Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Uutiskatsaus 38/2022


1. Tuplavaiettu ongelma

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar nosti ongelman pöydälle. Helsingin kaupungin kouluissa ei saada enää oppimista aikaan, koska luokkahuoneissa on täysi kaaos käytöshäiriöiden takia. Siinä se on, ongelma pöydällä. Kylläkin piilossa kannen alla. Vähän kuin pataruoka. Näkee että pöydällä on pata vaan eipä tiedä mitä padassa on.
Haittamaahanmuuttohan se siellä.
Sitä ei vain saa ääneen sanoa. Jos olisi foliohattu päässä, niin voisi epäillä että tämä erityisoppilaiden inkluusio tavallisiin luokkiin ja degeneroidut opetussuunnitelmat (jos lukijalla on kouluikäisiä lapsia ja omat koulukirjat tallella, niin kannattaa verrata esimerkiksi saman luokkatason matikankirjoja ja järkyttyä tason laskusta) ovat osa ovelaa suunnitelmaa, jolla haittamaahanmuuton aiheuttamat ongelmat voidaan selittää inkluusiolla ja muuttuneilla opetussuunnitelmilla. En kuitenkaan suostu foliopipoon puketumaan vaan pidän inkluusiota ja alentuneita oppitavoitteita ihan vain puhtaana typeryytenä. Se vain sattuu nyt palvelemaan nykymaailman muoti-ilmiötä eli monikulttuurisuutta, jonka aiheuttamiin ongelmiin etenkään Razmyar ei halua puuttua.


2. Suhteellisia eroja

Uutinen tiesi kertoa, että lähes kolmannes Ukrainan pakolaisista haluaa jäädä Suomeen. Muistikuvan mukaan maahamme on tullut täällä jo kymmeniä vuosia sitten muista maista porukkaa mukamas pakolaisina ja heistä lähes 100 % haluaa jäädä Suomeen. Ukrainalaisten kohdalla kyse on ollut lähes sataprosenttisesti pakolaisuudesta. Pakolaisuudesta on kyse silloin, kun tullaan toiseen maahan tarkoituksena palata takaisin omaan sitten kunhan ulkopuolinen uhka on sieltä poistettu. Eikä pakolainen voi olla 18-50 -vuotias terveehkö mies. Toki tuo ”lähes kolmannes” on selvästi liikaa sekin. Takaisin Ukrainaan heti kun ryssä on ajettu maasta ulos.
Uutisessa kerrottiin myös, että lähes neljännes on työllistynyt. Muistikuvan mukaan maassamme on lorvinut kymmeniä vuosia tänne valitettavasti tullutta porukkaa, joiden työllisyysprosentti ei ole yltänyt lähellekään vastaavaa. Ei vaikka siihen lasketaan mukaan tulkit ja kyseiseen kansanryhmään keskittyvät ammattileikittäjät, joille ei olisi mitään tarvetta ellei maahamme olisi erehdytty näitä päästämään. Ukrainalaisia ei liiemmin työskentele tulkkeina tai ukrainalaisten epäsosiaalista toimintaa hyssyttelevinä ammattilaisina.


3. Toistuva uutinen

Blaablaablaa … Mohamed Abdullahi Muhumad … jäkjäkjäk …kolmen vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta ja kuvan levittämisestä … päläpäläpälä … Helsingin hovioikeus tuomitsi … jepjepjep.
(Huom. Koska tämä uutinen on joka uutiskatsauksessa, vain nimi (joka sattuneesta syystä pitää oikeinkirjoituksen varmistamiseksi aina copypasteta linkin jutusta), tuomion pituus, tekotapa ja tuomioistuimen sijainti vaihtelevat, katsoin parhaaksi jouduttaa lukemista jättämällä toistuvat osat pois.)


