Tervetuloa!



Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 10. joulukuuta 2019

Uutiskatsaus 50/2019


1. Ketun vilaus

Keskellä hallituskriisiä valtioneuvoston oven edestä juoksi hyvinvoivan näköinen kettu. Tätä voi pitää luonnon kettuiluna siitä, että selkäänpuukotuksen kansalliset mestaruuskisat ovat parhaillaan käynnissä. Aika näyttää, millaisen hallituksen saamme seuraavaksi, kuka on pääministeri ja vieläkö SDP huolii Kepun mukaan, vaikka puukkoa on tuskin saatu selästä irti. Erityisen hauskaa on seurata, onko luottamuksesta Rinteeseen vielä sen verran jäljellä, että ministerinsalkku tulee.
Kun hallitus erosi, nousi pieni pelko persuksiin siitä olisiko tämä ovela juoni. Tällä hetkellä gallupit kun ovat yksiselitteisiä: perussuomalaisten kannatus on selvästi suurin. Olisi ollut mahdollista, että demarit olisivat potkineet Kepun pihalle ja houkutelleet persut hallitukseen. Tämä olisi vaatinut melkoisen takinkäännön, mutta mitäpä demarit eivät olisi valmiita tekemään vallan takia. Tässä yhteydessä on muistutettava siitä, että Suomen itsenäisyysjulistus hyväksyttiin äänin 100 - 88 siksi, että demarit äänestivät vastaan.
Nyt olisi ollut tuhannen taalan paikka houkutella persut hallitukseen syömään itseltään kannatuksen pois. Asiohin he eivät olisi pystyneet kuitenkaan merkittävästi vaikuttamaan, mikä olisi väistämättä laskenut kannatusta. Tähän ei kuitenkaan ilmeisesti olla menossa siksi, että Järjestelmäpuolue laskee kaikesta huolimatta kykenevänsä vielä seuraavissakin vaaleissa pitävänsä persujen ääniosuuden alle 40 prosentissa, jolloin heidät voidaan edelleen sivuuttaa päätöksenteossa. Sitä seuraavissa vaaleissa taas ei mitään hätää enää olekaan, koska siihen mennessä äänioikeus on jo ehditty myöntää kaikille turvapaikanhakijoille ja näitä on hoideltu maahan tarpeeksi, jotta valta säilyy.


2. Speissarit

Mittausten mukaan Antti Rinnettä pidetään epäsuosituimpana pääministerinä pitkään aikaan. Ei hätää, Antti. Kaiken järjen mukaan tämä muuttuu kyllä melko pikaisestikin, kunhan tämä Spice Girls -hallitus saa vähän aikaa huseerata.




3. Popparit esiin

Uutuuskirja paljastaa, että Melanie Trumpilla on suuri vaikutus mieheensä kulissien takaisena toimijana. On yleinen harhaluulo, että Melanie olisi halunnut Trumpin häviävän vaalit, kirja kertoo. Donald on kuulemma jälleen raivoissaan, tällä kertaa kirjan paljastuksista. Eipä tässä voi muuta kuin hihitellä ja popsia poppareita, kun Trump-vihaajat yrittävät selvitä kognitiivisen dissonanssinsa kanssa. Donald onkin tossun alla ja feministi-Melanie hallitsee!


