Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


perjantai 25. elokuuta 2023

Sananvapauden rajamailla


Jokin aika sitten Hesari totesi ”radikaalioikeiston” pyrkivän tuomaan suomen kieleen ajatteluun vaikuttavia sanoja. Esimerkkeinä mainittiin ”vihervasemmisto”, ”maahanmuuttokriittisyys” ja ”haittamaahanmuutto”. Keskimmäisestä en ole ollenkaan varma, onko se lähtöisin sieltä mitä Hesari ”radikaalioikeistolla” tarkoittaa, mutta kaksi laitimmaista kylläkin. Jälkimmäisen yleistymisestä kannan ylpeänä osan vastuusta. En sitä keksinyt, mutta aloin viljellä sitä järjestelmällisesti kymmenisen vuotta sitten blogissani. Pian sen jälkeen sana ”haittamaahanmuutto” yleistyi aina vaalimainoksiin asti.

Kyllä, tätä tapahtuu. Mutta huomautettakoon, kuka aloitti. Kuulostavatko seuraavat sanat tutuilta:
- sukupuolenkorjaus: siis muokataan kieltä siten että sanaa ”sukupuolenvaihdos” ei saa enää käyttää, vaan ajatuksena on se että syntymässä saatu sukupuoli olisi virheellinen.
- tasa-arvoinen avioliitto: kaapataan sana ”tasa-arvo” ajamaan homoliittoja, sillä kukapa haluaisi tasa-arvoa vastustaa.
- mikroaggressio: eli jotakin normaalia käytöstä joka sitten tulkitaan aggressiiviseksi, yleensä tavalla johon liittyy seuraava käsite.
- piilorasismi: tästä totesinkin jo aikapäiviä sitten, että piilorasismia vaarallisempaa on ainoastaan näkymätön rasismi, jota ei voi havaita millään tavalla. Piilorasismin sentään pystyy kuvittelemaan.
- käänteinen rasismi: eli valkoisiin kohdistuva rasismi, ks. Zimbabwen historia itsenäistymisen jälkeen hyvänä esimerkkinä. Ennen sanottiin, että kun valkoinen lyö mustaa, se on rasismia mutta kun musta lyö valkoista, se on kulttuuriero. Nykyään jälkimmäinen on käänteistä rasismia eli jonkinlaista edistystä on myös vihervasemmiston lanseeraama termi tuonut.
- paperiton: yhtään ainoaa paperitonta ei ole olemassa muuten kuin omasta halustaan. Joka ainoa saa viranomaisille ilmoittautumalla paperin, jossa käsketään painua pois Suomesta. Aika moni on tällaisen jo saanutkin eli he eivät ole missään nimessä paperittomia.

Se vain ottaa joskus koville kun joutuu maistamaan omaa lääkettään.
Pistetään vielä suolaa haavoihin ja todetaan, että tämän ”radikaalioikeiston” (arvatkaa muuten huviksenne millä puolella poliittista kenttää tämäkin uudissana on kehitetty) lanseeraamat uudissanat todellakin ”pyrkivät tuomaan suomen kieleen ajatteluun vaikuttavia sanoja”, kuten Hesari pelkäsi. Vihervasemmiston lanseeraamat uudissanat taas pyrkivät täsmälleen päinvastaiseen eli lamaannuttamaan ajattelun.

Pienistä voitoista huolimatta on ikävä kyllä todettava, että vihervasemmisto hallitsee ilmatilaa mediaylivoimansa takia. Esimerkkinä vaikkapa kuva tuoreesta lukion äidinkielen oppikirjasta. Lukion oppimäärä alkaa suomalaisten kansalliseepoksen Kalevalan esittelyllä ja katsokaapa mikä koko sivun kokoinen kuva sen aloittaa:
Tämä ilmeisesti liittyy Kalevalaan siten, että neekerillä on Kalevala-koru. Mikä luultavasti tekee hänestä sopivamman valinnan kuvitukseen kuin Elovena-tytöstä.

Lohduttavaa asiassa toki on se, että kyseisen kirjan tekijöiden ammattitaidosta ja yleissivistyksestä kertoo parhaiten seuraava kuva ja kuvateksti:
Että MM-kisojen 1500 metrin estejuoksu… sitä matkaa eivät juokse kuin 14-15 -vuotiaat juniorit.