4. Demokratian irvikuva

Ruotsin demokratia on tunnetusti vitsi, kun vaalipaikalla on käytännössä osoitettava vaalilipuke valitsemalla mitä puoluetta äänestää. Tästä huolimatta ruotsidemokraatit nousi toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sen kanssa suostuttaisiin tekemään yhteistyötä. Olisi muuten kiva tietää millainen olisi Ruotsin vaalitulos ollut, mikäli äänioikeus olisi ollut vain niillä joille sen tulisi kuulua eli ruotsalaisilla.


5. Rauhan asialla

Putin totesi, että Venäjä ei aloittanut sotaa Ukrainassa ja pyrkii parhaansa mukaan lopettamaan sotatoimet. Tämä lausunto pitäisi kehystää seinälle: kerrankin Pikku-Putte puhuu totta. Venäjähän ei sotimista aloittanut, se vain ajeli tankeilla rajan yli ja olisi halunnut että Ukrainan kansa ottaa vapauttajansa riemuiten vastaan. Vaan ne perkeleet aloittivatkin ampumisen, joten pakkohan siihen oli vastata. Samaten Venäjä pyrkii parhaansa mukaan lopettamaan sotatoimet, mutta kun ukrainalaiset eivät vain suostu antautumaan.


6. Liikekannallepanoa ei tule

On odotettu, milloin Venäjä aloittaa liikekannallepanon. Todennäköisesti ei koskaan. Sen sijaan se aloittaa ”armeijan täydentämisen reserviläisillä” tai jonkin muun vastaavan orwellilaisen uuskielioperaation.


7. Ei hajoa

Monet ns. asiantuntijat ovat ennustaneet Venäjän hajoamista osiin. Tällaista ihmettä ei tapahdu. Hajoaminen edellyttäisi sitä, että maa ei ole keskusvaltainen, etnisesti ja kulttuurillisesti yhtenäinen ja mahdolliset vähemmistökansallisuudet olisivat tietyllä alueella selkeä enemmistö sekä alueet olisivat jossain muualla kuin maan sisällä loukussa. Venäjällä yksikään ehto ei toteudu. Moskova on ehdoton keskus, edes reittilentoja ei ole juuri lainkaan kahden muun kaupungin välillä. Venäläiset ovat lähes kaikkialla enemmistönä. Vähemmistökansallisuuksia on lähinnä Kaukasuksella enemmistönä ja sielläkin tilkkutäkkinä. Jotkut puhuvat vaikkapa tataarien itsenäistymisestä. Tatarstanissa (pääkaupunki Kazan) asuu kaksi miljoonaa tataaria ja puolitoista miljoonaa venäläistä. Alue on venäläisten ympäröimä.
Venäjän hajoamisesta ei ole minkäänlaisia merkkejä. Ainoa mitä voi tapahtua että Venäjä ajautuu sekasortoon, jolloin voi tapahtua jonkinlaisia paikallisten sotaherrojen nousua ja sekin on epätodennäköistä. Valitettavasti yhtä epätodennäköistä kuin se, että Venäjän reuna-alueita siirtyisi niiden maiden omistukseen, joille ne oikeudenmukaisesti kuuluvat. Kuten Kuriilit Japanille, Tarton rauhan rajat Suomelle, ehkä myös Kaliningrad takaisin Saksalle ja Krim Venäjälle. Kyllä, viimeinen on aivan totta. Hrustsovin virheliike pitäisi korjata. Mutta sen vastapainoksi Venäjän on luovuttava laittomasti miehittämistään alueista niin Ukrainassa kuin muuallakin.


