoida omat kielteiset ominaisuutensa muihin.

3:
Hämmästyin, miten tylysti professori Hilpeän Huti-Maisan kielenkäyttöä arvostelee:
nimittelee idioottimaiseksi. Siten luin tarkemmin.

4:
Mistä johtuu, ettei Väykkä ole lainkaan ikääntynyt kuluneiden 30 vuoden aikana?

5:
Jari Taponen on vihervasemmiston ja anarkistien omapoliisi. When in Rome etc.

6:
Artikkelin Anni hatkasi ja asui vanhemman miehen kanssa. Mies vaati Annilta pinpiä maksuksi huumeista, minkä Anni pani pahakseen.
Annin mielestä siis hänen olisi pitänyt saada asua miehen asunnossa ilmaiseksi ja saada tältä vielä huumeita ilman mitään korvausta?
Tulevaa feministien johtajatarainesta!

7:
Sitä saa mitä tilaa. Mekin joudumme saamaan tätä, vaikka emme tilanneet. Liian moni tilasi.

8:
Mahtanevatko nuo olla enää pelastettavissa? Kunhan eivät toisi mukanaa tautiaan, joka on sairastuttanut ruotsalaisen yhteiskunnan.

9:
Missäpä ei nykyään olisi natsismia, kun Älykkäiltä Nuorilta Naisilta kysyy.

10:
Greta-ilmiö näyttäisi onneksi olevan jo hiipumaan päin.

11:
Hattua nostan rohkeudesta Keskisarjalle minäkin. Saapa nähdä, miten tuo kostetaan hänelle.

12:
Israelin olisi 1967 pitänyt tyhjentää Jordanin Länsiranta Jordaniaan ja Gaza+Siinai Egyptiin. Golan oli syyrialaista sotilasaluetta ja tyhjeni sen myötä.
Nyt olisi rauha maassa, ja iippojen tarvitsisi vain vartioida ulkorajojaan. Kansainvälinen rääkynä tuskin olisi suurempaa kuin nykyään.

13:
Natsipellejä sanan varsinaisessa merkityksessä. Olisivat muuten lähinnä lievästi ärsyttäviä, mutta valtamedia vetelee riemuissaan yhtäläisyysmerkeejä kainalontuulettelijoiden ja perussuomalaisten väliin.

14:
Tehokasta on propaganda ja mielipiteenmuokkaus, se on myönnettävä.

15:
Mikä ettei. Pitäisikö tuo sallia vain ilman ehkäisyä, että saataisiin syntyvyys kohenemaan?

16:
Koska audibemarikuskeilla on sellainen maine kuin on, Audin tai BMW:n hankkiminen ja sillä ajaminen edellyttääkin riidanhaluisuutta, omapäisyyttä ja aggressiivisuutta.
M.O.T.

17:
Varmaankin jokin tilapäinen häiriö.

18:
Mistä tiedämme, saako tuo miesparka edes pillua, vai joutuuko hän olemaan pelkkä naisensa palkintopokaali?

19:
En ole koskaan ollut Monty Python -huumorin ystävä, mutta kunnia miehen muistolle ja elämäntyölle.

20:
Mulatti on nykyään derogatorinen ja offensiivinen sana, mutta eipä sille ole myöskään esitetty vaihtoehtoa.
Kävisiköhän "afrokaukasidohybridi-ihminen"?

21:
Tuo olisi kaikessa kyynisyydessään jotenkin jääkiekon lajikoodistoon varsin hyvin soveltuva idea. Voipi olla, ettei niitä edes huomattaisi tai ainakaan huomioitaisi.
Se on hokia, nääs!

Sain itsekin 12/20. En liene taiteentuntija?

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

11/20 aikaa jäljellä 2:15.

Uusinta 20/20 aikaa jäljellä 2:58.

Ainakin lähimuisti pelaa.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano: Kertoo siitä että olet sivistynyt ihminen ja (oletan miesoletetuksi) siitä että on hyvä mahdollisuus poimia taidenäyttelystä naisia.

klova: Jaa, tuota en tullut ajatelleeksi. Ihan totta, itsenäisellä on suuremmat vapaudet mutta silloinkin pitää varoa joitain totuuksia.

