Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 14. syyskuuta 2023

Sivallus CCCXCVII

Sanoin jo toistakymmentä vuotta sitten, että tässä maassa on riittävästi kahjoja siihen että missä tahansa seurassa Haavisto pääsee aina pressanvaaleissa toiselle kierrokselle. Toisaalta tässä maassa on myös riittävästi änkyröitä siihen, että Haavistolla ei ole mahdollisuutta voittaa toista kierrosta.
Nyt olen alkanut pelätä, että saatoin erehtyä jälkimmäisessä arviossa. Toisaalta jos toisella kierroksella vastassa on Stubb, Rehn, Aaltola tai kuka tahansa demari, vahinko ei ole valtava, ainoastaan suuri.

6 kommenttia:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Siellä on estradilla näitä päättömyyksiä puhuvia puhuvia päitä, ja valittavana ihan niin kuin kruunaa ja klaavaa heittäisi narsismin kaksi näennäisesti päivastaista ilmiasua:

Yhtäältä niitä jotka voimaantuvat uhrirooleihin samaistumisesta -- sellaisia äijiä tai ämmiä, jotka eivät itse ymmärrä itseään, että siis miten se uhrirooliin samaistuminen herättää siellä alitajunnassa tunnon uhrin viattomuudesta, ja kun itse siihen samaistuu, antaakin samalla itselleen omakädenoikeuden olla kaikissa mahdollisissa suhteissa oikeassa ---

Ja sitten toisaalta niitä, joille se varhaisessa lapsuudessa vallinnut uhrin -- "objektin", hoivan ja huolenpidon, vaikutusten ja vaikutelmien vastaanottajan -- rooli kääntyy tarvitsemaan jatkuvaa riemunkirjavaa ulkomaailman efektiä, sateenkaaren räikeitä värejä, toiskulttuurista "rikkautta", elämyksenmetsästystä ja maailmanmatkailua, mitä ikinä narsistin koskaan kyltymätön sielu pohjattomassa tyhjyydessään täyttyäksaeen tarvitsee ---

Ja kansalainen saa sitten valita että kumman näistä narsistin perustyypeistä seuraavaksi presidentikseen valitsee, vaikka ei varmasti valitsisi kumpaakaan jos oikeasti valita saisi.

Sellainen on tämä nykynen kulttuurisen narsismin maailmamme. Pahoin pelkään minäkin, ettei terveitä toimijasubjekteja -- toisin sanoen "äijiä" -- ole enää tarpeeksi estääkseen jomman kumman tyypin narsistin nousun seuraavaksi presidentiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä media voisi alkaa kaivella Pekan vanhoja kirjoituksia ja sanomisia. Niistä sitten kehittäisivät kriisin, joilla Pekan kampanja torpattaisiin. Ai eivätkö?

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi sanoi...

Ehkä media voisi alkaa kaivella Pekan vanhoja kirjoituksia ja sanomisia. Niistä sitten kehittäisivät kriisin, joilla Pekan kampanja torpattaisiin. Ai eivätkö?
Niin, ehkä voisivat, mutta median ja sen tekijät tuntien eivät ala kaivella. Koska silloin paljastuisi millainen ketku tämä pressanvaalien ikuinen/itkuinen kakkonen oikeasti on.
Median lellipoikaoletettu.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Kuten ministeriautoon sitoutunut luuseri sanoi: Gallupit eivät äänestä.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Eiköhän historia toista sitä itteensä. Kokoomuksen hameväki (sis. myös osan "miehistä") äänestää Pekkaa, koska se on niin lutunen. Ja niin kokenut... (sekä kovia että pehmeitä).

Anonyymi kirjoitti...

Pyrkiikö oikeuskansleri toimimaan ennakoivasti ja valmistautuu tulevaan?

HS 15.9.2023

Oikeuskansleri arvostelee presidentin poikkeuksellisia erivapauksia: ”Kuningasvallan aikainen jäänne”

Presidenttiä valvovan oikeuskansleri Tuomas Pöystin mielestä presidentin rikosoikeudellinen erivapaus on kuningasvallan aikainen jäänne, jota ei pitäisi perustuslaissa olla.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009849264.html

Artikkelista poimittua

"Nykyisen perustuslain mukaan presidentti voi olla jopa osallisena korruptioon ilman, että siitä välttämättä koituu hänelle rikosoikeudellisia seuraamuksia."