Lihansyöntiä pitäisi kuulemma ekologisista syistä vähentää. Oman päätelmäni olen jo asiasta todennut, mutta nyt täsmennän sitä henkilökohtaisella suunnitelmalla.
Yleisesti ollaan sillä kannalla, että lihansyönti heikentää terveyttä ja altistaa monenlaisille sairauksille. Samaten on varsin mahdollista, että joskus tulevaisuudessa lihansyönti kielletään kokonaan tai sitä ainakin rajoitetaan rankasti.
Olen päättänyt varautua tähän syömällä lihaa joka päivä moninkertaisesti yli suositusten. Olen näet laskeskellut lihansyönnin kieltämisen osuvan tulevaisuudessa kutakuinkin siihen kohtaan, jolloin minun pitäisi epäterveellisen ruokavalioni takia heittää veivini. Tällä ruokavaliolla pyrin varmistamaan sen, että olen lihakiellon voimaan tullessa niin huonossa jamassa ettei minun tarvitse kärsiä kidutusta pitkään.
Magdeburgin kaasuvalotus
4 tuntia sitten
20 kommenttia:
Täältä tulee heti yksi vapaaehtoinen mukaan liikkeeseen.
Lihaa on hyönteisissä ja toukissakin. Keinolihakin on lihaa.
Ihminen on luonnostaan sekasyöjä, että silleen
Itse noudatan ravintoympyrää vaikka se vähän tylsältä kuulostaakin. Ehkä sen takia että sitä ei sitten omien ala-aste aikojen jälkeen ole muututtu ainakaan kovin paljoa tarkkaan en muista. Liharuuat on hyviä mutta niin on hyvin valmistetut kasvisruuatkin joita ainakin halvemmissa ravintoloissa on vähemmän tarjolla. Taidan lisätä kalan syöntiä koska pidän siitä enemmän kuin lihasta ja tykkään kalastaa. Onhan nuo pakkokasvis tyypit tosi ärsyttäviä
Kaarlo Heikki Markkanen
Intoilu ja ehdottomuus ovat harvoin hyviä missään asiassa. Niinpä minä olen tässäkin asiassa puolivegaani, olen ollut sitä jokseenkin koko ikäni. Minä syön vain sellaisia eläimiä, jotka ovat kasvissyöjiä.
Muuten olen sitä mieltä, että nuo ilmastopaneelin tutkijat on mitä ilmeisimmin koulutettu siinä edesmenneen Neuvostoliiton Lysenko-instituutissa. Tieteellinen ote ja taso nimittäin viittaavat tavattoman vahvasti juuti siihen suuntaan.
Teollisissa kahvimyllyissä jauhautuu papujen mukana aina melkomoinen määrä torakoita ja muita tuhohyönteisiä, joten kahvia juovan vegaanin on syytä paahtaa ja jauhaa omat papunsa.
Muuten hänestä tulee hyönteislihanjuoja!
Pyrin jo muutenkin maksimaaliseen ekologiseen jalanjälkeen.
Homo sapiens on kehityshistoriansa perusteella aika selkeä sekasyöjä, joten myös erilaiset eläinperäiset ravintoaineet kuuluvat ruokavalioon. Muuten voi tulla ongelmia, jopa vakavia, erinäisten terveydelle välttämättömien vitamiinien, rasvahappojen, hivenaineiden yms. riittävän saannin kanssa. Mm. näistä syistä syön niin lihaa, kalaa kuin maitotuotteitakin, munia, jne näiltä osin suuremmitta tunnontuskitta. Tietysti asiassa on otettava, kohtuuden rajoissa, huomioon myös se, millaisissa olosuhteissa tuo proteiini sitten on tuotettu, joten kohtuullisten eläinsuojeluun liittyvien näkökohtien huomioiminen on myös paikallaan. Mikäpäs olisi sen parempaa luomulihaa kuin riista, tai vaikkapa itse pyydetty kala?
Tietysti on sitten myös niitä, jotka vievät asiat överiksi vastakkaiseen suuntaan; esim. takavuosina, kun karppaus oli aikansa muodissa, eräs kaverini hurahti siihen ja (tapansa mukaan) vei asian hieman yli. Kaveri mm. eli viikon (sic!) pelkällä raejuustolla ja keitetyillä kananmunilla, mutta lopputulemana oli niin kivikovaksi mennyt maha, että jo silkka paskallakäyntikin alkoi muistuttaa kidutusta. Siinä vaiheessa katsoin aiheelliseksi huomauttaa, että kyllä vaan ne kasvikunnan tuotteetkin nyt ruokavalioon pakosta kuuluvat, ja nytpä tietänet itsekin ainakin yhden hyvän syyn siihen, minkä takia...
