Tervetuloa!Hakemisto (Aiempien kirjoitusten pikahaku)


Viikkojuttu (Viikon pääpauhanta)


keskiviikko 4. elokuuta 2010

KK-ennakko

Suomalaisen konekiväärin luodin lähtönopeus on sääolosuhteista riippuen noin 800 m/s, joten 150 metrin päässä olevaan, 5 m/s sivusuunnassa juoksevaan vihulaiseen pitää ottaa noin metri ennakkoa. Tämä noin sivumennen sanottuna, itse juttu käsittelee Kalevan Kisojen kestävyysmatkojen ennakkoasetelmia.

EM-kisat tulivat ja menivät. Kestävyysjuoksuosasto oli runsaslukuisempi kuin miesmuistiin ja olosuhteet huomioiden suoritukset olivat suurimmalla osalla hyviä, vaikka The Man Jukka Keskisalo joutuikin jättämään kisat väliin. Saa nähdä kuinka kisaedustajat ovat toipuneet reissusta ja onko rannalle jääneillä kovat näyttämisen halut. Viimeistelyharjoitukset kilpailuun ovat täällä Huitsinnevadassakin menossa, sekä valmentaja että valmennettava ovat täpinöissään ja auton keula on jo käännetty Kajaania kohti.

Jokaiselta matkalta (800 - 10 000 m) on listattu kahdeksan parasta suomalaista mitalillesijoittumistodennäköisyyden mukaisessa järjestyksessä. Huomautettakoon että kaikki listat on tehty sillä olettamuksella, että Keskisalo ei ilmesty 1500 metrille, vitoselle eikä esteisiin.


Miehet

800 metriä
1. Mikko Lahtio
2. Niclas Sandells
3. Tommy Granlund
4. Tuomo Salonen
5. Jonas Hamm
6. Robert Rotkirch
7. Mikael Bergdahl
8. Anders Lindahl
Muilla on kutakuinkin kaksi vaihtoehtoa pärjätä Lahtiolle: 1. Lahtio katkaisee oikean jalkansa. 2. Lahtio katkaisee vasemman jalkansa. Listassa mainittujen tiukassa tuntumassa on viitisen nimeä, joista kenet tahansa olisi voinut yhtä hyvin laittaa sijoille 7-8, alkuerissä taktiikka ja onni ratkaisevat osaltaan finalisteja.


1500 metriä
1. Niclas Sandells
2. Jonas Hamm
3. Mikael Bergdahl
4. Tommy Granlund
5. Riku Marttinen
6. Aki Nummela
7. Tuomo Salonen
8. Joonas Lehtinen
Hamm oli vaisu Barcassa, siksi Sandells on ykkössuosikki. Loppupäästä samat sanat kuin kasilla. Nuoret miehet Panu Jantunen ja Ossi Kekki saattavat yllättää. Alkueriä ei juosta, vaan 21 osanottajan kisassa karsinta suoritetaan ensimmäisellä kierroksella vapaapainikilpailuna joka todennäköisesti poistaa joukosta 1-2 kärkikahdeksikkoon kuuluvaa.

5000 metriä
1. Matti Räsänen
2. Jussi Utriainen
3. Tuomas Jokinen
4. Henri Manninen
5. Jarkko Hamberg
6. Simo Wannas
7. Juho Pirkola
8. Oskari Pennanen
Kärkipari on selvä. Sitten tulee muutama tasainen kaveri. Nuori Pennanen on jokeri. Listan ulkopuolelta on mainittava Aki Nummela ja Joonas Harjamäki. Jos he keskittyvät tälle matkalle tosissaan säästelemättä tuleviin koitoksiin, järjestys muuttuu.

10 000 metriä
1. Jussi Utriainen
2. Matti Räsänen
3. Tuomas Jokinen
4. Henri Manninen
5. Jarkko Hamberg
6. Juho Pirkola
7. Miika Takala
8. Jaakko Kero
Osanottajamäärä putoaa noin puoleen matkan kaksinkertaistuessa, mutta se ei veikkauksia helpota. Kärkikaksikko vaihtanee paikkaa, Jokinen on molemmilla matkoilla pronssisuosikki, vaikka Manninen voi olla eri mieltä. 5-7 juoksijan jälkeen tulee osasto ynnä muut, joka voi olla missä järjestyksessä tahansa.

