Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Pitämättä jäävä itsenäisyyspäivän puhe

Yli seitsemänkymmentä vuotta sitten maamme joutui väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi. Talvisodassa maa onnistui säilyttämään itsenäisyytensä. Hinta oli kallis. Kymmeniätuhansia kuolleita, vielä useampia haavoittuneita, neljäsataatuhatta kotinsa menettänyttä. Sodan päätyttyä marsalkka Mannerheim kirjoitti kuuluisassa päiväkäskyssään: Kohtalomme on kova, kun olemme pakotetut jättämään vieraalle rodulle, jolla on toinen maailmankatsomus ja toiset siveelliset arvot, maan, jota vuosisatoja hiellä ja vaivalla olemme viljelleet.

Menetetyt alueet saatiin takaisin jatkosodassa, mutta vain lyhyeksi aikaa. Suomen kansa joutui jättämään ikimuistoisesti asuttamansa alueen vieraalle rodulle, jolla on toinen maailmankatsomus ja toiset siveelliset arvot. On kuitenkin muistettava, että pieni osa Suomen kansaa oli tätä halunnutkin. He olisivat halunneet koko maan Neuvostoliiton vallan alle. Heitä kutsuttiin maanpettureiksi.

Maanpetturi haluaa oman maansa joutuvan vieraan kansan hallittavaksi. Maanpetturi haluaa, että kotimaassa vallalla oleva maailmankatsomus korvautuu toisen kansan vastaavalla. Maanpetturi haluaa tuhota isänmaansa siveelliset arvot.

Mitä olisi Suomessa tapahtunut jos 30. marraskuuta 1939 maahan olisi marssinut neuvostoliittolaisia kommunisteja sadoin tuhansin - mutta aseettomina? Jos he olisivat sanoneet joutuneensa kotimaassaan vainotuiksi? Jos he olisivat siitä huolimatta halunneet tuoda tänne oman kulttuurinsa, oman kielensä, omat tapansa, oman yhteiskuntajärjestelmänsä, omat lakinsa?

Varmasti jotkut olisivat toivottaneet heidät tervetulleiksi - hehän tulivat rauhan aikein. Varmasti nämä samat sinisilmät olisivat ymmärtäneet heidän halunsa säilyttää omat tapansa. Varmasti muutamat olisivat iloiten tervehtineet Suomen vähittäistä muuttumista Neuvostoliiton vasallivaltioksi kommunistien maahanmuuton lisääntyessä.

Luultavasti näin ei kuitenkaan olisi tapahtunut. Suomen kansan enemmistö ja ennen kaikkea esivalta eivät olisi hyväksyneet maan "rauhanomaista" soluttamista. Rajan ylittäneet olisi käännytetty takaisin. Siksi Stalin aloitti talvisodan. Edelleen jotkut historiantutkijat pohtivat, olisiko talvisota voitu välttää. Tietysti olisi voitu - suomalaiset olisivat voineet jättää ampumatta takaisin.

Suomi ei ole joutunut aseellisen hyökkäyksen kohteeksi kymmeniin vuosiin. Silti maassamme asuu ihmisiä, jotka eivät halua sopeutua suomalaisiin arvoihin, vaan haluavat korvata ne omillaan. He ovat tulleet maahan rauhanomaisesti, aidosti vainottuina tai sellaisiksi tekeytyneinä. Maamme viranomaiset ovat tämän sallineet. Aivan samoin vasta itsenäistyneen maamme viranomaiset sallivat vainottujen venäläisemigranttien tulon maahamme. Ero on siinä, että nämä emigrantit sopeutuivat talon tavoille ja kunnioittivat niitä. He eivät yrittäneet muuttaa Suomea Venäjäksi, Neuvostoliitosta puhumattakaan.

Monilla nykyisistä maahanmuuttajista on toiset aikeet. He eivät kunnioita Suomen lakeja, eivät yritä sopeutua, vaativat oman sharia-lakinsa käyttöönottoa.

Se suomalainen, joka kannattaa näitä vaatimuksia, on yksiselitteisesti maanpetturi.

Se maahanmuuttaja, joka ottaa omakseen suomalaiset arvot ja moraalin, on maahan tervetullut. Joka vaatii oman maansa tapoja tai uskontonsa lakeja Suomeen, on maasta karkotettava.