4. Kuivat putoukset

Victorian putoukset Sambian ja Zimbabwen rajalla ovat kuivuneet lähes täysin. Kuten monesti ennenkin. Keskivirtaama putouksilla on vähän yli 1000 m3/s, keskimääräinen sadekausimaksimi 3000 m3/s ja keskimääräinen kuivan kauden minimi 300 m3/s. Marras-joulukuun vaihteessa virtaus oli jonkin verran yli 200 m3/s ja kasvamaan päin. Putoukset ovat kuivimmillaan sitten vuoden 1996, jolloin virtaus oli alle 100 m3/s. Tuolloin ei kuitenkaan puhuttu ilmastonmuutoksesta kuivuuden syynä.
Mitä ilmastonmuutokseen tulee, niin Sambian väkiluku oli 1950 2,3 miljoonaa. Nyt se on 18 miljoonaa. Zimbabwen väkiluku oli vastaavina vuosina 2,7 miljoonaa ja nyt 15 miljoonaa, tämä siitä huolimatta että 10 % väestöstä muodostanut valkoinen vähemmistö on ymmärtänyt karistaa maan pölyt jaloistaan. Yhteensä maiden väkiluku on muuttunut 70 vuodessa 5 miljoonasta 33 miljoonaan eli 6,6-kertaistunut. Jos Euroopan väkiluku olisi samassa ajassa kasvanut samalla kertoimella, Euroopassa olisi nyt yli 2,5 miljardia asukasta! Tässä luvussa ei ole mukana entistä Neuvostoliittoa. Unohtakaa kierrätys ja kasvissyönti. Millään muulla ei ole maapallon kestokyvyn kannalta käytännössä mitään merkitystä paitsi kehitysmaiden hillittömällä väestönkasvulla.
Väestötietelijät ovat kuulemma yllättyneitä siitä, että Afrikan maissa väestönkasvu ei osoita hidastumisen merkkejä. Ei edes prosentuaalisesti, absoluuttisesta nyt puhumattakaan. Itse asiassa jopa prosentuaalinen kasvu on ollut loivassa nousussa. Eikä tässä lukemassa ole edes huomioitu Afrikasta sivistysmaihin suuntautuvaa siirtolaisuutta. Väestötietelijöiden yllätys siitä, että Afrikan maat eivät noudata eurooppalaista käyrää johtuu pääosin siitä että he eivät olekaan kulttuuritieteilijöitä. Selittämätöntä on se, miksi väestötieteilijät eivät siitä huolimatta ole kiinnittäneet huomiota siihen, että Afrikan prosentuaalinen väestönkasvu on tuplasti sen mitä Euroopassa hurjimmillaan oli ja osanneet tästä päätellä, että Afrikka ei muiltakaan osin tule noudattamaan samaa käyrää.


5. Noi ampu ekaks takasin

Venäjän sotahistoriallinen museo twiittasi talvisodan alkamisen syynä olleen "Suomen tykistön kohdistama tulitus neuvostojoukkojen asemia vastaan." Suomessa tämä tulkittiin siten, että Mainilan laukausten ruma pää nostaa taas kerran itseään. Mainilan tapauksesta lainaan vanhaa kirjoitustani:
Suomen puolen tähystystornista havaittiin tykin ja kranaatinheittimien laukauksia NL:n puolella klo 14.30-15.05. (Nootissa kellonajaksi mainittiin 15.45.) Molotov jätti nootin Suomen suurlähettiläälle klo 19.30. Lasketaanpa hetki, miten uskottava NL:n väittämä oli. Noin neljä tuntia laukauksista nootin jättämiseen. Tässä ajassa piti siis tapahtua seuraavat asiat:
1) tehdä havainnot tykkitulesta ja sen seurauksista (NL:n mukaan neljä kaatunutta ja yhdeksän haavoittunutta
2) kirjoittaa raportti tapahtumasta
3) lähettää tiedot Moskovaan sen aikaisin viestintävälinein
4) hälyttää asiasta vastaavat henkilöt (vähintään Molotov, luultavasti tämän tason päätöksissä Stalin itse)
5) tehdä poliittinen päätös reagointitavasta
6) sanella ja kirjoittaa nootti
7) kääntää se diplomatian viralliselle kielelle ranskaksi (tästä en ole varma, voi olla että nootti jätettiin vain venäjänkielisenä)
8) kirjoittaa se kirjoituskoneella useana kappaleena
9) antaa Molotovin kuskata nootti Suomen suurlähetystöön, jonne varmaan piti myöskin etukäteisvaroitus antaa, koska virka-aika oli jo ohi.
Kuulostaako uskottavalta, että neuvostobyrokratia kykenisi tähän vain neljässä tunnissa? Jo pelkkä tekninen suorittaminen ilman poliittista päätöksentekoa silloisen viestintä- ja konttoriteknologian huomioiden olisi siinä ja siinä, vaikka tapahtumaan olisi etukäteen valmistauduttu. Kirsikkana kakussa on vielä se, että päivä oli sunnuntai, jolloin operaation uskoisi toimivan vielä hitaammin. Vai olisiko niin, että nootti oli jo valmiiksi kirjoitettu ja kävi vielä nolo moka siinä, että laukaukset ammuttiin väärään aikaan?