Mutta itse asiaan. Onneksi tämä propaganda on niin läpinäkyvää, että sille nauravat naurismaan aidatkin. Neekeristä ei tehdä suomalaista sillä että kaulaan ripustetaan suomalainen koru.
Itse sana ”neekeri” on nykyään loukkaava. Eipä jäisi paljon jäljelle ennen vuotta 1980 painetuista kirjoista, jos kaikki missä se esiintyy poltettaisiin Kristalliyön tapaan roviolla. Ennen saatiin sentään asioista puhua niiden oikeilla nimillä ja jos ette usko, niin katsokaapa mitä syksyn 1929 ylioppilastutkinnon reaalikokeessa kysyttiin:
Tehtävä IV/3.

Voi myös pohtia, miksi ”neekeri” on muuttunut kielletyksi ja miksi sen korvannut ”musta” on vaihdettu ”afrosuomalaiseksi” ja mitä mahtaa tämän jälkeen olla luvassa kun sillekin saadaan jostain sattuneesta syystä negatiivinen kaiku. Sana ”neekeri” on suomen kielessä täysin neutraali. Sen loukkaavuutta perustellaan siksi, että muissa kielissä siitä johdetut sanat ”negro” ja ”nigger” ovat loukkaavia, kuten on myös suomen kieleen jälkimmäisestä väännetty ”nekru” – tosin ei sekään aina kuten Aku Ankka vuodelta 1974 todistaa:


Muista kielistä tulleen vaatimuksen perusteella suomalaisten pitäisi vaatia useimpien muiden kielten vaihtamaan sikäläiset ”Venäjää”, ”venäläisiä” ja ”venäjän kieltä” tarkoittavat sanat joksikin muuksi, koska suomen kielessä ”ryssä” on haukkumasana. Niinpä englannissa ei saisi käyttää sanaa ”Russia”, saksassa ”Russland” eikä varsinkaan ruotsissa ”Ryssland”.

Onneksi Hesari jatkoi suomalaisten valistamista tekemällä gallupin aiheesta mikä on suomalaisten mielestä hyväksyttävää. Tutkimuksessa kysyttiin mm.: "Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu rasismista. Mitkä seuraavista teoista ovat mielestäsi hyväksyttäviä?" Tätä seurasi lista toteamuksia, lopussa suluissa väitteen hyväksyvien prosenttiosuus:
- Vaatia parannuksia naisten asemaan islaminuskoisissa maissa (63)
- Vaatia, että Suomeen tulevat ulkomaalaiset eivät rasittaisi Suomen julkista taloutta (39)
- Vaatia, että Suomeen tietyistä maista tulevien maahanmuuttajien määrää vähennetään (34)
- Vaatia rajoituksia sille, miten uskonto voi näkyä yhteiskunnassa (30)
- Vaatia, että Suomeen tulevien maahanmuuttajien määrää ylipäätään vähennetään (28)
- Arvostella muiden kuin oman uskontonsa määräyksiä tai tapoja (20)
- Perustella suomalaisen yhteiskunnan ongelmia liian suurella ulkomaalaistaustaisten osuudella (17)
- Vaatia, että turvapaikanhakijoita ei oteta Euroopan ulkopuolelta (16)
- Selittää ulkomaalaistaustaisten tekemiä seksuaalirikoksia heidän kulttuurillaan (12)
- Vaatia, että Suomi pysyisi etnisesti mahdollisimman yhtenäisenä (12)
- Vaatia pääsevänsä sellaisen lääkärin hoidettavaksi, jonka nimi ei kuulosta ulkomaalaiselta (9)
- Palkata avoimeen työpaikkaan työntekijä hänen ihonvärinsä tai taustansa perusteella (5)
- Perustella suomalaisen yhteiskunnan ongelmia suomalaisten geeniperimällä (4)
- Valikoida asiakkaita ravintolaan ihonvärin tai taustan mukaan (3)
- Nimitellä ihmistä tämän ihonvärin tai taustan vuoksi (1)