8. Uskomatonta propagandaa

Venäjän televisio esitti videon, jonka se kertoi esittävän kuningatar Elisabetia heittelemässä pähkinöitä armolahjoina neekereille. Aivan uskomatonta soopaa:
- Kuvassa esiintyvä nainen ei muistuta edes etäisesti Elisabetia nuorena
- Naisen vaatetus on ilmiselvästi yli sadan vuoden takaista
- Filmin nykiminen paljastaa sen olevan värityksestä huolimatta paljon vanhempaa laatua kuin pitäisi
Filmi paljastuikin varsin pian Lumièren veljesten lyhytelokuvaksi noin vuodelta 1899. Ihmetyttää mitä venäläiset yrittävät näin tökeröllä yrityksellä saada aikaan. Eivät edes venäläiset voi uskoa tuohon. Ja sitä paitsi: Elisabetin esittäminen rasistina vain lisäisi hänen pisteitään. Yksikään eurooppalainen kansa ei ole yhtä rasistinen afrikkalaisia kohtaan kuin venäläiset.


9. De mortuis nil nisi bene

Kuningatar Liisa II (jos kerran Charles III ei enää suomennu Kaarle III:ksi mutta sitä aiemmat suomennetaan, miksi tyytyä muutokseen Elizabethista Elisabetiksi?) on poistunut joukostamme rikkomatta Ludwig XIV:n pisimmän hallitsijakauden ennätystä. Australiassa sikäläisen naisten rugbyliigan pelaaja ansaitsi itselleen pelikiellon toteamalla kuolinpäivän olleen ”hyvä päivä” ja kuningattaren olleen ”tyhmä koira”. Samalla tuli mitattua Australiassa sikäläisen suojavärin rajat, jotka näkyvät ylittyneen. Pelaaja näet oli Australian aboriginaali, jotka kantavat kaunaa valkoisille ”heidän vietyään maat alkuasukkailta”. Pelikiellossa ollessa peluri voisi miettiä sitä, että onko se loppujen lopuksi mukavampaa pelata rugbya ja elellä valkoisten tuomassa sivistyksessä kuin jos Australia olisi jätetty aboreservaatiksi ja joutuisi iltapalaksi huonolla tuurilla kuvittelemaan ruokaa ja hyvällä tuurilla käristämään saaliiksi saatua käärmettä nuotiolla. Toki olettaen että peluri on Australian mantereen abojen jälkeläinen eikä tasmanialaisten, jotka eivät osanneet käyttää tulta.


10. Druzhba-84

Kun Venäjää ei ilmeisesti päästetä olympialaisiin, on Putin ryhtynyt puuhailemaan vaihtoehtoisia kisoja, joihin osallistuisivat ”ystävällismieliset maat”. Isoa ryntäystä ei liene odotettavissa. Putinia kehottaisin muistelemaan vuoden 1984 olympiaboikotin takia järjestettyjä Ystävyyden kisoja. Niitä ei muista enää kukaan. Kuitenkin siellä taso oli aivan toista luokkaa, koska paikalla oli koko itäblokki – paitsi Los Angelesiin osallistunut Romania – ja muutamia aatteen kannattajia länsimaistakin. Esimerkiksi yleisurheilussa voittotulos oli 20 lajissa 41:stä parempi kuin olympialaisissa. Sattuneista syistä useimmiten naisten lajeissa, miehissä ainoastaan heittolajeissa ja kävelyissä. Kävelyissä varmaan siksi että ei oltu turhantarkkoja juoksuaskelissa, muissa lajeissa lukija voinee vetää omat johtopäätöksensä dopingtestien tarkkuudesta. Tällä kertaa tulostaso ei kyllä yltäisi lähellekään vastaavaa, vaikka venäläisten dopinglabrojen luotettavuus tunnetaankin.


11. Sinikeltaisissa väreissä tervetuloa

Jääkiekon maailmancupia kaavaillaan puolentoista vuoden päähän. NHL:n päässä on tajuttu, että kovin tulisi torso turnaus lajissa jota harrastetaan tosissaan noin kuudessa maassa, jos yksi niistä jouduttaisiin jättämään pois. Niinpä Venäjän mukaantulolla on flirttailtu. Saattaahan puolessatoista vuodessa tapahtua jo kummia, mutta eiköhän tämä ole turhan aikaista. Ellei sitten tehdä kuten ehdotin: joukkueen nimeksi Venäjän Ukraina-komitean joukkue, lipuksi hätämerkkinä ylösalaisin käännetty Ukrainan lippu, peliasut sen mukaan ja otteluissa Ukrainan kansallishymni. добро пожаловать! Sama systeemi kaikkiin urheilulajeihin, niin Putinia vituttaa.