Kun väittämä Mainilan laukauksista on täysin päätön jopa Venäjän sotahistoriallisen museon esittämäksi, on tulkittava heidän lausuntoaan toisin. Luetaanpa vielä uudelleen: "Suomen tykistön kohdistama tulitus neuvostojoukkojen asemia vastaan." Alkuperäistekstinä: Советско-финская война началась 80 лет назад. Ее еще называют «Зимняя». За 105 дней вооруженного конфликта – сотни тысяч убитых и раненых. Поводом к началу послужил обстрел финской артиллерией позиций советских войск. Selvällä venäjän kielellä sanotaan: "alkoi 80 vuotta sitten". Twiitattu 30.11. Eli siis nimenomaan talvisodan alkamispäivänä, ei Mainilan laukausten päivänä 26.11. Joten tottahan tuo on. Eihän mitään talvisotaa olisi koskaan syttynyt, ellemme me suomalaiset olisi menneet ampumaan takaisin. Puna-armeija olisi marssinut Suomeen täysin rauhanomaisesti, sota alkoi vain siksi että valkobandiitit eivät ymmärtäneet omaa parastaan.


6. Kunniamerkin paikka

Venäjällä pidätettiin mies, joka oli huijannut turvapaikanhakijoiksi pyrkineiltä rahaa. Bisnesidea oli loistava: mies oli kavereidensa kanssa rakentanut metsään valerajan, vei Aasian pojat sinne ja kuittasi rahat kouraan "rajaa" ylittäessä. Kun porukka lähti sitten iloisin mielin kohti länttä, yllätys oli suuri kun vastaan tulivatkin Venäjän rajavartijat.
Venäjä karkotti maahanpyrkijät takaisin kotimaahansa. Salakuljettajaa itseään syytetään petoksesta, mutta tuomiosta ei ole vielä tietoa. Vähin, mitä Suomen valtio voisi tehdä olisi myöntää kunniamerkki ansiokkaasta toiminnasta haittamaahanmuuton hidastamiseksi.


7. Al-Koholi

Ulkoministeri Haavisto oli sillä kannalla, että tässä maassa ei homoja vainota tarpeeksi vaan yritti saada ohi virallisen tien rahdattua maahan radikaalimuslimeja. Kun virkamiehet hidastivat äkillisessä järjellisyyspuuskassaan Suomen tuhoamista, Haavisto syrjäytti kylmästi virkamiehen. Tästä nousi kohu.
Jokainen tekee virheitä ja normaalisti antaisin Haavistolle pisteet siitä, että hän perääntyi ja pyysi anteeksi. Epäilin kuitenkin, että Haavisto näki olevansa mahdottomassa tilanteessa; ei paukut riitä Suomen haittaamiseen tällä kertaa, vaan saattaa käydä huonosti, jolloin anteeksipyyntö oli poliittinen peliliike vallan säilyttämiseksi. Eipä aikaakaan, kun tämä käsitys vahvistui. Syrjäytysuhan alle joutunut konsulipäällikkö arvosteli rajusti Haavistoa tämän johtamistavasta. Tällainen julkinen esilletulo on virkamieheltä erittäin poikkeuksellista, rohkeaa ja jopa jossain määrin lojaliteettimääräysten rikkomista. Tilanteen täytyy olla todella vakava.