Jo alkuperäinen kysymys oli itsessään johdatteleva. Ensimmäinen lause "Viime aikoina julkisuudessa on keskusteltu rasismista.” oli jatkon kannalta turha ja olemassa vain siksi, että vastaaja pelästyisi tuomitsemaan jatkokysymykset. Jos tutkimuksesta olisi haluttu neutraaleja ja luotettavia tuloksia, olisi vallan hyvin riittänyt kysyä se varsinainen kysymys eli ”Mitkä seuraavista teoista ovat mielestäsi hyväksyttäviä?"
Kaikkein vaarallisinta tutkimuksessa oli kuitenkin väitteiden muotoilu. Lähes kaikki alkoivat sanoilla ”Vaatia, että…”. Semanttisessa mielessä väitteen hyväksymättömyys tarkoitti sitä, että itse vaatimuksen esittäminenkin olisi kielletty. Jos tämä ei ole sananvapauden rajoittamista, niin mikä sitten on?
Tutkimuksen mukaan vain 34 % on (esimerkkitapaus) sillä kannalla, että olisi hyväksyttävää ”vaatia, että Suomeen tietyistä maista tulevien maahanmuuttajien määrää vähennetään”. Oikeampi väite olisi ”vähentää Suomeen tietyistä maista tulevien maahanmuuttajien määrää”.
Kuvitellaan että tällaisen vaatimuksen esittäminen tehtäisiin laittomaksi, kuten tutkimuksen mukaan 66 % haluaisi (toki suurin osa – ainakin toivottavasti – ei tajunnut näiden kahden väitteen eroa ja luuli vastaavansa siihen mitä ei kysytty). Silloin olisi laitonta ehdottaa maahanmuuton vähentämistä. Tämä olisi aika lailla sama, jos ehdottaisi 80 km/h nopeusrajoituksen muuttamista 100 km/h rajoitukseksi ja saisi tämän ääneen sanomisesta ylinopeussakot.

Koko rasismivouhotuksen tarkoitus on luonnollisesti median hyökkäys perussuomalaisia kohtaan. Tässä on valitettavasti todettava, että perussuomalaiset pelaavat median ehdoilla puolustautumalla heidän laatimillaan säännöillä.
Huomattavasti parempi taktiikka olisi osoittaa, että tiukka maahanmuuttopolitiikka ja pakkokäännytykset ovat myös maahanmuuttajien etu. Siis niiden maahanmuuttajien, jotka ovat kunnollisia ja sopeutuvaisia. Rasismi kun ei yleensä aiheudu vierauden tunteesta vaan kokemuksista. Kun tiettyjen väestöryhmien todennäköisyys syyllistyä raiskauksiin on kaksikymmenkertainen ja suurin osa harvoista työllistyneistä puuhastelee oman äidinkielensä tulkkina tai väestöryhmäänsä kohdistuvassa sosiaalityössä, niin on suoranainen ihme että rasismi on niinkin olemattoman vähäistä kuin on.
Jotain toistakymmentä vuotta sitten jouduin työtehtävissä joskus tekemisiin parikymppisen eräästä arabimaasta lähtöisin olevan naisen kanssa. Sain hänestä positiivisen vaikutelman, hoiti hommansa luotettavasti ja taitavasti. Ajattelin että jos tällaisia olisivat kaikki tuolta tulevat tai edes suurin osa, niin eipä olisi mitään ongelmia. Vaan tämä onkin ainoa positiivinen kokemus kyseisestä ilmansuunnasta lähteneiden osalta. (Vuosia myöhemmin olisin voinut potkaista itseäni, kun tajusin vasta sitten hänen etunimestään, että mitä ilmeisimmin kyseessä olikin maan kristittyyn vähemmistöön kuuluva nainen eikä muslimi, vaikka olisi se pitänyt pukeutumisestakin arvata.)