12. Onko pääosan esittäjällä vuorosanoja?

Paavo Nurmesta tehdään elokuva. Sitä ei voi vielä sanoa, kuinka hyvä siitä tulee. Ainakin käsikirjoittajalla on ongelmia istuttaa Suuren Vaikenijan suuhun vuorosanoja. Tosin vastoin yleistä luuloa Paavo Suuri oli yksityisissä tilaisuuksissa varsin puhelias, julkisuuskuva oli vain muuta.
Roolitus on ainakin ulkoisesti kohdillaan. Pääosaan on valittu Olli Riipinen, joka muistuttaa ulkoisestikin Nurmea jonkin verran. Raju treeni on nostanut Cooperin tulokseksi 3640, joten juoksukin näyttää uskottavalta. Nurmi itse olisi kylläkin juossut Cooperissa yli 4200, mutta sitä ei sentään voi vaatia – silloin pitäisi opettaa joku Kalevankisatasoinen kestävyysjuoksija näyttelemään. Sivuroolissa Ville Ritolana on Miro Lopperi, joka näyttää Ritolalta vielä enemmän kuin Riipinen Nurmelta. Vaikuttaa lupaavalta.


Loppukevennys: Bingo bango bongo, aina rakas ompi Kongo

Afrikasta ovat varmaan kaikki kone- ja muut insinöörit lähteneet Eurooppaan. Ainakin siltainsinöörit. Kinshasassa vihittiin käyttöön uusi kävelysilta. Videosta päätellen sillan kantavana voimana oli se punainen nauha, joka avajaisissa leikataan saksilla poikki:

14 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Vaikka seurasin itse yleisurheilua aktiivisesti olympiaboikottien aikoihin, minultakin on nuo Druzhba-kisat pääässeet unohtumaan. Venäläisten sulku toimii varmasti kansainvälisten liittojen järjesteämissä kisoissa.

Mutta amerikkalaiset ammattiurheilukartellit eivät välttämättä noudata kansainvälisten liittojen päätöksiä vaan toimivat, kuten itse haluavat, järjestävätä myös omia kansainvälisiä turnauksiaan, joista voisi erikseen mainita jääkiekon World Cupin, johon venäläiset NHL-pelaajat mitä todennäköisimmin saavat osallistua.

Jääkiekko lajina on nyky-Venäjälle henkisesti tärkeä.

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha, olinkohan sittenkin oikeassa emmustaessani, että venäjä on matkalla lasitasangoksi. Vladolf Putler on vaikeuksissa, ukrainalaiset ampuu ihan epismäisesti takas ja ajelee pitkin ukrainaa kaikenmaailman panssareilla. Ihan kohta on venäjän olemassa-olo uhattuna. Kerta ukraina valtaa koko ukrainan, tai jotain.

Nyt sitten kulema länsi uhkailee ydinaseilla, hm kummallista - miksei näistä uhkauksista ole uutisoitu suomessa. Ehkä yle-hs ei kerro slepy-joen uhosta? Olisi toki sotahullun Trumpin uhkauksista kertonut - tuo putlerin parhaan kaverin, kuulemma.


Outoa, muistan ydinaseuhkailuja vain semmoisella supertorpedolla uhoamisen, saastuttaa koko amerikan itärannikon asuinkelvottomaksi vuosisadoiksi ja hypernopeilla ohjuksilla möyhöämisen, pystyvät kulemma läpäisemään usan ohjuspuolustuksen noin vain. On ne amerikkalaiset kyllä outoja, on ne.

