Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


maanantai 28. marraskuuta 2011

Välihuomautus 22: MEP Mitro

Europarlamentaarikko Mitro Repo on joutunut ahdistelusyytösten kohteeksi. Ei, hän ei ole raiskannut ketään eikä ilmeisesti edes ollut sillai, ortodoksipappi kun on. Sen sijaan häntä syytetään kaksimielisyyksistä ja sopimattomista lähentelyistä.

Tarkastellaanpa tilannetta. Meillä on kolme muuttujaa:
a) mies on kiinnostunut naisesta siinä mielessä tai sitten ei
b) nainen on kiinnostunut miehestä siinä mielessä tai sitten ei
c) mies esiintyy kaksimielisesti joko puheillaan ja/tai teoillaan.

Näitä muuttujia varioimalla saadaan kahdeksan vaihtoehtoa, joilla on erilaisia seurauksia:
1) Mies on kiinnostunut, nainen on kiinnostunut, mies esiintyy kaksimielisesti
2) Mies on kiinnostunut, nainen on kiinnostunut, mies ei esiinny kaksimielisesti
3) Mies on kiinnostunut, nainen ei ole kiinnostunut, mies esiintyy kaksimielisesti
4) Mies on kiinnostunut, nainen ei ole kiinnostunut, mies ei esiinny kaksimielisesti
5) Mies ei ole kiinnostunut, nainen on kiinnostunut, mies esiintyy kaksimielisesti
6) Mies ei ole kiinnostunut, nainen on kiinnostunut, mies ei esiinny kaksimielisesti
7) Mies ei ole kiinnostunut, nainen ei ole kiinnostunut, mies esiintyy kaksimielisesti
8) Mies ei ole kiinnostunut, nainen ei ole kiinnostunut, mies ei esiinny kaksimielisesti.

Vaihtoehdot, joissa ei yleensä tapahdu mitään ovat (2), (4) ja (8).
Vaihtoehto, jossa pariskunta päätyy muhinoimaan on (1).
Vaihtoehto, jossa nainen paheksuu miehen nössöyttä on (6).
Vaihtoehdot, joissa saattaa seurata syyte seksuaalisesta häirinnästä ovat (3), (5) ja (7).

Viimeisen tapauksen vaihtoehdot tuhoisuusjärjestyksessä ovat (3), (7) ja (5). Näistä vaihtoehdoista Mitro Revon tapauksessa voitaneen sulkea (3) pois, koska vapaasti semipelagiolaisittain todeten Mitrolla saattaa kyllä olla kyky mutta ei todellista halua. Harvat asiat turhauttavat naista yhtä paljon kuin se, ettei mies ole seksuaalisesti hänestä kiinnostunut, koska tämä vie naiselta osan hänen vallankäyttömahdollisuuksistaan. Kun mies sitten esiintyy kuitenkin vihjailevasti, naisten turhautumisen määrä kasvaa toiseen potenssiin (pun intended). Mikäli tähän vielä liittyy, kuten luultavasti ainakin osassa tapauksista, naisen itsensä kiinnostus, niin turhautumisen määrä kasvaa kolmanteen potenssiin.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On se tehdään juttua kun aikuinen mies vähän hiplailee aikuisia naisia "luvattomasti", eihä mitro vikittele alaikäsiä tyttöjä, eikä poikiakaan kuten katollisessa kirkossa tuntuu olevan tapana melkein nykyään...

Jaska Brown kirjoitti...

Ano, niinpä niin. En silti tarkoita, että hyväksyisin millään muotoa luvattoman hipelöinnin. Enkä kaksimielisyyksiäkään, jos nainen on selvällä suomen tai kirkkoslaavin kielellä ilmoittanut, ettei halua sellaisia juttuja kuulla. Pointti onkin siinä, että pitää sanoa eikä puukottaa selkään. Hipelöinnistä olen läheisiä naispuolisia opettanut, että polvi muniin välittömästi, niin eiköhän se siitä.

IDA kirjoitti...

Tässä iässä pitäisi jo tietää, mutta jotenkin sitä aina vain odottaa Yleisradiolta parempaa, kuin tällaista ala-arvoista huhujen levittelyä.

YLE:n juorulehtijournalismissa on sivistykselliset vakavat vaaransakin: se harhauttaa jopa aina valppaat anonyymit nettikommentoijat levittelemään paisuteltuja huhupuheita ympäri maailmaa ja siten ne muuttuvat "totuuksina" muotoon, jossa ei enää ole juuri jälkeäkään alkuperäisitä tapahtumista. Kuten huomaamme. :)

Jaska Brown kirjoitti...

Just niin, IDA. Olin itse yllättynyt hipelöintiväitteistä, mutta härskeistä puheista en lainkaan - sattumoisin olen nähnyt sen Uutisvuoto-jakson jossa ko. kirkonmies esiintyi. Jutut olivat melkein yhtä härskejä kuin minulla ja liikkuivat navan alla prosentuaalisesti melkein yhtä paljon. Eikä kumpikaan noista ole vähäinen suoritus.

Anonyymi kirjoitti...

Polven isku kiveksille on raakaa koska se voi viedä hengen jopa, se luetaan pahoinpitelyksi josta voi saada tuomion (on tapauksia jossa on tulut), eikä siinä auta se että sanoi että se luvattomasti hiplas. kyllä se lyönti avokämmenellä riittää, jos toinen luvattomasti nipistää, erisasia sitten jos toinen päälle yrittää käydä..

