tiistai 2. tammikuuta 2024

Välihuomautus 165 : Syntyperäiset edustajat


Jussi Halla-aho herätti pienimuotoista kohua pohdiskelemalla, pitäisikö kansanedustajiksi hyväksyä ainoastaan syntyperäiset suomalaiset.
Mikäli tällainen laki olisi ollut aina voimassa, edustajanpaikka olisi jäänyt saamatta ainakin seuraavilta kansanedustajilta:
Hella Wuolijoki (1946-1947, syntyjään virolainen ja muutti Suomeen 18-vuotiaana)
Jutta Zilliacus (1975-1987, Viron kansalainen kymmenvuotiaaksi asti)
Ben Zyskowicz (1979-, Puolan kansalainen viisivuotiaaksi asti)
Anne Berner (2015-2019, Sveitsin kansalainen vuoteen 2015 asti, mutta suomalaissyntyinen)
Hussein al-Taee (2019-2023, irakilaissyntyinen)
Nasima Razmyar (2015-2017, 2023-, afganistanilaissyntyinen)

Kuten listasta näkyy, niin puolet porukasta on ollut selvästi Suomelle haitallisia (yksi jopa kaksi sukupolvea itsestään alaspäin). Näin ollen voisi tästä näkökulmasta kallistua syntyperäisyyden puolelle.
Tämä ei kuitenkaan ole kelvollinen peruste, sillä kyseisellä perustella voisi evätä melkoisen suuren prosenttiosuuden kansanedustajaehdokkuuksista.
Kelvollinen peruste olisi esimerkiksi turvallisuus ja luotettavuus, minkä takia vuoteen 2000 asti ministeriksikään eivät päässeet kuin syntyperäiset kansalaiset. Nykyään ainoastaan presidentin tehtävä on ulkomaalaissyntyisten ulottumattomissa.

Kansanedustajaksi tulisi edelleen päästä nykyisillä ehdoilla eli pelkkä kansalaisuus riittää. Tämä olisi Suomen kannalta parempi ratkaisu. Mietitäänpä nyt hetki nimittäin sitä, mitä seuraisi jos kansanedustajilta edellytettäisiin syntyperäisyyttä.
Nyt kansanedustajiksi pääsee joitakin sellaisia, joiden ainoa tarkoitus on olla monikulttuurimannekiini. Malliesimerkki tästä on ”rauhan-Taee”. (Toki näitä monikulttuurimannekiineja voi tulla myös syntyperäisistä ”suomalaisista”, mitenkään yhtä nykykansanedustajaa mainitsematta.) Heitä on äänestetty suurelta osin siksi, että he nyt ovat mitä ovat. Jos heidän ehdokkuutensa olisi poissuljettu, eivät nämä heitä äänestävät yhtäkkiä äänestäisi fiksua ehdokasta, vaan saman puolueen yhtä haitallista, joskin suomalaissyntyistä ehdokasta. Joka olisi korvaamaansa ulkomaalaissyntyistä haitallisempi, koska päästäkseen suomalaisena eduskuntaan täytyy olla kyvykkäämpi kuin pelkällä monikulttuurisuusikonin maineella ratsastavan - kilpailu on kovempaa. Ja kyvykäs haitallinen saa lähes aina enemmän vahinkoa aikaan kuin vähemmän kyvykäs.

8 kommenttia:

  1. Entäs eu parlamenttiehdokkaat vähän toiselta kantilta. Esim. H.Hautala on ilmoittanùt ettei edusta Suomea , vaan eu:ta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EU:lla on vain 32 000 virkamiestä ja virkailijaa. Pitäisi joukkio tuplata, että saataisiin rajzt valvottua.

      Poista
  2. Jutta Urpilainen alkoi heti pitää kovaa meteliä siitä, että Halla-aho edes ehdotti kansanedustajille syntyperäistä kansallisuutta. Huomaa heti, että Jutta Urpilaisen mainitsemat 126 globaalia maata ovat hänelle aina tärkeämmät kuin Suomi. Pitää myös muistaa eräs henkilö, joka ei ollut sen maan kansalainen alun perin, jota hän sitten hallitsi kovalla kädellä. Henkilö oli tietysti Adolf Hitler, joka oli alun perin Itävaltalainen. Stalinkin oli alun pitäen Gruusialainen.

    VastaaPoista
  3. voisihan tuon kansanedustaja asiankin ratkaista osakeyhtiöhenkeen.
    vähintään 50% pitää olla suomessa syntyneitä suomalaisista vanhemmista.

    VastaaPoista

  4. Stubb lienee syntyperäinen Suomen kansalainen. Mutta onko hän myös kaksoiskansalainen.

    Ilkka Vakkuri kertoo videollaan Stubbin olevan myös USA:n kansalainen.

    www youtube com/watch?v=71sTMaSfTlg

    04:00- 04:38

    VastaaPoista
  5. Tubin eukko ja kakarat ovat Britannian ja Suomen tuplakansalaisia.
    Tubilla itsellään ei mainita olevan muita kuin Suomen passi.

    VastaaPoista
  6. QK: "Tubilla itsellään ei mainita olevan..."

    Jostain Vakkuri on tietonsa saanut tai sitten erehtynyt isosti.


    "...mutta opinnot Furman Universityssä olivat alkamassa, joten hän lähti mielummin Yhdysvaltoihin kahdeksan kuukauden palveluksen jälkeen.
    Vuonna 1993 Stubb suoritti Bachelor of Arts -tutkinnon ..."
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Alexander_Stubb


    Jos Stubb on lähtenyt USA:han 1989 ja valmistunut siellä 1993, niin hän on ehtinyt oleskella siellä kansalaisuuden saamisen edellyttämät 913 päivää.

    "One of the most important requirements for U.S. citizenship is that you must have physically lived in the United States for at least half of five years (more specifically, 913 days, ..."
    https://www.boundless.com/immigration-resources/u-s-citizenship-requirements/



    VastaaPoista
  7. Kannatan vaatimusta, että kansanedustajan pitää olla syntymäperältään suomalainen.

    VastaaPoista