Ottais putler mallia: Antautukaa taikka paskannan housuuni!

Pyssymies

Qroquius Kad kirjoitti...

1:
Eiköhän tämä liene suoraa ja loogista jatkumoa vanhan hyvän kansakoulu-oppikoulujärjestelmän tuhoamisen ja kansakuntaa tyhmistävän peruskoulun tarinalle.
Tosin sitäkään ei saisi sanoa.
2:
Kyllä pakolainen voi aivan hyvin olla 18-50 -vuotias täysin terve mies, jos hän ON pakolainen:
mikäli Murhanian tasavalta julistaa vähemmistönään olevat rauhamaanit tuhottavaksi roduksi ja aloittaa järjestelmällisen kaasukammio-kansanmurhan, on rauhamaanimiesten ainoa toivo säilyä hengissä lähteä maanpakoon;
murhanialaiset ovat yhtä perusteellisia kuin ihailemansa III Valtakunta.
4:
Pelkäänpä pahoin että medelsvenssonit olisivat äänestäneet niin kuin heitä on vuosikymmenet opetettu:
säilyttämään Kansankoti vaikka mikä olisi.
5:
Ryssän puheista löytyy totuus kun ne kääntää täysin päinvastaisiksi mitä sanottiin.
6:
Sama kuin yllä:
eilen illalla julistettiin ettei mitään LKP:tä tule.
Tänään tuli osittainen.
Itäslaavit alkoivat heti äänestää jaloillaan.
7:
Saapa nähdä.
Kunhan Ryssä heikentää itseään tarpeeksi, kiinan odottavalle kämmenelle putoaa Siperia.
Seuraavaksi Kiinan aseistama ja tukema Kazakstan ottaa oman siivunsa.
Sitten Putler painaa Punaista Nappia, muta israelilaiset ovat käyneet tekemässä Iran-källit, eikä mitään tapahdu.
Sitten Ryssän imperiumi hajoaa.
8:
Eiväthän örkit enää edes osaisi puhua totta, vaikka kuinka yrittäisivät ja vaikka siitä olisi kuinka paljon hyötyä.
9:
Minkäpä sekään Ruskea Tyttö sille mahtoi, että hänelle oli koko ikänsä opetettu Nuorten Älykkäiden Naisten valkoisilla suilla hänen olevan Ylempää Rotua (vaikka rotuja ei olekaan olemassa) joka hallitsisi maailmaa ilman pahoja valkoisia.
10:
Voisinpa uskoa, että jos tuollaiset kisat järjestettäisiin niissä murskattaisiin ennätyksiä:
eihän siellä olisi mitään dopingkontrollia, kun pääasia olisi nimenomaan näyttää Lännelle omaa oletettua ylivertaisuutta.
11:
Eiköhän tuossakin ole kyse vain siitä, että IIHF:n Isot Pojat ovat niin tottuneita Ryssän kaikinpuoliseen korruptiovoiteluun, että sen menettäminen kirpaisee todella.
"Mitä väliä jostain Ukrainasta, kunhan MINÄ I Suurin saan rahani ja nautintoni!!"
12:
Ei kai se sitten ole vaikeaa.
Paavon rooli kirjoitetaan ja ohjataan julkisuudessa tuppisuuksi ja yksityisesti suupaltiksi.

Sillan romahtaminen oli varmaankin tuon valkoisen saksinaisen vika?
Onneksi hän ei ollut Valkoinen Heteromies, koska muuten...!

Din Poh kirjoitti...

"Yksikään kansa ei ole yhtä rasistinen afrikkalaisia kohtaan kuin venäläiset."
Kiinalaiset pärjää kyllä.
He vaan peittää sen paremmin.

Qroquius Kad kirjoitti...