Ilmari Turja kirjoitti näytelmässään Jääkäri Ståhl niistä nuorista miehistä, jotka oman henkensä ja tulevaisuutensa uhalla lähtivät Saksaan hakemaan sotilaskoulutusta isänmaan vapauttamiseksi vieraan vallan alta. Näytelmän yhtenä sivuhenkilönä oli jääkäriliikettä vastustanut rovasti, joka lausui: Veljeni kauppaneuvos sanoo, että Suomi ei kykene tulemaan toimeen itsenäisenä.

Lausunto kuulostaa kovin samalta kuin nykyään niin yleinen "Suomi ei tule toimeen ilman maahanmuuttoa". Väittämä, joka on muuttunut totuudeksi koska sitä on hoettu riittävän kauan ja kovalla äänellä.

Suomi ei olisi kyennyt tulemaan toimeen itsenäisenä, jos se olisi sulkenut rajansa täysin. Arktinen maa ei kykene tuottamaan kaikkea tarvitsemaansa. Mutta Suomi on kyennyt tulemaan toimeen itsenäisenä, koska se on tehnyt yhteistyötä ja käynyt kauppaa muiden maiden kanssa.

Suomi ei tule toimeen ilman oikeanlaista maahanmuuttoa. Tarvitsemme positiivisia vaikutteita ja erikoisosaajia sellaisille elämänalueille, missä oma tietotaitomme on puutteellista. Mutta tulemme toimeen ilman destruktiivista maahanmuuttoa, sellaisia maahanmuuttajia, jotka eivät halua ottaa suomalaista työmoraalia, kulttuuria ja arvoja omikseen. Jokainen tällainen maahanmuuttaja on Suomelle haitallinen.

Virkamieskuntaamme on pesiytynyt selkärangaton joukko, joka on hyväksynyt destruktiivisen maahanmuuton. Heidän elämäntehtävänään tuntuu olevan suomalaisten arvojen musertaminen, moraalin rapistaminen, kansan ja kulttuurin korvaaminen toisella.

Jokaisen rehdin suomalaisen on toimittava yhteisen isänmaamme parhaaksi. Me emme saa alistua vaatimusten edessä. Meidän on puolustettava suomalaisuutta, se on meidän velkamme isoisovanhemmillemme, jotka tekivät Suomesta itsenäisen maan, velkamme isovanhemmillemme, jotka ankarina sotavuosina pelastivat maamme. Suomi taisteli talvisodassa, vaikka taistelu vaikutti epätoivoiselta. Nyt monet ovat henkisesti lannistuneet monikulttuurisuuden edessä. Mutta kuten vain kahdentuhannen jääkärin esimerkki osoittaa, pieni päättäväinen joukko voi innostaa muun kansan. On uskottava ja jaksettava, lannistavan mielialan keskelläkin.

Onneksi isänmaallisuutta ei ole vielä tehty rangaistavaksi. Tänäkin itsenäisyyspäivänä tiemme vie hautausmaalle. Jokaiselle lapselle on yksi kynttilä, jonka he laskevat sankarihaudoille ja sytyttävät vainajien muistoksi. Siellä lepäävät heidän isoisoisänsä, isosetänsä ja -enonsa, jotka yhdessä aseveljiensä kanssa kerran pelastivat maamme joutumasta vieraan vallan, vieraan maailmankatsomuksen ja vieraiden siveellisten arvojen alle.

Siellä seisoessamme muistan aina Jääkärimarssin sanat: Kun painuvi päät muut kansan, maan, me jääkärit uskoimme yhä.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

21 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Miten tuo kuulosti niin muistokirjoitukselta... Tuosta oivalluksesta pidin, että kaksi tuhatta ihmistä riittää muuttamaan maan suunnan!

Anonyymi kirjoitti...

Tajuaakohan blogikirjoittaja, että Suomi itsenäistyi vuonna 1917, ei 1939.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano, jos vaivaudut lukemaan tekstin niin siitä käy ilmi että kirjoittaja - sivumennen sanoen useisiin lehtiin ja kirjoihin alaa käsittelevää historiaa kirjoittanut - tuntee asian varsin hyvin.