Muutenkin tuo yhä uskonnollissävytteisempi vegeintoilu taitaa tässä tehdä itse asialle lähinnä vahinkoa; ei tuolla tavalla kasvateta kuin vakaumuksellisia kasvisruokien vihaajia, jotka sitten saattavat hyvinkin sujuvasti siirtyä roskaruokien mässääjiksi... Esim. omilta kouluajoilta muistan, että olihan niitä tosiasiallisia kasvisruokapäiviä jo tuohonkin aikaan, jolloin pääruokana oli esim. puuroa, pinaattilettuja, kesäkeittoa tms. Tosin asiasta ei silloin sen suurempaa ideologista tai muutakaan numeroa tehty, joten kasvisruuista tykkäämättömillekin (en itse lukeutunut heihin) ne olivat korkeintaan semmoinen välttämätön paha. Toki niinäkin päivinä pääruuan lisukkeena oli useimmiten myös jotain muuta, esim. kananmunaa, maksamakkaraa, tonnikalasalaattia tai jotain muuta sellaista.
-J.Edgar-
Kasviruoka pilataan viimeistään siinä vaiheessa, kun yritetään saada siitä lihatuotteiden näköistä ja kenties makuistakin. Ei ole sattumaa, että kauppojen punalaputetuissa tuotteissa suurin osa on näitä härkis-vege-höpö-juttuja. Ne eivät meinä kaupaksi edes 60 prosentin alennuksella. Miksi kasviruoka yritetään saada lihan kaltaiseksi, kun se kerran vegaanien mielestä on paljon paremman makuista kuin lihatuotteet?
Joskus taannoisina aikoina näin netin syövereissä kuvaparin kahdesta naisesta. Samanikäisiä, mutta toinen oli kuin kuiva ja ryppyinen satavuotias kiinalaisnainen. Toinen taas oikein terveyden perikuva ja muutoinkin hyvinvoivan ja kukoistavan näköinen NAINEN. Se kuivakka ja ryppyinen oli vannoutunut kasvisruuan puolestapuhuja ja vannoutunut vege, nimi ei jäänyt mieleen. Se hyvinvoivan ja kukoistavan näköinen oli Nigella Lawson, tv-kokki ja hyvän ruuan ja hyvien elintapojen lähettiläs. Itsekin olen hänen sanomansa kannattaja siksi ehkä nimi jäi mieleen.
Huru-ukko
Olis aina joulu ja kinkkua ja kossua pöydässä:-)))
Yrjöperskeles: Ei muuta kuin kiuas tulille ja makkaraa paistumaan. Tulee samalla pienhiukkaspartikkelitkin hoidettua.
Vasarahammer: Saas nähdä milloin seuraava ötökänsyönnintuputusyritys tulee. Edellisestä onkin jo sen verran aikaa, että kohta iskee.
Heikki: Jep, edellisen kerran kun mittasin suolistoni se ei ollut 30 metriä pitkä.
Kaarlo Heikki Markkanen: Niin, kyllä me lihansyöjät ollaan sen verran suurpiirteisiä että kasviksetkin menevät kyytipoikana.
Qroquius Kad: Ja sitten tämä ikuisuuskysymys eli voiko vegaani syödä lihansyöjäkasvia?
Catilina: Jep. Mitä nopeammin romahdus tulee, sitä vähemmän Eurooppa on ehtinyt afrolähi-itäistyä ja sitä helpompaa siitä toipuminen on.
J.Edgar: Agenttini ovat kertoneet, että kun koulussa on pakollinen kasvisruokapäivä niin hukkaprosentti ruuassa on melkoinen, kun sitä on pakko olla kuitenkin kaikille riittävästi ja kaikki eivät kuitenkaan silloin syö. Lisäksi lähikaupat tekevät mukavaa tiliä niinä päivinä.
Sir Ilkka: Niinpä muuten onkin, kun asiaa mietin. Vaikka punalaput katsonkin, niin automaattisesti ohitan vegetuotteet, mutta kyllä niitä on suhteettoman paljon.
Huru-ukko: Joo, noita tuollaisia kuvia kiertelee.
Terho Hämeenkorpi: Kinkkua odotellessa. Vaan onhan se myönnettävä että noin viikon päästä siihen alkaa pikkuisen kyllästyä, kun on joka aterialla vedellyt kinkkua napaansa.