Eihän se saksinainen ollutkaan valkoinen, vaan näytti sellaiselta pikkuruudusta tihrustettuna.
Taisi hänessä kuitenkin luraus valkoista olla, kun suojaväri vaikutti hieman kauhtuneelta?

Anonyymi kirjoitti...

Nekeriä ei sanota neekeriksi kiinassa, ei ne niin rasisteja ole. Neekeri on "mustaa paholainen", onko sitten afroamerikkalainen "musta kukkalipunmaan paholainen" - jaa-a, enpäs tiedä.

Aussijuttu on mielenkiintoinen, abot on viettäneet uniaikaa mantereellaan muutamia kymmeniä tuhansia vuosia, mitäpä on saaneet aikaan?

Suomessa oli kilometrikaupalla jäätä abojen saapuessa australiaan, asukit oli naaleja ja norppia. Sitten tuli hirviä ja kampakeraamikkoja, keksittiin kaikenmoista, suksia ja ahkioita. Viljellä maata ja riihi, nuolia ja jousia, keihäitä ja kirveitä. Savutupa ja kakluuni. Savolaisvene ja ruuhi. Liistekatiska ja kaskenpoltto. Rautaakin opeteltiin värkäämään. järvimalmista ja myöhemin kivestä, louhitusta malmista.

Britit taas värkkäsivät kivikehiä, Stonehenge ja puisiakin kehiä. Ja kaikenmoisia maarakenteitä. Linnoja ja kanavia, teitä ja muureja. Veneitä ja linjalaivoja. Kaivoivat tinaa, rautaa ja hiiltä maasta. Keksivät tykkejä ja vetureita.

Abot piirtelivät kallioihin kuvia, siinä kaikki. Austaliassa on hiiltä ja rautaa ihan helevetisti maassa. Opaaleja ja muuta jännää. Abot kaiveli sammakoita maasta, sammakot on vettä täynnä, mitäs sitä astioita keksimään. Tai oikeastaan mitään muutakaan.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kohta 12: aika uskomaton suoritus jos tekevät hyvän filmin. Urheiluaiheet muutenkin hankalia kun draama on (jos on) jo siinä mistä draamaa tehdään. Sitten pitäisi valkokankaalle taikoa totaalisesti kadonnut Suomi. Auttaisiko robottianimaatio? Mutta yrittänyttä ei laiteta, itse pidän samoihin aikoihin sijoittuvaa "Tulivaunut"-elokuvaa hienona. En ole tosin vuosiin uskaltanut katsoa siitä edes klippejä, onko sittenkin liian pateettinen tai jotain... -jussi n

Strix Senex kirjoitti...

Itsevaltiaiden ikääntyessä ja valtakauden jatkuessa itsevaltiaiden todellisuudentaju tahtoo kadota. Pienenä sivupolkuna ja vastaesimerkkinä tässä yhteydessä voi kunnioituksella mainita juuri joukostamme poistuneen Elisabeth II:n, jonka todellisuudentaju ja roolin hallinta olivat viimeisen päälle huolella hoidettuja viimeiseen asti. Mutta hän ei ollutkaan itsevaltias.

Mutta niistä itsevaltiaista. Tiedetään ja muistetaan hyvin, kuinka Hitler loppuaikoinaan siirteli olemattomia divisioonia, kuvitteli irrottavansa Britannian sodasta muutamalla ohjuksella ja oli vakuuttunut liittoutuneiden hajoamisesta keskinäisiin erimielisyyksiin ennen sodan loppua. Samaa tietä kulkee myös Putin. Hän kuvitteli kaappaavansa koko Ukrainan lyhyellä operaatiolla ja länsimaiden katsovan operaatiota sivusta paheksuen mutta toimettomana. Kun molemmat arviot menivät metsään, hän on mahtipontisten puheiden säestyksellä yritellyt milloin mitäkin aina yhtä huonolla menestyksellä. Kiintoisa oli tämän liikekannallepanon julistaminen, sillä se osoitti samalla kertaa pientä todellisuudentajua ja suurta neuvottomuutta. Hänhän kovasti vakuutti, että tämä nyt on vain ihan pieni ja osittainen liikekannallepano, ilmeisesti muistaen, että niin Japanin sodassa kuin Ensimmäisessä maailmansodassakin yritys kehnosti menneen sodan buustaamiseen väenotolla johti kapinaan ja hallinnon mullistukseen ja jopa kukistumiseen. Vaikka muuta maailmaa koskevat arviot näyttävät perustuvan jonkinlaiseen itsesuggestion synnyttämänä fantasiana, omaa kansaa koskevasta ymmärryksestä on sentään hiukkasen jäljellä.