Qroquius Kad: Muutamaan kohtaan lisähuomio:
4. Patella on hyvät geenit - isänsä eli satavuotiaaksi.
8. Henkilökohtaisen otannan (1) perusteella sanoisin että henkilökohtaisella tasolla kyllä, mutta takaraivoon on istutettu niin suuri ristiinnaulituksi tulemisen pelko, että totuutta ei uskalla sanoa julkisesti edes anonyymina.
9. Pahinta rasismia on näkymätön rasismi, sillä sitä ei voi havaita millään tavoin.
10. En ole vielä havainnut hiipumisen merkkejä. Minulla on sellainen fantasia, että Greta - taudinkuva huomioiden - on oikeasti älyllisesti rehellinen ja hämää odottaen oikeaa hetkeä. Kuvittele loppuvuotta. Greta saa rauhannobelin ja nousee Kristuksen toisen tulemisen asemaan. Nobelia vastaanottaessaan hän pitää puheen, jossa sanoo kaiken länsimaiden mollaamisen olleen vain strategiaa ja nyt voi paljastaa todellisen syyn ongelmiin: kehitysmaiden hillitön väestönkasvu, joka pitää lopettaa heti, samoin kuin väestövaellus sivistysmaihin joka pitää kääntää toiseen suuntaan.
12. Näin olisi pitänyt. Israelilaiset tekivät virheen kohdellessaan palestiinalaisia kuin sivistyneitä ihmisiä.
18. Kyllä miesparka lähtee piakkoin kävelemään, jos römpsää ei ole tarjolla.
20. Mietin tosiaan onko mulatille uusiosana, mutta ei ilmeisesti ole.

Ano: Vähän paremmin kuin keskimäärin arvaamalla.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja: Pitipä itsekin kokeilla uudelleen muutaman päivän tauon jälkeen. Edelleen 12/20.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Paljon tuli taas asiaa, hyvä niin.

1. Ruotsissa yksi 16:sta vaeltajasta on työssä, jota ei makseta veronmaksajien rahoilla.
https://www.breitbart.com/europe/2020/02/04/sweden-only-6-1-per-cent-new-migrants-non-subsidised-jobs-2019/
Syy: too many girls, too little time...

4. Keputtelua. Tyttörukka valitsi väärin. Ehkäpä olisi kannattanut suhtautua positiivisesti Paavoon. Olisi saanut oivallista oppia kaikissa mahdollisissa liemissä ja ketkuiluissa kouliintuneelta puoluepoliitikolta. Nyt saattaa tulla lunta tupaan. Paavo on tunnettu erinomaisesta muististaan.

5. Vihapuherivipoliisin iskujen kestävyys on hieman heiveröisempää kuin 500 kiloa kyykkäävällä huippu-urheilijalla.

8. Pakolaisvaurioita pukkaa. Ryppy&Reikä linkissä ruotsalaiset ovat kotoutuspuuhissa. Kommentoin kuvasarjaa ja kehoitin pariskuntaa painumaan junalla Pietariin. Syy: he edustavat Ruotsin kansaa, joka on itse aiheuttanut ongelmansa.
Ryppy&Reikä on sarjakuva, jota seuraan aina ja ahneesti. Fingerpori on toinen.

10. Reetalle ei aspergeri riitä, pitäisi saada noobeli, nyt haetaan uudelleen. Tarvittaessa vaikka joka vuosi.
https://www.rt.com/op-ed/480048-greta-thunberg-nobel-peace-prize/

12. Palestiinalaisia. Mitä ne ovat?
https://www.jihadwatch.org/2020/02/end-the-hoax-there-are-no-palestinians

16. Tesla on pedon merkki.

Loppukevennys. T=M. Eli 12/12 oli tulos mikä tahansa.

Tuumailija kirjoitti...