Ehkä asia olisi pitänyt ilmaista selkeämmin vain yksitavuisia sanoja käyttäen, mutta en edes osannut kuvitella maassamme olevan ihmisiä, jotka eivät erota vapaussotaa ja talvisotaa toisistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Väsynyttä. Nuo jutut ja tuo paatos on kuultu niin satatuhatta kertaa. Homma on edennyt sellaisiin mittoihin, että "Kiitos 1939-1944" -paitojen kauppaa organisoi niinkin isänmaallinen taho kuin Helvetin Enkelit.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano, muutatko sinä mielipiteitäsi jos joku hölmö sattuu olemaan samaa mieltä kanssasi?

Tomi kirjoitti...

Täälläkin muistellaan homohurri-Mannerheimia tuota suomalaisten teurastajaa, lahtareiden kuningasta, keisarinsa hylännyttä pelkuria.

Hän on vastuussa yli 20000 suomalaisen kuolemasta, suurin osa heistä oli syyttömiä.

Tomi kirjoitti...

Jaska näitä tekstejäsi jonkin aikaa selailleena, voin kohtuullisella varmuudella arvata, että olet hompanssi (homma-aktiivi), kuten on luultavasti on komentaattorisi kumitonttukin.

Olenko väärässä ?

Jaska Brown kirjoitti...

Hei Tomi!

En ole aktiivi. Tunnukset on, mutta olen kirjoittanut alle kymmenen viestiä.

Tomi kirjoitti...

Jaska kiitos vastauksesta.
Itseasiassa minullakin tunnukset ko. foorumille., mutta hermoni sietivät vain kerran vilkaista foorumia.

Nääissä sotamuisteloissa ja Mannerheimin ihailuissa unohdetaan, että sodassa taisteli myös valtava joukko punaisten omaisia (itseasiassa enemmistö, sillä sisällissodassa enemmistö oli punaisten puolella).
Monilla näistä taistelijoista Mannerheim oli lahtari ei sankari, mutta he taistelivat silti urhoollisesti antaen jopa henkensä Suomen hyväksi.

Isänmaallinen Mannerheim masturbaatiouhoaminen halventaa näiden sotureiden muistoa.

Jaska Brown kirjoitti...

Tomi, punaisia ei unohdeta. Päinvastoin, ei eritellä sitä oliko joku 1918 punainen vai valkoinen. Talvisodan sytyttyä Mannerheimin puheille tuli vanhojen punakaartilaisten lähetystö, joka toivoi armeijaa käymättömistä punakaartin veteraaneista voitavan muodostaa oma taistelu-osasto. Marski fiksuna miehenä ymmärsi sodankäynnin muuttuneen siinä määrin, että kouluttamattoman, 20 vuotta sitten amatöörisodassa kokemuksensa hankkineen osaston lähettäminen rintamalle olisi teurastusta. Moni näistä miehistä kyllä sitten päätyi rintamalle muita reittejä.

Ylipäätään koko vastakkainasettelu punaiset/valkoiset voitaisiin jo unohtaa viimeisenkin vapaussodan veteraanin kuoltua. Jos käyn vapaussodan sankarivainajien haudoilla, niin kynttilät syttyvät niin punaisten kuin valkoistenkin kummuille. Isänmaallisia punaisetkin olivat, valitettavasti vain erehtyväisiä. Vapaussotaa pitäisi meillä nykyään muistella kuin amerikkalaiset sisällissotaansa, molempia osapuolia kunnioittaen. Ei USA:ssakaan etelävaltioiden soturien kunnioittaminen tarkoita orjuuden kannattamista, ei Suomessakaan punaisten kunnioittaminen tarkoita kommunismin kannattamista.

Menee henkilökohtaiseksi, mutta huomautan että omasta suvusta löytyi vanhoja kommunisteja enemmän kuin kotitarpeiksi. Mutta joka ainoa äijä oli talvi- ja jatkosodassa (yksi Lapin sodassakin) rintamalla ja aika moni sai siipeensä. Sitä en tiedä, kuuluiko oma isoisäni heti sodan jälkeen SKP:hen, mutta sen tiedän että myöhemmin hänellä oli TPSL:n jäsenkirja.

Mitä Hommafoorumiin tulee, niin oma aikani ei sinne riitä, teen täyttä työpäivää ja minulla on pienet lapset.

Mutta nyt pihalle nostamaan lippu salkoon!

Tomi kirjoitti...

Jaska olen pitkälle samaa mieltä kansasi sisällissodasta. Mutta se sota on minulle nimeltään sisällissota tai kansalaissota. Vapaussota nimi ei ole mitenkään perusteltua, sillä venäläisten merkitys sodassa oli minimaalinen paljon pienempi kuin valkoisten puolella olleiden saksalaisten ja ruotsalaisten.

Talvisodasta kaikki suomalaiset (Johan Bäckmania lukuun ottamatta) ovat samaa mieltä, se oli NL surkea yritys liittää Suomi itseensä.
Jatkosodasta mielipiteet jo erkanevatkin, osalle Suomi kävi oikeutettua erillisitä puolustussotaa
NL vastaan, osalle Suomi kävi törkeää hyökkäyssotaa Natsi-Saksan kiinteänä liittolaisena (minun mielipide).

Anaconda kirjoitti...

Hieno puhe, Jaska.

Anonyymi kirjoitti...

Jos jenkit olis käyneet talvisodan, niin silloin olisi 3 päiväset juhlat siitä ja hehkutettas viellä enempi kuin suomessa, kuinka kansa voitti vaikeudet

Jaska Brown kirjoitti...

Kiitos, Anaconda.

Heh, anonyymi. Niinpä niin, ja sama pätisi melkein minkä muun kansakunnan tahansa kohdalla. Jenkeillä toki eniten, ainakin sivistyneistä länsimaisista yhteiskunnista.

GM kirjoitti...

Tomi kirjoitti: Jatkosodasta mielipiteet jo erkanevatkin, osalle Suomi kävi oikeutettua erillisitä puolustussotaa
NL vastaan, osalle Suomi kävi törkeää hyökkäyssotaa Natsi-Saksan kiinteänä liittolaisena (minun mielipide).

Jos vieläkin jurppii tuo alueiden menetys ja valtava evakko määrä, niin miten luulet jurppineen tuolloin aikalaisten kokemana. Jatkosota oli myös selvien vääryyksien oikaisemista (alueluovutukset). Älä tule selittämään törkeästä hyökkäyssodasta kun naapuri asuu sinun mailla.

Tomi kirjoitti...

GM jos alueet palautettaisiin, kuka ne omistaisi ?
Ei ainakaan evakot ja heidän jälkeläisensä, sillä valtio on heille menetykset korvanneet.

Itä-Karjalan ja Petroskoin valtaaminen ei ollut omien alueiden palautusta.
Miehitysaikainen alueen venäläisasukkaiden rasistinen kohtelu oli törkeää.

Anonyymi kirjoitti...

Erillissotaväite on vähintäänkin kyseenalainen. Mutta uskohan ei tunnetusti lopu, jos uskoo.

Tässä yksi linkki, jossa asiaa käsitellään:
http://jalkijupinaa.blogspot.com/2010/12/erillissota.html

Jaska Brown kirjoitti...

Aluepalautusten omistuskysymys on pienimpiä riesoja asiassa; kyllä niille aina ottaja löytyisi eikä yhden lisäomaisuus ole toiselta pois.

Myöhän sitä ollaan rosvoja, kun rajoja ylitetään. Toiset sitä vaan turvallisuuttaan varjelee, kun rajoja siirtelevät.

Jo Clausewitz opetti, että sodat pitää käydä vihollisen maaperällä.

Siinä Tomi on aivan oikeassa, että suomalaiset kohtelivat miehitettyjen alueiden venäläisasukkaita huonosti, melkein yhtä huonosti kuin venäläiset itse.

Tomi kirjoitti...

Jaska kyllä karjalaisten olisi maksettava joko nykyisille venäläisomistajille tai Suomen valtiolle täysi hinta maasta tai muusta omaisuudesta.

Ei ole valtion tehtävä jaella evakoille mitään armopaloja (kyllä minullakin on sukua Karjalasta).

Anonyymi kirjoitti...

Tomi, pappa ja papan veli kyllä ostivat ihan valtion takaamalla lainala nykysen tilan muutama vuosi 1944 evokan jälkeen, ei tätä millään armopaloilla saatu ja suurinosa karjalan evakoista sai jotain takametsien takana olevia suoalueita mistä sitten kovalla työllä tekivät peltoa ja tilan.

Anonyymi kirjoitti...

Ps. karjalan evakot asutettiin muualle suomeen pääasiassa, koska suomenruotsalaiset oli niin paljon parempaa ihmistä että vastustivat karjalan evakoitten sijoittamista (lähinnä ruotsinkielisellä pohjanmaalla) alueilleen