Todellisuudentajua sen sijaan ei lainkaan edustanut se puhe ”uudesta ja oikeudenmukaisemmasta maailmanjärjestyksestä” joka rakentuisi BRICS-valtioiden varaan. Kyllä niin tietysti voi joskus tapahtuakin, mutta tahtipuikkoa siinä orkesterissa ei heiluta Venäjä vaan Kiina ja/tai Intia. Venäjä on selvästi sen joukon heikoin lenkki niin väkiluvun, talouden kuin teknologisen osaamisenkin suhteen. Ilmankos Kiina, Intia, Brasilia ovat sivuuttaneet tämän olemattomien divisioonien siirtelyn hienotunteisesti mutta kiusaantuneesti vaikenemalla.

Anonyymi kirjoitti...

Miettikää mitä Ukrainassa tapahtui 1920 -1934 Miksi eivät tykkää ryssistä tai (juutalaisista) Kahanovich… enkä suinkaan ole juutalaisvastainen, ja Suomalainen olen henkeen ja vereen

Vasarahammer kirjoitti...

Strix Senex: "
Mutta niistä itsevaltiaista. Tiedetään ja muistetaan hyvin, kuinka Hitler loppuaikoinaan siirteli olemattomia divisioonia, kuvitteli irrottavansa Britannian sodasta muutamalla ohjuksella ja oli vakuuttunut liittoutuneiden hajoamisesta keskinäisiin erimielisyyksiin ennen sodan loppua. Samaa tietä kulkee myös Putin."

Diktaattoreilla on kaikilla sama ongelma. Heille ei kerrota totuutta vaan se,mitä he haluavat kuulla. Tästä syystä Putinkin luultavasti luuli, että Venäjän asevoimat oli modernisoitu samaan aikaan, kun venäläisten miehistönkuljetusajoneuvot hyytyivät kiinalaisine renkaineen Ukrainan pelloille.

En tiedä, tietäisikö joku täällä, onko olemassa diktaattoria, joka olisi koko uransa ajan kuullut pelkkiä totuuksia eikä juuri lainkaan mielistelyä?

Trilisser kirjoitti...

Strix Senex: Mikähän mahtaa olla lähde tuolle(kin) Hitler-näkemykselle? 99 % Hitleristä kirjoitettu kun on puhdasta puutaheinää. Mm. ei-niin-kauan-sitten ns. "arvostetut asiantuntijat" väittivät Hitlerin pureskelleen raivoissaan mattoja. Ja kannattaa muistaa sekin, että Hitlerin visio länsivaltojen ja Neuvostoliiton välirikosta toteutui vallan nopeasti. Ja Stalin pelkäsi koko ajan, että länsivallat ja Saksa päätyvät yhteen ("kapitalistien vastavallankumouksellinen liitto" marxilaisittain). Suomessakin monet anglofiilit, kuten ilmenee esimerkiksi Wolf Halstin muistelmista, hämmästyivät Britannian (ja Usan) täysimääräisesti heuttäytymisestä Stalinin kaveriksi, kun he olettivat brittien tajuavan neukkujen edustavan länsimaiden verivihollista.

Jaska Brown kirjoitti...

