tag:blogger.com,1999:blog-7212370068911041089.post4926741522099681214..comments2024-03-27T01:24:43.162+02:00Comments on Jaskan pauhantaa: Viikingin kiitoksetJaska Brownhttp://www.blogger.com/profile/15120363685670179595noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7212370068911041089.post-58396375694071527192009-03-02T08:41:00.000+02:002009-03-02T08:41:00.000+02:00Proteiinijuttu on kyllä tuttu selitys. Sitäpä epäs...Proteiinijuttu on kyllä tuttu selitys. Sitäpä epäsuorasti kritisoinkin, koska luulisi proteiinia syöneiden esi-isiemme joutuneen aika tehokkaan luonnonvalinnan kohteiksi, mikäli haju lähtisi suoraan proteiineista. Vaan kun en löytänyt mistään tietoa siitä, miten hiilihydraatit ja ennen kaikkea sokeri kemiallista reaktiota muuttavat.<BR/><BR/>Valitettavasti joudun noudattamaan niin tarkkaa ruokavaliota, että Atkinsin kokeileminen ei onnistu. Mutta uskon kyllä sen vaikuttavan mainitsemallasi tavalla. <BR/><BR/>Rasvan välttäminen on vihonviimeinen tapa laihduttaa; evoluutio on kehittänyt meidät siten, että jos rasvaa on ravinnossa runsaasti, elimistö polttaa sen pois, jos taas rasvaa on vähän, elimistö varastoi sen vähäisenkin itseensä pahan päivän varalle ja hoitaa kulutuksen muilla ravintoaineilla. Rasvan välttämisen seuraukset ovat nähtävissä erityisesti nuorissa naisissa: laihoja läskejä. Eli lihaksia ei ole, mutta rasva on kyllä löytänyt tiensä kudoksiin.Jaska Brownhttps://www.blogger.com/profile/15120363685670179595noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7212370068911041089.post-6360649029032661782009-03-01T21:22:00.000+02:002009-03-01T21:22:00.000+02:00Suolistokaasun haju johtuu pääsääntöisesti rikkidi...Suolistokaasun haju johtuu pääsääntöisesti rikkidioksidista, rikkivedystä ja erilaisista merkaptaaneista (tioleista). Eli siis orgaanisista rikkiyhdisteistä. Ja ainoat ruoka-aineet, joissa on rikkiä, ovat aminohapot (lue: proteiinit). Suolistokaasun haju siis tulee proteiineista.<BR/><BR/>Mutta tämä ei ole koko totuus. Jokainen, joka on koskaan dieetannut Atkinsilla tai muilla VHH-dieeteillä (joissa sokeri on ehdoton no-no) niin tietävät, että niissä hengitys alkaa haisemaan pahalle, mutta suolistokaasut muuttuvat lähes hajuttomiksi. Proteiinit ja aminohapot siis alkavat metabolisoitumaan eri tavalla.<BR/><BR/>Atkinsin ikävä sivuvaikutus on nimeltään pyton-kakka. Eli että ulostustarve pienenee yhteen kertaan viikossa, mutta sieltä tulee sitten ulos sellainen pytonkäärmettä muistuttava käsivarren paksuinen ja kilon painoinen klönttä, jota ponnistaessa verisuonet poksuvat päässä eikä sitä tiedä, onko tässä synnyttämässä jalkapalloa vai tuubaamassa vauvaa ulos. Vain poltot puuttuvat. Eli kakka on tummaa ja kiinteää, ja se tulee ulos kipeästi mutta siististi. Normaali-ihmiset kutsuvat sitä ummetukseksi, mutta suoraansanoen se, että tarvitsee käydä vessassa vain kerran viikossa (poislukien piipiminen), on helpotus - mieluummin sietää sen ponnistelun ja kivun, kun näkee, että viikon tuuba on kerralla pytyssä.<BR/><BR/>Hiilihydraattikakka puolestaan on erilaista. Se on väriltään vaaleampaa ja se on erittäin tahmeaa, tarttuvaa ja tahrivaa. Hiilihydraatit vaikuttavat aineenvaihduntaan selkeästi niin, että proteiinit metaboloituvat epätäydellisesti. Tähän liittyvät vielä pahanhajuiset suolistokaasut. Hiilihydraatit todellakin saavat aikaan selkeän muutoksen aineenvaihdunnassa - huonompaan suuntaan.<BR/><BR/>Teepä testi. Jätä omasta ruokavaliostasi kaikki pienimolekyyliset, nopeat, hiilihydraatit (erityisesti sokeri, tärkkelys, valkoiset jauhot jne) pois - ei perunaa, pastaa, riisiä, leipää, pizzaa eikä olutta, limpsaa eikä karkkeja - kahden viikon ajaksi kokonaan pois. (Korvaa hiilarit rasvalla, jos tulee pikkunälkä. Ah, nuo kaikki juustot, mitä Atkinsissa saa syödä...) Tutkaile sitten, miten suolistokaasujen haju muuttuu. Kyse on nimenomaan proteiiniaineenvaihdunnasta, ja hiilihydraattien vaikutuksesta siihen.<BR/><BR/>Tässäpä lopuksi alapääaforismi:<BR/><BR/>Joka tietoa lisää, se tuskaa lisää.<BR/>Joka kuitua lisää, se paskaa lisää.Ironmistresshttps://www.blogger.com/profile/06980947020126620086noreply@blogger.com