Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


sunnuntai 16. heinäkuuta 2023

Välihuomautus 162 : Miksi suomalaisten syntyvyys on romahtanut?

Aleksandr Solzhenitshyn vastaa tähän kysymykseen teoksessaan Vankileirien saaristo:
Suomalainen keskusteluilmapiiri alkaa vähitellen muistuttaa tätä.

7 kommenttia:

Yrjöperskeles kirjoitti...

Neuvostoliitossahan jouduttiin valehtelemaan hieman eri asioista mutta sinänsä tuo menee kyllä yksi yhteen. Ja Suomessahan vastuullista valehtelua vaaditaan inhimillisyyden, humanismin ja pyyteettömän rakkauden nimissä.

QroquiusKad kirjoitti...

Suomalaisten syntyvyys on romahtanut, koska suomalaiset naiset ovat loputtomasti kikkelikarusellissa ympäri ympäri ympäri ratsastavia vituksia ja suomalaiset miehet naisistuneita vätyksiä, jotka eivät pysty panemaan vituksia kuriin.

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Muistaakseni syntyvyys lähti laskemaan viimeistään 70 luvulla. Joku aika sitten HS:n 50 vuotta sitten osiossa Arvo Ylppö syytti siitä elintason yli arvostusta jopa autoa tai jotain. Silloin oli Neuvostoliitto ja nykyään on monikulttuuri.

off topic
Varsinkin Ruotsin syntyvyysluvuissa vaikuttaa jo maahanmuutto todennäköisesti myös kanta Ruotsalaisten hedelmällisyyslukuun ja syntyvyyteen, jos molemmat vanhemmat ovat syntyneet Ruotsissa, mutta eläneet lähiössä rinnakkaisyhteiskunnassa niin eikös lapsi silloin lasketa kanta Ruotsalaiseksi vaikka vanhemmat eivät edes kunnolla Ruotsia osaisi

Anonyymi kirjoitti...

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antinatalismi


t: Vitt...Stadilainen

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

https://www.cia.gov/the-world-factbook/

Jos tuolta katselee lukuja total fertilyty rate ja median age, maittain. Niin selviää missä on tulevaisuudessakin syntyvyyttä

klova kirjoitti...

Syntyvyys on laskenut kautta maapallon ja romahtanut länsimaissa. Syyt kaikkialla samat, pääosin liittyvät elintason nousuun ja varsinkin länsimaissa etteivät ihmiset pariudu. Asialle on mahdotonta tehdä kai mitään ja onko tarvettakaan, jos ihmiset eivät halua lisääntyä, niin aika vaikea valtionkaan siihen on pakottaa.

Tulee muuttamaan maailmaa tämän vuosisadan jälkipuoliskolla todella dramaattisesti. Pidemmällä aikavälillä asia on ainakin luonnon kannalta positiivinen, sillä hetkellä esim 2070 elävän itä-suomalaisen vanhuksen kannalta ikävä, ei ole hoitoa eikä ole paljon muutakaan.

Ja tietysti monet kulttuurit ja kielet tulevat
katoamaan, tosin niinhän on tapahtunut ennenkin, barbaarit ovat ennenkin olleet porteilla…..

Ja minä olen tuolloin kuollut.

Jaska Brown kirjoitti...

Yrjöperskeles: Ja sekös vasemmistoa harmittaa ettei ole GULAG-järjestelmää käytettävissä.

Qroquius Kad: Eivät suomalaiset miehet ole vätyksiä. Kyse on vain siitä että muu kuin vätystely vie työpaikan ja vapauden.

Kaarlo Markkanen: Pitäisi tutkia geneettistä prosenttiosuutta, kuten taannoin kirjoitussarjassa "Vitaalit statistiikat" tein.

Vittuuntunut Stadilainen: Jos ihminen jättää lapset hankkimatta ympäristösyistä, hänen logiikkansa on puutteellinen - pitäisi saman tien tehdä itsemurha ympäristösyistä.

klova: Ongelma ei ole se että barbaarit ovat porteilla tai edes se että barbaarit ovat jo muurien sisällä. Ongelma on se että barbaareille ei tehdä mitään.