Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


torstai 1. kesäkuuta 2023

Välihuomautus 161 : Kaikkien aikojen somehaaste

Neljä 14-vuotiasta oli kiivennyt linkkimastoon 150 metrin korkeuteen. Tällä kertaa ei ihmishenkiä menetetty. Kyseessä oli somesta napattu haaste.
Esitän tässä kaikkien aikojen somehaasteen: kuka uskaltaa olla vastaamatta typeriin somehaasteisiin yllyttävän ääliöporukan paineesta huolimatta?

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Usein tässä toimisi parhaiten ns. "luonnon valinta" -laki.

Samoin kuin hiljakkoin Rollon kiinalaisen(?) muuntohuumeen ja lyhyen ajan sisällä tapahtuneet huumekuolemat, jotka rajautuivat viikon sisällä neljän 30–50-vuotiaseen kuolleeseen mieheen.

Hieman kun tiedottaja olisi "pohtinut sanavalintaa ja muotoillut tiedotetta" eli viivytellyt varoittelusta, niin eipä olisi Rovaniemellä huumeongelmaa. Ja kas, kaupunkiympäristö olisi taas turvallinen ja rauhallinen pari vuotta.

Näin se vaan on - kaikessa raadollisuudessaan.

heppa

Anonyymi kirjoitti...

On oikeastaan ihan sama putoaako 30, 300 vai 150 metristä. Henki siitä vain lähtee. Tuossa linkkitornissa on näkymätön ja kölveille tuntematon vaara. Vaara joka voi jättää henkiin, ihan vaan vittumaisesti raanana. Linkit säteilee mikroaaltoja. Ne lämmittää silmät sameiksi, munat tai sisuskalut kypsiksi tai jotain muuta yhtä kivaa. Mastoon tai katolle ei kannata mennä keekoilemaan antennin keilaan. Tätä ei sitten osannut kertoa virkahenkilökään joka pelotteli mastoon kiipeilyn vaaroista.

Pyssymies

QroquiusKad kirjoitti...

Taitaapa tähän bloggauksen somehaasteeseen tulla aika vähän vastauksia;
kuka on joskus nähnyt jossain jonkun järkevän 14-vuotiaan?
Tai kyllähän heitäkin voi nähdä:
peruskoulujen välitunneilla ringin keskellä hakattavina ja potkittavina.

Hakkaajat sitten kiipeilevät mastoissa kuin apinat, joita oikeastaan ovatkin.
Noitahan pitäisi oikeastaan yllyttää tuollaisiin touhuihin, niin luonnonvalinta korjaisi elinkelvottomat pois olemasta hajoamisen käymisainetta.

anonyyminsynonyymi kirjoitti...

Ei ole asiakkaat reklamoineet, sanoi diileri, kun rotanmyrkkyä heroiinina myi.

Anonyymi kirjoitti...

70-luvulla, lankapuhelinten sovelluksissa ei ollut sosiaalista mediaa, eikä haasteitakaan. Se ei kumminkaan estänyt meitä kiipeilemästä komiomittausorneihin. Näkymät ylhäältä on aika komeat.

Miten on, osaatkos kävellä pitkin 12" hirttä ilman tukea? Entäs jos se hirsi on 5 metrin korkeudessa? 10 metrin? Se hirsi ei muuten heilu yhtään enempää vaikkei se maassa olekaan. Eikä kävely päädy tiktokiin.

Kartalla olevista torneista osa oli kasa lahopuuta maassa, osa juuri veistetyjä. Ja sitten oli välimuotoja, olivat jännimpiä. Katkeaako tikkaan astin (poikkipuu) kun sille astuu, entäs tikkaan pienat kuinkas mahtaa kestää, entäs kaide - kestääkö nojata. Toisaalta. jos alkaa hirvittää tornissa, ei palokunta pääse nosturiautolla tornin juurelle, eikä puhelinta ole kellään mukana. Lähin puhelinlinjakin on kilometrien päässä.

Pyssymies

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...


Kotikylässäni oli perämetsässä kolmiomittaustorni, jota nimitettiin näkötorniksi !!! Olihan sieltä komeat näkymät, niin kauan kuin rappusten pienat kestivät!

Anonyymi kirjoitti...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009670855.html No tuo myöhempään, vaativaan tarkasteluun. Laatu ei ole koskaan myöhäistä.

Jaska Brown kirjoitti...

Ano 7.18: Luin saman juuri äsken. Onhan tuossa eroa sannamariineihin ja mariaohisaloihin. Kiva saada pitkästä aikaa hallitus, jossa mediaaniministeri on fiksumpi kuin vasemman jalan saapas.