Kovin usein ”rasismissa” ei ole kyse ennakkoluuloista, vaan ennakkoarviosta, joka perustuu aiempiin kokemuksiin. Jos kenelle tahansa sanotaan, että ”tuossa huoneessa on kaksi entistä huippu-urheilijaa joista toinen on koripalloilija ja toinen on jalkapalloilija”, kävelee paikalle ja siellä on yli kaksimetrinen ja alle 160-senttinen hemmo, niin eiköhän ennakkoarvio ole varsin helposti arvattava. On varsin epätodennäköistä että toinen heistä sattuu olemaan Peter Crouch ja toinen Muggsy Bogues.
Jos tietyistä kulttuureista tulevien ja tietyn näköisten ihmisten kohtaamisesta on suhteettoman paljon huonoja kokemuksia, ennakkoarvio on ymmärrettävästi negatiivinen. Tämä ei ole rasismia. Rasismia on se, jos ennakkoarvion vääräksi osoittautumisen jälkeenkään näkemys ei muutu.
Juuri tämän takia tiukka maahanmuutto- ja palautuspolitiikka on kunnollisten maahanmuuttajien etu. Negatiivisten kokemuksien vähäisyys on paras lääke rasismia vastaan, niiden vallitsevuus ruokkii rasismia.

Liberaali paniikki totuutta vastaan näkyy suorastaan huvittavalla tavalla. Vuorisaarnaa lainaten ei nähdä malkaa omassa silmässä, kun haittamaahanmuuttoa ajetaan tyyliin käärmettä pyssyyn. Pelätään kansanmurhaa – joka muuten olisi erityisen absurdi ajatus mikäli maahanmuuttopolitiikka olisi järkevää – ja luetellaan lista jolla kansanmurha etenee vaiheittain. Linkin jutussa kerrotaan kuinka tämä tehtiin juutalaisten kohdalla ja pohditaan kuinka sama tapahtuisi nykypäivänä maahanmuuttajaryhmien kanssa. Piruillaanpa hieman ja vaihdetaan tilalle ”kansallismieliset” ja katsotaan, kuinka pitkälle suvaitsevaisto on edennyt tässä kansanmurhassaan.
1. Luokittelu. Luodaan jako ”meihin” ja ”heihin” – niihin toisiin, joita pitää vihata. Luokittelu voidaan tehdä kansallisuuden, ihonvärin, uskonnon tai joidenkin stereotyyppisten ominaisuuksien perusteella. Jep. Poliittinen kanta oikeuttaa syrjintään, esimerkiksi julkisiin virkoihin on aika turha pyrkiä.
2. Symbolisointi: vihan ja syrjinnän kohteet merkitään näkyvästi. Daavidin tähti on tästä hyvä esimerkki. Ei. Tätä ei toistaiseksi ole tapahtunut.
3. Diskriminaatio. Hallitseva ryhmä kiistää syrjityltä ryhmältä kansalaisoikeudet ja joskus myös kansalaisuuden. Nürnbergin rotulait olivat juuri tällaista diskriminaatiota. Neutraali. Pyrkimystä tähän suuntaan on, mutta vielä ei ole aktiivisesti kansallismielisiä erotettu työtehtävistään.
4. Dehumanisaatio – ihmisyyden kiistäminen. Natsit kutsuivat juutalaisia ”tuholaisiksi”. Jep. Tätähän on netti pullollaan – persujen äänestäjät ovat enintään puoli-ihmisiä.
5. Järjestäytyminen. Kansanmurhat ovat aina suunniteltuja. Niiden tekijöillä on organisaatio. Vihahallinnot kouluttavat ja indoktrinoivat pyövelinsä toteuttamaan kansanmurhan. Jep. Virkakoneisto on – ainakin virallisesti – suvaitsevaiston hallussa ja jos ette usko, niin katsokaa mikä joukkorääkyminen seuraa jos joku kunnanjohtaja esittää suomalaiskansallisen näkemyksen.
6. Polarisaatio, jota luodaan voimakkaan propagandan avulla. Natsi-Saksa levitti juutalaisvihaa propagandalehdistön, elokuvien ja valtakunnanradion avulla. Jep. Katsokaapa mediaväen puoluekantajakaumaa.
7. Valmistautuminen. Kansanmurhan suunnittelu etenee käytäntöön. Valmistautumista peitellään valheellisin, salailevin ja eufemistisin viestein: hallitseva ryhmä puhuu ”lopullisesta ratkaisusta” tai ”itsepuolustuksesta”. Ei. Toistaiseksi Suomen etua ajavien ryhmien kannatus ei ole ollut riittävän suurta, että tähän olisi menty – ehkä on toki varauduttu. Uuskieli sen sijaan on jo käytössä, kuten tässäkin jutussa todettiin.
8. Vaino. Uhreiksi valitut joutuvat tappolistoille tai heidät eristetään leireille ja gettoihin. Joukkomurhat alkavat. Neutraali. Onhan näitä fantasialistoja, mutta ei niitä oteta vakavasti.
9. Eksterminaatio, joukkotuho. Uhrit otetaan tarkoituksellisesti suunniteltujen ja järjestelmällisten murhakampanjoiden kohteiksi. Ei. Ja tätä on vaikea uskoakaan, sillä toinen puoli omistaa 90 % aseista ja toinen puoli ei tiedä kummassa vessassa pitäisi käydä.
10. Kieltäminen. Tekijät ja joskus myös heitä seuraava sukupolvi kiistävät syyllistyneensä rikoksiin. Todistusaineistoa tuhotaan ja todistajia uhkaillaan. Ei. Tämä voi tietysti tapahtua vasta jälkeenpäin.