8. Ajo-opetuksen villi etelä

Muistuma viidentoista vuoden takaa. Kaveri hankki ajo-opetusluvan. Siinä oli miehellä melkoinen pänttääminen, että pääsi tentistä läpi. Katsoin vähän aikaa kirjapinoja ja totesin että en kyllä viitsi sitten kun lapset tulevat ajokortti-ikään.
Muistuma viime viikolta. Kaveri kertoi että lapsensa oli ollut inssikokeessa heidän autollaan. Kysyin että sinäkö opetit. "Joo, ja parempi puolisko myös. Hommattiin molemmat opetuslupa. Sen sai ihan tuosta vaan."
Niin on maailma muuttunut. Olihan autokoulubisnes kovaa rahantekoa, sitä ei käy kiistäminen. Ja onhan se parempi jos kotiopetus toimii hyvin - ajotunteja tulee taatusti enemmän kuin autokoulussa. Mutta teoriatunnitkin on karsittu suunnilleen minimiin ja autokoulut ovat kovilla.
Nyt oli autokoulujen vastaiskun aika. Ulostulossaan he totesivat koulutuksen laadun heikentyneen ja liikenteessä olevan sellaisia ajokortin saaneita kuskeja, joilla ei kuuluisi olla sinne mitään asiaa. Ajokokeiden hyväksymisprosentti on pudonnut 73 prosentista 62 prosenttiin. Muttamutta. Tilastot osoittavat, että kotiopetuksessa olleet menestyvät paremmin. Hajontaa lienee enemmän. Ihmettelin miten tämä on mahdollista. Vaan syykin selvisi.
Kaverini työskentelee eräässä keskisuuressa suomalaisessa kaupungissa. Hänen työpaikkansa ikkunasta näkyy paikallinen autokoulu. Hän on muutaman vuoden ajan seurannut toimintaa ja huomannut, että silmämääräisesti arvioiden yli puolet autokoulun oppilaista on selvästikin tummempaa kaliiberia. Jos suomalaiset hommaavat innolla opetuslupia välttyäkseen korkeilta maksuilta, miten ihmeessä näillä riittävät rahat? Olisiko käynyt niin, että ajokortin hinta kuuluu Kela Gold -pakettiin?
Haastan jonkun autokoulun kirjanpidosta vastaavan tulemaan kaapista ulos todisteiden kanssa. Olivat todisteet sitten mihin suuntaan tahansa.


9. Inva-vessalle käyttöä

Kukapa meistä ei olisi joskus käyttänyt invavessaa muiden ollessa varattuna? Allekirjoittaneella on siihen jopa jonkinlainen oikeutus, koska olen tunnetusti asennevammainen. Jakomäen uimahallissa invavessa puolestaan oli varattuna siksi, että sinne mentiin rukoilemaan. Ei, siellä ei luettu isämeitää eikä maamme katolilaisvähemmistö avemarioita. Piakkoin uimahalliin ilmestyivät kyltit, jotka kielsivät rukoilun. Näitä pidettiin rasistisina. Tämä siitä huolimatta että niissä ei yksilöity mitä jumalaa ei sovi rukoilla, vaan kaikki kiellettiin tasapuolisesti.
Toisaalta invavessahan olisi aika luonnollinen paikka muslimien rukouksille. Pitäisi vain huolehtia siitä, että pönttö asennetaan Mekan puoleiselle seinälle niin kumarrettaisiin vertauskuvallisesti islamin aikaansaannoksia.