12/20 ja aikaa jäi 1:07. Tuo kyllä kertoo aivan kaiken nykytaiteesta. Pienten lasten vanhemmille tässä olisi bisneksen paikka: laittaisi taiteilijanimen pystyyn ja myisi teoksiaan isolla hintalapulla. Todellisuudessa taiteilijat olisivat päiväkoti-ikäisiä lapsia.

Mitä taukojumppa-ehdotukseen tulee, niin minä kun ajattelin niin päin, että keski-ikäinen saattaisi tarvita pitempiä ennakkovalmisteluja erektion houkuttelemiseksi ja/tai liukuvoiteella voiteluun. Nuorille pikapano voisi olla helpompi.

Onko muuten tässä virhe: "...ainoa, jolla on ylioppilastodistuksessa matematiikan arvosana." Tuon jälkeen kuitenkin mainitset Anderssonilla ja Marinilla olevan matematiikan arvosanat.

Apoliteia kirjoitti...

11/20 tuli kokeesta, aika 1:45. Ei tulisi taiteentuntijaa minusta.

QroquiusKad kirjoitti...

Teinpä testin kahdesti uudestaan vastaten ykköskierroksella jokaiseen "T" ja kakkoskierroksella vastaavasti "M". Tulokset olivat ykköskierroksella 9/20 ja kakkosella vastaavasti 11/20.

Mitä opimme tästä? Varmaan jotain, mutta itse en ihan äkkiä keksi mitä se voisi olla.

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka: Fingerporin taso on valitettavasti ollut tasaisessa laskussa jo muutaman vuoden. Ja olisihan se lystikästä jos Greesuksen Nobelin kanssa kävisi kuten edellä kirjoitin.

Tuumailija: Ei ole virhettä. Henriksson on ainoa jolla on matematiikan arvosana. Anderssonin ja Marinin arvosanat ovat lyhyestä ja jos se on matematiikkaa, niin runkkaaminen on seksiä. Tässä joku vuosi sitten auttelin vähän lyhyttä lukenutta sukulaistyttöä ja järkytyin kuinka pahasti lyhyen taso on romahtanut jopa omiin lukioaikoihin nähden ja silloinkin lyhyttä lukeneiden tasolle naureskeltiin. (Pitkän taso lienee vastaavin havaintoperustein pysynyt suunnilleen samana.)

Apoliteia: Mikä ettei tulisi, olihan tuo yksi paremmin kuin arvaamalla.

Qroquius Kad: Opimme vain sen, että valikoimassa on yhdeksän taaperomaalausta ja yksitoista arvostettua taideteosta. Niiden eroa emme opi, koska sitä ei ole havaittavissa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Lisäys kohtaan 8.
Fingerpori kärsii liikatuotannosta.
Tätä kommenttia varten päläräsin läpi Karin pilakuvateoksen Slummisuutarit (1966). Oivaltavaa kuvailua, mutta yksikään ei naurattanut edelleenkään yhtään.
Fingerporin Naamakirja 2:ssa löytyi 50 sarjakuvitusta, jotka naurattavat aina ja edelleen (olen merkannut ne jo aiemmin tarroilla).

No vielä 20. Sivistymättömät ystäväni kutsuvat mulatteja varttineekereiksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Mulatti on puolineekeri. Varttineekeri on tertseroni; nykyään äärimmäisen harvoin jos koskaan käytetty menneiden vuosikymmenten ilmaisu.

Veijo Hoikka kirjoitti...

QK
Varttineekeri on minun ja sivistymättömien ystävieni käyttämä termi, siinä pysymme.
Tuo terstostenori on liian vaikea lausua tai kirjoittaa tahi muistaa.
Mulatti on tuskin soveliaampi ilmaus ei-rasistisessa dialogissa.

Jaska Brown kirjoitti...

olen lukenut seuraavat termit: puolineekeri on mulatti, 1/4-neekeri kvarteroni ja 1/8-neekeri oktoroni. Wikipedia väitti että kvarteroni olisi 1/8-neekeri, mikä olisi sanan etymologia huomioiden outoa. Tertseroni oli uutta, mutta Wikipedia tosiaan tuon mainitsee. Englanninkielinen Wikipedia on samalla kannalla kanssani ja mainitsee vielä heksadekaronin.