Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


lauantai 12. lokakuuta 2013

Sivallus CCLXXII

Miten toimii muslimi, joka näkee profeetta Muhammadin kuvaa poltettavan?

9 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Jaska elämän suurien mysteerien äärellä.

Professori kirjoitti...

Toteaa kuvan polttajan huonokäytöksiseksi idiootiksi ja kohautta olkapäitä?

Anonyymi kirjoitti...

Laittaa lisää kuvia tuleen, kun nyt kerran polttelun aloitti. Voi kyllä riippua muslimista. Hekään kun eivät muodosta homogeenista ryhmää. Professorin arvelu lienee osuvan 1/3 maltillissiin. Maltillisinta osaa ei kiinnosta pätkääkään ja talibantason partasuut pärisyttävät partaa, antavat kuolan valua ja jatkavat kivikautisia bakkanaalejaan. Tämä tapahtuu tietysti kuvista ja niiden mahdollisista poltteluista huolimatta.

Kumitonttu kirjoitti...

Kesti vähän aikaa oivaltaa nokkela paradoksi. Profeettaa ei siis saa kuvata mutta toisaalta kuvansa polttaminen on loukkaus häntä kohtaan. Hehheh...

Kun Suomessa Sikakristus sai aikoinaan paheksuntaa ja Juhannustanssit vietiin käräjille, niin ei ole yhtään liioiteltua sanoa, että valtaosa muslimeista kyllä raivostuu Muhammadin pilkkaamisesta, toisin kuin asiaa tuntematon ano tuossa ylempänä pohtii. Ylivoimainen valta enemmistö musulmaaneista on uskonnollisia ja he ovat sitä paljon voimakkaammin ja tunteellisemmin kuin kristityt. Islam ei ole muslimille leikin asia, edes niille maltillisemmilla. Uskonnottomalle asia on tietty toinen, mutta heitä on muslimimaissa paljon vähemmän kuin korkeasti koulutetussa länsimaassa.

Vastaan Jaskan paradoksiin, että kunnon musse polttaa päreensä ja osallistuu väkivaltaiseksi muuttuvaan mielenosoitukseen kantaen kylttiä, jossa lukee "Islam is the answer".

Tomi kirjoitti...

Kumis, älykkäämmät tajusivat paradoksin ilman pohtimistakin. Nyt sinä tuhosit oivaltamisen riemun muilta.

Ironmistress kirjoitti...

Hih, islamissakin tunnetaan siis kóanit ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin ehkä epäselvästi. Tuo 1/3 kuvaa maltillisuuden astetta, eli hieman maltillisempi kuin puolimaltillinen, ei heidän osuuttaan koko populaatiosta. Taitaa puolimaltillisten osuus olla rajusti alle puolet koko porukasta. 99 % muslimeista on riehumisellaan pilannut muidenkin maineen.

Minulla on ollut työtovereina ja perhetuttuina maltillisia muslimeita, eivätkä he juurikaan perusluterilaisista eroa. Tosin heidän omankin käsityksen mukaan he edustavat promillen murto-osan murto-osaa muslimeista. Kaikilla heillä on ollut luonnontieteellinen tai tekninen tausta ja koulutus tutkijatasoa. Kai se jostain kertoo, että vastaavalla taustalla perunanenästä tulee helposti ateisti.

Ei muuten käynyt mielessäkään, että joku _ei_ tajuaisi vitsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä pari vaihtoehtoa:
http://www.liveleak.com/view?i=d2f_1381607848

Jaska Brown kirjoitti...

Jos oikein tuiki pirulliseksi heittäytyy, voi lahjoittaa muslimille Muhammadin muotokuvan ja katsoa, kuinka todennäköinen ensireaktio on heittää se roskiin ja kauhistua sitten, mitä tuli tehtyä.