10. Puuttuvia faktoja

Hesari yllätti laittamalla tämän jutun sentään kategorian "Mielipide" alle. Toimittaja on kovasti närkästynyt, kun maahanmuuttokeskustelussa ei muisteta faktoja. Perusteluna hän käyttää sitä, että siirtolaisvirta on ollut pari viime vuotta vähäisempi kuin esimerkiksi 2015, joten ongelman suuruutta liioitellaan. Tästä tulee mieleen se kerta, kun meillä alkoi vesihana fuskata. Korjasin sen, mutta Salli ei ollut tyytyväinen, koska hana jatkoi tiputtamistaan. Jos logiikkani olisi toimittajan asteella, olisin sanonut että ongelmahan on korjattu, kun hana vuotaa nyt vähemmän kuin aiemmin. No, uusintayritys ja tippuminen loppui kokonaan. Samaa politiikkaa suositellaan haittamaahanmuuton kanssa. Oikeastaan vielä enemmän, sillä jo tippunutta vettä ei saanut takaisin hanaan, mutta tänne livahtaneet haittamamut saadaan kyllä pois aiheuttamasta enempiä ongelmia.
Mitä toimittaja käyttikin seuraavana valitusvirtenä faktojen puutteesta. Oli nimittäin havaittu, että kaikkialla länsimaissa ihmiset arvioivat muslimien osuuden kotimaassaan todellista suuremmaksi. Josta taas tulee mieleen kesäilta ja kuistilla inisevät itikat. Luulen että suurin osa ihmisistä arvioi itikkaparven lukumäärän todellista suuremmaksi. Tästä voi pohtia miksi ja miksi sama pätee myös muslimien määrään.
Mitä faktojen puutteeseen keskustelussa tulee, toimittaja ei maininnut kolumnissaan sanaakaan siitä, että haittamaahanmuuttajien syntyvyys on kantaväestöä suurempi eikä myöskään siitä, kuinka paljon haittamaahanmuuttaja tulee Suomelle keskimäärin maksamaan, eikä edes noin muuten muotiaiheena olevasta hiilijalanjäljestä sitä, kuinka moninkertainen haittamaahanmuuttajan hiilijalanjälki Suomessa on verrattuna hänen hiilijalanjälkeensä lähtömaassa.
Hesari sulki taannoin peukutusmahdollisuuden muilta kuin rekisteröityneiltä käyttäjiltä, mutta siitä huolimatta tämän kolumnin kommenttien peukutusmääriä oli lystikästä lukea. Suhde oli noin 3 : 1 sen hyväksi, että kriittisesti tekstiin suhtautuneet kommentit saivat peukutuksia kolminkertaisesti myötämielisiin nähden. Miten kauan mahtaa mennä kunnes Hesari sulkee peukutusmahdollisuuden kaikilta? Kumpi tapahtuu ensin, tämä vai kommentointikielto?


11. Laatu ja määrä

Otsikko totesi "Väkiluku kasvaa maahanmuuton ansiosta - ulkomaalaistaustaiset tekevät enemmän lapsia kuin kantasuomalaiset". Vaihtaisin sanan "ansiosta" tilalle "takia". Eikös nykyään jopa kannusteta lapsettomuuteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi? Ja vaikka otettaisiin tavoitteeksi väkiluvun pitäminen vakiona, eikö väestönlaadulla ole mitään merkitystä?


12. Rasistinen otsikko

Ilta-Sanomat otsikoi: "Aurinko nousi valkoisessa Helsingissä – suora lähetys kattokamerasta". Eikä siinä kaikki. Alaotsikkokin oli: "Helsingissä on lauantaina herätty valkeaan aamuun". Vaan eikö mitä, juttu koskikin öistä lumisadetta. Julkisen sanan neuvoston pitäisi antaa lehdelle huomautus turhien toiveiden herättämisessä melkoisessa osassa Suomen kansaa. Tosin olihan otsikoinnissa siinä mielessä totuuden siemen, että empiiristen havaintojen mukaan aamut todellakin ovat Helsingissä valkoisempia kuin illansuut - myös sulan maan aikaan.


13. Varminkin turvapaikka voi pettää

Jos pyydettäisiin sanomaan, mikä paikka on naiselle kaikkein turvallisin välttyä heteroraiskaukselta, niin poliisiasema olisi hyvä kakkonen. Kultamitali tässä kisassa kuuluisi homobaarin naisten vessalle. Vaan tämäkään ei riitä, mikäli DTM:n asiakkaana sattuu olemaan Husham Abdulameer Kadhim Alkurdi. Hovioikeus määräsi kaksi vuotta vankeutta ja mitä ilmeisimmin veronmaksajille lankeavat 5000 euron korvaukset naiselle.


