Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 16. marraskuuta 2023

Sivallus CCCXCIX

Länsimaisen kulttuurin saavutuksia voidaan verrata siihen, että ajetaan yksipyöräisellä polkupyörällä ja jonglöörataan samalla kolmella pallolla.
Islamilaisen kulttuurin saavutuksia voidaan verrata siihen, että ajetaan kolmipyöräisellä polkupyörällä ja jonglöörataan samalla yhdellä pallolla.
Kulttuurirelativismi on sitä, että molempia kulttuureja pidetään samanarvoisina koska molemmissa suorituksissa summa on neljä.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Allah on tehnyt vääräuskoisista niin tyhmiä, että he antavat muslimeille kaikki kulttuurinsa tuotteet ilmaiseksi, myös miekan, jolla katkaistaan vääräuskoisten kaula.

Lenin ajatteli samalla tavalla, kun sanoi, että kapitalisti myy köyden, jolla hänet hirtetään.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Yksinkertaiset asiat ovat vaikeimpia.

Kuten se, ettei hyvä tekemiseen tarvita ihmistä suurempia perusteita. Jumalia tarvitaan pahan tekemiseen.

Se on jo melkein kaikille ylivoimainen ajatus, että kaikki jumalat ovat suuria. Ihmistä suurempia. Että ne edustavat jotain kaikkiallista ja kaikkivoipaista. Että ne edustavat kaikkivaltaa, kaikkivoimaisuutta, kaikkea kunniaa.

Että kun jumalan nimissä ihmistä syytetään noidaksi, siihen ei ihmisjärki voi sanoa mitään vastaan. Jos järjellä olisi noitaoikeudenkäynnissä jokin rooli, edes syytettä ei pystyttäisi nostamaan.

Mutta näitä yksinkertaisia totuuksia on siis ihan liian vaikea ymmärtää. Siksi noitaoikeudenkäynnit jatkuvat. Syyttäjät valistavat kasvonsa syytetyille. Liian harva näkee niiden kasvojen epäinhimillisyyden.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kuinkas ne olikaan ne muhamettilaisten saamat Nobelin palkinnot ? Varsinkin verrattuina iippojen saamiin - meinaan lukumääriä...!

Anonyymi kirjoitti...

Tänään 23.11. 2023 klo 7.50 joku senttari (Mönkkönen?) käytti veroilla rahoitettua mediaa mollatakseen perussuomalaisia.