Vasarahammer: Luulen että sekä USA:n että Kanadan hallitus kyllä ärähtävät NHL:lle noista suunnitelmista.

Pyssymies 1: Alan pitää todennäköisenä ydinaseen käyttöä. Kaikki ne, jotka eivät usko siihen että Venäjä pidättäytyisi ydinaseen käyttämisestä perustavat loppujen lopuksi uskonsa yhteen asiaan: siihen että se ei olisi järkevää. Tämä perustelu taas on nähty jo moneen kertaan pahasti aukolliseksi.

Qroquius Kad 1: Ryssä teki osittaisen liikekannallepanon kuten odotinkin. Siitä olin kuin klapil päähän lyöty, että se jopa kutsui sitä sellaiseksi. Ihmettelin kun ne Pietarin kaupunginvaltuutetut kritisoivat Putinia. Haiskahti suunnitellulta. Nyt pidän todennäköisenä, että kyseessä oli Putinin koepallo: kun kansa ei tästä välittänyt, uskalsi julistaa liikekannallepanon.

Du Pont: Lapsus, piti kirjoittaa että ”eurooppalaisista kansoista”. Korjaan.

Qroquius Kad 2: Jep, itsekin katsoin ensin että mikäs kalpeanaama siellä on saksien kanssa heilumassa.

Pyssymies 2: Abot eivät tosiaan saaneet paljon mitään kehitystä aikaan, vaikka ainesta olisi ollut. Siis ainesta maantieteellisesti.

jussi n: Tulivaunut oli ok, mutta ei todellakaan kuulu suosikkeihini yliampuvan taiteellisuuden takia.

Strix Senex: Minua on hämmästyttänyt se, että Putin on langennut tuohon ikuiseen diktaattoriansaan. Mies on unohtanut koulutuksensa tiedustelu-upseerina aivan tyystin.

Ano 0.18: Totta, bolsevikkien alkuperäinen johtoporras oli juutalaispitoisuudeltaan melkein kuin keskiverto synagoga. Mutta kalahti pahasti omaan nilkkaan Stalinin aikana – edes juutalaisten ei pidä lähteä kieroiluhippaan georgialaisen kanssa.

Vasarahammer: En ainakaan minä tiedä tällaista diktaattoria. Tosin Portugalin Salazar päässee ainakin lähelle.

Ha-nostri kirjoitti...

Eikös Siperiassa ole isoja alueita, joilla asuu enemmän kiinalaisia kuin venäläisiä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Minä en usko Ryssän ydinaseen käyttöön enkä perusta uskoani sille, ettei sen käyttö olisi järkevää.
Putler on osoittanut, ettei ajattele järkevästi.

Perustan näkemykseni sille, kuten olen monta kertaa sanonut ja sanon vastakin, että Kiina ei vain salli sitä.

Kiina katselee nyt tyytyväisenä sivusta, kuinka Ryssä heikentää ja hajottaa itseään alati kiihtyvällä tahdilla, odotellen romahdusta alkavaksi.
Ydinaseen käyttö räjäyttäisi koko maailman sellaiseen mullistukseen, että Kiina olisi yksi suurimpia kärsijöitä.

Siksi Kiina ei salli Putlerilta ydinaseen hölmöntölmäystä, enkä sekuntiakaan epäile etteikö se pystyisi siihen.

Mitä tulee LKP:hen, siinä nähtiin mielenkiintoinen, mutta oikeastaan tuttu seikka:
Ryssän kansakunta myötäilee Putlerin toimia silloin, kun niiden seuraamukset lankeavat jonnekin muualle.
Kun ne osuvat siihen itseensä, nousee välitöntä kansalaisten vastaliikehdintää joka nujerretaan ja säädetään ankarampia lakeja ja seuraamuksia.
Mutta se toistuu.

Jos Putler tekee täyden LKP:n, saamme nähdä kansalaisprotesteja jotka alkavat horjuttaa Kremliä jo todenteolla.