14. Pizzaruokapäivä

Armeijassa otettiin käyttöön kasvisruokapäivät. Tämä teki hyvää ainakin paikallisille pizzayrittäjille. Kasvisruokapäivänä otetut valokuvat yksiköiden pizzalaatikoita pullistelevista pahviroskiksista puhuvat puolestaan. Varusmiesten nahkavyöt eivät mene tiukempaan vaan löysempään reikään. Miten meni noin niinkuin omasta mielestä?
Agenttini koulutuspuolella kertovat samaa. Kun on kasvisruokapäivä, kaverit äänestävät jaloillaan. Olenkin ihmetellyt, missä viipyy yrittäjäinnovaatio eli eri paikkakunnilla kiertävä liikkuva pizzavaunu, joka parkkeeraa aina koulun portin eteen kun kyseisessä kunnassa tarjotaan ruuaksi kasviksia.


15. Liveseurantaa

Kirjoitan tätä livenä. Olin kirjoittamassa parhaillaan tätä juttua - ihan toisen otsikon kuin tämä alle - , kun höristin korviani viereisessä huoneessa auki olevan telkkarin takia. Päätin keskeyttää ja ottaa tämän käsittelyyn.
Telkkarissa kerrottiin, että "vuoden esikuvaksi" on ehdolla jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela. Ensimmäinen ajatukseni oli että jaaha, varmaan taas jotain suvatisevaisuushömpötystä. Ja eikös telkkarista kohta kuulukin "...tavoitteenaan edistää tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta...".
Seuraava ajatus: jaaha, lyön vaikka vetoa että lesbo. (Huomautan että en muista juurikaan kuulleeni Tinja-Riikka Korpelasta - nimi on tuttu ja olisin veikannut urheilijaksi, mutta en osannut yhdistää jalkapalloon.) Pikainen googletus ja oikein arvasin.
Joskus tämä elämä on tylsää, kun se on niin ennalta-arvattavaa.
Minkähänlainen meteli mahtaisi syntyä, jos joku pääsisi ehdolle siksi että on hetero? Korpela on varmasti hyvä pelaaja ja voi olla hyvä esikuvakin, mutta en jaksa uskoa että hänet olisi valittu ehdolle heterona.
(Ja sitten palataan takaisin kirjoittamaan sitä minkä jätin kesken. Telkkarissakin haastatellaan jo jotakuta muuta.)


16. Moraalisäteilyn turvaraja ylittyy taas

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS teki päätöksen fluorivoiteiden kieltämisestä. Kiellolle ei kylläkään annettu päivämäärää, jolloin sen pitäisi astua voimaan. Järjellisin veikkaus on, että tälle kiellolle käy samoin kuin Ruotsin päätökselle luopua ydinvoimasta. Ruotsi päätti vuonna 1980, että uusia ydinvoimaloita ei enää rakenneta ja entisetkin suljetaan vuoteen 2010 mennessä. Tuolloin käytössä olleista kahdeksasta ydinvoimalasta kolme suljettiin määräaikaan mennessä, kaksi on suljettu sen jälkeen ja viisi uutta (jokainen aiempia suurempi) on avattu. Ruotsi tuottaa energiastaan ydinvoimalla 40 %, mikä on Ranskan jälkeen Länsi-Euroopan suurin osuus.
Fluorivoiteiden kieltämisen syy oli niiden haitallisuus terveydelle ja ympäristölle sekä kalleus. Ympäristölle fluorivoiteiden merkitys on käytännössä olematon. Koko maailman fluorivoidetuotannon haitallisten aineiden osuus kaikista teollisuudessa käytettävissä vastaavista yhdisteistä on kaksi miljoonasosaa. Tältä osin kyseessä on pelkkä moraalisäteily. Kalleuden puolesta kielto on kyllä hyvä asia, mutta tällä on merkitystä ainoastaan junioritasolla. Isoissa kisoissa eroja ryhdytään tällöin hakemaan suksimalleilla ja kuvioinneilla, mihin resursseja on vain isoilla mailla. Päälle päätteeksi kukaan ei tiedä miten kieltoa pystyttäisiin valvomaan. Suksenpohjasta näyte ennen kisaa vai kisan jälkeen ja miten analysoitaisiin, paljonko maksaisi? Ihan sama kuin hiihtokisassa kiellettäisiin piereminen kesken matkan; milläs valvot? Seurauksena on samanlainen villi länsi kuin aikana, jolloin EPO oli kielletty mutta sitä ei pystytty valvomaan. Tällöin piti asettaa hemoglobiinirajat ladulle pääsyyn, jolloin esimerkiksi Eero Mäntyrannalla (onneksi hiihti kolmekymmentä vuotta aiemmin, Hb luonnostaan 235-250) ei olisi ollut mitään asiaa kisohin edes tupla-annoksella Hemohesiä. Mitäs vastaavaa nyt tehtäisiin, hylättäisiin kisan jälkeen jos tulos olisi liian hyvä aiempiin näyttöihin verrattuna?


