Tutkimus on osoittanut, että vasemmistopuolueiden kannattajat luottavat selvästi eniten tiedotusvälineisiin. Tutkimus ei paljasta, aiheutuuko tiedotusvälineisiin luottaminen vasemmistolaisuudesta vai aiheuttaako tiedotusvälineisiin luottaminen vasemmistolaisuutta.
Media on niin vasemmalle kallellaan, ettei ole ihme, että vasurit luottavat mediaan. Aikana, jolloin ainoa media oli saarnatuoli, vasurit EIVÄT luottaneet siihen.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTodennäköisesti tässä on - hmm... dialektinen - syy-seuraussuhde.
VastaaPoistaSe nyt vain on niin helppoa elää pää pensaassa... eikun Hesarissa.
VastaaPoistaEn minä sitä kiistä, etteikö aika kultaisi muistoja, mutta tuosta Hesarista puheen ollen väitän kumminkin, että jos verrataan nykypäivän Hesaria ja 1980-luvun Kansan Uutisten Viikkolehteä, niin jälkimmäinen oli vähemmän propagandan kyllästämä ja huomattavasti miellyttävämpi lukea.
VastaaPoistaMiten muka media on vasemmistolaista? Kokoomus on miehittänyt YLE:n johdon. Sanomaa taas johtaa Suomen rikkain mies, joka on tunnettu poroporvari.
VastaaPoistaMTV on taas oikeistoon kallelaan.
Siksi että entinen oikeisto on uusi vasemmisto.
VastaaPoistaTuosta Hesarista olen kyllä Ykän kanssa ihan samaa mieltä. Kuvittelin aikoinaan, että aamuun kuuluu kahvi, nortti ja Hesari. Nykyjään kuuluu vain kahvi. Hesarin lukemisen lopetin aikoinaan, kun sumppi piti neleskellä pariin otteeseen ennenkuin pysyi alhaalla.eikä vika ollut kahvissa.
VastaaPoistaMTV:n omistaa ruotsalainen Bonnier, joka tukee mm. EXPOa ja on varsinainen PK ihquttaja. Sen muuten huomaa jos tarkkaan seuraa MTV:n uutisia, että mistäpäin raamit on annettu.
Onkos tuo nyt mikään ihme. Sunnuntaisuomalaisen kyselyssä vihreät oli toimittajien eniten äänestämä puolue. Kyselyyn vastasi 285 suurimmissa suomalaismedioissa työskentelevää toimittajaa. Yle, Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat kieltäytyivät vastaamasta. Poliittinen väritys näkyy YLEssä ja etenkin Hesarissa selvästi voimakkaampana kuin maakuntalehdissä. Johtopäätös lienee selvä.
VastaaPoistaToisaalta, niin on seurauskin. T-Median tutkimuksen mukaan mediaan luottaa vähän tai ei ollenkaan 67 % väestöstä. Selvästi enemmän luotetaan mm. työnantajajärjestöihin, kirkkoon, kuntapäättäjiin ja suomalaisiin yrityksiin. Itse asiassa media jäi kaikista vähiten luotetuksi instanssiksi.
Ei kai sitten ole mitenkään yllättävää, että epäluotettavaksi koetun lehden tilaajakunta harvenee, varsinkin kun se toimittajakunta salaa poliittisen kantansa, joka kuitenkin paistaa kirkkaana joka lehdessä.
Näillä näkymin luovun Hesarista myöskin seuraavan laskun tullessa. Edellisellä kerralla päätin vielä antaa armoa, kun se maakunnan ykkösläpyskä mokuttaa yhtä armottomasti ja näytti siltä, että päätoimittajanvaihdos olisi tehnyt Hesarille hyvää. Mutta paskan marjat.
VastaaPoista