Tilanne on siis 4 – 2 – 4. Mikä on huomattavasti pidemmällä kuin tämän median pelkäämän ”kansanmurhan” suhteen. Tämä vaino kohdistuu ihmisiin, jotka ovat suomalaisia. ”Liberaalit” ovat siis valmiita demonisoimaan, vaientamaan ja jopa riistämään ihmisoikeudet vastustajiltaan. Kun taas tämä ”radikaalioikeisto” haluaa rakentaa Suomesta vauraan, menestyvän ja turvallisen maan – myös liberaaleille. Ja on tajunnut, että tämän tavoitteen esteenä on haittamaahanmuutto.

17 kommenttia:

Nils. Aslak kirjoitti...

Jos tuo afrikkalainen nainen Kalevalan kannessa ei ole kulttuurista omimista (kulttuurinen appropriaatio) , niin mikä sitten! Meille syötettiin jo elokuva mustasta afrikkalaisesta Mannerheimina ja se paska vain jatkuu. Tehdään Tarja Halosesta elokuva, jossa häntä esittää Australian aboriginaali ja mies tietenkin vielä!

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Se ei ole mikään yhteiskunnassa tapahtuva jako kahteen, tuo kehitys, joka ah niin liian monen yksikertaisen sielun mielestä on pelkästään sitä, että hyvät ihmiset yrittävät estää sielultaan pahojen harjoittamaa "kiihottamista kansanryhmää vastaan", joka "pahuuden porttietorian" mukaan johtaa ina lopulta ihmistuhontaan.

Yhteiskunta jakautuu kriisiytyessään -- joko ulkoisen vaaran uhatessa tai liian kipeiden ja käsittelemättä jäävien sisäisten ongelmien seurauksena -- kahtia, mutta ei niin että yhdellä puolella olisivat hyvät ja toisella puolella pahat. Pikemminkin jako tapahtuu yhteisen kielen ilmiönä -- toisistaan erilleen joutuvat ne tavat joilla liian kipeitä kysymyksiä opitaan käsittelemään hyveellisiä kiertoilmauksia ja yliyleistäviä yleikäsitteitä ympäripyörittelemällä ja toisaalta juölkispinnan alle patoutuva puhumattomuuden paine, josta sitten ne "vihapuheet" purkautuvat.

Se jätetään käsittelemättä, tuo jakautuminen puhumattomuuden pinnan kummallekin puolelle. Itse asiassa kuitenkin tämä umpeutumiskehitys on se joka käynnistää sen yhteisöllisen taantuman, joka "totalitarismin" nimellä tunnetaan. Se on ihmisyhteisöjen ikiaikainen puolustumekanismi, jossa käsitteet muuttuvat maagisiksi leimasanoiksi ja tabut valtaavat ajattelun. Kehittyneissä yhteisöissä normaalisti vallitseva moniarvoinen omantunnonetiikka taantuu yksiarvoiseksi normimoraaliksi, "hyvä" ja "paha" kiinteytyvät jakolinjaksi -- ja yksilöllisen arvonmuodostuksen ja kriittisyyden kadotessa kollektiivinen automotoriikka alkaa päättää yhteisön asioista.