Loppukevennys: Permanto! Sääntöjen vastainen puomi pilasi hypyn!

Indonesialainen voimistelijatyttö menetti paikkansa joukkueessa, kun hänen epäiltiin menettäneen neitsyytensä. Pelättiinkö että alastulossa eivät enää jalat pysy yhdessä vai mistä oli kysymys? Tuli mieleen se takavuosina naimisiin mennyt suomalainen naishiihtäjä, jolta kysyttiin vaikuttiko avioliitto jollain tavalla hiihtoon. Vastaus oli: "Ainakin potku on leventynyt."

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jaa a, aikoneaan Kviniemestä käytettiin sanontaa kokovartaloministeri, niin sopisko tähän nykyseen hallitukseen nimi kokovartaloministeriö ?

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tästä koosteesta, silkkaa asiaa taas kerran.

t: omituinen otus oulusta

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta ydinvoimasta tuli mieleen, että ydinvoimalahan on järkevä suuressa mittakaavassa perussäkhöntuottamisessa vesivoiman ohella, senverta mitä mahdollista on, mutta kun pitäs muistaa että Suomen kaltasessa maassa energiaa kuluu paljon lämmitykseen, siihen on järkevää käyttää scp-voimalaoita, jollain saadaan lämpöä mökkeihin ja samalla sähköä verkkoon, ja hyädynnettyä etenki turve mikä on kotimaista, chp-voimaloiden hyötysuhdehan on melkosen korkea, kuinka punasena mahtas olla Suomen kantaverkko jos lämmitykseen käytettäsi pelkästään sähköä niinkuin jotkut neropatit esittää ?

-jpt-

Strix Senex kirjoitti...

Al-Koholi
Kun tätä jupakkaa on sivusta seurannut, mieleen on alkanut hiipiä epäilys, varsin vahva sellainen, että lopultakin on käynyt niin, että Pekka Haavisto on kävellyt Maria Ohisalon virittämään miinaan. Pekallahan ei oikeastaan ole mitään intressiä näiden Isis-äitien maahantuontiin eikä hän ole oma-aloitteisesti sen suuntaisia asioita esittänyt. Maria Ohisalolla sen sijaan tällainen intressi on näkynyt hyvinkin selvästi ja nimenomaan hänen ministeriönsä alla näitä vastaanottovalmisteluja on tehty viimeisen päälle. Puolueen puheenjohtajana Maria on sitten käskyttänyt Pekkaa ja Pekka on kiltisti niitä valmisteluja tehnyt, eikä ilmeisesti edes erityisen energisesti. Pekka nyt on vähän lullukka ja naisihmisiltä tämä juonien virittely käy luonnostaan. Niinpä tässä on päädytty Marian kannalta win-win –asetelmaan. Jos Pekka saa ne Isis-äidit haettua, Maria saa tahtonsa toteutettua ja Pekka saa suuttuneiden suomalaisten vihat niskaansa. Jos Pekka möhlii ja häneen kohdistuva epäluottamus kasvaa niin vahvaksi, että hän joutuu väistymään paikaltaan, aina vain parempi. Tilalle voidaan istuttaa vaikka Emma Kari.

QroquiusKad kirjoitti...