Tässä sitten linkki eri ruoka-aineiden hiilidioksidipäästöihin. Ei ole ylläri, että märehtijät ovat siellä huipulla, mutta siat ja siipikarja ovat yllättävän päästöttömiä, ja luonnonkala tuottaa vähemmän päästöjä kuin tehomaatalous - jos ei ryhdy troolaamaan sitä kalaa.
Kaaviosta puuttuu pienriista, joka oli aikoinaan tärkeä lihan lähde agraari-Suomelle.
https://pbs.twimg.com/media/FjXvpx9WAAElXgi.png
Kuten sarjakuvista olemme oppineet, suomalaisten suosikkipossu Wagner on antivegaani. Hän syö vain eläimiä, jotka syövät toisia eläimiä.
Toistan itseäni. Omnivori – kaikensyöjä – on yhden ihmisen kehitystä käsitelevän opuksen nimi. Ihmisapinoita, apinoita erityisesti on ollut kaikenmoisia, ruo’onsyöjiä, ruohonsyöjiä, hedelmänsyöjiä, juurtensyöjiä,sekasyöjiä ja pisimmälle on pääsyt sekasyöjä. Ihminen. Simpanssikin syö ja metsästää lihaa muttei kovin paljoa.
Ihmisen aivot alkoivat kasvaa kun ruokavalioon lisättiin liha, hiiret, jänikset ja vastaavat ja linnut - ja varastettu suurriista, siis raadot. Ihminen on ilmeisesti ajanut suurer pedot jääkauden loppuessa sukupuuttoon varastamalla niltä saaliin. Tähän viittaa suurten kisapetojen pelko ihmistä kohtaan. Ihmislauma on ajanut leijonat pois raadolta, siksi jellonat seuraavat ihmisten liikkeitä hyvin tarkkaan. Myös tiikerit ovat kiinnostuneita ihmisistä, siis pelkäävät ihmisen katsetta. Ilmeisesti ihminen tai esi-isänsä on vienyt tiikerinkin saaliin. Ja jäänyt henkiin. Liha ei voi olla kovin huonoa ruokaa,
Kortteet, lehdekset, kaislat ja ruoho eivät taida kelvata edes piintynimmälle vegaanille. Suuri osa suomesta ei tuota paljon muuta, liian kylmä, liian lyhyt kasvukausi ihmisravinnoksi kelpaavalle kasveille. Vuohet, lampaat ja lehmät kelpuuttavat ne kumminkin ravinnokseen. Ja tuottavat maitoa, maito kelpaa ihmisravinnoksi, samoin juusto. Vanhat ja liiat elikot voi teurastaa ja syödä. Auínakin minulle maittaa paisti paljonkin heinää paremmin.
Mitä muuten lehmänliha on? Se on ruohoa, josta on suodatettu lehmänpaska pois.
Pyssymies
Alkoholilla on hormoneja pahasti sotkeva vaikutus, joka voi äärimmäisessä tapauksessa aiheuttaa jopa sukupuolenvaihdoksen.
Näin tapahtuu esim. lehmälle, joka muuttuu Burgundin häräksi, kun siihen lisätään punaviiniä!
Heh, tuo on muuten totta.
Kun vanhan lehmän liha viedään ravintolan keittiöön, niin apropoo, se onkin härkää.
Tanskalaisen maajussin holsteinilainen, kaunissilmäinen lehmä kun pääsi teuraalle kävi ilmi, että lihansa oli marmoroitunutta kuin härällä konsaan.
Pyssymies
Antifilatelisti: Vaan kun naudoista saadaan paljon muutakin kuin lihaa, esimerkiksi lantaa jossa vegaanin biodynaaminen ruoka kasvaa. Aikoinaan lehmiä pidettiinkin ensisijaisesti paskan takia, ei maidon ja lihan.
Pyssymies: Jotkuthan väittävät että ihmisen kehitys apinoista alkoi vauhdittua vasta sitten kun alettiin vetää proteiinia napaan. Nähdäänhän se jo nisäkkäistä että petoeläimet ovat älykkäämpiä kuin vastaavan kokoiset kasvissyöjät.
Loput: Mitä sukupuolenvaihdokseen tulee, niin suurin osa kaupassa myytävästä kanasta on kukkoa. Vaikka ainoa kukkoruoka lienee kukkoa viinissä.
Petoeläimen on oltava saaliseläintä älykkäämpi, koska sen on kyettävä suunnittelemaan hyökkäys.
Saaliseläimelle riittää kyetä pakenemaan.
Lähetä kommentti