3000 metrin esteet
1. Janne Ukonmaanaho
2. Joonas Harjamäki
3. Mikael Talasjoki
4. Mårten Boström
5. Rami Tuokko
6. Aleksi Ikonen
7. Mikko Virta
8. Johannes Brunila
Esteissä juhlitaan väärän kuninkaan päivää. Ukonmaanaho on ykkössuosikki esiinnyttyään Barcassa edukseen. Virta juoksee 18. kerran esteissä ja normaalisuoritus riittänee viidennentoista kerran kahdeksan joukkoon. Rispektiä, vaikka kolmatta mitalia tuskin palkintokaappiin ilmestyy. Sitä jouduttaneen odottamaan seuraaviin Lappeenrannan kisoihin, kun molemmat pronssit ovat tulleet Lpr:sta vuosina 1997 ja 2007. 2017?


Naiset

800 metriä
1. Mari Järvenpää
2. Suvi Selvenius
3. Zenitha Eriksson
4. Heidi Pappila
5. Karin Storbacka
6. Heidi Marttinen
7. Jeanine Nygård
8. Anette Haukilahti
Järvenpää ja Selvenius ovat tällä kaudella otattaneet kolmesti saldolla 2-1. Järvenpään Lappeenrannan esitys oli vakuuttava, Semenyan päänahka oli lähellä. Storbacka on kysymysmerkki. Sijoille 7-15 sijoitetut voitaisiin arpoa lottokoneella ja osumatarkkuus olisi sama.

1500 metriä
1. Mari Järvenpää
2. Sandra Eriksson
3. Heidi Eriksson
4. Kaisa Tyni
5. Heidi Pappila
6. Minna Nummela
7. Saara Pekkarinen
8. Kristiina Mäki
Mari Järvenpään jälkeen ja Johanna Lehtisen keskittyessä pidemmille matkoille pakka on levällään. Kysymysmerkki on, juokseeko S. Eriksson perjantaina lainkaan vai satsaako lauantain esteisiin ja sunnuntain vitoselle? Joka tapauksessa ainakin yhden mitalistin nimi on todennäköisesti Eriksson, vaikka Zenitha ei ole lisäämässä pienellä panoksella todennäköisyyttä. Kaisa Tyni on yllätyskortti, paitsi jos on katsonut juoksua tarkasti.

5000 metriä
1. Johanna Lehtinen
2. Sandra Eriksson
3. Saara Pekkarinen
4. Minna-Maria Kangas
5. Janica Mäkelä
6. Elina Lindgren
7. Sanni Klemelä
8. Minna Nummela
Toivottavasti tämä taisto nähdään. Lehtinen keskittyy pitkille matkoille ja Sandra tekee vihdoin odotetun debyyttinsä. Kärkinimien jälkeen loput voivat tulla maaliin missä tahansa järjestyksessä.

10 000 metriä
1. Johanna Lehtinen
2. Hanna Jantunen
3. Maria Söderström
4. Laura Markovaara
5. Leena Puotiniemi
6. Nina Chydenius
7. Mira Tuominen
8. Elina Lindgren
Lehtinen on juossut ratakympin tasan kerran ja siitä on kahdeksan vuotta. Poissaolevan mestarin äitiyslomasijaisuus onnistunee silti, koska muutoin taso ei vakuuta. Markovaara juoksee uransa ensimmäisen ratakisan ikinä! Olisi ennakossa korkeammalla, mutta rata on eri juttu kuin maantie ja siksi vasta neljäs. Huimasti kehittyneet Puotiniemi ja Chydenius ovat mahdolliset yllättäjät.

3000 metrin esteet
1. Sandra Eriksson
2. Johanna Lehtinen
3. Janica Mäkelä
4. Minna-Maria Kangas
5. Eeva Sajanti
6. Sara Sajanti
7. Anne-Marika Partanen
8. Camilla Richardsson
Vain kymmenen osanottajan kisassa nähdään Titaanien Taisto nro 1. Entinen hallitsija yrittää ottaa kruununsa takaisin nuorelta tulokkaalta. Tuskin onnistuu, mutta vitosella nähdään taas.

Ei kommentteja: