Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Sivallus XCII

Saksassa jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa Venäjä - Saksa näkyi katsomossa olevan Venäjän kannattajia CCCP-paita päällä. Kun kisat pelattiin kolme vuotta sitten Venäjällä, en muista nähneeni yhtään Saksan kannattajaa vastaavasti hakaristipaita päällä. Kumma juttu, onhan natsismin hirmutöistä sentään pidempi aika eikä se saanut edes yhtä pahaa jälkeä aikaan kuin kommunismi.

4 kommenttia:

Imulippo kirjoitti...

Selitys on siinä, että kansallis-sosialismin perseilevästä luonteesta on Saksassa aika vahva konsensus mutta kommunismilla on edelleen kannatusta Neuvosto-Venäjällä. En tiedä tullaanko sirppiä ja vasaraa varsinaisesti kieltämään mutta kommunismin kuoleminen vanhojen sukupolvien mukana on väistämätöntä koska 80-luvun puolivälin jälkeen syntyneillä on omaa kokemusta ja näkemystä Eurooppalaisesta vapaudesta.

Jaska Brown kirjoitti...

Näinhän se menee, Imulippo. Toisaalta kommunismia muistellaan haikeasti Venäjällä suurvalta-aseman vuoksi. Kysymys kuuluukin, kompensoiko vapaus tämän?

Imulippo kirjoitti...

Luulisin näin koska vapauden myötä yksilöt ovat pakotettuja suhteuttamaan käsityksiään ihanteisiinsa, eli muihin Eurooppalaisiin valtioihin. Kun on kerran päässyt vapaudesta nauttimaan (nuoret), siitä luopuminen tekee todella kipeää. Toisin on iäkkäämpien kohdalla jotka ovat joutuneet vasta kypsällä iällä sopeutumaan siihen, että valtion ruokala on pysyvästi kiinni.

Jaska Brown kirjoitti...

Toivotaan että olet oikeassa! Pidän sitä todennäköisenä, mutta kun kyseessä on Venäjä, mistän ei voi olla varma.