Taantunessa yhteisötodellisuudessa eletään yhteisövoimien ja yhteisöominaisuuksien määräämällä tavalla -- ja jokainen tietää, että joukossa yksilöt tekevät tekoja joita yksikään yksilö ei yksin tekisi. Niin ne sitten syntyvät, kirjaroviot, tuhotyöt ja lopulta ihmistuhontakin.

Tuon tajunnallisesta taantumisesta seuraava yhteisömoraalin muutos jää yleensä kuvasta kun totalitaristisissa järjestelmissä tapahtuneita hirveyksiä tarkastellaan. Kriittinen kohta taantumiskehityksessä on se, jolloin puhumattomuuden pinta sulkeutuu. Kaikki mikä jätetään käsittelemättä kumuloituu sitten lopulta siihen, että kirjojen jälkeen poltetaan ihmisiä.

Jos olisi olemassa läpensä pahoija ihmisiä, jotka harjoittavat ideologiansa oikeuttamana ihmistuhontaa, he eivät peittelisi tekojaan. Kuitenkin totalitarismien todellisuus on aivan toinen: edes kaikkein tehokkaimmista ihmistuhonnan laitoksista ei puhumattomuuden kulttuurin oloissa vuotanut tietoa ulkopuolelle. Jos ymmärtäisimme että kauheuksien toteuttajina ovat nimenomaan puhumattomuuden kulttuurin sisäistäneet "hyväihmiset", ehkä edes suhtautumisemme niin sanottuihin "vihapuheisiin" voisi vähän tervehtyä. Nehän ovat terve ilmiö.

Anonyymi kirjoitti...

Oikkonen ylempänä mainitsi "hyväihmiset". Siinä sana joka ansaitsee valtavan tulevaisuuden. Ensin hämmentyneissä merkeissä, sitten kun yhteiskunta tervehtyy - optimismia! - ironisissa tunnelmissa kun muistellaan 2000-luvun ensimmäisiä vuosikymmeniä.

Mutta meille nyt eläville varttuneille ajat pysynevät loppuun asti "kiinnostavina", ikivanhan kiinalaisen sanonnan merkityksessä. (Mitä kiinnostavampaa sitä kauheampaa.)

-jussi n

muuanpena kirjoitti...

Rasismia on aiheeton ja perusteeton ennakko-oletus esim. siitä, että Suomeen tullut musta mies on pakolainen ja on ahkera, luotettava, ei ole kiinnostunut kelan avustuksista ja tulee pienelläkin palkalla mihin vain töihin, koska osaa mitä vain. Kokemukseen perustuva ennakko-oletus ei sen sijaan ole rasismia. Jos kokemus osoittaa, että yksinäisen, varsinkin naisen, on parempi siirtyä kadun toiselle puolelle tai kääntyä takaisin jos vastaan tulee jalkakäytävän leveydeltä kovaääninen ja suomalaisia tummempi miesjoukko. Jos kaikkien kohdalla ei näin ole, niin hyvä. Olikohan sellainen sanonta olemassa, että “viisas oppi muidenkin kokemuksista, tyhmä ei omistakaan”.

Qroquius Kad kirjoitti...

Nykyistä parempi mediataktiikka persuille olisi osoittaa, että tiukka maahanmuuttopolitiikka ja pakkokäännytykset ovat myös maahanmuuttajien etu.
Vaan missäs osoitat?
Persuilla kun on vain Suomen Uutiset ja some, joita valtavalemedia huutaa ja Huutaa ja HUUTAA valemedioiksi, samalla kun itse valehtelee suunnilleen kaikesta paitsi urheilutuloksista.

Persujen on pakko pelata viherkommunistimedian ehdoilla puolustautumalla vihollisen laatimilla säännöillä;
ei se vihollinen sääntöjään ala muuttaa antaakseen persujen kertoa epämiellyttäviä tosiasioita.
Vaikka antaisikin, se aloittaa:
"Lukekaapa tästä, mitä persuperseet teille yrittävät valehdella:"
Juttu lopetetaan:
"Tuollaisia valeita taas kerran.
Koska te ette ole tyhmiä kuten persuperseet, tehän ette tietenkään usko näitä vaan meidän Totuuden Sanojamme!"

Ja niinhän ne tekevät.

Jaska Brown kirjoitti...