Anonyymi kirjoitti...

Joopajoo. Tää on taas tätä "se halusi sitä kuitenkin" -retoriikkaa. Ja loukkaantui, kun ei saanutkaan kyllikseen!

En tiedä, mitä Mitron tilanteessa on tapahtunut, mutta naisia on ilmeisesti useita, joita tilanne on häirinnyt. Ja tämä pätisi kaikkiin? Kaikki nämä naiset olisivat oikeasti halunneet Mitron makkaraa, mutta kun sitä ei ollut tiedossa, vetivät herneen nessuun Mitron sitä kuitenkin vähän vihjailtua.

Mitro on pappismies. Papeilta yleensä odotetaan erilaista käytöstä kuin taviksilta. On yksinkertaisesti typeryyttä ja suurta sosiaalista kyvyttömyyttä, jos tätä ei ymmärrä eikä sen mukaan käyttäydy. On eri asia heittää kaksimielisyyksiä silloin, jos ne eivät kohdistu erityisesti keheenkään kuin supatella tuntemattomille naisille, että "kyl mää tuota panisin" tai että "kivat tissit sulla" (en muista, mistä Mitroa syytetään, tämä esimerkkinä) JOLLEI tilanteessa ole hyvin selvästi käynyt ilmi, että nainen on tässä läpässä mukana.

Poliittisesti epäkorrekti kirjoitti...

Kakkosanonyymin kanssa samaa mieltä. Potku haaroväliin voipi olla vähän liioiteltu reaktio hipelöintiin. On minuakin naiset kopeloineet baarissa tahtomattani. En oikein näe, että heidän potkiminen olisi ollut oikeutettua (riippumatta mistään voima/koko eroista).

Täytyy muistaa, että miehet ovat tyhmiä otuksia, jotka ajattelevat lähinnä seksiä. Jos mies tulkitsee naisen viettelevän asun ja katseen väärin, niin voi hyvinkin olla, että seurauksena on kommentteja ja 'lievää' koskettelua. Riippuen tuon koskettelun 'lievyydestä' lähtisin kyllä ensin kielloista, poistyöntämisestä ja paikalta poistumisesta. Jos tilanne on oikeasti uhkaava, niin vasta siinä vaiheessa pitäisi ruveta pahoinpitelemään toista.

Tällä en todellakaan halua puolustella raiskaajia tai esim. rinnoista kourijia, vaan tuomaan esille, että välimaastoakin löytyy.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano, Arawn & Poliittisesti epäkorrekti:
Tuo 'polvi haaroväliin' oli epäselvästi ilmoitettu, tarkoitin että se mäiskäistään vasta siinä vaiheessa kun on selvällä suomen (tai muulla tarvittavalla) kielellä ilmoitettu, että painukoon helevettiin eikä sitä ole uskottu. Tai sitten on käyty suoraan tisseihin tai haaroväliin käsiksi. Arawnille erityisesti, että halusin korostaa syytä olevan molemmissa: en hetkeäkään epäile, etteikö Mitro olisi suoltanut juttuja jotka olivat sopimattomia, mutta siinä vaiheessa pitää naisella olla sen verran selkärankaa että huomauttaa asiasta eikä puukota nimettömästi selkään. Puhumattakaan siitä jos Mitro on kopeloinut; silloin pitää olla kanttia joko hoitaa asia itse tai tehdä reilusti valitus.

Anonyymi kirjoitti...

Jaska: Rehellisesti sanottuna en tiedä, uskaltaisinko/tajuaisinko itsekään sanoa vastaan tilanteessa, jossa joku mies alkaa odottamattomasti selittää minulle törkeitä ja/tai kopeloi. Olen aika lailla konflikteja välttelevä ihminen, joten kenties vain hymähtelisin jotain ja yrittäisin vaieta asian siinä kuoliaaksi, ettei tulisi kohtausta ja pääsisin eroon tilanteesta.

Vasta myöhemmin sitten varmaan uskaltaisi/jaksaisi valittaakin asiasta. Koska en itse ole tämän tiukempi, en taida olla oikeutettu edellyttämään sitä muiltakaan. Sitä paitsi, minusta on ihan ok sanoa ääneen, jos joku on tullut suoltamaan sopimattomia juttuja. Ei syy ole siinä, joka siitä valittaa vaan siinä, joka niitä juttuja suoltaa. Jos Mitro olisi pitänyt lärvinsä ummessa, mitään valitettavaakaan ei olisi, joten kyllä minusta vika on vain Mitrossa eikä noissa naisissa.

Sitä paitsi, vastustan vielä myös sitä, etteikö Mitrolla olisi "halua". En jaksa uskoa, että kukaan, jota eivät navan alapuoliset asiat kiinnosta tai haluta, heittäisi rivoa läppää. Todennäköisempi vaihtoehto on, että Mitroa haluttaisi itse asiassa kovastikin, mutta selibaattilupauksen vuoksi kun ei mitään voi tehdä, rivoilu on keino vähän purkaa niitä paineita. Se, että pappi elää selibaatissa ei todellakaan tarkoita, että pappi olisi lakannut haluamasta.

Jaska Brown kirjoitti...

Arawn, aivan oikein. Moni on tilanteessa niin hämmentynyt ja miettii, onko tämä nyt minun syyni, että valitus tulee vasta jälkeenpäin selkäänpuukotuksena.

Viimeisessä kappaleessasi tiivistit "halun" juuri siten kuin tarkoitin mutta en osannut ilmaista.