Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 22. helmikuuta 2013

Välihuomautus 40: Jarrutusjäljet

Kansanedustaja Hirvisaari tuli havainneeksi, että kollegoilla ei ole tapana käyttää WC-harjaa. Eduskunnan pyttyjä koristavat komeat vauhtiraidat.

Siis hyi helvetti.

Onko oikeasti olemassa sellaisia muka-sivistyneitä ihmisiä, jotka jättävät paskaiset jäljet vessaan? Ei kävisi mielen vieressäkään, että jättäisin edes huoltiksen pöntön sellaiseen kuntoon, jos vieressä on harja. Aivan varmasti kaikki kansanedustajat pyyhkivät kotipyttynsä, mutta se että yhteisvessan voi jättää huoletta tuohon kuntoon, kertoo aika paljon siitä miksi vastuu Suomen kansan eduista on kannettu niin huonosti kuin on.

Ensireaktion jälkeen tuumailin hetken. Eduskunnassa istuu kolme edustajaa, joiden kanssa olen viettänyt vuosia samoissa työtiloissa. Tunnen tyypit siis sen verran hyvin, että osaan arvioida mitä kukakin heistä tekee jarrutusjälkensä nähdessään.

Edustaja A nyrpistää nokkaansa inhoten, mutta minulla ei ole aavistustakaan mahtaako pyyhkiä jälkensä vai ei.

Edustaja B virnistää jälkensä nähdessään ja sulkee oven takanaan pyyhkimättä.

Edustaja C tuhahtaa harmistuneesti ja kuulostelee hetken, onko koppiin mahdollisesti kohta tulossa joku. Jos on, hän tarttuu harjaan ja hinkkaa pytyn kiiltäväksi, jos taas kiinnijäämisen mahdollisuutta ei ole, niin jälkien siivoaminen ei voisi vähempää kiinnostaa.

Mainittakoon että edustaja C on näistä kolmesta ehdottomasti kovimmassa poliittisessa nosteessa.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hemmetin hyvä oivallus Jaska. Jos yhteen bloggaukseen pitäisi tiivistää nykyajan arvomaailma, niin se olisi tämä. Kuvitellaan että ne jarrutusjäljet katoavat sieltä itsestään ilman piikojen avustusta. Piiat ovat osoitus sortavasta yhteikunnasta.

Tomi kirjoitti...

James "Vittu mika nimi" Hirvisaari voisi tehda meille palveluksen ja voisi tulevaisuudessakin keskittya vain vessaharjoihin ja jarrustusjalkiin, niin talloin han ei tee mitaan vahinkoa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jaska, käytkö sähköpostillasi.

älämölö kirjoitti...

Mitä nyt olen seurannut viime aikojen raikkaita ja vähemmän raikkaita tuulahduksia, olisi nykyään niinq ihqua ja IN vääntää istuntosalissa jarrutusjäl... siis hidastetöyssy housuihin.

Toimittajakin, varmasti trenditietoisena ihmisenä, oli mielestäni tuomitsemassa Hirvisaaren viestittelyä nykyetiketin vastaisena toimintana.

Jaska Brown kirjoitti...

James H. ei ole saanut ihmeitä aikaan, mutta jos hän tämän asian saa kuntoon, sekin on jo enemmän kuin useimmat kansanedustajat neljän vuoden aikana. Itse asiassa pelkästään asian esilleotto on merkittävämpi suoritus kuin keskivertoedustajan aikaansaannokset, koska tämä paljastaa kansanedustajistamme jotain hyvin oleellista.