Nils-Aslak: Neekereillä pitäisi olla kaksi vaihtoehtoa: joko lopettaa mussuttaminen "kulttuurisesta omimisesta" tai hylätä matkapuhelimensa ja hoitaa pitkän matkan viestintänsä bongorummuilla.

Seppo Oikkonen: Erittäin hyvin analysoitu "vihapuheesta". Koko homman taustalla on sananvapauden tukahduttaminen ja siitä taas ei seuraa mitään muuta kuin painekattilailmiö.

jussi n: Voi kun saisi elää tylsiä aikoja.

muuanpena: Ennakkoarvio, silloin kun se perustuu tietoon, ei ole rasismia. Jos lisätieto on ristiriidassa ennakkoarvion kanssa eikä näkemys muutu, se on rasismia.

Qroquius Kad: Juuri tuota tarkoitin: persujen on pelattava median säännöillä. Mutta heidän ei tarvitsisi pelata median haluamalla taktiikalla. Kyllä persut mediatilaa sen verran saavat, että viestiä toistamalla se menee lopulta perille riittävän monelle ja aiheuttaa lopuissakin epämukavaa kognitiivista dissonanssia. Vielä kerran: tiukka politiikka on kunnollisten maahanmuuttajien etu. En ole nähnyt tällaista lausuntoa kertaakaan edes Suomen Uutisissa ja tämä on se, mitä pitäisi toistaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pitäis varmaan lähettää Elon Muskille anomus. Pyytää häneltä, että lähettäisi tänne hieman taskurahojaan (noin miljardi euroa), että saataisiin Suomeen perustettua kunnon vastamedialaitos vihamielisen valtamedian vastapainoksi.

Tapsa vaan

Qroquius Kad kirjoitti...

Mahtaskoos toi Iiloni haluta antaa rahaa sellaseen tarkotukseen?
Tuo oli muuten mielenkiintoisen tulkinnanvarainen vastaus tuo, että 12 % vastaajista katsoi olevan hyväksyttävää selittää ulkomaalaistaustaisten tekemiä seksuaalirikoksia heidän kulttuurillaan.
Toisin sanoen joka kahdeksas suomalainen katsoo ählämeillä olevan oikeus raiskata ja pedofiilata, kun se nyt vaan kuuluu siihen heidän kulttuurinsa?

Vittuuntunut PikkuOrava kirjoitti...

Petterin ja Muksin linkit ei johda mihinkään.

Tai siis johtavat jonnekin mutta ei sieltä suoraan mitään hyödyllistä löydy. :(

Vasarahammer kirjoitti...

Liberaalit haluavat tuhota kaikki liberalismin vastustajat, koska Hitler. Jos vaarana on, että uusi Hitler nousee valtaan, silloin kaikki keinot ovat moraalisesti hyväksyttäviä. Yksi asia, joka heiltä jää ymmärtämättä, että uusi Stalin tai Hitler voi nousta heidän omasta porukastaan.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Pitkästä aikaa viiltävää analyysiä Mr. J.Brownilta, Kiitos siitä.

Some syntyi silloin, kun isoperseiset kartaaniassit olivat vain isoja anatomisilta ulottuvuuksiltaan. Nyt taitavat olla jo miljardöörejä, koska liha on muuttunut hengeksi.

Olisiko tässä käynyt niin, että perinteinen oikea rehellinen uskottava jne media huomasi menettäneensä media-avaruuden someilijoille. Punakaartilaisyliopistoissa herättiin ja kanavoitiin perinteisen median jäljellä olevan tilaan agressiivinen hyökkäys koti-uskonto-isänmaa - hörhöjen kukistamiseksi. Ja perinteisestä mediasta saatiin muokattua uutisia-24/7/12/1984:ksi. Lammasmainen politiikka vastapuolelta myötäili puna-vihreä-ärrrkp:n kohkaamista. Loppu on historian kirjoista luettavissa sitten joskus.

Tuo kuva Kala-Valeneekeristä ei ole aito. Hän ei ole aito n, vaan erittäin kaunis hyvin ruskettunut neito. Kale-Vala koru on oikeassa ripustuksessa aivan eri näköinen, kuin mistä se tuli joku aika sitten tunnetuksi maailman kuuluisimman rintalastan päällä.

Jaska Brown kirjoitti...