Eipä se poliisiasemakaan enää niin turvallinen välttämättä ole:

https://www.murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=20&t=28891&sid=e7c06a13c863ecef0c4ccbd1523d5551

Odottakaamme, jahka Huti-Maisa saa poliisiasemille, kaduille ja kotihälytyksille ne niin kaipaamansa muslimipoliisit. Sitten on naurussa pitelemistä, kun tuollaista tapahtuu jo nyt, ilmeisesti kantasuomalaisen toimesta.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Olen hieman ymmälläni kaikesta uuteen pääministeriin liittyvästä hypetyksestä valtamediassa. Hänen on kehuttu olevan psyykkisesti lujarakenteinen seurauksena hänen ongelmallisesta lapsuudestaan. Ongelmalliseksi (kovaksi) lapsuuden on ilmeisesti muovannut hänen äitinsä, joka eli lesbosuhteessa naisen kanssa. No, homoseksuaalisessa suhteessa eläminen on nostettu arvoon arvaamattomaan. Eli miten ongelmasta onkin tullut tavoiteltava hyve? Onko sateenkaaren pää lopultakin löydetty?

Jaska Brown kirjoitti...

Omituinen otus Oulusta: Kiitoksia.

jpt: Tälle nykyiselle hallitukselle voisi esittää energiantuotantoa lämmityksen yhteydessä syntyvällä hukkaenergialla. Luulen että menisi läpi että heilahtaa.

Strix Senex: Mahdollinen skenaario tuokin.

Qroquius Kad: Niin, poliisiasema on toistaiseksi turvallinen paikka. Vaan ei enää pitkään.

Veijo Hoikka: No mutta ongelmahan syntyy vain siitä, että heteronormatiivinen yhteiskunta aiheuttaa ongelmia. Homoseksuaalisuudessa ei voi olla ongelmia koska siinä ei voi olla ongelmia.

Veijo Hoikka kirjoitti...

No kun ei täyttä tyrmäystä tullut, niin uskallan jatkaa aiheesta vilaus ketusta.

Nyt on tullut todistettua, että haasteellisesti vahvistava lapsuus-nuoruus pystyy rakentamaan henkisen lujan kuoren kestämään kovankin poliittisen mittelön ilman sairaslomia. Paras tulos näyttää syntyvän sateenkaarilapsuudesta. Joten: heteroparit pannaan, mutta lapset tehdään samanelimisten parien "perheisiin". Uusi uljas ihmistyyppi on saatu kehitettyä. Me saamme vetäytyä parittelun tuottohakuisesta ikeestä ja puoliammatilaisuudesta harrastepuolelle, ihan niin kuin silloin viime vuosituhannella pruukattiin tehä.

Luovutan puheenvuoron setankomitealle.

Anonyymi kirjoitti...

JOstakin luin sellaista että tämän upean naisen isäukko läksi/laitettiin pihalle parisuhteesta, koska hän oli alkoholisoitunut eli juoppo. Tästä herää se vanha juttu, että kaikki sanoo että jeppe juo, mutta kukaan ei kysy miksi jeppe juo? Olisikohan tuolla "neisyt marian" äidin suhteella toiseen naiseen jotain tekemistä kyseisen asian kanssa? Teoria: Mies ei kestänyt selvinpäin vaimonsa vehtailua toisen naisen kanssa ja valitsi sen huonoimman vaihtoehdon eli pullon. Myös nietsyen kapinointi koulussa, arvosanojen heikkous jne, liekö ja mitä yhteyttä niillä on traumaattiseen isäsuhteeseen? Muistaakohan hän itsekään sitä, että miehestä se hänkin on alkunsa saanut, ei siitääitinsä lesbokumppanista. Kun ei ainakaan, luulisin, silloin vielä "miehet" synnyttäneet.
No, näitä tämmöisiä on turha pohtia, kun ainoa joka asiasta voisi kertoa ei niistä varmaankaan kerro.
Huru-ukko

Jaska Brown kirjoitti...

Veijo Hoikka ja Huru-ukko: Enpä asiantuntemuksen puutteessa osaa näihin asioihin oikeastaan ottaa kantaa. Ei muuten kuin toteamalla, että taidanpa sitä minäkin olla lesbo kun tykkään naisista.