Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


tiistai 30. marraskuuta 2010

Sivallus CXXXVIII

Nyt ollaan kovasti huolissaan miesten vähäisestä osuudesta luokanopettajakoulutuksessa. Edes valintakokeiden rukkaaminen miehiä suosivaan suuntaan ole saanut alaa miesvaltaistumaan, koska naiset ovat ryhtyneet tekemään valintoja jotka kompensoivat muutokset eivätkä miehet hae koulutukseen yhtään sen innokkaammin.

Jos kerran väkisin halutaan saada miehiä suosiva pääsykoe, niin tässä ehdotus yhdeksi tehtäväksi:
1) Piirretään lattiaan viiva.
2) Puoli metriä kyseisen viivan eteen asetetaan metrin korkuinen este.
3) Hakija saa kymmenen lisäpistettä, mikäli onnistuu viivan takana seisten kusemaan esteen yli.

6 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Opettaja opettaja, saako käyttää P-matea?

Jaska Brown kirjoitti...

Siitä vaan, mutta epäillä sopii että paine ei silti riitä. Tämä testi sivumennen sanoen suosii myös nuorempia miehiä vanhempien kustannuksella, mikä onkin ollut viime aikojen trendi muutenkin.

Tuonkaltainen vekotin ei ole mikään uusi keksintö, kyllä Suomen kansa tietää. Kotipuolessa kerrottiin juttua yhtiön herrasta, joka tuli savottaa tarkastamaan. Näki kannon päässä lehmänsarven, otti ja puhalsi. Totesi ettei tämä soi. Jolloin yksi äijistä osoitti savotan ainoaa naista ja selitti: "Se onkin tuon Mantan kusisarvi."

Ironmistress kirjoitti...

Ruukinmatrunalla on ollut tapana tehdä tuollainen vanhasta Felix-ketsuppipullosta. Se on merellä ja luonnossa kulkiessa hyvin kätsy. Muovi on siitä kiitollinen aine, että se on helppoa leikata muotoon.

Anonyymi kirjoitti...

No mitä mieltä olet panun uusimmasta blogikirjoituksesta, varsinki toi lopputeksti hyppäsi silmille jotenki (vertaus kehitysvammaisiin tai muuten sairasiin...)

Jaska Brown kirjoitti...

Pahoittelen Ano, että vastaan vasta nyt, en aiemmin huomannut kommenttia.

Lopputeksti oli ainoa kohta, jossa Panu oli edes suurin piirtein oikeassa. Jos ei ruotsia muka opi, niin ei opi kyllä mitään muutakaan.

Ruotsin kielen pakollisuus pitäisi heittää romukoppaan huomispäivänä ja ottaa sen tilalle pakollinen valinnainen kieli, joka tietysti voisi olla ja varmasti usein olisikin ruotsi. Kielitaito monipuolistuisi ja samalla koululaitoksen painotusta voitaisiin hilata aavistuksen verran muihin hyödyllisiin aineisiin.

Itselleni ruotsin kielen osaamisesta on ollut usein hyötyä. Tulee silti mieleen pari muuta kieltä, jonka osaamiseen olisin mieluusti vaihtanut ruotsintaitoni saavuttaakseni vielä suurempaa hyötyä.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olin senverta kovakallonen kait että en oikein ruotsia ole omaksunut, en tosin kovin hyvin englantiakaa vaikka kohtuudella perusteknistä tekstiä ymmärrän, mutta en menis kyllä englanniksi tekstiä tekeen :), tosin ei se ole estänyt työelämässä eikä yrittäjänä toimimisessa. Pakkoruotsikeskustelussa on tainut mennä jotenkin asiat täysin sekasin, tuskin kukaan vaatii että ruotsinkieli toisena kielenä lopettettas (tosin on sellastaki hämyporukkaa), lähinnä se että siitä on tehty pyhälehmä jokapaikkaan jota panuki puolustaa kuin fanaattinenraivohärkä, pelkää kait että työpaikka menee jos jossai amiksen putkilinjalla tai raksalinjalla pakollinen ruotsinkurssi (kun se nyt vaan on oltava, kun joku asetus määrää) muutettas vapaaehtoseksi kurssiksi. Venäjän taidon osaaminenki tuntuu kasvavan (vaikka herra P:n mielestä sillä ei ole mitään merkitystä) nytki haetaan yhteen paikalliseen (p-phjanmaa) yrityksen venäjänkielentaitosta henkilöä. Tuo fanaattinen riehuminen kielasiassa tuntuu olevan jotakin itsetunnon pönkittämistä..