Tapsa: Elon saattaisi olla valitettavan ankea tällaista kohtaan - ainakin julkisesti.

Qroquius Kad: Itse asiassa tuo väittämä oli sellainen että kun sitä tarkemmin miettii, niin on erittäin epäselvää mitä sillä tarkoitettiin.

Vittuuntunut PikkuOrava: Kiitoksia, korjattu.

Vasarahammer: Hitler on maailmanhistorian eniten tuhoa aikaan saanut ihminen. Toiseksi siksi mitä hän sai aikaan ennen kuolemaansa ja ensisijaisesti siksi, mitä hänen perintönsä on saanut aikaan nykymaailmassa.

Veijo Hoikka: Joo, käytin sanaa neekeri ihan tahallani tuossa yhteydessä tehokeinona. Oleellinen pointti kuitenkin oli, että kuvassa olijasta, olkoon miten kaunis tahansa, ei saa Kalevala-Ainoa millään meikkauksella.
Mediakentästä tietolähteeni eli kokeneiden emeritustoimittajien veljeskunta vahvistaa asiassa käyneen juuri noin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Voisihan tuosta ruskehtavanaamaisesta tytöstä saada oikein kovasti tulkitsemalla POhjolan Neidon, joka oli oletettavasti saamelainen.

Anonyymi kirjoitti...

Mut eikö se Elon käsitykseni mukaan heikentänyt "vihapuhe"kontrollia Twitterissä ja täten lyönyt suvakkeja näpeille. Voisi varmaan jatkaa tätä projektia täälläkin perukoilla, jos esim. persut tiedustelisivat asiaa häneltä. Kysyminenhän ei mitään maksa.

Tapsa vaan

Strix Senex kirjoitti...

Aikanaan tavattiin sanoa, että omista synneistään se paha pappi saarnan aiheet löytää. Tämä pätee niin Hesarin touhuihin kuin vihervasemmiston juttuihin yleisestikin. Erilaisten harhaanjohtavien ilmausten ja taikasanojen kehittelyhän on juuri sille porukalle ominaista, alkaen sellaisesta termistä kuin "kansandemokratia", joka tarkoitti systeemiä, jossa kansalla ei ollut sanansijaa ja demokratiasta ei näkynyt jälkeäkään. Näistä taikasanoista saisi kokoon melkoisen tietosanakirjan, jos sellaista joku innostuisi tekemään. On ilmauksia, joiden todellinen merkitys on päinvastainen kuin näennäinen merkitys, esimerkkeinä vaikka "arvoliberaali" joka on autoritäärinen radikaali tai "tasa-arvo" joka tarkoittaa erityisryhmien etuoikeuksia. Sitten on uuden ajan stiiknafuulioita kuten lbsqwerty (vai mikä se aakkospuuro taas olikaan) ja muita vastaavia, joista hittokaan ei ota selvää mitä ne merkitsevät, mutta komealta ne kuulostavat, kun ne hartaalla äänellä lausutaan. On tietysti myös syntiä tarkoittavia ilmauksia kuten "rasismi", joissa sanan lausuminen on samalla syytös ja tuomio, ja josta ei valitusoikeutta, anteeksiantoa eikä pelastusta ole.

No, idästä tämän vasemmiston ideologia ja tavat ovat tulleet ennenkin ja sieltä ne ovat tulleet tälläkin kertaa. Kun katsoo ja kuuntelee Putinin kuppikunnan sanankäyttöä, niin sama kaiku on askelten. Yhteys siihen porukkaan tietysti kiistetään, mutta niinhän se Pietarikin oman Jeesuksensa kolmasti kielsi.

Anonyymi kirjoitti...

"Nekru" tuntuisi tulevan neekeri-sanasta eikä nigger-sanasta. Jos se tulisi niggeristä, se olisi nikru tai nikkeri. Eri asia on se, että nigger suomennetaan nekruksi. Teoriassa myös negro voisi olla nekru.

Qroquius Kad kirjoitti...

"Nekru" tulee tietysti sanasta "neekeri", mutta sen merkitys on sama kuin englannin sanalla "nigger".
Vastaavasti englannin sana "negro" vastaa suomen "neekeriä".
Ei ole kysymys siitä, miltä sanat näyttävät vaan niiden merkityksestä.